Vyrobení GLM Boilie

Ahojte, chci se zeptat jestli se z těchto ingrediencí v tomto poměru dá vyrobit boilie. Případně co doplnit nb odebrat? Předem děkuji za rady.
Autor diskuse: tiago - Profil , 10.7.2018 kaprařina - nástrahy, návnady

kura11 - Profil | So 25.8.2018 10:38:57

bonhof >> ved nikde nie je napisane ze chytim, no uz ked idem robim pri vode svoje maximum aby som chytil a bavi ma to, nijako extra nespekulujem, mam rad ked si vyberiem miesto a chytam na to comu verim, ostatne je uz na rybach a vobec z toho nie som sklesly aj ked nic nechytim co je veru malokedy, kedze nemam toho casu nazvys nebudem nim ani pri love mrhat zrovna pri kaprarine na par hodin clovek casto obstoji bez zaberu je to bud alebo, no radsej par hodin kludne sledovat okolie ako tahat nejake male ryby.. Tiez mi nikto nemusi hovorit o com je rybarina, nechytam prvy rok ale od mlada a chytam vsetky styly az na sumciarinu, na ryby si idem oddychnut, vycistit hlavu, momentalne chodim len ceznocky aj to cez tyzden ked je pri vode klud nenavidim hluk, debilne hity z kazdeho druheho auta, ozranov pri vode hulakajucich celu noc.. Rybarina aj vplyvom komercie ide do haja to nepopieram no s tym ja osobne neurobim nic, chytam si svoj nekomercny styl a ako ticho sa k vode dovalim tak tichucko aj odijdem spat k rodine, praci, povinnostiam

Slavíček - Profil | So 25.8.2018 9:02:07

bonhof >> V tom souhlasim když jsem začínal po letech opět chytat byly jsme u vody kolikrát s kámošem samy .Když jedu teď kolem písáku chce se mě blit protože tam jde lehko nachytat je tam hodně ryb jezdí tam lidi pomalu z celé republiky .Další věc většina si hraje na milovníky ochránce ryb a pak jedou na takovou vodu kde ryby mají potrhaný rozpíchaný huby a je jim to u prdele .Hlavně nachytat proto už na takové vody nejezdim .Nechci se podílet na mrzačení ryb.Holt asi nejsem moderní kaprar .

Slavíček - Profil | So 25.8.2018 8:51:17

viliam1735 >> Taky raději chytnu větší rybu než maly .Vidím to tak že na lov malých ryb je boili zbytecny luxus .Ono se dřív tvrdilo že moučky složky jako ořechy s obsahem hodně oleje nefungují dobře ve studené vodě .Toť teorie a teď praxe dávám roky jednu převážně losos a funguje celoročně. Dokonce občas do studený vody dělám koule ořech a šlapou na krmení používám svůj methot mix ořech . Proto tvrdím nemůže člověk věřit všemu co někdo napíše a musí si to vyzkoušet. Od 4 mouček a to jsem dával až 60 % jsem postupně přešel na 2 teď už dávám roky jednu .Co se ukázalo jako nejúčinnější nebyly směsi mouček ale obyčejný koření .Teprve pak jsem chytl svoje nej ryby a to jsem to dřív zkoušel míchat v různých poměrech. Když koupím jednu dostanu se na nižší cenu .Další věc i tekutý složky ovlivňují chuť tak záleží co a čeho člověk použije .

bonhof - Profil | So 25.8.2018 8:35:24

RK >> Jj moderní kapraří, co se honí za vysledky ale rybařina není sport ale koniček, škoda tak krásný koniček a jde do řitě

bonhof - Profil | So 25.8.2018 8:34:04

kura11 >> Jde vidět že jsi rybařinu jako koníčka nepochopil, v rybařině njede o vysledky to není sport ale koniček, a když nic nechytnu nic se neděje, až dozraješ pochopíš

kura11 - Profil | So 25.8.2018 6:19:20

RK >> nie ty si skor rybar co ide kazat nejake svoje pravdy ci co to je inym, chytaj si ako chces no nemoralizuj

kura11 - Profil | So 25.8.2018 6:17:27

bonhof >> odychnut si mozes aj bez udic tak na co tam chodis, lahni doma a si odpocivaj, vies ked ma clovek malo casu, vypita sa od rodiny konecne po x tyzdnoch niekam ide je logicke ze si chce zachytat hoc to bude pipat celu noc a o odpocinku vobec nie je rec, asi mame ine priority na tych rybach, no predovsetkym chodime lovit ryby a kochat sa prirodou mozem aj v lese bez udic na prechadzke s rodinou..

RK - Profil | So 25.8.2018 5:26:16

bonhof >> přesně tak, oni si furt myslí, že provokujeme, ale my je akorát nechápem. ,,Odměna je kapr, efektivita u vody, chci výsledky"
Tak to jsou prosím moderní rybáři😢

bonhof - Profil | Pá 24.8.2018 22:20:48

kura11 >> Já si jedu k vodě odpočinout a relaxovatm beru to jako krásného konička ne že si jedu pro odměnu co ty nato?

kura11 - Profil | Pá 24.8.2018 21:57:37

bonhof >> asi cas straveni pri vode aj na ukor rodiny, tiez ak idem niekam chcem aj zachytat inak mozem kempovat doma na zahrade .. Niektore otazky su tu fakt iba provokacne

bonhof - Profil | Pá 24.8.2018 21:16:49

viliam1735 >> Odměna zaco?

viliam1735 - Profil | Pá 24.8.2018 17:19:01

RK >>
Pretoze pre niekoho kapor je len ryba.Pre mna je to odmena.Pretoze niekomu staci nahoda,ja chcem vysledky.Ja sa snazim cas na rybach vyuzit co najefektivnejsie,niekomu stacia dve 50cm kapre na pekac.A taky ludia to nikdy nepochopia a vzdy budu rypat a hladat slovicka na ktore by sa chytili.A ty si presne skocil na navnadu,aby som ti to ja mohol vysvetlit😉.

RK - Profil | Pá 24.8.2018 16:06:52

viliam1735 >> když platí poslední odstavec, proč by měl platit ten zbytek?

viliam1735 - Profil | Čt 23.8.2018 14:00:07

sidneyv >>
Vyhoda skombinovania viac druhov rybych mucok spociva v univerzalnosti zmesy,vzavislosti od teploty vody,v jedinocnosti,vône chuti.
1.Univerzalnost-rybie mucky podla spôsobu spracovania(lisovania) sa rozpustaju,uvolnuju rozny cas.Vdaka comu mozme korigovat,jednak dobu rozpadu,obmyvatelnost,chut,vônu.
Ich vzájomnou kombináciou,mozme docielit univerzalnu suchu zmes,ktora prakticky funguje pri rôznej teplote vody.
2.Jedinecnosť-schopnosť vyrobiť boilies,ktorí bude fungovat na blate,na tvrdom podklade,v prude,ci na stojaku.Kombináciou rybých mucok sa da odstranit napachnutie boilies bahnom.Schopnost vytvorit boilies ktorí ma základ uplne rozdielny ako napríklad ine druhy a možnosť krmit aj na malých vodach,kde mozme rybu doslova naučit prijmat tuto potravu za predpokladu ze vieme co robime a boilies postavime s rozumom,nie pokus omyl.
3,Vôna/chuť - kazda jedna rybacia mucka ma svoju charakteristicku chut a strukturu.tak isto ich vhodnou kombináciou,mozme uz v tomto pomere namiesať vonu podla toho aky boilies ideme skladat.Ak samotna sucha zlozka vonia,netreba pridavat ani esenciu ci dokonca tekutu potravu.

Samozrejme napisane v skratke a da sa o tom napisat kniha, o tom isto dobre viete.A tiez viem, ze 98% ludi so mnou nebude súhlasiť.ale mne je to jedno.Ja Vam pisem veci co mam overene odskusane,zaplatene,(pokus omyl) vo svojej garazi.Toto nemam s Google,ale z vlastnej kuchyne.

Samozrejme esencie.tekute potravy,extracty atractory objemove zmesy kombinovat sa da všetko ale jedno na ukor druhého a potom sa da hybat aj s cenou samozrejme +/-.

Rybu chytis aj na samotnu krupicu s vajcom a esenciou nic si z toho nerobte.

Slavíček - Profil | Po 20.8.2018 19:53:43

NeBeroun alias Qwert >> Ale selektivitu dela hlavne ta tuhost .Na palave jsem to vyzkousel kdysi z kamosem .Udelali jsme koule u vody a trochu testa jsme nechali on to obalil a nez dojel ke brehu uz tam vysel maly kapr .Tak jsme to odpiskali a uz se nic neobalovalo .Me to lezelo cely den nez prisel vetsi kapr

runaway - Profil | Po 20.8.2018 19:25:43

Co tady resite proboha, shodli jste se ze kazdy bude varit podle svého a stale to resite dokola !!! Davejte si do smesi kdo co chcete pokud vam to funguje tak jedine dobre, vyprdnete se na to ze nekomu budete vyvracet ze je to zbytecne, ze to nemuze fungovat, atd. Jestli nekdo je ochoten uvarit za 50kč nebo 500kč je uplně jedno. Hromada krmeni co hazime do vody je pro kapra neprirozena, ze kapr nezna krill moucku? Taky jsme neznali ( nebudu uvadet pred kolika lety pac to nevim :) ) brambory, ryzi, banany a zacalo nam to chutnat :) ale taky nebudete jist cely mesic jen brambory nebo treba gulas. Uvarte koule a jdete k vode zkouset jestli vam to funguje.

NeBeroun alias Qwert - Profil | Po 20.8.2018 19:21:20

Slavíček >> Boilies je z podstaty selektivní.. Vzniklo aby bylo selektivní..

sidneyv - Profil | Po 20.8.2018 18:04:57

viliam1735 >> ahoj ja by som chcel tiež vedieť ako je to s tými muckami

RK - Profil | Po 20.8.2018 17:52:05

Slavíček >> a teď si vem, že jsi mozna pořád na začátku. Že možná záleží pouze na tom, aby se koule daly udělat, měly rozpad takový jaký chceme a stačí pouze, aby to vonělo.Stejne, jako třeba salám pro lidi. Nacpou do toho úplně to nejhorší, trošku těch eček, aby to po pár dnech nebylo ještě horší, nějaké to barvivo pro oko konzumenta, nebo rybáře a něco na zvýraznění chuti(salámová esence). To je salám pro lidi a jak si čvachtáme.A teď si představ, co dávají do nekontrolovanejch kulí výrobci. A jak to prej kaprům čvachtá. No a kapr cháluje bentos a na co natrefí.
Kolikrát to není voňavé, dybys to měl flaknout pod háček(muselo by to mít hezkou konzistenci, ne jako bentos), tedy jednou výblitý a dvakrát vysraný, tak budeš mít dost.
A my se tady bavíme o nesmyslech typu tutifruti, půlnoční pomeranč a třeba hodobóžovej polední stůl. Stejně mi hlava nebere, jak jste mohli na to skákat.Dospělí lidi....
Takhle, ono to jede dál, ale jsou tu první vlaštovky, po osmnácti letech. Pánbůh za ně😁

Slavíček - Profil | Po 20.8.2018 12:10:49

sidneyv >> Taky jsem to daval ale proc to tam ladovat kdyz clovek nepoznal rozdil jestli to dal nebo ne .Doba jde kupredu kdyz jsem zacinal tvdilo se do kazde smesi je dobry dat mlecny proteiny .Ty za ty roky tak zdrazily ze to clovek zacal delat bez a ejhle ono to funguje i bez nich .A to driv bez kaseinu laltalbuminu clovek neudelal jedinou smes .Za 18 let uz neco clovek vyzkousel .

sidneyv - Profil | Po 20.8.2018 11:20:23

Slavíček >> co ty vies, moznoze by si bol byval chytil este o tretinu viac ryb, ak by si ho tam dal :D

Slavíček - Profil | Po 20.8.2018 10:18:17

NeBeroun alias Qwert >> Otazka z ni jinak co dela koule selektivni jestli slozeni nebo velikost a tvrdost . Vymejvani mozku to jsem myslel tak ze je spousta veci ktere nekdo tvrdi ze tam musi bejt a ve finale to je spis placebo pro rybare ze tomu vic veri.Jako slavny betain roky uz to nedavam a fungujou stejne jako s nim

NeBeroun alias Qwert - Profil | Po 20.8.2018 9:23:31

Slavíček >> otázka zní, jak moc jsou ty pelety selektivní..
Myslím, že jde hlavně o to..
Máme štěstí, že si můžeme každý koulet ty svoje kuličky dle libosti.. Jen mi do toho nějak nezapadá vymývání mozků ;-)

NeBeroun alias Qwert - Profil | Po 20.8.2018 9:18:00

bonhof >> dvě žáhy

bonhof - Profil | Po 20.8.2018 9:03:35

NeBeroun alias Qwert >> nebo nežer to tak ostré bude tě pálit žáha, i kapr má žáhu no ne?

Slavíček - Profil | Po 20.8.2018 8:55:26

NeBeroun alias Qwert >> Staci se podivat co obsahuji pstruhove pelety zadny mix moucek a jak slapou .

NeBeroun alias Qwert - Profil | Po 20.8.2018 7:18:13

Slavíček >> nevím, jestli je gurmán, ale určitě má instinkt.. A ten mu řekne - tohle žer, protože pěkně porosteš..
Podle mně je kaprům jedno, jestli šluknou kukuřici nebo kuličku z 18ti druhů rybí moučky.. Dokud obojím nezačneš krmit dlouhodobě na správném místě..
A pak to bude zase ten instinkt, který tomu patnácti kilovému šupináči řekne: žer ty divné pálivé kuličky po kterých ti tak hezky roste pupek a vydržíš dlouho plavat :)