RS a posuzování brolly /bivak

Zdravím, vím, že je zde i hodně členů RS. Zajímalo by mě jak budete posuzovat co je brolly a co bivak. Mám Tempesta a vypadá jako bivak, ale je to brolly. Předpokládám, že občas s tím bude problém. Jedná se o Jčús.
Autor diskuse: Malejzub - Profil , 21.3.2018 kaprařina - náčiní, doplňky

xycht - Profil | So 4.12.2021 22:02:54

show must go on >> Ptal jsi se, zda v roce 2018 někdo dostal pokutu za bivak viz níže :-)

show must go on - Profil | So 4.12.2021 22:00:58

xycht >> Uz vubec nevim o cem byla řeč a cist zpatky se mi to nechce. 😉😉😉

xycht - Profil | So 4.12.2021 21:58:17

show must go on >> Asi to už není aktuální, ale já dostal na Majdaleně pokutu za bivak cca v roce 2014...od Policie ČR

show must go on - Profil | St 13.6.2018 21:56:06

Tak dostal už někdo konkrétní letos faktickou pokutu (nemyslím, že někdo něco slyšel od kamaráda jiného kamaráda v práci, že to povídala manželka známého apod.) za bivakování na Majdaléně a Vlkově? Třeba sem můžete vložit rozhodnutí správního orgánu apod., ať to je jasné! Ze začátku debaty mě tady pár lidí atakovalo, že kecám nesmysly apod. Když by to bivakování tam bylo nelegální, už by někdo (nebo všichni) měl dostat pokutu od S CHKO Třeboňsko.

dedek212 - Profil | So 5.5.2018 20:06:00

Zdravím kolegové má otázka bude o neco níž v nadpisu!!!!,tak jsem si přecetl prvni 4. stranky diskuze,no k tematu POSUZOVANI BROLLY/BIVAK jsem se v podstatě nedozvěděl vůbec nic,krom posuzováni s prominutím "zakomplexářu" všech "brolkařů a bivakářů" jako vesnický alkoholiky,kteří se chodi k vodě jen ožrat a dělat bordel,naštestí osobně takový individua (ty alkoholiky a bordeláře) vídám v posledních letech jen na soukromých vodách!mimo jiné ještě k tématu mého nadpisu,tento jak někteří nazívají bordel ( plechovky kukuřice,pet lahve,vajgle ......atd) co můžu na mnou navštěvovaných svazových vodách Jižní Moravy pozorovat,delají pravě ti zasvecení antibivakáři i když mají 5 metrů za zadama na stromě privázanej prázdnej odpadkovej koš,ale tady se zase dostváme k rybářský stráži,která nemá v popisu práce nejen dohlížet na dodržování všech ukonů co se rybolovu na daný vodě týče,ale i dohlížet na dodržování pořádku u vody samotnými rybáři,v RŘ je psáno dodržovat pořádek u vody,kdo jiný by ho měl kontrolovat,než rybářská stráž,ale to je problém sám o sobě.Proč?Jednoduchý,za poslední 3 roky mam co rok ze SV 200+ docházek,ale ani jeden zápis od rybářské stráže!!! Posledni napsané zapisy jsem nečetl vůbec,viděl jsem pár slov ve větách jako bezdomovci,alah akbar,krimi,afrika a podobný,proto jsem se rozhodl napsat komentář.Tak k mé otázce.Smí se na Svazových vodách bivakovat? Na vodách mimo CHKO a NP,kde to není vyloženě zakázáno?Ptám se proto,že,v rybářským řádu čtu odstavec ohledně tohoto temátu PŘI LOVU V RYBÁŘSKÉM REVÍRU SE ZAKAZUJE a ten zní" zákaz budování pevných přístřešků,výkopů,srubů a jiných úprav břehu rybářských revírů" z tohoto zákazu jsem ovšem nepochopil zda je povoleno mít posteven na břehu bivak nebo brolly a popřípade v něm být při dešti schován i se všema věcma.Já osobně u vody když jdu na kapry na 2-3 dny-týden-měsíc když na to mám čas,mam postaven na břehu bivak.Chápu,že to neni prímo povoleno v rybářském řádu(denní doba lovu)ale to jestli mam montáž přes noc ve vodě nebo na břehu,je znovu práce pro rybářskou stáž,nebo policii ČR.Musím říct,že neházím všechny členy rybářské stráže dojednoho pytle!! Budu rád za každou rozumnou odpověď k tématu bivakování,a popřípadě možný obraně.Diky a zdravím

ExPr3v1t - Profil | St 28.3.2018 13:46:26

show must go on >> vsichni chodime k vode a nikdo se od ni ne a ne poucit...kudy jde voda? Cestou nejmensiho odporu..

show must go on - Profil | St 28.3.2018 13:41:57

ExPr3v1t >> Ty se máš!

ExPr3v1t - Profil | St 28.3.2018 13:08:40

Ve chvili, kdy zijeme v takovem prostredi, ze jedni porusuji pravidla pro svuj prospech, aby jini porusovali pravidla na ukor tech prvnich, opet pro svuj prospech, nezbyva nez se ptat, proc je treba resit rozdil mezi dvema stany bez podlahy, kdyz by se dalo normalne domluvit...ale to by vyzadovalo zmenu v uvazovani a to se nenosi...jeste ze nemam takovy problem...moc vam to panove a damy nezavidim...

show must go on - Profil | St 28.3.2018 12:51:36

Tak to je super, když policie nemá podle tebe právo nic kontrolovat! Takže je v pořádku postavit si závoru, kde koho napadne, ostatní šikanovat a policie na to bude koukat ? Ty máš dost! Já jsem psal, že někdo bude předkládat nějaké povolení mně? Jasně jsem psal, že bych přivolal P ČR!

Kubalorenc - Profil | St 28.3.2018 12:15:37

show must go on >> a ty jsi kdo aby ti někdo musel předkládat nějaké povolení? Na takový povolení prosím tě nemá právo ani ta tebou zmiňovaná PČR.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 12:13:12

show must go on >> ale obec muze vyhlasky jen na sve pozemky..takze pokud ho vydaji na soukromej pozemek...tak to neplati
pak je to kocourkov
ale tam kde pozemky maji,at to nechaji zajemce zaplatit a maji po problemu
ostatne-kdyz se domluvim se soukromnikem-take mu neco zaplatim,tak proc s tim mit problem

show must go on - Profil | St 28.3.2018 12:02:03

jeden3 >> Málokde to máš obecní pozemky! A ty závory spíše dává samozvaná domobrana chatových osad, ikdyž mají pozemky pod chatama jen pronajaté. Já kdybych byl trochu drsnější, tak vozím aku rozbrusku a trval bych na tom, že chci vidět na místě nějaké povolení na tu závoru, která je někde přes cestu kilometr před tou osadou. Přivolal bych P ČR a požadoval předložení povolení k vjezdu za závoru od chatařů. Jenže kdo má toto čas a náladu řešit, když jede na ryby s plně naloženým autem a už kouká aby měl nahozeno!

Knapík - Profil | St 28.3.2018 11:43:37

jeden3 >> rozhodně to dává smysl a ty prachy by daly použít zas někde jinde.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 11:30:50

Knapík >> jente ja nemam problem s autem tam,kam jedu na vice dni,s tim,co se kde deje si zasadne vybiram lokality,abych si to pohlidal..
jde o to,kdyz clovek jede na pul dne...vsude davaji zavory,zakazy..a rybari odstavi auto stovky metru daleko
ovsem o tom vedi take mistni corkari a tak pak levna stara auta alespon vykradaji ,drazsi treba ukradnou cele
pak se nedivme,ze rybari zakazy porusuji,protoze 2000 mozne pokuty je zlomek ceny ukradeneho auta ,nebo staci,kdyz ti ho odstroji na ND coz se uz dost lidem take stalo(a nejen na rybach,ale i na houbach)
cely ten system je nedokonaly.....obce meli udelat jinou vec-pokud jsou ty pozemky opravdu jejich,kddyz na ne vydavaji zakazy,meli zavest zpoplatneni mista,vybrali by penize,u vody by bylo cisto-protoze by tam jiz nikdo nebyl anonymne a vlk by se nazral a koza zustala cela
myslim,ze by kazdy za bivak tu stovku za den dal-on by mel pokoj,obec za sezonu docala slusny prijem a u vody poradek

Knapík - Profil | St 28.3.2018 10:51:48

jeden3 >> ochrana ze strany státu začíná fungovat až po tom, co nastane problém a to už je ve valné většině případů pozdě, protože ke zranění, kráděži, loupeži, poškození věci nebo znásilnění už došlo :-(
Uhlídat to popravdě nejde, lidi sami musí být všímavější, i když v dnešní době hlav skloněných do mobilu je to asi utopie. Zlatý důchodkyně, ty měly dřív přehled každá přes dva bloky a dneska akorát visí na netu a přeposílaj kupy hovadin.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 10:39:39

Knapík >> otoc si to,pokud neni argument ochrana vlastniho majetku,kdyz mi ho nezajisti stat...tak proc bych si ja mel palit prsty,kdyz uvidim nekoho,ze krade neco ze statniho???
navic ,kdyz sedis na vyslechu poskozeneho-tak ti policie rekne-to si musite sve veci lepe hlidat,my nemuze byt vsude-a pak ti daji pokutu za to,ze si to hlidas??
pokud mohou delat km asfaltovych cyklostezek na kolikrat nesmyslnych mistech,proc treba nezajisti parkoviste pro rybare? platime dane stejne jako cyklisti a oboje je aktivni odpocinek v prirode-tolik vsude doporucovany?
neco je shnileho ve state Danskem

Knapík - Profil | St 28.3.2018 10:06:01

jeden3 >> ano, děje se to, nelze to brát jako argument pro chytání "z auta".
Vybavuju si, jak jednou měřili na dálnici před benzinou u cedule práce na silnici, kde ale již několik dní žádné práce neprobíhaly.
A s tím čurbesem, jeden známý nemá problém roztahat za sebou pás krámů o délce cca 10m, popravdě mi dodnes není jasný, jak vůbec ty věci může k vodě dotáhnout a to není člověk, co by jezdil na noc nebo víc dní.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 10:01:25

Knapík >> to auto jsem ani nemel na mysli,spise ten poradek kolem
a s tim vykradanim aut? tak to je pravda,kolik aut vykradou houbarum,klolarum atd..tak se nedivim,ze chce mit kazdy auto pokud mozno pod dohledem
kdyby se tolik nekradlo,clovek by asi nemel takovy problem nechat auto kdekoliv
jenze policie nema cas honit zlodeje,musi vybirat pokuty za mereni rychlosti 5m za znackou zacatek obce-upozornuji,ze jsem jeste body za rychlost nedostal,ale kdyz vidim kdekoliv,ze meri na takovych mistech,myslim si sve

Knapík - Profil | St 28.3.2018 9:55:55

jeden3 >> a zrovna v tomhle případě už slyším argumentaci rybáře : Přeci nenechám auto o kilometr dál, aby mi ho někdo vykradl nebo propíchal gumy ...

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 9:44:09

podivej-porad se nadava na bivakare-nekdy opravnene- o tom zadna
ale podivej,tihle bivak ani nepotrebuji aby udelali neskutecny brajgl
foto je z kontroly MO Kolin,pri kontorle RS -zjistila fakt pekne veci

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 9:37:33

Knapík >> ano ano,tak to myslim

Knapík - Profil | St 28.3.2018 9:24:47

jeden3 >> souhlas, slušnej flastr a min. strach z něj umí udělat divy. Pár odstrašujících případů by se rychle po okolí rozneslo a udělalo tak svoji práci.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 9:21:45

Knapík >> ja jsem pro,aby se pokutovali konkretni prestupky konkretnich viniku a to klidne brutalnim postihem
jsem proti plosnym zakazum cehokoliv-za chvili jsopu nam schopni zakzat spek-ze je tucny a za dva roky radsi vsechno veprovy
to co se deje ,je totalita,to mi nikdo nevymluvi,komousu jsme se zbavili a po par letech relativni svobody tu mame novou totalitu-a paradoxne,komouse uz mame zase skoro ve vlade :-)))

Knapík - Profil | St 28.3.2018 9:00:27

jeden3 >> jj, vidím, asi tak jako kouření škodí zdraví, tak se zakáže kouření v hospodě, ale že v tu chvíli vzniká úplně jiný problém spojený s tím, že kuřáci venku budou zas rázem vadit někomu jinému, kdo s nimi do té doby vůbec nepřicházel do styku a to pomíjím vyšší nemocnost kuřáků díky tomu, že musí kouřit v zimě na mrazu a jsou špatným příkladem pro budoucí kuřáky a vůbec. Ale pravda, nikdo je nenutil stát se kuřákem.
A proč tedy nezakázat kouření šmahem ? Protože by to stálo mraky peněz, které by pak chyběly jinde.

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 8:53:11

Knapík >> u vas jednim mestem tece vice rek,nez je u nas v celem kraji :-))) tak se nevytahuj :-))))
ale neboj-ono se to u rybaru ty zakazy nezastavi
ui nas v regionalnim tisku se stale casteji objevuji zpravy,ze po turistech je v Jizerkach,Krkonosich cim dal vetsi neporadek...nikdo prakticky nikoho za PET v krovi nepokutuje-tak zacinaji teotretizovat,ktere cesty uzavrou..a hned mas dalsi zakazy
a ty zakazy budou vsude a na vsechno jen pokracovat
hrozne se mi libi vyklad prava v EU a u nas . je neporadek tam a tam-tak zakaz dame pekne plosne pro vsechny a na vsechno-to jde bez problemu
jeden muslim naporiklad z tisice je terorista-tak proc stejnym smahem nazakazou islam take plosne na uzemi EU ?
takze kvuli poslapane trave omezovat prava mohou-ale kvuili ohrozeni civilnich zivotu ne???
uz vis,co me na tech zakazech tak vadi?

Knapík - Profil | St 28.3.2018 8:39:55

jeden3 >> osobně jsem měl na mysli spíš vody menší, který mám v okolí já a je na nich spousta úseků, kde nikdo nechytá. Pokud jsou lidi ochotný takhle jezdit, je to jen jejich vůle, nikdo je k tomu naštěstí nenutí.
K té druhé části ti toho moc nepovím, já to nepraktikuju ... Snad jen tolik, že vidět u nás u vody policii je obrovská náhoda

jeden3 - Profil | St 28.3.2018 8:30:35

Knapík >> jasne...tak jeste jednou..ktery kaprar treba z Liberce,Jablonce bude kazdy den jezdit krmit na tajnacku na Labe? aby se zase vecer vracel domu? a rano jel zase chytat?
kazdy den bratru 180 a vice km
ja tu spise sleduji,ze ty zakazy schvaluji ti rybari,kteri to maji k takovym vodam kousek a neni pro ne problem byt rano u vody a vecer doma pod duchnou,,,coz je v pripadu takovych rybaru tak trochu sobecke
a k tomu neporadku u vody: jiz dnes jsou nastroje,jak takove pocinani pokutovat - mohou to delat oba druhy policie-ale to je moc "slozite" vybrat pokutu za svincik u vody,jednodussi je dat pokuru za stan,bivak atd...takze co? neporadku u vody stejne neubude,letos jsem byl jiz na 4 vychazkach na revirech,kde se jiz nesmi bivakovat atd...a co myslis??? bor.del jako v tanku. Tak jsem zvedav,na koho se ted budou melnicaci vymlouvat,kdyz uz tam bivakari nejsou,kdo jim tam dela ten curbes u vody