Čtyřkolka k vodě

Nemate někdo čtyřkolku atv 125(toronto) dětskou z číny?Nějaké zkušenosti?Uveze i dospělého do 80kg?
Autor diskuse: kokino - Profil , 28.11.2017 všeobecné - ostatní

Kuban - Profil | Čt 30.11.2017 8:43:49

meteor >> mozna jo,jedna guma na kolku me vyjde prave na necelejch 5,tak opatrne :-)
Jsem nad tim tuhle dumal,ze mi dostali lepaka a tlacili domu,dnes by byl organ popotahovan,jak pises,a na druhou stranu by moh jit rodic klidne na socialku,ze necha dite jezdit bez opravneni.A to uz nepremyslim,co by bylo za humbuk,pokud by stroj byl bez papiru,jak za nas bylo bezne :-)
Dite do ustavu,rodice za mrize :o)

meteor - Profil | Čt 30.11.2017 8:33:49

Kuban >> to je dobře ;-) jinak to propíchnutí by mi možná sebralo i čas i peníze, neb to už by mohla být škoda přes 5.000,- Kč = úmyslné poškozování cizího majetku už je trestný čin :-)
Jop, takováto řešení (jak jsi popsal) se mi prostě líbí. V dnešní době věc nevídaná: takový policista by dneska za svůj přístup k věci letěl na hodinu... a přitom to vyřešil v podstatě "nadčasově" ;-) stejně jako když jsem chodil na základní školu: člověk dělal při vyučování bordel, tak dostal facana / dřevěným pravítkem přes záda a byl klid a respekt... a když si stěžoval doma (že dostal výprask), tak dostal ještě podruhé od táty :-)
Dnešní doba je v tomto taková... no, prostě divná. A spoustě lidem (dětí, mládeži) tyto jakožesvérázné metody vyloženě chybí... koneckonců, ne nadarmo se říká, že "jedna facka je víc než tisíc slov" ;-) a když si vzpomenu na své oblíbené "Fimfárum" (konkrétně epizodu "Franta Nebojsa"), kde v hospodě straší bývalý hospodský, který šidil míru, a sám říká "to jsou přesně ty tři facky, které mi chyběly do dobré výchovy"... prostě i to jakoženásilí je (v přiměřené míře a přiměřeném dávkování) součástí výchovy...

Borek-kerob - Profil | St 29.11.2017 16:43:21

Transalp2 >> Pár šrámů, ale ze všech dopadl nejlíp. Čtyřkolkáři měli ramena jen dokud byli na tý čtyřkolce. V hospodě už ne (a ještě si mysleli, že nikdo neví, že to jsou oni). A zajímavý je, že od tý doby tam jezdil už jen jeden wohnout na krosce z vedlejší vsi a ten si to nechal normálně nenásilně vysvětlit. Dneska už motorku ani nemá pokud vim.

Kuban - Profil | St 29.11.2017 16:43:17

Transalp2 >> Urcite vyborne,kdyz tri byli odsouzeni :o)
Dostal popitchi a pak je udal :-)

Transalp2 - Profil | St 29.11.2017 16:30:45

Borek-kerob >> A jak dopadl on ?

Kuban - Profil | St 29.11.2017 15:31:35

meteor >> to jsem rad,mam te totiz za “rovnyho”,propichnuti by ti sebralo auru :-)Vypustit,facka,podle uvazeni..Nam taky v detstvi daval policajt lepaka,vytrh fajfku a nechal nas fichtla tlacit domu.Mazane jsem vozil nahradni,tak pak uz prisly na radu prave ventilky.Tech jsem moh mit plny kapsy,ale pumpicka uz do nich nevesla :-)

Kuban - Profil | St 29.11.2017 15:26:51

Borek-kerob >> presne tak,hlavne se nepo*rat..Znam zase pribeh z druhy strany..Na lesni ceste zastavilo ctyrkolkare nekolik myslivcu.Vytahli mu klicek ze zapalovani,aby neujel,ac to nemel v umyslu a zavolali na nej policii.Po prijezdu policie ji ctyrkolkar nahlasil loupezny prepadeni se zbrani v ruce,organizovana skupina,jeden pod vlivem..Dlouho chodili brecet k jeho dverim,aby to stahnul..

meteor - Profil | St 29.11.2017 15:22:09

Kuban >> možná jenom vypustím... a když bude hodný a kajícný, tak věc vyřeším domluvou ;-):-)

meteor - Profil | St 29.11.2017 15:21:33

chendler >> tak já drtivou většinu věcí řeším zpočátku v pohodě... no a pak záleží na protistraně, jak to "uchopí" = jak se budu chovat dál :-)
V současnosti bývají hrdinové zejména u monitorů svých PC - v reálu jsem snad žádného nepotkal :-) S tím "vlastním" řešením máš v podstatě pravdu, nicméně ze svých zkušeností vím, že je občas lepší to vyřešit sám (pohovorem, fackou, naschválem) nežli do toho tahat MP / PČR...

Borek-kerob - Profil | St 29.11.2017 15:09:31

Transalp2 >> ... což by přesně sedělo k tomu, jací dementi na těch čtyřkolkách obvykle jezděj. Jinak ta "devítka" už neni přestupek za pár stovek, to je na dlouhej kriminál a to bez podmínky.

Před cca 3 rokama nám banda čtyřkolkářů jezdila po okolí chalupy (převážně přes pastvy pro krávy) až se to přestalo líbit i místnímu zemědělci, kterej to začal řešit. Vyhrožovali mu likvidací a nakonec se potkali a porvali. Výsledek? Jeden dostal 4 roky natvrdo, dva podmínku. Holt se těch "ramenatejch" blbů na čtyřkolkách neleknul a ani jejich siláckejch keců. Ještě pořád totiž žijeme v právním státě a ne na divokym východě.

Transalp2 - Profil | St 29.11.2017 14:41:05

Borek-kerob >> Mel jsem dojem ,že se tu řeší 4 kolka , která někomu hrozně vadí ...) Řešit si to můžeš , proč ne .. Pak se ale nesmíš divit , že na tebe takovej maník někde vytáhne nabitou devítku ...

sliver - Profil | St 29.11.2017 14:38:34

Kuban >> díky, mám kámoše co s tím blbnou. Proberu to v hospe.

sliver - Profil | St 29.11.2017 14:35:47

Úplně nejhůř se v přírodě chovají cyklisti. Vedou o tři konske delky zcela suverenne. Já bych je nepustil jinam než na ty jejich stezky, když už jim je všude mozne nastaveli.

Kuban - Profil | St 29.11.2017 14:34:52

meteor >> a proto mu propichas gumy :o)

chendler - Profil | St 29.11.2017 14:03:10

meteor >> to co pises,souhlasim,s tim jsem souhlasil i ja osobne,ale resit to po svem?!?! Kdo asi bude mit vic problemu. Ono dneska to hodne funguje ze je kazdej hrdina,resi spravnou vec,ovsem po svem a ma vic problemu,nez pochval. Kazde zlo,vyvola dalsi zlo. I ja si zanadavam....

meteor - Profil | St 29.11.2017 13:54:43

chendler >> mno, tak úplně jedno "to" není (= jak jsi to myslel), když "to" směřuješ na moji osobu ;-)
A jestli ti připadá krátkozraké, že se mi nelíbí nedodržování pravidel = dělání si vlastních pravidel, tak se dále není o čem bavit :-)
Já si naopak myslím, že je dost krátkozraké se tu "chlubit" tím, jak pravidla nedodržuji a ještě to hloupě omlouvat. Pokavad by každý porušoval pravidla, tak by se to nelíbilo tobě ani dotyčnému "Fidelovi". Zkus se nad tím zamyslet v souvislostech a dáš mi za pravdu... pokud pojedeš na kole po cyklostezce a proti tobě se tam zjeví rybář na čtyřkolce, tak si minimálně řekneš "je to hňup" a maximálně mu dáš za vyučenou / zavoláš MP / PČR. Nehledě na fakt, že takováto porušování pravidel má (většinou) 2 dopady: 1) začnou se po tobě "opičit" ostatní (klasika: "tvl, když to dělá on, tak já budu taky...") a 2) pokud někdo porušuje nějaký předpis, tak mu většinou nedělá problém porušit / porušovat i jiný...
Což je v podstatě i důvod, proč mě to "sejří", ačkoli by nemělo / nemuselo ;-)

MrCement - Profil | St 29.11.2017 13:39:13

Transalp2 >> proč by neměl právo ? Ten kdo nerespektuje pravidla chce, aby druzí je dodržovali ? Taková fintička, klička :-), taktika drzého na slušňáčka. Já si myslím, že spoléhat na zázrak či verdikt někoho třetího nad nimi je nesmyslné zdržování - zdravé malé celky (rodiny, vesnice, spolky - tedy i rybáři), by se měly kultivovat a né spoléhat na to, že přijde fízl a rozsekne to. Neboli:

Borek-kerob - Profil | St 29.11.2017 13:34:40

Transalp2 >> a na tohle si přišel proboha jak? Dej aspoň paragraf, kde je jasně uvedeno, že je zakázáno řešit někoho, kdo porušuje vyhlášku nebo zákon.

Analogicky: Když uvidim u vody pytláky, nemám právo volat PČR? Když uvidim krást zloděje, nemám právo volat PČR? Když uvidim vandala ničícího něčí majetek.... atd atd...

Transalp2 - Profil | St 29.11.2017 13:13:51

já 2 >> Kdyby to vše mělo být tak striktní , tak kde potom třeba zaparkuješ ? Dnes je vše někoho ... Dal bys auto na placené nebo veřejné parkoviště ve městě a šel k vodě taky třeba po soukromém cestě pozemku ke společné vodě ? V podstatě mimo státní silnice sjet pak nesmíš ... Moc bych do toho nerejpal , maník na quadu si to musí zodpovědět taky sám , když ho lapí ... Dělat binec a nebo si dojet terénem k vodě bych od sebe oddělil ...

MISO* - Profil | St 29.11.2017 12:59:10

F!D3L >> ak jazdis na 4kolke k vode preto, ze autom je tam vjazd zakazany, auto neschovas pred policajtami ale 4kolku zaparkujes v poraste, tak si proste a jednoducho kretén. Vsetko ostatne co sa tu k tomu popisalo je uplne zbytocne. Zjavne to nechapes, skoda.

já 2 - Profil | St 29.11.2017 12:45:34

Transalp2 >> Právo, právo... mám právo, moje právo je

Ale taky je tu povinnost... např respektovat majetek ostatních a dodržování zákonů