Ako zabaliť a poslať dvojdielne pruty poštou.

Dobrý deň kolegovia. Chcel by som od Vás radu, ako zabaliť a poslať dvojdielne kaprove prúty prepravnej dĺžky cca 180 cm poštou. Za odpovede veľmi pekne ďakujem.
Autor diskuse: graninge - Profil , 20.4.2017 všeobecné - náčiní, doplňky

alžběta - Profil | Pá 21.4.2017 1:42:24

GTdpcfix >> já ti to věřim, asi tak: Kdyby se mi na cáry rozjebal prut v cenným balíku pošty, stejně bych to příště poslal znova tak, radši než shánět půl dne kanalizační trubku DN300, noviny, vatu a další vyjebávky za minimálně stejnou cenu jako je ta služba, aby se to náhodou nerozbilo v běžnym balíku, ve kterym je ta pravděpodobnost rozbití stejně vyšší, ikdyž to pojede opancéřovaný v trezoru...

GTdpcfix - Profil | Pá 21.4.2017 1:32:00

alžběta >> ale ja kdyz to posilal v tom tubusu tak jsem to mel jeste pojisteny atd. a presto to bylo nakasi....

alžběta - Profil | Pá 21.4.2017 1:29:25

GTdpcfix >> editoval jsem. Nevěřim, nejde o to, jestli věřim, ale nemám co ztratit. Tady buďto dáš 150 korun za tubus na tapety a pošleš obyčejně, nebo dáš 150 korun poště a máš garantovanou cenu zboží. Ať si každej vybere, každýho věc. Na druhou stranu, jediný zrnko z květináče od bonsaje mi nedošlo vysypaný z květináče .-)) takže i docela u téhle služby věřim.

GTdpcfix - Profil | Pá 21.4.2017 1:24:55

alžběta >> v pohode ja nejsem hloupy umim poslat balik a vim co to obnasi ...spise me zarazi jak veris cesky poste....ze ty mas v rodine postaka?:D:D

alžběta - Profil | Pá 21.4.2017 1:22:38

GTdpcfix >>
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/cenny-ba​lik
je tam i kalkulátor zásilky.
No já ti to věřim, to je realita dnešní doby. Pošta nemá kapacity při dnešních zásilkách, e-shopech atd. aby 100 % toho, co je poslaný obyčeně, došlo v pořádku. A tato služba je podle mě super, odfiltruje to úplný chudáky balíky a zároveň ti garantuje, že nepřijdeš k úhoně a jim jde o peníze, tzn., že tuto službu maj v uvozovkách jako vlajkovou loď.

GTdpcfix - Profil | Pá 21.4.2017 1:20:49

alžběta >> ja ted normalne premyslim jestli si ze me delas fakt srandu,ale vis co ted jsem posilal prut pojisteny na 30 000kc s nalepkou krehke v trubce od koberce....garantuji ti ze ta trubka je beznym smrtelnikem neznicitelna,je tomu cca 14 dni ....
tady mas uryvek toho ho mi psal kupujici kdyz prut dosel

Ahoj - prut dorazil - vypadá dobře, děkuju. Jen ten tubus byl trošku na kaši (na dvou místech nalomený) - pošta se opět ukázala :( prut jsem vyzkoušel ještě před pošťákem a byl naštěstí vpořádku.
Hezký den ti přeju

jestli chces muzu kupujiciho prizvat do diskuze,ale ver ze je toto jeden z mych mnoha prikladu co jsem zazil.
kdyz jsem kupoval prut ironfeather tak mi prut na mesic a pul ztratili:D

alžběta - Profil | Pá 21.4.2017 1:01:18

GTdpcfix >> no jo. Česká pošta to tak má. A pokud je to poslaný jako cenný balík tak při ztrátě nebo poškození garantuje cenu přepravovanýho zboží do miliónu korun. Takže to fakt neztrácej ani neničej jako běžný zásilky, který se na překladišti přehazujou lopatou... Akorát lidi maj obecně potřebu na poštu nadávat, protože jsou tam fronty nebo protože si pošlou v bedně na zelí porcelánovou vázu plnou vajec jako obyčejnej balík a diví se, že se jim jedno vejce nakřápne.
Jediný co, tak jsou tam nějaký limity na kilogramy a centimetry a cena se tak pohybuje 100-200 korun, ale prut se do toho vejde. Řešil jsem takle zapomenutej prut u kámoše a i jiný kraviny, lidi si takle posílaj peníze, e-shopy takle posílaj třeba bonsaje za 30000...jede to jako v bavlnce :-).

GTdpcfix - Profil | Čt 20.4.2017 23:44:19

alžběta >>to jako vazne???

alžběta - Profil | Čt 20.4.2017 23:14:16

Dobrý den. Když to pošleš jako cenný balík s nálepkou fragile tak stačí jen bublinková fólie a izolepa. Stojí to stejných 125 korun, co vyhodíš za ty vyjebaný roury, co ti radí dole a ještě si ušetříš čas shánění a balení.

arnošt - Profil | Čt 20.4.2017 23:12:04

graninge - >> Přesně jak píší kolegové - silnostěnou rouru od koberců,pruty obalit bublinkovou folií a na konce jí dát taky anebo molitan.Posílal jsem několikrát a vždy bez problémů.
Jen ať tě ale nezaskočí cena za poslání,mě naposledy skoro vyrazili dech...

minoq - Profil | Čt 20.4.2017 22:19:18

posielal som v kobercovej trubke, prúty vystlané novinami /aliexpres balí do bublinkovej folie, postačia aj noviny aby prúty nehrkotali/, nálepku krehké ti nalepia na pošte /nízky poplatok/ ale pri poistení veľmi vhodné, nezabudnúť na rozmery - pozri tu
http://www.posta.sk/subory/37686/vypocet-rozmerov-b​alikovych-zasielok.pdf

a ešte cenník
http://cennik.posta.sk/

Heršvec - Profil | Čt 20.4.2017 9:34:26

Prut obalit v bublinkové fólii, stáhnout izolepou a strčit do PVC trubky o odpovídajícím průměru a délce, konce samozřejmě zaslepit. No a jelikož znám Českou poštu tak si připrav tučný finanční obnos, teda pokud to u vás na východě nefunguje jinak, což pochybuju.

Džoncek - Profil | Čt 20.4.2017 9:23:17

Posílal jsem pruty až do Košic v PVC trubce (nějaká zesílená). Koupil jsem to v OBI za nějakých 120kč včetně záslepek z obou stran, pruty obalil do bublinkové fólie a na záslepky jsem vystřihl molitan, aby to ochránilo špičky a dorazilo v pohodě....Ještě jsem si vytiskl nálepky ,,křehké", sice poštu to moc nezajímá, ale pro vlastní klid v duši.....Nebo mne ještě napadlo potrubí, do kterého se dávají kabely je to hodně pevná guma, ale váha je docela velká.....

pepule83 - Profil | Čt 20.4.2017 9:15:42

mě jak sem si kupoval děličky v eschopu,tak mi přišly v papírové rouře ale ta byla cca 1cm silná.poptal bych se právě v těch kobercech nebo jak píše kolega odpadní trubku. a hlavně vycpat to novinama ať se pruty nehýbou.

hraji - Profil | Čt 20.4.2017 8:40:19

Nejlepší je sehnat si kartonovou rouru, co se na ní prodávají koberce nebo koupit PVC trubku, co se používá na svod odpadních vod v domech. Oboje je dost pevné. Ale bohužel ne dostatečně, aby nemohlo dojít k poškození. Obal, který by přepravce nedokázal poškodit, snad ani neexistuje. Mám čerstvou zkušenost.