Boilie - co má větší vliv?

Co má podle vás větší vliv na účinnost koulí obecně ? Zvyk ryby na druh, nebo jejich nadprůměrná kvalita ?
Autor diskuse: retrívr - Profil , 19.4.2017 kaprařina - nástrahy, návnady

vedro - Profil | Po 29.5.2017 15:27:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolegové , ryby budou brát na to , na co je naučíte . Vtip je v pravidelném krmení , které ( položme si ruku na srdce ) praktikuje rozhodně menšina z nás .

Dědek - Profil | Po 29.5.2017 15:16:23

RK >> :-)))

švihov - Profil | Po 29.5.2017 15:06:09

RK >> přeně tak

RK - Profil | Po 29.5.2017 13:26:07

meďo1 >> A jak ryba pozná, že je koule nutričně vyvážená a poskytne jim vyváženou výživnou hodnotu. To jako maj výživového poradce ve fitku?
To jsou příšerný bláboly, fakt příšerný. Nechť tedy byznys kvete...........-:)

honza85 - Profil | Po 29.5.2017 10:35:30

No když se koukám třeba na obal od boilies Carpservis Boss 2 https://www.obchodupetra.cz/Carpservis-Boilies-Boss​2-Chobotnice-1-kg-16-mm-d3215.htm tak mě spíše děsí :-). Rozhodně je víc určitě zkušenost rybáře.

Džoncek - Profil | Čt 20.4.2017 10:45:30

Když vezmu v potaz soukromáky kam občas jezdíme, povětšinou nám i rybám bylo jedno co se dá pod háček a záběry byly když se zakrmilo partiklem nebo kulema. Jestli to bylo bez rybích mouček nebo s nimi, taktéž bez rozdílu. Ty ryby jsou tam zvyklé žrát asi všechno (rybníky do 10ha). Na vodách svazových vůbec nechytám na ,,sladké" a ovocné, spíše na masové kule s podílem rybích mouček a založené na koření robin red. Na svazovkách se mi snad ještě nepodařilo lapnout kapře na slaďárny, hodně nám funguje halibut, játra, slávka, chobotnice. Na ty sládké akorát dobře reagují amuři, ale až blíže k létním měsícům. Některé koule komerčních výrobců boilie mne spíše příjdou, že tu rybu snad i odradí když si vezmu co je její přirozená potrava a potom nějaký od LK compot NDHC (sladší jak umělé sladidlo), ono stejně převážná většina fotek ,,úlovků" je ze soukromých revírů kde je rybám jedno co si vezmou, hlavně na těch kde majitelé ani moc nekrmí a spolehají na kilo boilie od návštěvníků tak ta ryba se naučí žrát opravdu vše :)

meďo1 - Profil | Čt 20.4.2017 9:57:36

Môj názor je, že keď je boilies dosť nutrične hodnotné, tak nebudú nič iné prijímať, môžete im ponúknuť predipované boilies nastražené tým najprefíkanejším spôsobom, zoberú len to, ktoré im poskytne dostatočnú výživnú hodnotu. Keď je boilies kvalitné, tak sa aj menej spotrebuje, pretože ho ryby vyhľadávajú. Nepotrebujem ryby udržať na mieste množstvom skrmeného boilies, ale ich donútiť vyhľadávať kvalitu. Robím len masove boilies podľa tohto pána a som s ním nadmieru spokojný, vrele odporúčam

retrívr - Profil | Čt 20.4.2017 9:16:53

drvoštěp >> Dík za zkušenost.

Ivan. - Profil | Čt 20.4.2017 8:11:30

drvoštěp >> jo,musim ale povedat aj to, ze najvacsie ryby sa pochytali aj na ine nastrahy, posledne konkretne na bananove boilies:) Podla mna je to tym, ze ryba ktora nabehne na krmne miesta ako prva, je viac zvyknuta a velka ostrazita ryba sa uz k tomu tolko nedostane a vybera si nasledne podla aktualnej chuti.

drvoštěp - Profil | St 19.4.2017 21:27:39

Ivan. >> Tu samou zkušenost mám na mém oblíbeném revíru.Chytám celoročně masovky.Jak dám něco jiného tak je konec.A není to jenom o jedné zkoušce ale o více testech a pozorování.

megalodon - Profil | St 19.4.2017 21:04:48

retrívr >> Já za tím taky nic jinýho nehledal:-) Mě taky ty různý témata kolem koulí zajímají. Samozřejmě je to pochopitelný, že když jim to tam chutná, tak to prostě žerou pořád. Na druhou stranu potom všeobecně známé tvrzení rybářů o tom,že si něco ryby spojí s nebezpečím je asi neopodstatněný. Na zvyk bych si stejně dlouhodobě nevsadil i když věřím, že dobře ochucená, ovoněná a sestavená koule bude chytat stabilně na většině vod. Ale časem přijdou výpadky, kdy ryby preferovat něco jinýho.

retrívr - Profil | St 19.4.2017 19:49:00

Ivan. >> Dík. To je určitá zkušenost.

Ivan. - Profil | St 19.4.2017 19:37:13

retrívr >> ja poznam revir, kde si parta rybarov robi strasne smradlave pecenove gule, ryba je na ne zvyknuta a vacsinou ked iny nechytaju, tieto gule zaber spravia. Tam je to o zvyku a o tom, ze ryba velmi nepozna lepsie, lebo tam nie je tlak a ostatni su krmitkari.

retrívr - Profil | St 19.4.2017 19:25:50

megalodon >> Ono není tak co rozvádět.Byl jsem svědkem, kdy na pískovně ryby nebraly na většinu druhů koulí. Pak přišla rada, vem tyhle, tady na nic jinýho nejdou. Byla to pravda a nebetyčný rozdíl.Proto přišla lehká otázka, která měla na základě zkušeností třeba cosi osvětlit.Nebyl za tím schovám žádný jiný problém. Ceny koulí neřeším, těm se směju.

Minimlok - Profil | St 19.4.2017 19:13:45

Myslím si že ani jedno
Ryba žere podle nálady, počasí, chutě a podobně :)
Některé koule obsahují třeba to co ryba potřebuje a dá si jindy neuděláš záběr na kouli ale na žížalu nebo na kukuřici pokud ryby nemají vyloženě žravku a žerou na co se podívají tak si myslím že nejvíc záleží na výživ hodnotě a aromatu
Také záleží na barvě (hlavně když nežerou) ryba vidí něco neznámého a nemá ruce tak to testuje hubou ;)
Můj názor :)

Ivan. - Profil | St 19.4.2017 18:20:41

bobco >> tak tvoja skusenost je do polovice toho, co si napisal, s cim sa da suhlasit. Ta tvoja domnienka o pokazenej superguli uz je trocha pritiahnuta za vlasy:) Nikdy nevies, ktora im bude viac chutit, kym nevyskusas. Ja mam na rieke taku skusenost ze ked krmim dvoma druhmi, ryba ich nikdy neprijima rovnako. Vzdy berie ovela viac jednu ako druhu, raz lacnejsiu raz drahsiu. Preco je to tak neviem, zvyk to urcite nie je..

Ivan. - Profil | St 19.4.2017 18:17:49

retrívr >> to jim tam majitel sypal, alebo mali nejaky deficit, ktory im prave ta gula pokryla..? Inak stare dobre Dvd Korda Underwater a uz aj niekt. videa nasincov pekne ukazuju spravanie ryb pod vodou a to co si v danu chvilu vyberaju. Ak si nevidel, oplati sa pozriet, mozno najdes odpoved na tvoju otazku..

megalodon - Profil | St 19.4.2017 17:05:23

retrívr >> To je zajímavý, trošku to rozveď;-) Dle mých zkušeností můžou nastat dny, kdy ryby opravdu hodně upřednostňují některý koule před jinýma - párkrát jsem to zažil a nezáleželo na místě, montáži, velikosti kuličky atd... . Ovšem příště už to může být zase jinak, takže na zvyk na určitej druh bych asi dlouhodobě nesázel. Koule kapři vnímají jako něco co se dá sežrat a buď se jim to zamlouvá, tak to v tu danou dobu žerou, nebo nezamlouvá a upřednostní něco jinýho, třeba jiný koule. Podle čeho si kdy vybírají nevim...
Pokud jde o zvyk, teoreticky to může být i na škodu, když se na ty stejný koule chytají pořád dokola, musí si to ty potvory přece pamatovat a pak se jim vyhýbat,ne?;-)

bobco - Profil | St 19.4.2017 16:56:54

Ak sa správne určí miesto lovu a čas lovu tak je to úplne jedno čo dáš na háčik. Osobne som bol svedkom ako ryby na Váhu keď došli na miesto tak išli na akú kolvek guľu čo sme dali na háčik. Keď odtiahli bolo po paráde.Ak budú gule zložené z viac komponentov ako je nutné bude väčšia šanca že niektorá z tých zazracnych sraciek bude pokazena a znechuti gulu že ju nezoberu ani do huby.TOTO JE MÔJ OSOBNÝ NÁZOR A SKÚSENOSŤ.!!!

retrívr - Profil | St 19.4.2017 16:22:29

Ivan. >> To je až moc přesná odpověď. Mám jen jedinou zkušenost a tam byla a je zvyklá celá jedna soukromá pískovna. Proto vznikla otázka, kde jsem se chtěl něco dovědět. Já sám bojlísák nejsem.