Polsko, jezera v okolí města Augustow

Má někdo z kolegů zkušenosti s rybařením v této části Polska?
Přivítám každou radu ať se týká legislativy (povolenka, RŘ apod.), či rybolovu samotného. Chystám se tam v létě. Díky moc.
Autor diskuse: rapalla - Profil , 12.3.2017 všeobecné - revíry, cestování

rapalla - Profil | So 23.9.2017 11:09:10

DanRybar >> Byl jsem v Augustowě na přelomu července a srpna. O rybách to bohužel moc nebylo (u jezera obrovské množství komárů). Ale rozhodně se do Polska ještě vrátím - země bez zbytečné buzerace a zákazů.

DanRybar - Profil | Čt 21.9.2017 10:50:16

Ahoj,

já narazil na český článek o lovu v Polsku https://www.chytapust.cz/Magazin/Zabava-a-inspirace​/Rybolov-v-Polsku a letos jsem byl na řece Narew. Tu jsem si vybral hlavně kvůli sumcům. Byl jsem tam na jaře na 6 dní. Po prvních dvou dnech jsem myslel, že z toho nic nebude, ale pak začli zabírat :-) S jezery mám zkušenost s Wdzydze. Pstruha tam lze ulovit celkem snadno.

sven - Profil | Ne 12.3.2017 12:07:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konkrétně v této části ne ale vše potřebné, tedy popisy revírů, pravidla, ceny licence a místa jejich prodeje, najdeš tady:
http://www.augustow.pl/pl/atrakcje/wedkarstwo

http://www.pzw.suwalki.com.pl/

http://www.wigry.org.pl/it/wedkowanie.htm#miejsca

Pokud funguje PZW (polský rybářský svaz) stejně po celém území, stačí navštívit kontaktní místo místní organizace a zakoupit si licenci. Pro delší pobyt může být výhodnější stát se členem svazu.
Vše vyřídíš v místě, na počkání a bez problémů.