Člun Intex Mariner 3 nebo 4?

Člun Intex Mariner 3 nebo 4?
Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti, chceme na normální výjezdy Otava, Orlík, vždy budeme 2 /když jsou tři jeden je vždycky navíc:).../ párkrát do roka
vláčka, max ješte na lehce sumíky, chceme samozřejmě s motorem,
vaše zkušenosti, rady, přeprava, příprava/stavba, spokojenost motor/člun...
co doporučujete za motor, typ? co za člun...?
díky, všem
/nemám kouli za autem, tak nejde pramice apod/,
odkazy:
https://www.hawaj.cz/intex-mariner-3-maxima-40-1135.html
https://www.hawaj.cz/nafukovaci-clun-mariner-set-1126.html

případně sem hodím tech. info o člunech,
Autor diskuse: Inženýr - Profil , 16.10.2016 všeobecné - ostatní

Garys - Profil | Čt 20.10.2016 8:05:59

Když už tak mariner 4, ale fakt pozor na to, že je těžký, hlavně ta podlaha s lamelami takže přenášení jen ve dvou a dost nepohodlné a náročné. Lepší by byl boat007 s vysokotlakou podlahou, ale ta cena je víc než 2x taková no.

Hori - Profil | Čt 20.10.2016 7:18:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. To že seahawk je fakt spis na rekreaci se s kolegou shodneme. Ale podle me mariner není vyhození peňez. Ten clun je uplne jinde. Podlaha z plastových laťek je super. Člun se rychle skládá a je lehký. Mel jsem boat007 ve 320 a sel z domu protože 50kilo i s podlahou už bylo pro me prostě moc. Do té menší velikosti marinera (3) sme se s kolegou vešli. Hlavně když jedes s motorem hodne místa ušetříš. I tak ale doporučím s někým jít zkusit obě velikosti a na živo se pak rozhodnout!!! Ale bacha na vláčku bude blbej asi jako kazdej clun. Protože sedis opravdu nízko a tam nohy brzo začnou protestovat, tam má smysl nejaka klasika loďka. Podle me mariner je na kaprarinu ok, do ne nějakých super vichru na velkých vodách.

trafikant - Profil | Čt 20.10.2016 7:13:26

Je tonejvětší šmejd na trhu vyhozené peníze

bysto - Profil | Čt 20.10.2016 6:47:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mal som seahawka (je to sice horší čln, ale konštrukcia a materiál velmi podobne) a myslim
Si, ze platiť za ten čln boli vyhodené prachy. Nema to poriadnu stabilitu-spôsobené nafukovacou podlahou a trhá sa to jak mikrotenovy sacek. Na rekreačnú plavbu to je v pohode, aké na ryby ee. Radsej by som trochu príplatil a kúpil nieco, co bude slúžiť lepsie-dlhsie. Napr. Bark, 007, kolibribri. A pokial to ma byt pre dvoch, tak urcite v dĺžke 3m.

Este ma napadlo jedno negatívum na ten mariner, a to ze nema pevne čelo na motor, ale treba pridávať to čelo. "Vďaka" tomu sa motor velife rad zatláča pod čln a teda nepracuje v ideálnej pozícii .