Chrobáky- brouky rozmnožené v boiliesoch, a rybárskom náčini

Asi 5 mesiacov sme nevedeli prist na to, odkial tie male potvory sa mnozia a kde ziju... Priatelka prehladala vsetky potraviny, kazdy balicek zvlast, a nikde nenasla. Az dnes ked som otvoril nahodne rybarsku tasku, a nasiel som tam epicentrum/ miesto mnozenia chrobakov a brouckov. Vsetky gule som povyhadzoval. Boli aj v zavretych sackoch s plastovym klipom.. Dokonca v jednom baliku, boli gule uplne rozozrate... proste strasne! Vacsina vyschnutych ale medzi nimi aj zive!
priatelka zevelila, ze boiliesy v byte nechce vidiet... uuups.
Tak snad po tejto skusenosti, si budem davat vacsi pozor :) Tiez verim ze po vyhodeni guli, sa uz nebudu mat ako mnozit a ze sa vytratia z bytu. aj ked obavam sa ze larvy nakladli aj na miesta kde clovek s tym nerata..A torchu sa obavam a ako aj moja draha, ze si najdu iny zdroj potravy, ak sa v byte nachadza par jedincov..
Jedna sa o tieto svine :) Najhorsie, ze niesu len v casti, kde mam rybarske veci, ale obcas sa objavia v roznych izbach.

co ste robili, ak sa Vam nieco podobne doma v byte objavilo?
Autor diskuse: huslista - Profil , 3.5.2016 kaprařina - nástrahy, návnady

DaveX - Profil | St 4.5.2016 8:40:34

Mi se občas, když pytal s nějakou moučkou, nebo partiklem necháme otevřený, tak se mi tam udělají moraci :D (mol moučný). Je potřeba všechno pořádně utěsňovat, nebo nejlépe, spotřebovat.

Modrý šílenec - Profil | St 4.5.2016 7:29:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud ty brouci začínají vylétávat večer na světlo, tak se jedná o Stegobium paniceum (červotoč chlebový), ale je to jenom odhad, musel bych toho broučka vidět.
Ale pokud je to on, tak veškeré boilie a krmné směsi do mražáku anebo vyhodit. Stejně jeho larvy vyhlodaní v kuličkách boilie chodbičky a boilie ztrácí soudržnost.

Sa(l)micka - Profil | St 4.5.2016 0:23:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Může místo brouků v bytě chovat prase. A ten smrad...a brouci... ono si to prase zvykne. :)))

(Brouci obecně se krom nějakýho biolitu dobře likvidujou kouskem vaty namočeným v odlakovači na nehty - šoupni věci, co chceš vyčistit, do igelitovýho pytle a hoď k tomu něco nasosaný odlakovačem, zavři, a za hodinku je mrtvo - odlakovač z věcí snadno vyčichne.)

Martin02 - Profil | Út 3.5.2016 16:23:51

Tak možností je několik: 1)Založit diskusi na MRKu a čekat, že to někdo vymyslí a manželka to zatím uklidí. Tohle řešení je nebezpečné, protože ženská pravděpodobně vyhodí vše včetně boilízu. Bude-li se to opakovat vyhodí časem i rybáře. 2)Provést bleskový generální úklid včetně deratizace osobně (když při tom vymaluješ, získáš mnoho plusových bodů) a všechno žrádlo pro ryby dát do uzavíratelných kbelíků. Brouci se tam sice budou dál vesele množit, ale už nebudou běhat po bytě. 3)Vyhodit manželku a naučit se žít s broukama (neremcaj, ale taky neuvařej a nevyperou). Doufám, že jsem ti pomohl.

Pvl - Profil | Út 3.5.2016 15:43:47

Nech vyplynovat byt a budeš mít pokoj . EDIT a nebudeš se muset donekonečna vyptávat

Vojc29 - Profil | Út 3.5.2016 15:37:24

To téma co tu dnes běželo od rána je asi o něčem jiném :D

Pvl - Profil | Út 3.5.2016 15:23:53

:o§)) Jo ty musíš mít něco extra .... :o§))