Jaký komponent Vám s jistotou zvýšil úspěšnost bojlí?

Zajímalo by mě,jestli se už někdo z Vás několikrát ujistil,že ten či onen komponent,přísada,attractor,je ve vašem bojlí skutečně přínosem?Já,ač zkouším a zkouším a peníze se jen kutálejí,tak mám nejvíc záběrů stále na jednu úplně jednoduchou recepturu,kterou jen minimálně obměňuji.V této receptuře mě ani nějak zvlášť nepřesvědčil např. přídavek Robin redu.Záběrů rozhodně nepřibylo,spíše bych řekl opak.Myslím,že už jsem vyházel nějaký ten desetitisíc do luftu např. za výrobky Nutrabaits,JF,bez většího úspěchu.Proč tomu tak je,když vím,že jsem na dobrém místě,kde na jednoduchou recepturu i hotovky záběry mám?Jsou skutečně směsi,např. Atlantik,jen na velké ryby,takže pokud nenajdu ty větší,je to bez záběru?Zajímá mě každá vaše zkušenost.Děkuji.
Autor diskuse: Pavel P. - , 10.1.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Martin Matuš - Profil | Ne 26.8.2007 15:57:46

U mě to je jednoznačně RR, lososový olej, játrový extrakt a liquid liver, EO černý pepř. Bez těchto složek nikdy nedělám směs. Z mouček to je LT94 a lososová moučka. Poslední dobou se mi osvědčil i Tonic od SBS

Petr Koch - Profil | Ne 26.8.2007 13:01:50

Pavel P: ono to nebude tak jednoduchý, podle mne jestliže bych chtěl to na co se ptáš hledat tu správnou odpověď, musel bych věnovat spoustu času jedné vodě a jednomu mixu. Tou spoustou času myslím třeba rok, abych měl víc informací o úspěšnosti mixu s nějakou tzv plus ingrediencí a druhý prut chytat tu samou směs bez ní. A stejně by to nebylo o jistotě.
Kaprařina je kouzelná a zároveň záludná v tom, že NIKDY nikdo nesestaví směs, která 100%ně přechytá na všech vodách všechny ostatní a kdykoli. Můžeš přijet s našlapanou osvědčenou směsí na jednu vodu, kde nalapeš a na druhé vyhoříš jako papír. a podobně to podle mne bude i s těma všema gramovejma záležitostma co se přidávají jako ta třešínka na dort.

snake - Profil | Ne 26.8.2007 12:47:03

Liver extrakt,GLM

Pali - Profil | Ne 26.8.2007 12:05:43

Zatiaľ najlepší komponent sa ukazuje hot miesto zaznamenané v GPS :o)

Jarda Kučera - Profil | So 25.8.2007 21:50:30

CHlapci zkušenosti,to je nejlepší komponent k vaší ůspěšnosti.

Muco - Profil | So 25.8.2007 20:53:53

S určitosťou viem že je to pečeňový prášok.Dával som na 1kg-20g a teraz dávam na 1kg-60g a k tomu 5kvapiek EO blek peper.Funguje na malé ale hlavne aj velké kapre.

Aiwen - Profil | So 25.8.2007 20:08:13

Já vím, že toto téma je už staré, ale zajímavé!!!

Pavel | St 12.1.2005 1:35:58

Nejlepší komponent do boilí je placeboefektMXB6, který distribuje moje firma Fišapiš, neboť tento komponent, jehož vzorec je chráněn patentem, umožní vypráskat každý revír do týdne . Je to ale bohužel druhá komodita (po Tamaře) , která není volně šiřitelná a podléhá schválení povýboru NATO NACO chytáš. Zatím byla uvolněna první zkušební dávka ČaMR.

Miras | Po 10.1.2005 9:43:02

Je několik přísad, které používám častěji než ostatní, protože jim věřím: GLM - ať už moučka nebo extrakt, játra, pálivá paprika, pstruží granule pro nejmenší pstroužky a lososový olej. S RR moc zkušeností nemám, protože ve všem hledám podvod - voní z toho paprika a carophyll red je podle mě jen barvivo (používal jsem celou minulou sezonu), proto přidávám do směsí jen pálivou papriku. Spoléhám především na boilies z rybích mouček, které jsou atraktivní samy o sobě. Vyzkoušel jsem, stejně jako ty, lecos a vracím se zpět k jednoduchým několikasložkovým receptům.

jurasoft | Po 10.1.2005 7:57:18

Nemám to vyzkoušeno dlouhodobě ale věřím že právě složením jedné směsi jsem byl uspěšnější o mnoho procent něž přátelé co byli na výpravě se mnou. Směs byla velmi jednoduchá : krmné granule na ryby (kilo za pár korun), krupice, rybí moučka od moselly (3 roky stará), gluten. Takže směs nic moc. Jako atraktor jsem použil rybý dochucovadlo do thajské kuchyně. Výprodej v hypernově. A játra. Normální sušená, doma nahrubo mletá. Smrdělo to celé rybou a játry. Ty játra kvůli hrubosti z toko na stranách vykukovali. Válel jsem to ručně a dělal z toho místo koulí spíš polévkové knedlíčky. Ale kaprům to chutnalo. Jsem přesvědčen, že to byly ty játra. Bylo jich tam hodně. Na kilo tak 3-4 vrchovaté polévkové lžíce. Jo a cena ? Nejdražší byli vajíčka, zbytek byl pakatel.