naviják na odhoz

Rozhoduji se mezi navijáky schimeno Exege a Tica Venus. Kterej by jste vzali? Chci ho na použít na odhoz. Poradí mi někdo,
Autor diskuse: Vasek - , 6.1.2005 plavaná - náčiní, doplňky

miki | Čt 6.1.2005 12:11:58

Nejsem "shimanista", ale vzal bych pro tento případ Shimano Exege.

Maty - Profil | Čt 6.1.2005 8:37:55

Iceman: Ale, Ty a bojovka, to mi nějak nejde dohromady :-)
Vasek: Schimeno neznám. Mám většinu navijáků od renomované cyklistické firmy a zatím jsem maximálně spokojen. Co se týká Tica Venus, tak ho náhodou také mám. Zpočátku problém s lepením brzdy. Jak psal JuraČ tak Tica má o dost větší rozsah bojovky a to při střídání navijáků dělá trošičku problém. V zásadě jsem dnes již spokojen i s tou Ticou :)

Iceman - Profil | Čt 6.1.2005 7:36:12

Vašku pokud to chceš na odhoz s waglerem, tak si vem naviják s rychlým převodem (aspoň 6:1) a mělkou match cívkou.
Pokud tohle nelze splnit tak to udělej jako steve - v obchodě si nech ukázat oba a ten který ti bude lépe sedět vem.
Jestli přední nebo zadní brzda záleží na tobě, já doporučuji zadní s bojovkou.

Jura Č. - Profil | Čt 6.1.2005 7:35:42

Já mám Stradica a Venus se zadní brzdou a bojovkou. Jedinej rozdíl je v brzdě . U Ticy se při stejným pootečení brzdy(i bojovky) více povolí nebo dotáhne brzda. Zvykl sem si na obojí jen když přejdu z jednoho navijáku na druhý tak chvilku trvá než si ruka zvykne. Takže u mě rozhoduje že su od Brna a Shimano tu má servis. Jen jednou jsem si seřizoval naviják sám a stejně sem šel do servisu.

steve - Profil | Čt 6.1.2005 0:46:27

No ja sem zrovna pred vanoci stal v krame presne nad temahle dvema navijakama. Rozhod jsem se pro Ticu, i kdyz jinak mam navijaky od Shimana a jsem s nima spokojenej. Rozhodla predni brzda a o chluo lepsi pocit z Ticy na miste.