Povolenka od 15

Dobrý den bude mi už 15 dříve jsem chodil do rybářského kroužku do zš tam jsem měl povolenek několik ale pokaždé si je pán co to řídil vybral zpátky takže se chci zeptat kde se dá povolenka koupit a prodají my jí vůbec když mě je 15?
Autor diskuse: Partizan - Profil , 13.7.2015 všeobecné - ostatní

Chosé 2 - Profil | St 15.7.2015 8:42:22

Partizan - >> Jestlipak jsi chlapče nezanedbal nějaké povinnosti, že se ptáš zde na Mrku?
Dle tvého bydliště udaného v kartě se můžeš obrátit na vedoucí rybářských kroužků přímo.
Zřejmě tam bude mít tel.č. nebo e-mailovou adresu i ten tvůj pán.

http://www.rybsvaz.cz/?page=rybarske_krouzky/index

tomfisherman - Profil | St 15.7.2015 7:20:58

Partizan - >> Pokud jsi byl v rybářském kroužku a jeho vedoucí zajišťoval výdej a vracení povolenek, tak už jsi byl členem v nějaké místní organizaci rybářského svazu.
Takže stačí se na této organizaci zeptat, co a jak, a můžeš dále pokračovat dál v rybaření. Je otázka, jestli ti vydají povolenku ještě letos a dále pokud nemáš letos zaplacené členství, tak se budeš muset znovu přihlásit a nejspíše platit zápisné. Každopádně jestli ti je 15 nebo 16 nebo 22, tak není důvod, aby ti povolenku nevydali, jen kdyby jsi udělal nějaký rybářský průšvih, tak by mohl být problém anebo kdyby organizace nechtěla přijímat další členy, o tom ale pochybuji a navíc už jsi tam členem byl.

tomfisherman - Profil | St 15.7.2015 7:10:34

zdevac >> Můžeš tu objasnit, odkud bereš fakt, že dítě smí chytat až od 10 let?
Jestli by ses do toho kroužku nepotřeboval vrátit sám, abys sis některá fakta objasnil.

Ledňáček (Iceman) - Profil | St 15.7.2015 4:52:30

zdevac >> v pohode, nemusis, zminoval jsem ČRS, protoze jsem to hledal v jeho řádu a nenašel. Možná to platí v MRS.

viceroy - Profil | Út 14.7.2015 23:45:46

klobonek >> s tim bodem c.5 maji problemy i zkusenejsi mazaci :-)

SirRozzyr - Profil | Út 14.7.2015 23:40:14

Klasika na Mrku!!!

Někdo příjde - SLUŠNĚ se zeptá ... A místní Mrkpánbíčkáři začnou cupovat...

Mě by zajímalo co z toho máte - dobrej pocit jak jste vostrý nebo hustý?

A v reálu? 167 cm a když je problém, sklopí oči k zemi vytáhnou cigaretu...

Chtělo by to trochu nadhledu páni BORCI na mrku:-D

klobonek - Profil | Út 14.7.2015 22:54:09

Nezlob se na mě, ale pokud si chodil do rybářského kroužku, tak by si měl mít informace jak rybářský lístek získat. K tomu v 15-ti letech si myslím, že jsi schopný už si spoustu věcí zařídit sám, zeptat se v okolí, ostatních rybářů atd.

Musíš si v okolí bydliště najít organizaci, která zprostředkovává rybářský lístky, složit primitivní zkoušky a zaplatit rybářský lístek, členství a povolenku.

Resumé:

1. Potřebuješ odvahu zajít do místní organizace!
2. Mít dostatečné vědomosti na složení zkoušek!
3. Nechat se vyfotit na průkazku!
4. Mít peníze, aby si mohl všechno zaplatit a stát se registrovaným rybářem!
5. A hlavně mít rybařinu rád, v přírodě si po sobě vždy uklidit a chovat se slušně!!!

zdevac - Profil | Út 14.7.2015 22:41:57

kaprus >>

Jestli ono občas není lepší udělat tlustou čáru a zařídit si vše znova a od začátku, takže víš, na čem jsi, protože tazatel to očividně neví. A než někde něco zjišťovat a zařizovat, fakt bych začal od začátku. Zkoušky jsou to nejmenší, když už náhodou by někde trvali na regulérním průběhu, tak stačí od oka pár ryb a zbytek udělat náhodným výběrem, obvyle projdeš. Viz testy na rybsvaz. Jen tak pro srandu jsem to dal pár lidem, co o rybařině neví vůbec nic, a většinou by testem prošli :-)

zdevac - Profil | Út 14.7.2015 22:36:38

Ledňáček (Iceman) >>

S tebou je fajn debata :-) Nejdříve se ptáš na rozdíl mezi dospělým a devítiletým, pak tu úmyslně zmiňuješ ČRS, aniž bys k tomu měl reálný důvod, protože tazatel neuvádí, zda bude u ČRS nebo MRS...

Promiň, ale kdo chtěl, ten pochopil, debatovat tu s tebou o nesmyslech nebudu.

kaprus - Profil | Út 14.7.2015 6:42:41

zdevac >> zkousky delat nemusi. Absolvoval rok krouzku. A rybarsky listek uz musel met predtim si myslim. Ja sem taky jako vul furt chodil do krouzku a dokonce sem si myslel ze muzu chytat jenom na morave 13. A na vranov sem si ve 12 ti koupil mistenku. Proste blb. Prsty v tom mel taky trochu nas vedouci kterej nam to nejenom nerekl ale taky nam treba tvrdil ze nesmime vlacet protoze bysme to secko stejne porvaly a nase matky by bolely penezenky. Nutno dodat ze sem neznal zadne dospele rybare a ani z blizke rodiny nikdo nebyl. Byly to krusne zacatky:-)

Ledňáček (Iceman) - Profil | Út 14.7.2015 4:40:07

zdevac >> ja v radu nemuzu nikde najit, ze deti do deseti let nesmi chytat na zivou.

Gloton - Profil | Út 14.7.2015 2:16:46

Ty srandisto........prokoukl jsem tě....je ti 10 let a děláš si z nás legraci.... :-))

zdevac - Profil | Út 14.7.2015 0:00:44

Ledňáček (Iceman) >>

Bohužel z tvého dotazu není poznat, zda se ptáš vážně, nebo zda se jedná o provokaci, zejména když z dotazu Partizana není poznat, odkud je. V každém případě bych ti pro rozdíl mezi devítiletým a dospělým doporučil si přečíst Rybářský řád. A ty další drobnosti? Zkus se u některých MO poptat, jak řeší třeba brigády pro mladší 16 let :-) Proto jsem také dotyčnému radil si pro info zajít do MO




Ledňáček (Iceman) - Profil | Po 13.7.2015 11:50:19

zdevac >> mohl by jsi mě vysvětlit, jaké jsou rozdíly v právech mezi devítiletým a dospělým členem v ČRS dle RŘ pro rok 2015 v chytání na rybičku? A ty další drobnosti, abych se poučil?
Dík.

zdevac - Profil | Po 13.7.2015 0:26:13

Kašli na kroužky, zajdi do místní organizace, udělej si zkoušky, nech si vystavit průkazku a kup si povolenku. Máš stejná práva, jako každý jiný člen (tedy až na pár drobností jako třeba chytání na rybičku). Můj kluk takhle chytá už od devíti. Sice se smí od desíti, ale nikdo se ho neptal, dokonce tam má jako devítiletý razítka od RS. Pak že z kroužků nelezou telata. Promiň, ale co jsi tam dělal? Ty ty chodíš bůhví jak dlouho do rybářského kroužku a nevíš, zda a jak smíš chytat? No ale když tak koukám na tvůj pravopis, lecos to vysvětluje. To tedy potěš...

já 2 - Profil | Po 13.7.2015 0:24:06

Ahoj, aby Ti povolenku prodali, potřebuješ platný rybářský lístek (modrá kartička). Věk není problém.
Co se týče místa, má to každá MO jinak. Zkus se zeptat pána co vedl kroužek, nebo jiného rybáře z Tvojí MO, případně se koukni na její web, pokud ho má.