Jak jste se dostaly k feederu?

Jak jste se dostaly k lovu feedrem? Od kdy na feeder chytáte a kde jste v začátcích čerpaly informace?
Autor diskuse: kachna - Profil , 5.1.2005 feeder - techniky lovu

Azbest - Profil | Po 21.2.2005 23:09:47

Carlos-psaný informace opravdu nedají tolik,jako vidět.Přijeď na čumendu na nějaký závody a tam uvidíš a vyslechneš mnohem víc a bezprostředně.Mě zaučil ochotnej prodavač-normálně se sebral a jel se mnou dvakrát k vodě.A pučil mi vercajk.

Carlos - Profil | Po 21.2.2005 22:46:00

časopisy nečtu - reklamy a články typu přišel, uviděl, nachytal mě nezajímají. Takže k feedru mě dostal MRK a dodnes čerpám dalří informace a po roce to pořád neumím, jak bych si představoval. Asi by to chtělo živý školení.

Matrix | St 16.2.2005 21:59:09

Zdar lidi, k feederu sem se dostal v casopise rybarstvi a samozrejme na MRKu. Mam ho teprve tri ctvrte roku, ale sem nad miru spokojen.

LordProtektor - Profil | Út 15.2.2005 22:55:38

no me k tomu privedl kamos pred 2 lety.dostalo me jak me vzdycky vypravel o perfektne citlive technice.a taky malou roli melo mrk.

fishmen - Profil | Út 15.2.2005 22:32:11

Ahoj, na feeder jsem narazil náhodou na internetu.., tak sem si něco o tom přečetl, a začalo se mi to líbit, tak sem takhle četl pořád,pořád a pořád než jsem si koupil knížku Feeder 1 a 2 do kterých jsem se ihned začetl(kdo by to čekal?) (je mi teprv 13) tak k vánocům jsem dostal poukázku a já s prodejcem(v Gammarusu) jsme společně vybrali můj první feederový proutek.., a ted jen čekám, až teplota stoupne tak nad 10-12 stupnu a pudu ho vyzkoušet!!!

Azbest - Profil | Út 1.2.2005 11:56:43

martin jantac-zajdi si na www.FeederKlub.cz a tam najdeš co hledáš.

martin jantac | Út 1.2.2005 11:52:11

nazdarek,mam malou prosbu.muj tata jako nadsenec pro sportovni rybolov by se letos chtel zucasnit zavodu lovem feeder.poradi nekdo kde bych sehnal informace na letosni ROK.....PREDEM DEKUJI

rybomil | Po 10.1.2005 14:59:57

SAM: V době vrcholu mojí " kaprománie" jsem pod kýbl krmení za vycházku nešel, čímž jsem štval hafo dědů-šetřilů. Bavilo mě totiž experimentovat a sám sobě i jiným dokázat, že umím namíchat krmení lepší než ostatní. Dnes takové krmení má každý kdo zajde do prodejny a není škudlil na koruny.

zubáč | Po 10.1.2005 14:07:01

Začal jsem feedrovat tak někdy v roce 1998, koupil jsem si první prut 3,90 m, heavy, naštudoval trochu rybářské literatury v angličtine, protože u nás informací ještě příliš nebylo a šel na to, postupem času se na mne přestali okolo sedící rybáři dívat jak na magora, který vubec neví jak se ryby chytají, na puvodní otázky stylu "Začátečník???" ( chytám ryby 40 roku ) jsem si zvykl, zvykli si i oni, že se mnou asi nic neudělají a když viděli kolik ryb chytám začali vyptávat proč tak chytám, co je to za systém, rád jsem se s nimi podělil o své zkušenosti a světe div se, většina z nich má nyní feeder neodmyslitelně ve své výbavě... V současnosti je to celkem jiné informací je dostatek, v časopisech, na i - netu, a i u vody, protože na feeder nebo picker chytá už značné procento rybářu ....Stále preferuji jako na začátku nejjednodušší montáže - pater noster a pruběžnou, pokud chytám se šnúrou doplňuji o feeder nebo power gumu ... a stále i po létech experimentuji s délkou návazce, velikostí háčku, tloušťkou návazce a tak...

piskotus - Profil | Po 10.1.2005 8:15:17

K feederu jsem čuchl asi nejvíce díky MRKu.Články v časopisech ve mě moc důvěry nevzbuzovaly.Jakožto rybář chytající téměř 20let na těžko(bobkárna) to byla neuvěřitelná změna.Feeder používám cca 3 roky a je to prostě bonba:-)Ale vlačka je vlačka:-)

Bob - Profil | Po 10.1.2005 7:21:28

Já čerpal v podstatě jen z MRKu. I literaturu mi doporučil MRK. První rok jsem feeder používal sporadicky, ale jak jsem postupně studoval, tak jsem postupně odložil celou kaprovou výbavu a druhým rokem jsem lapal jen na feeder. Nejvíce mě ovlivnila www.onarb.sk. Díky Braňo.

skipi | Ne 9.1.2005 22:43:50

Můj kámoš a bývalí kolega z rachoty přezdívaný"kachna" se mi taky šlebí na co to chytám a pokud se nemílím tak tady na Ohři 1 s feederem nikdo nechytá nebo jsem zatím nikoho za loňskou sezonu nepotkal.Hurááááá jsem průkopník a rybyšššky jsem taky začal pouštět až s příchodem feederu,je to asi tím,že s feederem si ten souboj s rybyššškou vychutnáš a náslledně si jí i víc vážíš.JE TO SOUPEŘ A NÉ POTRAVA.Zdravím tímto kolegy masaře,KAPR 35cm to už je kus masa.Kachničko nenech se odradit feeder je jinný rozměr rybačky a starci(mě je 42),masaři a jiní vševědoucí nám můžou .........víš co?

Azbest - Profil | Ne 9.1.2005 19:05:46

SAME j¨nedej se kurva!Dyť se těm dementům směj.Zkostnatělý blbouni jsou všude,ale je to jejich smůla,že jim měkne mozek.Ty buď v pohodě a zkus si(jak tu někdo říkal) najít kámoše.Třeba inzerát na seznamce v hobby,nebo tady,nebo jinde.Uvidíš,že bude líp.Jsem s Tebou.Odkud jsi?

Azbest - Profil | Ne 9.1.2005 18:53:00

Kámoš mi začal posílat smsky o tom,jak s feederem "plení" Berounku (bere jen občas kapra),tak jsem šel do ryb. krámu a ptal se.Prodavač mi nabídnul půjčit svůj feederovej vercajk,že se mnou pojede(sám bez vercajku) a udělá mi instruktáž.Byl se mnou 3x(cizí člověk-úžasnej,ne?) a zaškolil mě.Pak jsem u něj pochopitelně nakoupil a stali jsme se navíc přáteli.Kámoš z Berounky vymyslel,že začneme jezdit na závody,já kejvnul a tak jsme teď "Blbej a chytrej feeder team".Dost zkušeností jsem pochytil na závodech,něco si vymyslel,ale myslím,že moje nevýhoda je,že nemám tu povahu na věčný převazování a měnění montáží,zátěží,návazců atd.Jsem línej a u vody chci mít adrenalin,ale taky pohodu.Ti zvídavější a pilnější budou úspěšnější.Mám zase ale skvělej zrak,rychlý reakce(stolní tenis a karate:-)) a schopnost se pekelně soustředit,tak ten rozdíl trochu stírám:-)Feeder dělám od loňskýho jara.Úžasná záležitost.Lešenářský trubky(svoje starý pruty) jsem i s navijámama střelil ve frcu za litr a už je nechci vidět.

Martin M. - Profil | So 8.1.2005 9:44:03

Nejdrive jsem chytal s match prutem feederovymi metodami (2000), potom v breznu 2001 jsem si koupil prvni feeder. Poradnych vysledku jsem zacal dosahovat ale az po pouziti pletenky (02) a srkacky (03).
Informace jsem cerpal ze zahranicnich webovych stranek (od 1996) a z clanku Jana Slavika (taky tak tou dobou?). Pletenkou mne nakazil onarb.

Kasak2 - Profil | Pá 7.1.2005 12:08:27

Osobně jsem z počátku feedru moc nevěřil ale po podivné upravě vláčecího teleskopu , kam jsem místo původní špičky nasadil nejlevnější laminátovou špičku a začal jsem s tímto šíleným proutkem chytat ryby a to tam kde předtím jsem neměl ani šupinku . Vzhledem k tomu že svatý Petr mne měl rád tak jsem si na druhém lovu s tímto proutkem mohl na řece ulovit kapra cca 55 cm a ten boj cca 15 minut na 12 vlasci mne úplně dostal . Tak musím souhlasit s názorem že feeder je životní styl. Jinak musím říci že zkušenosti jsem pobral asi nejvíce z knih a článků pan Tychlera , které jsem porovnával s názory na MRK .

waccl - Profil | Pá 7.1.2005 9:48:40

Já se feedru dostal přes net stránky Oňarba. Tam popisoval jak ze zlomené matchky si udělal feeder. Měl jsem doma starou 3 m boloňu, koupil jsem nejlevnější špičku 1 OZ za 135,- kč. Předělal prut, dopasoval naviják, navinul 0,16 monofil, okopíroval nějaké montáže, koupil olova a malé háčky. Vyrazil k vodě a zachytal jsem si jak nikdy v životě.

Šlehy | Čt 6.1.2005 22:11:00

Už je to celkem dlouho,ale tipl bych si,že jsem první feeder prut kupoval někdy na začátku roku 2001.K nákupu mi přivedlo pár článků v časopisech a ostatní info jsem pak čerpal hlavně z pokeců na MRKu a taky trochu z časopisů.

Mirek-ZL - Profil | Čt 6.1.2005 16:39:29

Same:jezdil jsem na ryby 20km autobusem a vlakem a s tříletým synem asi 10 let. Dodneška na to rád vzpomínám. Těch poznámek v autobuse jsi neslyšel za celý život. Nejhorší byli opilci, když jsem se vracel autobusem v noci z Otrokovic do Zlína .Nenech se otrávit blbečkama. Je to tvůj čas a tvoje věc jak ho prožiješ .Nevím odkud jsi ale zkus si najít kámoša rybářa ať nejezdíš sám. Držím ti palce!

osprey - Profil | Čt 6.1.2005 16:28:48

Mě láká všechno nové, jenom mi furt nedocházelo v čem bude feeder lepší než jiný lov na položenou. Jenže moc rád lovím parmy a u nás jich je tak málo, že jsem si říkal že k jednoumu prutu na cit prostě nahodím ještě feder. Shodou okolností jsem padl v té době na MRK a pochopil konečně potenciál téhle metody. Začátky nebyly nic moc, ale porval jsem se s tím, a donutil věci aby aspoň trochu fungovaly podle mých představ. To úporné přemýšlení nad tím, co je k čemu dobré a proč tak a ne jinak, mě přivedlo k tomu, že jsem o tom nakonec i napsal dva články.
SAM - rozhodně se netrap, jsem v tvojí situaci tak trochu taky, al byl jsem uznán za magora, kterého nelze přesvědčit ani naštvat a tak mě většina lidí ignoruje, jenom mi občas zasednou flek.

tonysuk - Profil | Čt 6.1.2005 15:01:35

Same:Tam co jezdím jsem byl první kdo tam začal chytat na feeder.Bylo to před 4 roky.Zezačátku se některý koukali blbě co to dělám,proč mám prut mimo vodu.Pak že ty pěkný plotice pouštim,byli by prej dobrý na salát.Pouštěl jsem dál a časem začalo feederů přibývat a dneska ho tam má každej druhej a je klid.Horší je to,že ho někteří zneužívají,ale s tím se moc nadělat nedá.Vydrž,časem se to podá a vyvrbí do pohody.

SAM | Čt 6.1.2005 14:03:58

Já vim chlapy , ale to je pořád dokola,znáte ten pocit zmaru ne ?

drda - Profil | Čt 6.1.2005 13:50:27

SAM: to bys mě ale doopravdy otrávil, kdyby ses nechal otrávit.

vašek - Profil | Čt 6.1.2005 13:46:03

Same: s tím se asi setkala většina feedrařů , kteří si vezmou rybu jen když na ní mají chuť nebo je pouští všechny. Nakonec vždyť je to docela příjemný někoho pořádně nas..t tím , že ty chytáš a domů jdeš bez ryb a oni tam sedí celý den a nic nebo zmasí každou šupinu co chytí a keci mi nevadí.

kachna - Profil | Čt 6.1.2005 13:38:47

Same- přidávám se k tomu co píše tonysuk, opravdu se nedej , myslím si ,že k vodě chodíš protože tě baví .

tonysuk - Profil | Čt 6.1.2005 13:31:01

Same,nenech si to znepříjemnit.Přece se kvůli pár pitomcům nezbavíš tak krásný závislosti na feederu.

SAM | Čt 6.1.2005 13:00:42

dnes je mi 44let,Do roku 2001 jsem aktivně sportoval.jednou mne vzal známý na ryby a docela se mi to líbilo.Rozhodl jsem se z mojí sportovní karierou skončit a dát se na rybařinu.Stejně už jsem tím 20iletým klukům přestával stačit. Přihlásil jsem se do MO a začal sbírat informace.Každý mi radil abych si pořídil silný prut,30 vlasec ,že to neumím a budu to furt trhat,jinou informaci jsem nedostal.oni totiž takhle chytají u nás všichni.Pak mi přítel z práce daroval PC a připojil na net. Objevil jsem MRK a nevěřil jsem vlastním očím.Rozhodl jsem se ,že si ten feeder musím pořídit.Začal jsem šetrit.Moje finanční situace je špatná(výživné,byt atd.)LOni jsem si tedy pořídil feeder a match prut a tady to začalo.Nejsem žádnej odborník,ale Prostě jsem začal chytat a baví mne to.Byl jsem terčem posměchu ,že chytám čudly,ale já byl nadmíru spokojen.Sbíral jsem informace tady na mrku a časopisech.začal jsem trochu experimentovat s návazci,krmením atd.K vodě chodím tak s jedním kilem krmení+nějakej ten partikl podle vašich rad.Náš revír není nijak zvlášť zarybněn ,ale já chytal.Začali mi nadávat že to pouštím a moc krmím,že je to přežraný a jim to nebere.Strašně mne to chytlo a když jim řeknu ,že to beru jako sportovní rybolov a ne do mrazáku tak jsem debil,že jsem dal prachy do cajku a nic z toho nemám,já na to .Krásný zážitkya radost z úspěchu.Letos se bojím jít pomalu k vodě aby se to neopakovalo a nemám dost financí na to abych jezdil někam jinam.Jak mne to chytlo tak mne to opouští.Nevím co dělat.Bojuji s tím ,že pár blbců mi nemohou vzít přeci krásné chvilky od vody,přírodya tohoto krásného a nevyzpytatelného sportu.Děkuji všem za rady tady na MRKU a rád bych se někdy s vámi sešel jen na kukandu abych se od vás něco naučil!!!

CeP | Čt 6.1.2005 11:56:14

na spicku jsem lovil uz jako malej kluk na takovej zlutej laminat co byl s REX.ikem v sade za kilo a na konci jsme meli pridanou kovovou planzetku s ockem pro zvyseni citlivosti. loni jsem se vratil k rybarine po 22 letech a kdyz jsem si tu precetl co to feeder je, okamzite jsem vedel ze ho musim mit, a tak se stalo.
priznavam ale ze pokud to jde, dam vic prilezitosti anglicakovi.

Rici - Profil | St 5.1.2005 23:11:15

Tony, až zkusíš fídr, tak tě možná na sezónu pustí přívlač. Alespoň mě se to stalo.
Jak jsem začal chytat na fídr, tak jsem totálně zanedbal přívlač. Bylo mi děsně líto vyměnit neustálé chvění špičky - tedy okamžiky, kdy se furt něco děje - za sice hezkou procházku, ale ne s takovým výsledkem.
Letos jsem zase díky hmyzařině zanedbal fídr i přívlač.
Nemůžu zkrátka sedět jednou prdelí na více hrcích:-))

Tony | St 5.1.2005 22:58:56

Sikula: To mi připomíná, když jsem si šel loni koupit do prodejny jenom několik třpytek. Samozřejmě jsem si je koupil, ale prodavač se mi ptal jaký mám prut a hned mi začal nabízet nejnovější modely a vypočítávat výhody chytání s takovým prutem. Prut se mi opravdu zalíbíl, tak říkám, že si ho vezmu. Jenomže prodavač nato, že k takovému prutu musí být odpovídající naviják a hned je začal vykládat na pult. Taky se mi líbily, tak říkám, nebudu škudlit, beru si tenhle. Jenomže prodavač, že k takovému prutu a navijáku potřebuji nějaký obal ve kterém to budu nosit. Říkám si, že má pravdu, přece si to hned neošoupu, tak hned si vybírám obal na prut. No a než jsem se nadál, už mi prodavač na naviják natáčel z cívky vlasec, že ho má na přívlač také a že je skvělý. No a potom už to šlo. Nějaké krabičky na třpytky, stylový batoh, abych to měl v čem nosit, nový podběrák a už říkám prodavači dost to už mi stačí. Jenomže mě ještě začal přesvědčovat, že k přívlačí musím mít brodící boty. Začal jsem si představovat, jak jsem zabroděný někde popás ve vodě a ta představa se mi líbíla, říkám dejte mi ty boty. Potom jsem už byl neústupný, nabízel mi ještě rybářskou vestu a spoustu dalších věcí, ale už jsem nic nechtěl. Z karty mi odečetl asi 15 tisíc a už jsem odcházel, ani jsem to nemohl unést. Chvíli jsem si nadával, že jsem se nechal utáhnout, ale druhý den jsem byl u vody úplně jiný člověk. Nedoporučil mi vůbec špatné nářadíčko, to byla chytačka. Dneska jsem rád, že jsem si to koupil, protože dodneška bych také chodil na přívlač s těma přehistorickýma věcma a zdálo by se mi všechno vpořádku. Až teď vidím ten rozdíl.
Jinak feeder chci zkusit letos, ale opravdu zatím jenom okrajově, takže jsem přesvědčený, že až si půjdu vybírat do obchodu něco na feeder, tak mě prodavač jen tak nepřesvědčí.

Sikula - Profil | St 5.1.2005 21:42:47

Šel jsem do krámu pro pár drobností ( jak už to bývá) a tak mě napadlo (ani nevim jak) že se podívam, jestli tam nemaj nějaký pěkný vláčák, který by byl úplně zadarmo (jak jinak ) no a prodavač se snažil prodat, tak mi vnutil winklepicker s tim, že je to universální, že s tim můžu vláčet i chytat na plavanou (a tedy i feedrovat že... ). Chvíli jsem váhal (tejden, možná14 dní) a pořádně o tom přemýšlel, protože měl dlouhou přepravní dýlku. No vzal jsem ho a teď mooooc děkuju tomu prodavači, že mi ho tenkrát vnutil, jinak bych doteď chodol k vodě 3x do roka s teleskopem (3,5m 90-150g), ohromnym navijákem, místo vlasce kotevní lano a místo háčku kotvu od parníku (prostě sestavu na cejny)

Mirek-ZL - Profil | St 5.1.2005 21:17:05

Začal jsem vloni hned jak se dalo chytat na stojatých vodách.O tomto způsobu lovu jsem se dozvěděl z knížky od p. Tychlera, kterou jsem dostal na vánoce 2003 od dcery. Vzápětí jsem si zašel koupit další dvě knížky, tak vlastním všechny tři. Laplo mě to pořádně, protože se mi dařilo hned od prvního lovu.Dřív jsem míval za sezónu tak patnáct docházek a vloni jsem jich měl zhruba sedumdesát . Odnesl jsem od vody 4 kapry a jednoho candáta.Bezrybka jsem byl dvakrát, pro zasvěcené vždycky na Lukově. Proč asi, když jsou rybníky přímo ve vesnici.Zatím jsem chytal jenom na stojáku, tak se mám hodně co učit. Teď už čerpám vědomosti hlavně tady na těchto stránkách a je jich tu hodně.Dík všem co přispívají

Abe | St 5.1.2005 20:37:18

přečetl jsem si o feederu od Milana Tychlera, zaujalo mě to natolik, že jsem si koupil prut, přečetl jsem si pár článků v rybářství a na www rybářských stránkách (MRK, Chytej...atd), rok jsem zkoušel, chytal, převazoval, měnil a vlastně i po třech letech pořád je na feederu co objevovat

Jezevec | St 5.1.2005 20:23:48

jo jo k feederu mě nalákal pan Tychler a jeho fotky v Kajmanu + zde na MRKu se najde vše.Už se tady řešily Tychlerovy knihy a hlavně kritizovaly.Já vlastním jeho 2 knížky a v každé jsem si něco našel,ne vše samozřejmě-a tohle tady někteří kritizovali dennodenně.To, že Tychler chytá 65cm cejny s 80 cetntimetrovým forpasem a mně to nefunguje,neznamená že lže.
Jinak feederařím 2,5 roku a pozorovat záběry na špici je už trochu závislost.Informace hlavně zde a časáky, ale není nad praktickou ukázku.

palo - Profil | St 5.1.2005 19:48:55

K feederu mě přivedly články a pak knížky Milana Tychlera i když né všechno v nich úplně a bezvýhradně následuji. Myslím si, že je to jeden z našich nejlepších odborníků na feeder. Tak co bude smršť jedovatých poznámek?

Kato | St 5.1.2005 19:41:18

Dostal jsem se k němu díky článkům v ryb. časopisích a díky MRK.cz. Chtěl jsem zkusit něco nového a vyplatilo se. Chytám 2 roky. Čerpal jsem zase z MRK.cz a taky od pana Tychlera - jeho články.