Dávkování krmení při feederu na podzim

Dobrý den.
Kolik mám nyní dát na půl kila krmení perníku(perníkového koření) nebo jiného posilovače?
Je lepši krmení přesívat?
Děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: kapru - Profil , 26.10.2014 feeder - nástrahy, návnady

Starc55 - Profil | Po 27.10.2014 13:26:04

Perníkové koření občas používám, spíš v létě než na podzim. Na kilo krmítkové směsi dávám dvě čajové lžičky. Není to nic agresivně přehnaného, je to spíš taková jemná vůně, která je docela příjemná, a to zřejmě i kaprům, které chytám. Nic se nemá přehánět, ale i tak si to musí odzkoušet každý sám kolik čeho přidá v závislosti na typu vody, teplotě vody i vzduchu, hloubce v které chytá atd. Krmítkovou směs nepřesívám, i když je to vhodné.

lakyndes - Profil | Po 27.10.2014 13:05:50

Za mna, situjem len obcas, som dost lenivy a nerad nosim k vode vela veci, nesitujem hlavne jemnejsie krmivo, obcas ked krmivo hrudkuje, tak ho rozrobim a prezeniem cez sito uz doma.
Na jesen, ked je uz voda dost chladnejsia mam radsej ostrejsie krmenia, viac arom, predsa len ryby su uz pomalsie, no a vstudenej vode uz sa monohe aromy az tak nerozpustaju, pouzovam krmiva ale menej a podstatne menej partiklu

hraji - Profil | Po 27.10.2014 7:44:25

Začnu od konce. Ano, prohnat hotové krmení sítem je dobré. Není to nezbytné, ale provzdušní to směs. Dokážu si ale představit, že se bez toho u feederu dokážu obejít.
Co se týče dávkování perníkového koření, je to tak, že základní dávkování bude podobné jako když pečeš ten perník. Takže pokud je na kilo mouky předepsán jeden balíček koření, dáš na půl kila půl balíčku. Ale pozor, ryby mohou vnímat jinak než lidé.
Dávkování jiného posilovače je tak obecný dotaz, že se nedá odpovědět. Obecně se nejlépe postupuje dle návodu na posilovači, pokud není návod, tak metodou pokusu a omylu.