Vynucení odchodu z místa

Ahoj,
dneska sem si sednul k vodě a setkal se rybářem, který se nejdříve zeptal jak se chytá a potom mě začal vyhazovat z místa. Zeptal jsem se jestli to má nějak rezervované a odpovědí bylo "Hele moc si nevyskakuj nebo tě hodím do vody :D". Sebral jsem se a šel jinam. Nějak jsem neměl náladu se s někým hádat. Začal se ohánět "rybářskou etikou", jako že když někam přijedu a vidím upravený místo tak ho prý nikdy nenapadne si tam sednou.
Místo bylo upravené, vykopané a chápu, že to dalo dost práce. Ale i tak mě docela překvapilo takové jednání.
Takže moje otázka zní existuje něco takového jak mi bylo naznačeno tedy "rybářská etika" v tom kam si sednout a kde chytat.
Díky za reakce
Autor diskuse: kebby - Profil , 18.9.2014 všeobecné - ostatní

Radunak - Profil | Ne 21.9.2014 10:37:57

unudle >> tak se tam ve středu potkáme. Jdem tam s kolegou zabouchat :))

unudle - Profil | Ne 21.9.2014 10:37:01

Radunak >> Zdar. Na dravcích jsem nebyl, lapal jsem kapříky a jinou droboť, Ale docela to šlo. Na sumárech z okolí nikdo taky nebyl a co jsem se doslechl z minulýho víkendu, tak tam vytáhli jednoho 148cm a nějaké menší. Jinak tahali okouny a nějaké candáty malých velikostí. Chystám se ve středu, to by se mělo vyčasit, nerad totiž moknu někde uprostřed jezera.

Radunak - Profil | Ne 21.9.2014 10:30:20

unudle >> čááááuuu.Tak jak je? Jak jde lov? Ani nedutám, nechcu červenou :))

unudle - Profil | Ne 21.9.2014 10:28:46

Radunak >> Bacha aby jsi nedostal červenou:-))

Radunak - Profil | Ne 21.9.2014 10:27:23

Proč v každé diskusi rejou furt stejné nicky? Že jim kucí nenandáte červený. Jděte radši na ryby.

kakr - Profil | Ne 21.9.2014 9:29:29

Hrabal >>
Ještě jednu pohádku, třeba o Budulínkovi....

Mrknato - Profil | Ne 21.9.2014 6:44:47

Ziggy >> Vidíš toto je vynucení odchodu (od MRKu)...)))))) takto se to může udít i u vody. Přijde k tobě rybář a začne mlít ukrutý pitomosti o samoseku, bolelízu, škodlivosti ,můček, že jediné co ti zbývá, aby ti hlava nepraskla, je utýct....... Je to vyhrazování si místa k lovu, nebo není? .....)))))

(Něco jako strýc Pepin z Postřižin)

Ziggy - Profil | So 20.9.2014 22:11:54

Mrknato >> nezlob se, teď už je to škoda i virtuálního papíru, dobrou a ničím nerušenou noc

Mrknato - Profil | So 20.9.2014 21:50:42

Ziggy >> Prosím, co je platná informativní tabulka? Rád bych si rozšířil obzor, bych nezůstal věčně u můček, bolelízu a samoseku...)))

Ziggy - Profil | So 20.9.2014 21:46:33

Mrknato >> Nechytil :----)))
nemyslel jsem nějakou deb..ní blanko tabulku, nejsem ..........
to dá rozum, pouze platnou informativní
chytám kde to umožňuje řád a ostatní neřeším, když narazím na "divného" rybáře který má podobné řeči, odcházím

jen nevyhledávám problémy a jsem u vody rád

Mrknato - Profil | So 20.9.2014 21:36:15

Ziggy >> No chytil jsi se ....)))
Teď mi řekni, proč by jsi akceptoval nějakou bianko tabulku?......... Ze slušnosti, servility, svazoposlušnosti, jsi pacifista, nemáš rád probléma......

Petis_CZ - Profil | So 20.9.2014 21:34:25

Hoj, je to hnus,taky často vidím jak si někdo odfrkne,když jde kolem místa kde sedím.optám se slušně jestli něco říkal...a vždy nic.... tolik času zase nemám a když jdu na ryby,tak na fleky nekoukám,zase na jednu stranu je blbý, že když si někdo udělá flek a někdo mu tam sedne.zase má zkušnost- chytím kapra a už si tam nesednu....ale zase to ber z lepší stránky pokud máš přes 100kg tak ti nikdo nahlas nic neřekne...

Ziggy - Profil | So 20.9.2014 21:19:56

kebby - >> Ahoj, je to vcelku jednoduché, když není vyhrazeno (tabulka a pod.) není důvod na takovém místě nechytat, otázka je, má cenu se hádat s člověkem který si mele stále svou? a zkazit si pěkný den? já si ho zkazit nenechám, nejhorší je opravdu srážka se "zvláštním" človíčkem, docela zbytečná diskuze, ještě že neplýtváme papírem

knik-licht - Profil | So 20.9.2014 21:04:54

Michalovec >> Když oni se rádi přimotají k nějaké rvačce. Zvláště jeden s nich. Takže kdyby ten rybář toho lovce fakt napadnul tak by ho odvezla asi rychlá pomoc (v lepším případě). Pokud to čte někdo s těch co rádi někoho vyhazují s fleku tak ať se má na pozoru. Může si to pěkně slíznout. Dovedete si to představit? Rybolov takový klidný koníček se přetransformuje na BOX :) Šel jeden rybář na ryby a vrátí se, se dvěma monokly :) Ty ryby ti dnes daly na frak směje se manželka :)))

Hrabal - Profil | So 20.9.2014 20:40:54

Jo tohle jednou zkousel takovej ,,Jeliman,, na myho invalidniho tatu, a sproste mu zacal nadavat.. Kdyz sem vylez z housti ja.. ( o me nevedel ) :-D Jednou sem zarval, ze se typkovi podlomily nohy, omluvil se a utekl :-D Rok na to, v domeni ze chyta opet muj tatinek sem uslysel 20 metru od nej, nadavky do ko.... A cu.... Byl to blb, co si dovoloval na stary pany, a na lidi, jako je muj otec (dva zlomeny obratle, sesedla plotynka...., ale chodi) Opet kdyz sem se vypotacel, snazil se o utek, ale marne.. Pruty sem mu prerazil o zada, a jeho mrsk do vody.. :-)

Mrknato - Profil | So 20.9.2014 18:53:35

Anýzový dědek >> No tak jestli jsi doteď nepochopil bližší podmínky a to, co jsem ti psal já, tak je asi zbytečné v tom pokračovat.

BP zmiňuji proto, jelikož přes výslovný zákaz vyhlášky vyhrazovat místa k lovu, toto vyhrazování povolují. Fyzická osoba, z MO napíše na cedulku, že tento revír, nebo část je vyhrazena pro závodníky, nebo nějakou jinou sešlost a basta fidli. Co ti na tom není jasný? Je úplně jedno jestli přijdeš první, nebo desátý.......

MO, a ani uživateli nikdo žádné povolení k vyhrazování míst k lovu nevydá. Už to zkoušel i hraji a ostrouhal. Tak to hoši, co spolu kamarádí v ČRS udělali na levou a šoupli to do BP. Jistě už víš, kde to v těch BP je...... Ke sporům dochází a docházet bude, pokud svaz pojede dál v porušování a nedodržování legislativy. Co na tom ještě nechápeš?

Carpmasters138 - Profil | So 20.9.2014 18:50:41

Juraj >> Jak někdo ukradne babičce celoživotní úspory, tak je z toho hned velká mediální kampaň, aby každého upozornili, že nemá pouštět do bytu cizí osobu. Možná, že kdyby v telce běželo, jak nějaký rybář dal do budky jinému rybáři za vyhrazování svého místa, tak by se z toho snad někdo poučil, aby jednoho dne taky nedostal do budky, nebo ho někdo nehodil v listopadu do vody.

Juraj - Profil | So 20.9.2014 17:36:27

Carpmasters138 >> Trochu ti to závidím. Už dlouho jsem si nebouch, a když, tak chci být v právu. Mě jak na potvoru nikdo odnikud nevyhazuje. :-)

Michalovec - Profil | So 20.9.2014 17:25:30

Carpmasters138 >> Ti dva nakonec nepřišli? Kdo by to byl řekl, že? :))) Ne, tohle je fakt srabárna a nejšpinavější hnus, když se někdo ve vlastní neomalenosti ještě ohání "dalšími kamarády", bojovým psem a tak dále. Fakt bych se jednou nerad dočkal dne, kdy coby držitel zbroj. pasu budu muset k vodě chodit i s tím, co jsem doposud bez výjimky ponechával ležet v trezoru :( Ale k tomu určo nikdy nedojde. Spíš si říkám, zdali budou, nebo nebudou činy takovýchto čuňat zapomenuty, až tady zase dojde k nějaký velký společenský změně :-)

Carpmasters138 - Profil | So 20.9.2014 17:03:31

Michalovec >> Ještě jsem zapomněl dodat, že ti vytoužení dva nepřišli, což pro mě bylo dobré, jinak bych měl asi další problémy s vysvětlováním. Jedinou výjimkou by mohla být situace, že by na tom místě někdo bivakoval, tak to bych tam nešel ani já a to bych nazval etikou.

Michalovec - Profil | So 20.9.2014 16:34:02

knik-licht >> Tak to máš super kolegy, vážně. Bohužel ty své podezírám z toho, že by v podobné situaci alibisticky odvrátili sluch i zrak třeba vstříc nejbližší škebli, jen aby v onen moment nebyli označeni za nepohodáře. Poněvadž pokaždý, když se děje nějaká nepřístojnost, je to furt na jedno kopyto: "Mně to nevadí, mně to nevadí...". Nějak mě tahle fráze začíná vytáčet stejně jako hovadiny typu "omg", "wow", "muck" atd. :-))))

Michalovec - Profil | So 20.9.2014 16:26:19

Carpmasters138 >> To mě vždycky pobaví, jak si dle výpovědí zde ti nárokovatelé fleků přivádějí na pomoc další síly - ať už reálné, nebo imaginární :)) Jednou je to jen jeden chlap, jindy zase dva, jinej se vytasí s rotvajlerem a další obestře rybařícího nešťastníka koupající se rodinkou :))) Trošku mi to příjde jako u malého děcka, které se se slovy "mami, mami" vrhá na úplně cizí ženskou v naději, že se vyprostí ze zájmu pronásledujícího pedofila.

Anýzový dědek - Profil | So 20.9.2014 16:20:00

geriatrix >> Bože , já snad dám na modlení Jehovistům ..... :-D

Fritolek - Profil | So 20.9.2014 15:51:09

Přidám svoji zkušenost. Letos jsem poprvé vyrazil na Labe všem viditelně na sumiky sednu si rozbalil jsem věci nahodil boje když se priritil dědek s otázkou kde sem se tady vzal v tom přijel jeho rádoby spoluspiklenec a začali se domlouvat jak nám hodí cihlu do auta atd....načež začal brečet jak to tam krmí každý den a tahají metrové amury vypili lahvinku a se spostou keců odešli na druhý den jsem šel jinam a sledoval jak krmí:-D spíš sebe než ryby hodil do vody cca 3 hrste kukuřice a tvářil se náramně samozrejme hovno chytil ale otázkou je zda to nechce tyto rádoby rybáře vzít bejkovcem tfuj tfuj tfuj ...