Tak nám zabili Ferdinanda .....

Aby nedošlo k omylu, tak na červnovém zasedání Rady ČRS bylo konstatováno, že ubývá členi ČRS a i prodaných povolenek. A proto celosvazová povolenka mění koeficient z 1,8 na 1,7, v situaci, kdy územní povolenky zdražují. Co to znamená? Pepici si zase polepší.....
Nová vyjímka pro lov 24 na Orlíku, kde se kumuluje právě hospodaření Rady ČRS s businesem CS rybolovu bylo MZe sděleno, že Rada ČRS zarybňuje dostatečně, ba i více a není divu. Koeficient 1,7 zlevní CS povolenku, aby si ji mohlo koupit stejně soudruhů, i když ostatní prodeje klesají. Nény to svazotunel?

Ale co se ptám.......(((
Autor diskuse: Mrknato - Profil , 23.6.2014 všeobecné - RŘ, MO, svazy

kakr - Profil | So 28.6.2014 9:52:28

Mrknato >>
Za vysvětlení kapří satby dík.
Už nebudu zasahovat do Tvého marného boje s větrnými mlýny, tak mi ani černou kartu udělovat nemusíš.

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 9:46:49

kakr >> Vidíš, alespoň se dovíš, co jsi neveděl... Kapř je druhá plodina, která se sází hned po rýži....))))

Já nezpochybňuji to, že na vývoj členské základny se má nějak reagovat, ale že tato reakce není adekvátní tomu, kdo má a musí hospodařit. Ten by měl reagovat a to Rada ČRS není. Peněz je ve svazu dostatek,i na ryby které se vysazují, i na ty, které se sypou. Problémem jsou některé cíle svazu a otázka se jich vzdát, pro cíl prvořadý. Tak bych uvažoval já a šel bych ještě dál a to, zda pro společný rybolov jsou nutné 3 složky a auditem posoudit co územnímu rybolovu přináší a pak rozhodovat.....

kakr - Profil | So 28.6.2014 9:39:27

Mrknato >>
Milý Pavle, co vrchnost činí , dobře činí.
Nediv se, členové ubývají, peněz se nedostává, tak i koeficienty se mění. I markrabství moravské muselo koeficient zarybnění jednotlivých revírů upravit, do mínusu.

Jsem nevěděl, že kapr je nějaká zelenina, ale asi bude když se pěstuje:-))

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 9:31:32

kakr >> Co bude černá karta obášet je zatím v přípravě, ale určitě to nebude nic pěkného......
Ano, ryba se vysazuje a chová. Kapr se sype a pěstuje...... Jinak smyslem otázky bylo, zda si členi myslí, že zástupci ÚS v Radě ČRS věděli, že se bude zase rozhodovat o snížení koeficientu, tedy - výši redistribuce, zda pro to měli rozhodnutí výboru ÚS a jmenovaného hospodáře, když už ne vůli členi?
O čem tedy mají rozhodovat členi? Je ještě nutné pro územní a CS rybolov sdružovat rybáře v MO?

Bušák - Profil | So 28.6.2014 9:21:33

Mrknato >> jsem taky připravenej,chci si ještě naposlet zablbnout,než si pro mě přijde

kakr - Profil | So 28.6.2014 9:16:43

Mrknato >>
Ryba se nasazuje, sype se písek!!
Jestli to nebude tím, že neposloucháte vrchnost, jinak 450 vočí/člen je slušné číslo:-))
Jo a co černá karta obnáší??

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 9:12:48

Bušák >> Války vznikaj kvůli úplným blbostem, ale tady jde vo prachy...... Já už si leštím bodák...))))))

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 9:11:39

kakr >> Karle, starého psa novým kouskům nenaučíš....))))) A to nemyslím sebe...)))) Momentálně můčky, samoseky, bolelís a i zákon a vyhláška, jsou u ledu, neboť v této otázce nemají místo.

Když bude uvažovat kdokoliv, např. i ty, tak pokud 37000 členi, plus lovci na hostovačky, CS povolenky nasypou do Vč. revírů ryby za 17 milionů, tak se ti to zdá být dobré, má to být výsledek hodný výroku "dobrá práce"?

Uděluji ti černou kartu za nefér příspěvek. Musím Maťáka nejdřív poptat, zada-li by taková karta mohla v otázkách o CS rybolovu existovati....)))))

Bušák - Profil | So 28.6.2014 9:05:56

Mrknato - >> už zase,bude válka,tak sem se dočkal starej voják

kakr - Profil | So 28.6.2014 9:02:24

Mrknato >>
Tak v tom se už přestávám vyznávat i já!
Po přečtení Tvé věty začínám podléhat depresi, kdy jiný než Ty nám zde bude vykládat zákon, vyhlášku, BP, distribuce, redistribuce, koulís, múčky, samoseky atd???
Jdi do sebe Pavle!!!

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 9:01:18

computerfish >> To co říkáš, je svým způsobem pravda, tak se počítá redistribuce, ale neodpověděl jsi mně, proč je hodnota redistrubice vyšší, než svazocena.

1) virtuální člen Karel Novák s územní MP povolenkou Vč. ÚS za ni zaplatí 1.100,-Kč. Z této částky jde do revírů cca 550,-Kč (možná to je 550,-Kčs - korun svazových, ale to nikdo neví) výsledek je, že z jedné MP povolenky se do revíru dostane cca 50% její hodnoty.

2) Vítězslav Novák s CS MP povolenkou za 2.000,-Kč dá do revírů po odečtení poplatku za vydání povolenky a nákladů CS rybolovu, které si dle uvážení strhne Rada je cca 1.200,-Kč a to jsou Koruny české, nikoliv svazové. To je také cca 50%, ale ve vyšší absolutní částce a protože lovící na územní i CS povolenku uloví cca stejně ryb, může být přeze všechno hodnota redistribuce vyšší, než je cena svazonásad.

Nejsem fanatický odpůrce CS rybolovu, ale ne za současného svazosystému a to samé platí i o lovu 24.......


Vatianta 2) se zdá být výhodnější a asi by byla, ale úplně tady chybí začlenění redistribuce do ZP, oddělení P a MP hospodaření, zodpovědnost uživatele, možnost hospodaření pomocí MO, které dělají svůj vlastní byznys, je kontraproduktivní. I přes to všechno je to pro ÚSMP a Stč.ÚS daleko výhodnější (poměr členi ku ploše revírů) i za stávajícího pseudosystému a pak může být Radě i "pepikům" jedno, kam tečou peníze MO a ÚS. Je to asi tak, jako když po nárazu do ledovce na Titaniku ještě dlouho poté hrála hudba a tančilo se.......

Mrknato - Profil | So 28.6.2014 8:40:20

Jarda Š. >> Škodí v tom, že se nejedná o čistý CS rybolov, ale o rybolov na územní povolenky, ve formě celosvazové. Zdá se to být jen slovní hříčka, ale není. Kroky, které činí Rada ČRS jsou účelové, tedy řeší pouze problém Rady a nikoliv toho "posledního územního revírku", který má ZP přiděleno v přepočtu cca 20000,- a to ještě jen na papíře.

Redistribuci z CS rybolovu nelze propojit se ZP, protože to je virtuální suma a to předvedla a předvádí Rada ČRS, stejně jako svazocena násad a to je další problém. Nikde nelze dohledat, kam a na co použil ten který ÚS peníze z redistribuce. Ty peníze nikdy nikdo z členi neviděl a musí tedy jen "věřit"....... Tedy ten kdo věří, nehledá problémy. Když jsem se ptal na Radě, jestli mohou z pozice svazu, dnes z pozice spolku hlavního nějak zakročit v lidové tvořivosti zůvěřivostí, které svazy nazývají BP, tak mi bylo odpovězeno, že i když mnohé BP nejsou BP ve smyslu zákona 99/2004, tak nemohou......

Závěr. Ten kdo prodává povolenky, by měl podle zákona i hospodařit. A to nehospodaří ani ÚS a ani Rada. Když se zeptáš na konkrétní věc ohledně územního rybolovu na členské schůzi, tak tě odkážou na ÚS. Tam ti neodpoví, nebo si z tebe dělají dobrý den a odkážou tě zpět na MO. Tak dobře to je zařízeno a teď do toho ještě Rada a její CS lov-nelov. Tak v tom se už přestávám vyznávat i já!

Jarda Š. - Profil | Pá 27.6.2014 23:57:56

Mrknato >> V čem škodí? Je s podivem, že zrovna ty, Pavle, tak vehementně vystupuješ proti CS povolenkám, když těch "pepíků" u vás (v porovnání s námi) zas tak mnoho nechytá.

computerfish - Profil | Pá 27.6.2014 23:05:48

Mrknato >> Musel by si spočítat hodnotu prodaných CS povolenek a hodnotu US povolenek. Pak spočítat úlovky na MP a P na vlastních revírech na P ještě lososovité ryby na CS, porovnat hodnotu redistribuce pro konkrétní krok na jeden kilogram, propočítat a porovnat s cenou územní povolenky. Pak ti vyjde finanční návratnost z CS povolenky. Na Radě ti ochotně informace poskytnou. Jsou to jen kupecké počty. Vrací se ti peníze, tudíž záleží na hospodáři jestli je promění v kapř nebo jinou rybu. Jinak Pepíci nic nespunktovali, tenhle výmysl byl vymyšlen a odhlasován kolektivně včetně funkcionářů z tvého svazu. Zastoupení je poměrné, tudíž Pepíci nemají žádnou rozhodující většinu a nic nepřehlasují. Pokud chceš něco tvrdit, používej fakta.

Mrknato - Profil | Pá 27.6.2014 21:50:48

computerfish >> Jedná se o ceny pro příští rok....
CS rybolov je dílo pepiků, revírům škodí a otázkou zůstává, proč to suveréní uživatelé tolerují!!!! Aby dostali redistribuci, kterou nemusí nikde vykazovat? To se hodí... proto se hodí i CS rybolov a pepici, co ho zpunktovali.....
Jen mně zajímá, zda dokážete zdůvodnit, proč je hodnota redistribice vyšší, než cena svazonásady kapře. Tak naschvál, proč?????????

computerfish - Profil | Pá 27.6.2014 21:15:46

Pepíci? CS rybolov financují Pepíci a středošeši. Přitom na jiné revíry než pražské územní často ani nepáchnou pokud vůbec na ryby jedou. Ještě tak Orlík. CS povolenky se kupují ze setrvačnosti. Roli hraje poloha Prahy. Na všechny světové strany lze vrazit na ryby. Jinak CS povolenka se Pepíkům stejně jako ostatním zdraží. Zdražuje se mimo letošní rok systematicky a pravidelně.

Mrknato - Profil | Pá 27.6.2014 19:34:12

Jarda Š. >> Tak logické to je, ale ve statutu CS rybolovu se o tom nikde nepíše. Rada si bere dle uvážení z reistrubuce CS rybolovu a myslel jsem, že jí to stačí.......
Z druhé strany to je nesmysl, protože kdyby nějaký soukromník vyhlásil na svém revíru platnost územních povolenek, tak mu nikdo úlovky proplácet určitě nebude......

Možná to je vražená bota do dveří...... To by pak "CS povolenky" nemusely vůbec existovat.... a Rada ČRS by "čarovala" s územními, s daleko větším balíkem...... ale možná se k tomu schyluje, co?

Michal - Profil | Pá 27.6.2014 15:25:19

hraji >> no to je fakt, je to o úhlu pohledu :-)

hraji - Profil | Pá 27.6.2014 15:24:30

Michal >> máš zas jiná pozitiva, ono se to zprůměruje, tebe třeba nebolí pravé koleno, ještě.

Michal - Profil | Pá 27.6.2014 15:09:56

hraji >> no jo, můžu jen tiše závidět :-)

hraji - Profil | Pá 27.6.2014 14:52:16

Michal >> asi jo, ale to víš, děti vyletěly z hnízda, vnouče ještě nechodí a neudrží ani trojku bič, co mám dělat? Když u toho našeho potoka je tak hezky.

Michal - Profil | Pá 27.6.2014 14:46:11

hraji >> 100 docházek za rok ? hm, to jsem neměl ani za posledních 5 let dokupy :-) jestli ty moc nechodíš na ryby a pak do všeho moc nekecáš Jirko :-)

Jarda Š. - Profil | Pá 27.6.2014 14:08:01

Mrknato >> Když se svojí územní povolenkou pojedeš na Orlík, přivlastníš si tam a zapíšeš nějaké ryby, tak je podle redistribučních cen VČÚS Radě proplatí.

Mrknato - Profil | Pá 27.6.2014 13:58:29

sintrix >> Na většině řek není ani noha a pozitiva to nepřináší žádná.... a ani ryby. Redistribuce CS rybolovu znamenala pro ÚS většinou kapř a duháci a to jen na některé protekční revíry, tedy "volnou ruku". Tam je přetlak, to jo a jak píše hraj, tak i pytláky to láká........

Mrknato - Profil | Pá 27.6.2014 13:51:42

Jarda Š. >> Můžeš mně k tomu poslat něco bližšího? Podle mě jsou revíry RAdy zarybňovány pouze z CS redistribice, jako náklad tohoto rybolovu. Nevím, jak by Rada ČRS dosáhla na peníze jiné právnické osoby?

Mrknato - Profil | Pá 27.6.2014 13:48:35

Worm >> Rada ČRS se již jednou před cca 7 lety pokoušela o CS povolenku, jako jedinou a její cena byla navrhována níž, než je současná cena CS povolenky. (Neprošlo to jen těsně). Mně se zdá podivné, že o tomto nehlasovala konference, její usnesení nebylo tlumočeno členi a proto je svazosystém zcela k hownu. Zcela nehorázné je, že o nákladech CS rybolovu a potřebách Rady nerozhoduje někdo jiný, třeba Sněm ČRS, ale že si o tom rozhoduje Rada sama, jako držitel dekretů na některé revíry.
Jinak ve svazu je dost peněz na zarybnění, ale na současný stav člimničistva již ne a to je svazoproblém č.1, který se v červnu řešil a bude se za rok řešit znovu.

Jarda Š. - Profil | Pá 27.6.2014 13:44:44

Mrknato >> Na Orlík Rada bere peníze i z územních povolenek (protože ty tam také platí), nejen z CS.