Známé osobnosti, ryby a vaše názory na ně???

Jak se díváte na lidi, kteří chodí chytat ryby, mají úspěchy, propagují jednu značku (p. Tychler, ...) Závidíte jim, pohrdáte jimi, jak by jste zareagovali vy, kdyby Vám někdo dal takovou nabídku? Já p.Tychlera uznávám, ale neuznávám známého sumcaře (mladý blonďák na mikádo s brýlema), kterého jsem viděl na VHS, jak tahá sumce ven. Takového 2 metrového měl z vody snad za 20 sekund a ještě mu sprostě nadával....
Autor diskuse: Kato - , 15.10.2004 všeobecné - ostatní

Salám - Profil | Čt 21.10.2004 9:27:40

Strejka: Díky za vysvětlení...hergot tady sou kapacity:-)

strejka - Profil | St 20.10.2004 15:44:47

Salam: prostor pro takoveto clanky davaji casaky zpravidla svym pravidelnym inzerentum (chlebodarcum) jako jakysi "bonus", reklama a svodna novinarska prace jsou dve odlisne veci, proto je to pravne zcela v poradku...

Salám - Profil | St 20.10.2004 15:27:27

Spinner: Máš recht, taky bych řekl, že se jedná o daňové uníky neb tato reklama neni označena, což pokud vím, ze zakona být musí, no a protože pokud nejsou vydavatelé časáků padlí na hlavu, tak si za takovýhle články nechají platit. PS: nikoho neoznačuju ani neobviňuju, je to jen můj dojem a ty časáky moc rád čtu:-)

Pan Pikesson | St 20.10.2004 15:26:03

Alan: Se tomu taky divim, sem to videl uz i v televizi. Kaprari jsou vsude

Alan | St 20.10.2004 14:57:25

MM>O boiliich? Tychler? Von se taky dneska do boili cpe každej.

Spinner - Profil | St 20.10.2004 14:54:30

MM:podle me je to velice umne skryta reklama (nemyslim to hanlive).Misto celostrankove reklamy, ktera pusobi dost nasilne tam daji clanek, kterej poskytuje daleko vice moznosti popsat podrobnosti...navic z velke casti je to vlastne to stejne co je v katalogu, jen zaobalene to prijatelnejsi formy pro ctenare...

piskotus - Profil | St 20.10.2004 14:25:21

Ještě doplním,že v práci musím také občas plnit úkol,který je mimo mé zkušenosti a znalosti.

piskotus - Profil | St 20.10.2004 14:23:33

Nic ,neb to bych ani nečet.Jsem překvapen,že píše i o tom,čemu dle mě tolik nehoví,ale o čem by vlastně pořád měl psát.Zejména pokud je placený tester:-)

Martin M. - Profil | St 20.10.2004 14:16:31

A co rikate na clanky p. Tychlera napr. o vlacecich nastrahach, tripodech, boilie, lodich ...

Martin | St 20.10.2004 13:32:08

Můžu se vyjádřit jen k panu Tychlerovi, když jsem si kupoval feeder. prut (chtěl jsem Shimano) tak jsem se obrátil na pana Tychlera, abych se s ním poradil. Musím říci, že jeho přístup ke mě a k mým asi pro něj hloupým otázkám, byl více než dobrý. Ochotně mě vysvětloval vlastnosti celé řady prutů od Shimana a jeho osobní zkušenosti s nimy. Někomu může vadit, že ve svých knihách a článcích propaguje zboží od uržitého dovozce, ale co, žijeme přece v tržním světě a každý se může rozhodnout svobodně, jestli si koupí prut od Shimana nebo třeba od Colmicu, každý máme možnost volby. A kdyby Gammarus neplatil Tychlera, tak on by asi těžko dělal ve svém volném čase předváděcí akce, konzultace, apod. Já to vidím tak, že je dobře, když někdo dělá propagaci nových trendů, výrobků atd. a tak možná spoustě lidí pomůže začít, konkrétně třeba s tím feedrem.

Spinner - Profil | St 20.10.2004 10:32:16

kato:cim vic moznosti, tim vic zkusenosti.Proc myslis, ze se na prednich mistech LRU-p umistujou stale stejne druzstava.Protoze jejich zavodnici jsou nejlepe vybaveni, maji nejvetsi pristup ke vsem novinkam a tudiz maji i nejvice zkusenosti....

Martin M. - Profil | Út 19.10.2004 20:34:56

kato> trochu te opravim. Pan Tychler nema sponzora, je zamestancnem firmy Gammarus na plny uvazek (uz asi tak rok). Tak ci tak si myslim, ze dobre odvadi svou praci a Gammarus muze byt spokojen.

Kato | Út 19.10.2004 19:46:31

Ještě k panu Tychlerovi: nemyslíte, že třeba tenhle člověk, když má ty sponzory, tak může víc chytat a zkoušet a víc radit??? Značku poradí vždy stejnou :), ale třeba nové montáže, místa lovu, nové vychytávky, triky.....

piskotus - Profil | Út 19.10.2004 11:47:24

Taky se přidám.Psal sem na konci léta do plkárny info o Kubovi do plkárny,tedy jen opakuji.Chodil škemrat o nastražního kapra,proč si domyslete.Sumce pravděpodobně kuiva natáčení měl uvázané skrzeva hubu a skřele k molu!!!!
Ten člověk nemá ki rybám vztah!!Za tím si stojím.
Co se týče ostatních jmen tak jen pan Tychler,každopádně s jeho knížkou jsem začínal první kroky u feederu.Osobně ho neznám a nezažil sem jeho prezentaci.Spíše žertovně se popichujem,při společných akcích kdy se moc nedaří slovy:Musíš mít prut na stehně atd.
Jinak je to stále stejná píseň.

rychet - Profil | Po 18.10.2004 10:03:16

Pro mně je rybařina životním stylem stylem. Známé - publikující osobnosti mně někdy poučí, jindy pobaví. Zatím mám to štěstí, že se stačím sponzorovat sám ( zaplať bůch). A nestává se mi, že bych záviděl velký ryby. Jde mi o to , abych mohl především v pohodě lovit, nehoním se za rekordy a proto nelituji, že "jsem někde, někdy tvrdnul"!!

Radek | Po 18.10.2004 9:45:01

Robert: buď konkrétní a napiš co ti vadí .Kučera sice nenachytal,ale snažil se o to a svůj neúspěch přiznal. Co je na tom ? Ty pokaždý chytíš rybu ? Já teda ne. Slámovi články jsou teda dle mýho dost dobrý a dost fíglů jsem z nich okoukal tak teda nevim, proč jsou to podle tebe slinty .Co jsi npasla ty ?

Robert(původní) - Profil | Po 18.10.2004 9:41:10

Můj názor na známé osobnosti je neutrální, protože žádné neznám.

rybomil | Po 18.10.2004 9:26:29

Jako R W C, Pike. Zvláštní je, že čím starší, nebo známější. tím víc profláknutý ty osobnosti jsou.Padám na prdel, když ty co uznávám a vím že uměj se nechj zlákat do nějaký pitominy: Fikar do přiblblý knížky, M. Ryba do reklamy na vlasce ze silonky, JW a Drápalík do pořadu pro lidi který rybu v životě viděli tak na vobrázku.
Nejvíc mě pobavil článek , jak Drápalík s Donutilem vychytali Vltavu pod Vyšákem. to snad všichni, tedy hlavně ten pisálek museli být dost nalitý, když tohle stvořili.
Asi napíšu Drápalíkovi náký písmo na vrata až půjdu kolem jeho haciendy, aby věděl, že jak je malej, tak je velikej vejtaha.

Mejko | Ne 17.10.2004 23:31:33

Tady je to pořád propíráno to stejné.Už několikrát jsem tady četl,že každej kaprař co dostane od sponzora 100kg boiliesu,tak napíše že je to super.Nikdy jsem neviděl,že by někdo z nich něco snad kritizoval.Českému lidu stačí pár fotek s15-20kg kaprama a bussines jen kvete.Za půl roku to samé od jiné firmy.Nebo jste si toho snad ještě za ty roky nevšimli?Pamatuji kdysi to začínalo Moselou -viz Jarda Vítek a spol.,který už snad pověsil chytání na hřebík a když se podívám na staré videokazety,jaký to byl pan Rybář a tahal takové ryby na koule,které dnes pomalu nikdo nekupuje,tak mě to jen utvrzuje v jedné věci.A to že když ryby žerou ,tak žerou vše.A když ne tak můžete do vody házet co chcete.Mimochodem.pan Vítek se dnes již věnuje Fitnesu,tak jsem zvědav,kdy ho uvidím tentokrát třeba v reklamě na kulturistickou výživu. Abych nezapoměl na pomalu utichajícího pana Zelenku,díky kterému jsem viděl nádherné videokazety o lovu kaprů. No a dnes je to Nikl,Těšínský atd.Za rok se vsadím,že to bude zase někdo jiný.Jde jen o prachy a to mi jeden z výrobců,kterého nebudu jmenovat ,dokonce řekl,že on chytá na jiné boilies než vyrabí.A u sumcařů to stejné.Každý se snaží dostat lidi na Ebro či Pád,nebo udělat reklamu nějaké firmě na multiplikátory atd.,protože mají z toho prachy.Tak to pochopte,že jsou to jen peníze,které máme všichni tak rádi.

roman - Profil | Ne 17.10.2004 23:17:47

Robert-původně jsem se nechtěl vůbec zůčastnit ale po tvém "odborném" příspěvku.......nezdá se ti že děláš přesně to co kritizuješ u ostatních ale mnohem vulgárnějším způsobem? Znáš vůbec někoho jiného než Wág.??Já znám pár lidí včetně J.V. ale o NIKOM si nedovolím napsat to co ty. Nechápu proč se takové otázky nemažou hned....jsou pak z toho jen urážky a napadání! A mimochodem je to náhoda že nejsi registrovaný.???......takový maličký anonymek....

BRABEC - Profil | Ne 17.10.2004 10:16:18

Mě osobně nevadí vůbec.Když jsem začínal s kaprařinou tak jsem hltal každý článek který u nás vyšel.S postupem času jsem zjistil,že nestačí jen u vody postavit bivak od někoho naházet boili od někoho a pak už tahat jednoho kapra za druhým samozřejmě nad 15kg,protože kvůli menším nemá cenu ani chytat.Myslím že dnes už většina rybářů má svůj vlastní rozum a zařídí se podle sebe.

mirmen - Profil | So 16.10.2004 23:04:45

Řekl bych, že je celá řada úhlů pohledu.
Určitě velký přínos v propagaci nových stylů rybaření, technik, aj.

Podle mne určitý problém nastává, když se vytváření image úspěšného rybáře stane povinností diktovanou tlakem firem a sponzorů, v jejichž dresu dotyčný "kope".

Občas na veřejnost prosáknou "informace ze zákulísí". Je to většinou ve stylu "jedna paní povídala", zprostředkovaně z třetí a čtvrté ruky, členové realizačních týmů neradi koušou do ruky, která je živí.

Nicméně : při natáčení "realistických záběrů ze zdolávání k dokumentačnímu videu" se často používají triky. Například velká poklice skutečně udělá realistický pohyb velké ryby pod hladinou.

Řekl bych, že být na výsluní je svým způsobem dost stresující a je dost pravděpodobné, že mnozí tlaku podlehnou a občas si trošku "pomohou".

O to víc je třeba si vážit těch, kteří dokáží popsat i relativní neúspěch.
I informace o nezdařené výpravě má pro mnohé svou hodnotu a je protiváhou často nabubřelých "mistrů světa".

Robert | So 16.10.2004 22:14:10

Nevím, proč se pořád navážíte do Jakuba Vágnera.To vám opravdu tolik vadí,že umí chytat obrovský sumce,že je známej a že se o něm píše ?A když už toho nemáte dost tak napíšete o všem co řekne, že je to lež.Není to trochu divný ?Proč se třeba nevozíte po Kučerovi, kterej sice nic ve Francii nechytil,ale napsal vo tom seriál na X dílů ? A co třeba Jurašíci ? Co věta , to reklama na Spro atd ? Nebo třeba Sláma ? Má článek snad v každým rybářským časáku a je to jeden větší slint než druhej ? A to nemluvím vo jeho přiblblejch písničkách. Na masaře Vítka ste taky nějak zapoměli,co ? Copak sou tihle borci lepší než Jakub ? No to snad ne ?!?!

pif - Profil | So 16.10.2004 17:56:13

já mít tu možnost,že by se můj koníček stal mím zaměstnáním,hned bych do toho šel.Wágnerovi a jeho kolegům,co se tím živí,opravdu tiše závidím(někdy i nahlas).Myslím si,že byli ve správnou dobu na správným místě!!!

Hrouzek - Profil | So 16.10.2004 16:22:47

karelc-kdybych nezažil to s tou vláčkou,co nához....Tak bych tomu taky těžko věřil,ale tet už říkám nikdy neříkej nikdy...Třeba taky vláčel a měl záběry od malých sumíčků,ale dařilo se mu je zaseknout-mně né(mně padali,nebo jenom rána a nic).....Je to něco,jako kdybys tahal malý okounky na jemnej vláčák-taky jich za hodku můžeš udělat 30ks když berou...Nejde si myslet,že když je to sumec,tak ho budu zdolávat 10minut....Když mně zabral sumec cca 90cm,tak jsem mu ani nepovolil a doslova jsem ho vypáčil z tý vody na vláčák 30-60g-chtěl jsme ho vyzkoušet spolu s 55kg šnůrou od penu celokovovej naviják-jestli je všechno v poho.....J efakt,že tady v ČR se ti tohle asi nestane nebo jestli jo,tak by mě zajímalo kde... :-))

karelc - Profil | So 16.10.2004 16:01:00

Hrouzek: Dvě minuty na rybu? To snad ne? Neříkám, že natahá krásný ryby, ani že není možný dostat záběr do 2 min od předchozího, ale toto je moc, nemyslíš? Lapat sumca za sumcem celou hodinu.

Hrouzek - Profil | So 16.10.2004 15:51:19

karelc-Když by byl na náký vodě,kde jich je hodně a kde nikdo nikdy na vábničku nechytal a umí to s ní,tak by to možná trochu možné i bylo..Ale muselo by se jednat o menší sumíčky do těch 100cm.Který hned vyheveruje...To by mě teda moc nebavilo,takhle se honit,to by mě bolela hodně ruka....Co 2minuty to sumec....To jsem jednou zažil s vláčkou,nekecám-co nához to záběr!!!!Měl jsem asi 25záběrů za necelouá hodinu....Ale sumců jsem dostal asi jenom 5ks,jinak brali jenom malý...Když se narazí na hladové hejno sumíšů....

Spinner-"trochu lovit",no rozhodně chce ty známé profláknuté vody trochu znát a vědět co na ně trochu platí a jakou taktiku....Neni to jenom o bojce s 2koulema a rybou pod ní....

karelc - Profil | So 16.10.2004 15:30:19

Jo, pan mluvčí si občas při mluvení nevidí do huby. Jako když tvrdil, že za hodinu chytl cca 30 sumců. To už je fakt trapný, vždyť musí vědět, že každej rybář, co tomu trochu rozumí ví, že nekecá, ale LŽE.

Spinner - Profil | So 16.10.2004 15:27:56

Hrouzek:kazdej kdo umi sumce trochu lovit by v pohode nachytal stejny ryby pan blondak mit stejne moznosti.Hlavne, ze je mluvci Tovacovskeho rybarstvi :-)))

Hrouzek - Profil | So 16.10.2004 13:43:17

Spinner-přiznávám,že je trošku namachrovanej,ale s tim už nikdo nic nenadělá,to máš to samí jako v tý naší televizi,třeba na Nově....Tam udělaj hvězdu z každýho manika a nejlepší na tom je,že valná většina lidí v ČR jim to žerou.. :-))

Normální člověk se pozná tak,že i když něco dokázal,tak nemá zapoptřebí ze sebe dělat ještě většího borce a povyšovat se nad ostatními....Neni jich moc,ale pár jich znám..A člověk má pak radost,že si s nima může taky normálně popovídat....

Spinner - Profil | So 16.10.2004 12:49:10

Hrouzek: nedá a nedá!!!

Hrouzek - Profil | So 16.10.2004 11:39:32

Vám ten Vágner nedá a nedá spát :-)))

jura | Pá 15.10.2004 23:23:32

Můžu potvrdit, že pan Milan Tychler je osobnost, není to vůbec namyšlenej borec, jak jsem slyšel z řečí. byl jsem teď ve středu na jeho přednášce o feederu a byl to pro mne super zážitek, dozvěděl jsem se zase něco dalšího a nového, bylo mi na té besedě velice fajn. Pokud někdo preferuje něco jiného, naprosto v pořádku, není na světě člověk ten, aby se zavděčil rybářům všem, petrův zdar.

Štandy - Profil | Pá 15.10.2004 20:59:19

Šul a Salámi: Nebo spíš smějeme SE Jakubovi Vágnerovi =)))))