rohlikové boilíz

neznáte někdo navod nebo postup při výrobě rohlikového boilíz
Autor diskuse: Furby - Profil , 7.10.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Salám - Profil | Po 11.10.2004 11:23:11

SHOB:piš, piš, piš, piš, piš!!!!!:-)

xycht - Profil | Ne 10.10.2004 17:25:42

shob: já na to nachytám, ale ten článek by byl určitě zajímavej...jdi do toho! :-)

Tomky - Profil | Pá 8.10.2004 15:23:06

snob: take bych se primlouval ..

FishFace | Pá 8.10.2004 14:55:21

shob: určitš ho napiš :)))

vašek - Profil | Pá 8.10.2004 7:30:59

shob:určitě napiš , článků není nikdy dost:) zvláště těch dobrých

shob | Pá 8.10.2004 7:22:59

Rohl. boilies si vyrabim doma - jsou prakticky k nerozeznani od tech z obchodu az na jeden rozdil: misto cca 70 Kc za 30 kulicek platim tak +/- 3-5Kc za bezmala 60 kulicek. Vyroba je samozrejme pracna (roztrihani "nahrdelniku" a rucni uzlovani). No kdyby byl zajem, mozna bych o tom mohl napsat clanek do MRK (i s fotkama).

mirmen - Profil | Čt 7.10.2004 21:45:20

Můžeš zkusit něco obdobného. Rozřízneš rohlík po délce, vložíš plátky romadůru, zapečeš pár vteřin v mikrovlnce, rohlík krátce přimáčkneš k sobě a zase pár vteřin zapečeš. Pak pár minut lisuješ a máš něco, co je ve středu jako sýr a vně jako tužší rohlík. Nůžkami u vody odkrajuješ kostičky dle požadované velikosti. Na háčku drží až hodinu , ale jako čerstvé, nadýchané pečivo to není. Cílová ryba cejn, kapr, plotice ...
Na vlas lze taky.

Martin M. - Profil | Čt 7.10.2004 11:46:59

spis by bylo zajimavejsi do toho dostat (zapect?) nejakou textilii, aby to i pod hackem byla furt "harmonika", ale nerozpadalo se to...

Robi | Čt 7.10.2004 11:19:07

Zkoušel jsem rohlíkové bolies, šnůrkou se provlékne za ramínko háčku a je to. Vydrží to delší dobu na hačku oproti kleštěmi slisovanému rohlíku a vyrábí se to v různých příchutích, takže je to pro ryby lákavější. Vyrábět to ale doma nebudu, to si to raději koupím. Pokud mi to dojde není nic jednodušího než si rohlík slisovat přímo u vody a nějakou šnůrkou se vůbec nezabývat.

Kato | Čt 7.10.2004 11:16:32

Já napařím rohlík, pomocí kleští vylisuji kuličky a navleču do nich pomocí jehly nit. Pak to dám mezi 2 prkénka slisovat, ať se neroztahují jak harmonika. Pak je zavážu na 2 suky a hotovo.

Sergo Aš - Profil | Čt 7.10.2004 11:12:02

Já to tou nití zavážu.Teda ten rohlík omotám a pak pod tu nit jen podvlíknu háček.Ale je to strašná práce.

BoBo - Profil | Čt 7.10.2004 10:56:36

jura: Především není rohlíkové boilí výlučně kaprařská nástraha.
xycht: Ano, klasické boilí to není, ale název je vžitý asi proto, že nástraha není napíchnuta na háček, ale chytání na vlas to taky není :-) (asi popelka)
furby: Aby taky někdo mluvil k věci - napařit rohlík, slisovat, vymáčknout, provlíknout nit a prudce usušit (navonění řeš při napařování).

jura | Čt 7.10.2004 10:49:21

Furby: vy kapraři už ani nevíte, na co chytáte, máte v tom všichni chaos

xycht - Profil | Čt 7.10.2004 9:31:18

především to neni žádný boilís,ale někdo na to kapry chytá. Já dávam přednost kukuřici a nebo boilie

Carlos | Čt 7.10.2004 8:56:17

jdi si ho koupit. Zkoušel jsem to a nestojí to za to.