Technika přivlače

Zčal jsem vlačet pred měsicem ale bez uspěchu. Mužete mi někdo poradit techniku vlačeni třeba na řece (Labe) jestly nastrahu vlačite podél břehu nebo nahazujete do prostřed řeky a vláčite směrem ke břehu atd. za jakoukoliv radu budu rad dik všem.
Autor diskuse: david - , 29.9.2004 dravci - techniky lovu

Libor | St 29.9.2004 17:31:57

Zdar, zaleži na co jsi chytal, nejdulezitejsi je trpělivost a volba nastrahy,
chytej na menší nastrahy, to ti zabere více ryb, jedna z dobrých a základních
rad je dotahovat nástrahu až k samému kraji břehu, tam totiž dravec nejraději a nejčastěji útočí... .kdyžtak napiš email.

Udo - Profil | St 29.9.2004 13:47:06

Zkus zajít zavláčet s nějakým kámošem a ono to půjde. Začínal jsem stejně jako Ty. Jinak ryby jsou různě na různých místech. Někde se jim líbí - typická dravčí stanoviště a jinde není nic. Tyky revíry se liší, někde je vlačka nádhera a jinde zase hrozná onanie ...

pepe - Profil | St 29.9.2004 13:21:13

Pokaždé, když vláčím, tak si říkám proč neberou, až najednou zničehož nic záběr a ryba na prutě. Ono se to pořád tváří, že neberou, dokud něco nezabere. Dřív nebo popzdějc. Nebo ten den třeba taky nikdy. Z toho plyne, že se nenech otrávit. Zkoušej to, měň nástrahy, prochytávej slibná místa. jednou to přijde. potom se drž úspěšné nástrahy. A až přijdeš příště, tak bude úspěšná nástraha třeba ta, co byla předtím neúspěšná.

osprey - Profil | St 29.9.2004 10:21:27

Jak bylo řečeno, prohlédni si, jak co chodí. Každá nástraha má svá specifika. Zamysli se, kde by mohla být ryba. Bezduché házení napříč řekou mnoho úspěchů nepřinese. Přečti, co se dá. A začni na okounech, aby sis udělal obraz jak se věci mají a měl do začátku nějaké úlovky. Možná i na menší vodě než je Labe.

A co se týče podél břehu nebo kolmo na něj, víc toho chytneš podél břehu, pokud je tam hloubka a členito. Ale...
Celé je to vážně na knížku.

vedl | St 29.9.2004 9:49:46

David> Posli mi test email, tvoje adresa je "divna"

Pavel | St 29.9.2004 9:45:14

Opravdu si sežeň nějakou knížku o přívlači, protože to se tady všechno napsat nedá. Pro začátek bych ti doporučil rotační třpytky, woblery a plandavky, protože pracovat s nimi je jednoduché. Trochu složitější je to s gumovými twistry, ripery, streamry, marmiškami atd., to už opravdu musíš vědět, jak na to. Pokud chceš být v přívlači úspěšný, musíš se naučit všechny techniky a vědět, kdy a kde jakou použít.

rybomil | St 29.9.2004 9:12:50

Já bych vynásobil ten měsíc 10ti a pak bych myslel, že by mi to mohlo začít jít.Nepíšeš nic o předchozích způsobech ryb. praxe.

karelc - Profil | St 29.9.2004 6:34:34

Jo a zkus taky na mělčině nebo v čisté vodě táhnout nástrahu různými způsoby a pozoruj jak se nástraha chová. To se týká hlavně gum, streamerů, plandavek a woblerů. U rotaček to zas takovej význam nemá, protože "a přece se točí..."

Forest - Profil | St 29.9.2004 5:59:17

To je na celej článek. Základem je prochytávat slibná místa v řece splavy, ostrohy, stromy ve vodě atd . Jejich okolí pečlivě prochytat, s tím že nástarhu držet co nejvíc u dna a pak zkoušek různé hloubky.
Jinak mimo tyhle tutová místa paprskovitě prochytat celou oblast kam seš schopen nahodit. Zase nástrahu co nejvíc u dna. Tažení nástarhy kolem břehu, samozřejmě taky prováděj. Vážně je to moc zjednodušeně, nění to jen o tažení, ale musíš s nástrahou trochu pracovat. Sežeň si nějakou knížku o přívlači, nebo články s Kajmana nebo se domluv s nějakým zkušenějším kolegou na ryby a dívej se jak to dělá. A pak jen vydrž Prťka vydrž!!!