RE-UNITED ... znovuspojeni do jednoho svazu?

Soucasny stav hospodareni neni (az na male vyjimky) ani ryba ani rak. Nemame ani male spolky, ktere by si hospodarily podle sveho a vytvarely klasicky trh, ani jeden velky svaz, ktery by pokryval celou CR. Tentokrate pominu privatizaci a rozsekani do mensich, samostatnych a soukromych organizaci a zeptam se, co byste rikali na znovusjednoceni do jednoho velkeho (treba) Ceskomoravskeho rybarskeho svazu? Zadna z odpadlych jednotek (jizni Morava, vychodni Cechy) prakticky nema nic zasadniho navic, co by ostatni regiony nemely a co by bylo jeji konkurencni vyhodou. Co tedy brani vytvoreni jedine a silne organizace? Co vy si o tom myslite? A jake jsou nalady kolem vas?
Autor diskuse: XAXAP - Profil , 15.9.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

MacOS | St 22.9.2004 11:28:18

NEZNÁLKUUUUUUUUUU!!!
i když možná je numi zkratka numminen - pak by to dávalo smysl

john gin> jo, skeptický jsem, sám mezi ně totiž patřím :o))

numi - Profil | St 22.9.2004 3:21:53

Ne ´nejsem ,již je to opraveno. Jsem skora z druhé strany a sedím tam u nás taky. Tak , že to jen od vody není. A mohu říct, že jsem si tam sednul jen proto abych něco změnil a již se těším , že mi to skončí . U nás se prosadit z toho co bych chtěl nic. A jestli to omezení projde tak to zapiju. Přál bych ti to vydět na Laby jak se čistí voda od ryb. Ale ona to je věc taky RS tak ,že všechno není jen RADY. Já to chci zrovna přednést co dělá naše RS.Já jsem tady jednou psal, že názory na Moravě nás již dávno předběhly.

xycht - Profil | Út 21.9.2004 18:39:52

hraji: ted jsem koukal na fotky co jsi dal na MRK, fakt moc pěkný....to Norsko je super, hlavně sem čuměl na tu zubatou rybu :-)) na to bych asi nesáhnul :-) jinak taky by mě asi bavilo vysazovat pstroužky :-)

hraji - Profil | Út 21.9.2004 11:56:04

numi: jestli jsi z Brna, tak na tom kraji sedím já a rozhodně nezastávám názor, který jsi tam napsal a protože se znám se všemi kolegy z rady, je to zase jedna z informací, které jsou uvařeny jen z vody. A pro samostatně hospodařící organizace platí úplně stejná pravidla jako pro každého jiného hospodáře na revíru. Takže pokud vysazují podle toho, jak se jim to zdá, tak riskují, že někdo, kdo bude mít zájem o jejich vodu, podá na kraji stížnost, že nedodržují správné hospodaření (zarybňovací plán) a to bude dle zákona důvodem k odebrání revíru.

JohnGin - Profil | Út 21.9.2004 7:38:43

MacOS: myslim, že se na naše podnikatele díváš trochu skepticky. Podle "pár" exemplárních případů, který vidíš ve zprávách na nově nemůžeš soudit celý národ. Věř tomu, že drtivá většina podnikatelů podniká proto, aby je jejich podnikání živilo po zbytek života, nikoliv aby firmu pro krach za rok zavřeli...

numi - Profil | Út 21.9.2004 3:41:07

Ps. A já myslelsamostatně hospodařící organizace. Asi jsem to špatně formuloval.

numi - Profil | Út 21.9.2004 1:00:20

Nevím kde bereš informace ty, ale u nás to tak chodí. Prostě tam kde je lepší výtěžnost tak se tam dá více ryb.Na to omezení jsem zvědav . U nás na kraji panuje názor , že velký KAPR ubýrá prostor a potravu těm menším a tudíš proč je pouštět. Tak budem chodit k vodě na násaďáky,,než-li se vyberou".

MacOS | Po 20.9.2004 12:31:34

xaxap> už jsem to napsal jinde, ale opravdu si myslím že nemáš pravdu a naprosto souhlasím s tím co napsal pupák. podle mě zavedení tržních principů (tak jak je známe dneska u nás) rozhodně není lékem. pustit do tohohle prostředí masově naše podnikatele je podle mě zlo, protože snaha českého podnikatele je vytvořit v co nejkratší době co největší zisk, tak jak píše xycht.
navíc on ani ten monopol nemusí být za všech okolností škůdce, a to ví i tatíček klaus.
+ k tomu všemu: platí murphyho zákon o daních a poplatcích:
co se zvýšilo, už se nikdy nesníží :o)

zajímalo by mě - pokud někdo má tuhle informaci - jaká je situace v jiných zemích. co třeba německo, francie, aj.? jsou tam taky nějaké obdoby našeho svazu a jak se jim vede?

hraji - Profil | Po 20.9.2004 10:27:07

xycht. ptal jsme se v pátek po obědě na balíkové poště v brně,ale to nic neznamená, pošta má tři pracovní dny na doručení. Podívej se do Můj lov, byl jsme na řece Moravě, fotky jsou ještě ve foťáku, ale docela jsme zachytali, včetně parem.

hraji - Profil | Po 20.9.2004 9:29:57

numi: promiň, ale velmi slušně řečeno plácáš, a ke všemu chybí ti informace o reálném stavu. Protože jinak bys věděl, že do bližších podmínek rybolovu na rok 2005 navrhla Rada MRS omezení počtu ponechaných ryb, které je naprosto bezprecedentní v celé historii svazu. A taková blbost, jako vysazování "podle výtěžnosti", mohla vzniknout zas jen v neinformovaném mozku. To by znamenalo, že by se každý rok musely měnit dekrety na revíry, což je nesmysl.

Standas | Po 20.9.2004 9:02:17

Chachar: Tvé privatizační nadšení mi přoponá toho breptu Ježků co kříženýho z pařížskými komunardy. Každá doba musí mít své jakobíny.

numi - Profil | Ne 19.9.2004 23:09:19

Já bych řekl, že se trhne brzo více organizací. Ti kteří si ryby dokáží vychovat
tak půjdou. My dáváme z vybraných peněz ,,podle koeficientu" nejvíc do násady v evropě,ale stačíme to vydrancovat . Změna ryb. řádu ke snížení množstvý ponechaných ryb není možná s obsazením krajů a Rady . Patová situace a kompromis ,nikdo nechce proč, když se vysazuje podle výtěžnosti?? Takhle si mohou rozhodovat sami.

siro | Pá 17.9.2004 20:11:59

Sjednocení ČRS a MRS by mi snad ani nevadilo.Dokud mam ale možnost koupit si povolenku za stejných podmínek jako člen MRS tak mne rozdělení zas tak netrápí.

To že tato otázka skončí jako chachariusova óda na privatizaci mi bylo celkem jasné už při zadání.
Soráč,ale..... pes jaterničku sééžral.....

pupak | Pá 17.9.2004 17:37:17

asi se pise s dvema t ...Gottwaldem...

pupak | Pá 17.9.2004 17:26:26

XAXAP: Do prdele to je fakt lepsi se jit vozrat, kde si sebral tu demonizeci privatizace???? Ze sem raci nesel na ryby zprivatizovat nejakyho duhaka a radsi budu zcvoklej mimozemstam nez ta treti varianta.
Ne nebojim se privatizace i kdyz se mi jakakoliv poprevratova privatizace nedotkla, ale fakt nejsem presvedsenej o tom ze je to v prdeli a musi se to znicit a rozstourat. CRS to neni vydobytek komunismu, ale organizace ktera tady fungovala jeste pred Gotwaldem. A raci budu lenivej nez nenapravitelnej snilek:-)))

xycht - Profil | Pá 17.9.2004 17:21:58

XAXAP: řeknu to jinak, když chci aplikovat nějaký systém musím znát všechny parametry. Ty mluvíš pouze o cílech, vizích, ale je potřeba zajistit aby to fungovalo. Já osobně bych skutečnosti, které jsem uvedl já i pupák, neopomíjel. A o tom,že by nebyly problémy s případnými úpadky podnikatelů, tak tomu se mohu jen usmát :-) V našem státě to tak jednoduše nejde, což jsem už zjistil na vlastní kůži. Takže tvůj optimismus nesdílim.

XAXAP - Profil | Pá 17.9.2004 17:00:49

panove xychte a pupaku! vy vysekavate jen casti z cele veci a na zaklade jejich problemu demonizujete privatizaci jako celek!!!!
Privatizace nebo lepe receno "nastoleni trznich podminek v rybarstvi" je balik opatreni, ktera resi spojite vsechny jednotlive problemy. Nastavit legislativu neni az tak slozite, stejne jako neni tak velky problem s ochranou ci pripadnymi upadky podnikatelu v oblasti sportovniho rybarstvi.

Velmi slozite je ovsem prenastavit mysleni vetsiny lidi, kteri sve nazory zakonzervovali na soucasnem stavu (a idealistou je prave ten, kdo se domniva, ze soucasna situace s monopolne pusobicimi CRS a MRS se muze pozitivne vyvijet - nemuze, protoze neni kam!) a boji se jakekoliv zmeny!

Suma sumarum:
- nic, co neni rizeno trznimi mechanismy, nikdy nezvysovalo kvalitu smerem k uzivateli
- trzni mechanismy nemohou byt aplikovany do monopolniho prostredi s CRS a MRS

Kdo popira dve vyse uvedene skutecnosti je cvok, mimozemstan nebo hrdy komunista! A kdo jeste porad nepochopil vychodisko ze dvou vyse uvedenych skutecnosti, tedy rozdrobeni (privatizaci), je lenivej myslet respektive lenivej vseobecne!

Howgh!

pupak | Pá 17.9.2004 16:20:26

Jedna perlicka: Soukr rybnikcca 1 ha, majitel na jare nasadi 20 kusu duhaka cca 60 cm, tato ryba se tam podle regule vraci zpet, na rybnik vidi z oken a bydli tam celorocne, na podzim pri sloveni zustali slovy dva duhaci z dvaceti tak mi reknete jak chcete chranit revir pred najezdy. V CR je asi 360 000 rybaru komu se podari ohlidat treba jen Orlik ten je na Nobelovku !

xycht - Profil | Pá 17.9.2004 16:07:27

Souhlas s pupákem.
Proti privatizaci podle mě hovoří i jiný věci. V našich podmínkách bych se toho docela obával, protože tenhle segment podle mě vyžaduje aby se záměry jednotlivých majitelů revírů koncipovali dlouhodobě. Bohužel v naší republice je spousta vykuků, co budou svoje záměry plánovat jako krátkodobý (stojí to mín úsilí) a pak od toho odejdou a zbyte po nich vybrakovaná voda, kam by bylo nutný znovu nasadit rybu. Potom subjekt, který přijde hospodařit po něm bude muset vynaložit nemalý částky na znovuzarybnění - tyhle peníze se ale musí někde objevit - v ceně povolenky. Jestli si někdo myslí,že 10ti násobná cena povolenky znamená 10x lepší stav, tak si troufám říci,že je to velkej optimista. Prostě podlem mě to nejsou rohlíky, je to trošku složitější s těma rybama. Navíc když se bavíme o profistráži, jsem pro, ale je tu další věc, bavili jsme se o tom s Hrajim a v jednom má pravdu, jsou to obrovský náklady na provoz a hlavně těch lidí by muselo bejt strašně moc aby aspon něco uhlídali - zvlášt rozsáhlý revíry. Neni to podle mě tak jednoduchý

pupak | Pá 17.9.2004 15:58:46

sorry ...debyl...

pupak | Pá 17.9.2004 15:56:45

Nechal bych soucasnej stav, jen bych zvednul ceny za povolenky aby byly prachy na provoz. Vsude ve svete jsou soukrome a statni vody, soukromy vody jsou mensi, ktery jde zvladnout a obhospodarovat majitelem nebo skupinou majitelu, nejde proste a jednoduse privatizovat Vltavu nebo jeji prehrady, Labe a podobne a kdo si to mysli je bud nenapravitelnej snilek nebo debil !

Royale with Cheese - Profil | Pá 17.9.2004 15:34:16

Dobrej nápad s pochopitelnou inspirací v protiteroristických opatřeních Ruska, které předevčírem rozjel ten jejich Blofeld.

FilipeS - Profil | Pá 17.9.2004 13:22:11

macek: a tobě připadá normální, že si koupíš celosvazovou povolenku, jedeš na dovolenou do VČ a zjistíš, že na polovině revírů platí jen východočeská povolenka ? To mě teda pěkně s..e. Já bych RMV zrušil okamžitě.

xycht - Profil | Pá 17.9.2004 9:13:45

sakra překlep: :-)))
macek: to bylo pro tebe :-)

xycht | Čt 16.9.2004 18:27:18

xycht: to jsem tím říct nechtěl, mě to zajímalo, nevěděl jsem koho myslíš

macek | Čt 16.9.2004 13:56:02

XAXAP: Unikají ti souvislosti či co? Nikde netvrdím, že by se daly přepromajímat revíry. A jasně píšu, že chci - li stav změnit, musím o to požádat - ty mluvíš o kraji, ale ten toto vykonává pokud je rybnik v jeho působnosti. MZe rozhoduje v případě , že rybník zasahuje do území dvo krajů. Píšeme svými slovy totéž , tak co blebneš. To sem mám ten zákon zkopírovat ?
Xycht : jak to tak vypadá , tak to jsem já.

XAXAP - Profil | Čt 16.9.2004 10:19:14

macek: ty rozumbrado! napadas tady nekoho, ani nenapises konkretne a sam nemas pred prahem zameteno! :-) Jestli jsi majitelem rybnika, mas dve moznosti:
- bud pozadas o zruseni statutu rybarskeho reviru, to pokud chces mit rybnik pro vlastni potrebu, bez nutnosti na nem kontrolovatelne hospodarit a bez moznosti prodavat povoleni k rybolovu
- nebo podas ke krajskemu rybarskemu organu zadost na zmenu uzivatele reviru, coz ti zakon 99 jako majiteli umoznuje ... v takovem pripade vsak musis po teto zmene pokracovat v hospodareni podle ustanoveni o rybarskem reviru
- prepronajmout rybarsky revir (napr. CRS nebo MRS) bohuzel podle platnych zakonu nelze.

xycht - Profil | Čt 16.9.2004 7:41:27

macek: s těma nesmyslama by si mohl být konkrétní ať víme kdo je tu ten blbec :-)

macek | Čt 16.9.2004 7:33:44

PETRUS: Nevíš o čem mluvíš, od koho si pronajmul nebo koupil vody svaz ? Ten hospodaří i na mém rybníce a nic mi neplatí. Má k tomu dané pravo ministerstvem zemědělství a záleží jenom na mě jako na vlastíkovi půdy jestli mi to tak vyhovuje, nebo požádám MZe o změnu. Svaz žadný vody nevlastní, už to tady bylo řečeno. A tedy nevím proč by si podle tebe měly MO vody na RMV pronajímat nebo kupovat.
Spinner: Máš asi úplnou pravdu. Tím spíš když tady čtu příspěvky lidí, kteří si snad nikdy nepřečetli zákon o rybářství nebo stanovy spolku jehož jsou čneny a pak tady plácaj nesmysly.

medvěd - Profil | St 15.9.2004 21:38:11

Xaxap:jen jsem reagoval na Tvůj příspěvek.Tu slivovici si dáme asi na Vltavě v Listopadu.

PETRUS | St 15.9.2004 20:39:45

Stejně jako Spinner - navíc zrušit revíry místního významu .Pokud to skutečně má místní význam ať si to koupí nebo pronajmou za tržních podmínek .

Spinner - Profil | St 15.9.2004 14:53:11

Nápad to je dozajista dobrý a naprosto logický.Jen postrádám význam bavit se o tom na mrku.Stejné jako máchat klackem do prázdna.

macek | St 15.9.2004 13:44:46

Hraji: napiš příklad co neumějí nebo nemůžou MO?

xycht - Profil | St 15.9.2004 13:30:31

Pikesson: souhlas

XAXAP - Profil | St 15.9.2004 13:26:53

medved: slivovici dones! ale jaka zast, ty vole? maximalne sebekritika, dyk su taky z Moravy :-) a hlavne, je mi to fuk!

medvěd - Profil | St 15.9.2004 13:19:25

Xaxap:no jo,ale MRS není jen Brno,když už Ti tak leží v žaludku.Já jsem členem v Prostějově kde i žiju a na domácích vodách jsem jen párkrát z jara.Nijak při tomnepociťuji rozdíl ,jestli jsem v MRS,nebo ČRS.Docházky na vody obou svazů mám celkem rovnocené,i když Svratka přece jen převládá.Proto ta otázka co by se spojením změnilo.A ještě jedna otázka-změnila by třeba lahvinka dobré domácí slivovice Tvoji komickou zášť vůči všemu co je z moravy.