Fermentované kuku boilie

Popis otazky: Zdravím,chci se zeptat zhotovil jsem si 25mm zakrmovacví boilie,naprosto jednoduše fermentovaná kuku a kroupy pomleté v masovém mlýnku dále kukuřičný šrot,mouka,med,rum,olej,vajíčka,trochu pomletých granulí a nahusto uvařená krupicová kaše.Nakonec jsem je nevařil ale dal na 6 minut do páry.Je to pry efektivnější a nevyplaví se z toho tak mnoho vůní jako při vaření.Pak jsem je dal vychladnout oschnout a šupl je do igelitky kde jsem je zasypal cukrem ke sterilizaci.Ale dnes po 4 dnech jsem zjistil že je igelitka nafouklá.No a pak mi to došlo začlo to kvasit,mám to nechat tak?Nemám se obávat že je to v háji,když všichni říkají že když to smrdí že je to dobře?Zatím sem to u nikoho neviděl,nikdo neví jak to bude fungovat já doufám že bude.
Autor diskuse: Hackl - Profil , 10.4.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

tuzemak - Profil | Ne 13.4.2014 15:47:39

Taky >> spíš bych řekl babochlap.D

Taky - Profil | Ne 13.4.2014 15:46:30

Hackl - >> proč se ptáš na názor , když ho nechceš slyšet ? Nejsi ty ženská ?:-D

tuzemak - Profil | Ne 13.4.2014 15:39:34

Hackl >> někdo ti napíše pravdu,že si to zmrvil,a ty na něj seš ještě drzej a hubatej,ach ju,ta dnešní mládež by potřebovala pár přes držku!!!

Winca - Profil | Ne 13.4.2014 15:36:04

Hackl - >> V té igelitce se to zapařilo, protože boilie nebylo suché, ale jen oschlé, jak píšeš. Tuhle várku v klidu vyhoď. Příště normálně uvařit, sušit alespoň čtyři dny a pak dát do mrazáku. Ty ingredience ti začnou při pokojové teplotě vždycky hnít.

pepas1 - Profil | Ne 13.4.2014 15:12:59

super recept,jak se ti to podařilo spojit napiš jak se ty koule jmenují,já bych to pojmenoval hniják....a asi bych se vyhýbal místum kam budeš chodit na ryby.

tvistr - Profil | Ne 13.4.2014 14:21:50

Hackl >> Když jsi tak chytrej , tak proč tu zasíráš stránky Mrku svými blbými otázkami.... ??? Chtěl jsem Ti ty moulo poradit a Ty odepíšeš takovou debilní odpovědí..
Svědčí to o Tvém IQ... Máš jediný štěstí , že nemůžu napsat zde to co bych chtěl Ty magore.. Víš kulový co je fermentace, a kecáš tu bludy.

Hackl - Profil | Ne 13.4.2014 14:11:29

tvistr >> na to ti z vysoka se*u,hlavně že plno rybářu chytá i na skvašený a zhnilý šrot sumce,a je uplně jedno jestli je to KVAŠENÁ kukuřice nebo boilie vyrobené z KVAŠENÉ kukuřice.Ty tvoje chytré kecičky si strč do your ass.

tvistr - Profil | So 12.4.2014 13:19:45

Hackl >> Osobně bych se tím moc nezabýval... jebni to do popelnice a hotovo. Doporučuji načíst co jsou plísně a mykotoxiny za svinstvo a co je to vůbec fermentace a jestli je lihová, nebo mléčná je úplně jedno.
Nechci se nikoho dotknout, ale když se tu stále píše o fermentaci , tak plno lidí neví zrovna o co jde.. kvasit to může i v igelitce, ale to je obsah " po smrti "... vyhodit a vzít rozum do hrsti !!!!!

Bambi.SpP - Profil | So 12.4.2014 12:50:32

Hackl >> Ja bych je teda znovu povaril a nechal vyschnout nebo mrazak,sul.Podle mě je to jenom na povrchu

Hackl - Profil | So 12.4.2014 11:57:31

Nesmrdí to hnilobou ale takovým tím zápachem přirozeným při fermentování,nechal jsme se inspirovat tímto článkem http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1074

Hackl - Profil | So 12.4.2014 11:50:48

Jo a fermentovanou kuku hazet do vody mužu? to mi nedava smysl..když ty koule jsou z fermentované kuku.Normálně jsem to rozdělal vlil tu trochu te vody a zasypal šrotem.Na zakrmení to bude stačit.

Litrpool - Profil | Pá 11.4.2014 9:36:44

:-))

Murko76 - Profil | Pá 11.4.2014 9:31:20

Hackl - >> Ahoj,měl jsem stejný problém u zavařené kuku.Kdy po uvaření a následném zavaření mi kukuřice začala ve sklenici kvasit.Problém jsem vyřešil jednoduše a to po uvaření jsem kuku nechal dva dny jen tak.Během této doby začne kvasný proces který jsem zastavil zavařením.V tvém případě bych koule po oschnutí zasypal solí.Ty koule co máš už můžeš vyhodit.

Fishky - Profil | Čt 10.4.2014 19:13:57

Hackl - >> Když si původní recept vylepšíš podle svého, tak prostě dáváš v šanc že to vyjde a bude to OK, nebo to nevyjde a bude to vyhozený matroš, čas a úsilí. Tohle je ta druhá varianta. Do vody to určitě nehaž, zkažené věci patří do koše.

Chosé 2 - Profil | Čt 10.4.2014 18:59:47

Se tady s těmi kutily nějak roztrhnul pytel.Těch ingrediencí je škoda, a lze jen doufat, že autor třídí odpad.

milošs - Profil | Čt 10.4.2014 18:40:57

Hackl - >> možná to ještě půjde převařit, pokud ovšem nejsou koule moc rozblemcaný. Příště to suš pár dní až týden ve stínu (na půdě atd.) a dej do mrazáku nebo kýble a zasyp místo cukrem raději solí. Vařit nebo pařit je ve finále jedno, na záběrech to nepoznáš.

tuzemak - Profil | Čt 10.4.2014 18:36:24

Hackl - >> no dát to do igelitky,a zasypat to cukrem?to si mohl hned vyhodit na hnůj...

PYTLAKS - Profil | Čt 10.4.2014 18:33:15

Hackl - >> je rozdíl mezi fermentací a hnilobným kvašením

knik-licht - Profil | Čt 10.4.2014 18:32:18

Možná je chyba v cukru. Podporuje kvašení. Lepší sůl. Tedy zasypat solí. Sušení by mělo být dostatečné. Ne krátké. To může být i málo usušené.

TWIN 69 - Profil | Čt 10.4.2014 18:24:57

Tak to vezmi a hoď to do kompostu.Tohle určitě do vody nepatří.Škoda materiálu.