Sensas Coruche Bloodworm nebo Colmic Real XT Professional

Ahoj chytám 7 let Speeda ve 4,20 m a chtěl bych pořídit matchku vyšší karegorie asi rovněž v této délce. Máte zkušenosti s výše zmíněnými pruty? Třeba i v porovnání s tím Speedmasterem? Díky

RK - Profil | St 5.3.2014 17:04:07

Eli >> Je mi to jasný:) Tak ať to lítá.........

Eli - Profil | St 5.3.2014 15:44:55

RK >> problém s vedením trochu je, ale na tomto místě by mi nestačila ani sedmička a na břehu bych měl velký problém, jinak na normálních úsecích mi stačí 4,20m.

RK - Profil | St 5.3.2014 14:45:27

Eli >> Tak to jsme si nerozuměli,já se bavil o waglerech.Pevňáky chytám s boloňkou.Nevim,když nahodíš pevnej s krátkym prutem matchkou na řece na velkou dálku,tak já bych měl problém s vedením.Ale je to specifická voda,kterou znáš,tak víš co děláš.....Petrův zdar

Eli - Profil | St 5.3.2014 12:18:51

RK >> předesílám, že nejsem žádný plavačkový specialista a chytám pouze s pevnými splávky většinou na řece. Délku na metry změřenou nemám, ale občas chytám na dost specifickém místě na řece, kde potřebuji dohodit na hranu proudu a se speedem jsem se tam nedostal, chyběly mi 2 až 3 metry, tak s Diaflashem se tam v pohodě dostanu.

RK - Profil | St 5.3.2014 10:10:30

Eli >> Co znamená,že ti to vynahrazuje délkou náhozů? Resp., jak daleko chytáš,aby se to se Speedem nedalo nahodit? Díky

Eli - Profil | Po 3.3.2014 11:10:13

Speedy jsem měl postupem času dva ve 4,2 do 20g a to byly super proutky, leč svou nepozorností jsem o toho posledního přišel a naskytla se mi výhodná koupě diaflashe(nicméně za plnou cenu bych ho jistojistě nebral a sáhl bych po konkurenci, vyšel mě nový na necelé 3,000:)) a to je jiná káva. Ze začátku to byl trochu nezvyk, vzhledem k rychlosti prutu, tu rybu jsem si na tom prostě tak nevychutnal, ale vynahrazuje mi to délkou náhozu a lepšími záseky. Po pár docházkách k vodě už bych ho nedal z ruky.

splávkař - Profil | Pá 28.2.2014 15:51:30

RK >> Tak já bych zde začal tím,že jsou tu srovnávány dva docela odlišný pruty s rozdílnými parametry,tedy pruty který není možno porovnávat ve smyslu kterej je lepší. Ano,každý bude vhodnější někde jinde,sedne do ruky někomu víc či míň. Já je oba znám,nevlastním ani jeden z nich a kdybych si mohl jeden vybrat tak by to byl rozhodně Speedmaster,tím ale není ten Coruche o nic horší. Sám mám asi deset typů match prutů a nedokážu říct,kterej je nejlepší,max mohu označit ten momentálně nejoblíbenější.
Co se týče cen,tak ty jsou už přes dvacet let smluvní a Coruche o kterých vím přišli rozhodně svý majitele míň,než Speedmastery o kterých vím.

tomato - Profil | Pá 28.2.2014 15:38:01

Keby som ani trochu nevedel aký je tam cenový rozdiel, tak s fleku poviem, že coruche je lepší prút...
Pre mňa určite.

RK - Profil | Pá 28.2.2014 15:19:18

splávkař >> No tak to mi hrajou housle,milý splávkaři.Ale i já dokážu pochopit,že někdo to má hozený tak,že nové koště dobře mete a má prostě větší radost z rybařiny ,která je s novým cajkem.Ještě dotaz.V původní otázce je,že si chce zadavatel pořídit vyšší řadu než Speedmaster.Je ta Sensaska opravdu vyšší řada,nebo je to špatně položený dotaz?

splávkař - Profil | Pá 28.2.2014 13:28:39

tomato >> Až si najdeš konečně to pravý tak hlava nebude přemýšlet nad novejma hračkama a bude moc nasměřovat svou pozornost jinam,a pokud doposud nechytáš na laminát tak v prutech zas tolik prostoru na krok vpřed není. Dokonce bych řekl,že když si vzpomenu na top řady z doby kdy jsem si plavaný začal všímat tak dnes se jim máloco vyrovná.

RK - Profil | Pá 28.2.2014 11:13:23

tomato >> Kdyby byl každý jako ty,tak by to nebyla katastrofa,minimálně pro prodejce a stát:):)

tomato - Profil | Čt 27.2.2014 21:33:31

Ja sa na veci nejak neviažem. Potrebujem veci, ktoré ma na pretekoch nesklamú. To je všetko. Ak je niečo, čo mi vyhovuje viac, tak si našetrím a kúpim si to...
Určite by sa dalo odchytať aj so staršou vecou, ale moja hlava chce proste novú hračku.

História je fajn, ale pamätám si skôr ulovenú rybu, použitý plavák, miesto... Udicu asi nie.
No samozrejme, že každý sme iný a v tom je tá krása... Keby bol každý ako ja, tak katastrofa :)

RK - Profil | Čt 27.2.2014 15:53:16

Jen takovou maličkost.
Je zajímavé-pro mne,že plno rybářů neustále přezbrojuje a dokupuje,prodává.
Já to mám jinak.Zvyknu si na prut.Něco s ním prožiju a kdyby mi ho někdo ,,štípnul" ,tak budu nasranej i když bych si koupil novej lepší.Protože ten nemá historii a už nikdy se mnou nebude sdílet ty mladší lepší léta a nebude politej tím lepším a levnějším pivem tenkját......

tomato - Profil | Čt 27.2.2014 14:36:41

Tak som bol opäť prevetrať odhozy, ale na podstatne väčšiu diaľku. Po tejto rybačke už bolo naozaj videť rozdiel medzi speedmasterom a coruche.
Na speedovi sa mi stávalo, že som chvíľu rybu necítil a nevedel, že tam je. Tu je cítiť rybu okamžite. Na diaľku sa mi s coruche seká podstatne istejšie ryba a zásek je omnoho ráznejší. Nespadla mi skoro žiadna ryba.
toť vsio....

EDIT: spätne vidím, že RK napísal niečo podobné....

afjee - Profil | Ne 26.1.2014 14:30:19

Mám speeda dyna balance 3,9 do 20 g a na gulášovkách s tím rvu 60ky kapry smykem z vody. Ohnutý až běda, ale drží ... A s tím, že to je žvejka absolutně nesouhlasím.

Edit: a že je těžkotonážní? Nevím no, mně 130 g na 3,9m prut nepřipadá moc ...

tomato - Profil | So 25.1.2014 14:09:18

robino >> Stoják... Na tečúcu mám len boloňu :)

robino - Profil | Pá 24.1.2014 19:14:51

tomato >> Ahoj Tomato.Kde si s nimi chytal,na stojáku,alebo na tečúcej vode?

RK - Profil | Čt 7.11.2013 17:36:50

Ahoj.
Já jsem majitel speeda 420. Po přečtení záčátku diskuse jsem si řekl,že technologie zase pokročily a speed je už out.Hrozně by mě zajímalo,jak se chovaj jiné cenově srovnatelné mačky.Bohužel ale nikdo kolem mne takto nechyta.Ale i když nemám srovnání,tak si umim představit,že by speed mohl být kapku svižnější.Mám ho moc rád,ale kapku svižnější....
Ale zase je pravda,že na závodech jsem dokázal kapry cca 50+ zastavit skoro na fleku.Ohnutej do luku,ale pořád byla rezerva.A že se k němu nechovám extra dobře,tak korek jak novej,očka super.Je to držák.Jenom ty záseky na větší vzdálenost jsou v prvním momentě jakoby bez kontaktu,rybu ucítím až po chvilce.Ale jak říkám v tomto nemám srovnání..........

LORPIO - Profil | Út 5.11.2013 21:13:19

Od pondelka jsem taky majitel bloodworma. Vzal jsem si ale softa.Naprosta pecka prut...

tomato - Profil | Po 4.11.2013 17:36:24

Po dlhšom čase pridávam trocha skúseností s prútom.
Bol som na kapre po dlhšom čase a mal som možnosť konečne prúty otestovať aj na nich. Verzia medium bez problémov, mala dosť veľkú silovú rezervu.
Potom som vyskúšal verziu soft a 0,09 mm forfach. Tu bol už problém... Viem, že to nie je primárne určený prút na kapra a taktiež, že 0,09 mm forfach je skôr na nosála, ale pri troche trpezlivosti bolo možné vydolovať i toho kapra. Avšak sa človek musel sústrediť, pretože chvíľkové zaváhanie sa rovnalo utrhnutiu náväzca. No na pleskáčoch to musí byť radosť s ním chytať. Pridávam aj foto :)

Tomáš Kupka - Profil | Po 16.9.2013 9:26:37

tomato >> Díky moc za info. Já přemýšlel právě o té verzi Soft, takže tahle tvoje zkušenost se mi hodí. S těmi očky nevím no... I mušáky mají z fabriky vyznačenou páteř (většinou čárka na vnitřním okraji dílu), ale ve skutečnosti je pak někde úplně jinde. Když si ten prut chytíš jednou rukou za špičku a druhou ho jen podepřeš cca ve 2/5 jeho délky od špičky směrem k rukojeti, měl by se vždy srovnat tak, že bude očkama dolů - tedy že měkké strany blanku budou nahoře a dole (na jedné z nich by měla být očka) a tvrdé strany blanku budou po stranách. Jakmile se prut srovná tak, že očka budou do strany, tak je špatně vyvázaný. Přičemž důležitější je vyvázání do nahazovací akce - dej prut očkama nahoru a udělej to, co jsem psal výše - očka by měla být nahoru. Když to otočíš a při zkoušení zdolávací akce očka nebudou přesně dolů, nevadí to tak, jako když to není vyvázaný do nahazovací akce. Ony ty tvrdý a měkký strany nejsou vždy přesně naproti sobě, takže třeba vazači mušáků se to v takovém případě snaží to postavit do akce nahazovací.

tomato - Profil | Ne 15.9.2013 20:23:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte, tak posielam nové info z dnešných pretekov, kde som 80% odchytal s týmito prútmi... Stihol som si ešte prikúpiť jeden vo verzii soft v 4,5m. Najprv som chytal s mediom na cca 20 - 25 m. Plaváčik 6gr na téčku dovážený 0,5 gr náväzec 0,09. Dal som si ho na skúšku lebo som vedel, že to bude o malých rybách. Podarilo sa mi ho upáliť iba raz aj to bolo skôr opotrebovaním silonu pri vyťahovaní háčkov. Musím povedať, že prút pracuje pekne, aj keď mi ho väčšia ryba nestihla preveriť.
Potom som vzal verziu soft a to bola teprve rybačka. Nádherne pracoval, mal som tam 0,08 mm náväzec a vydržal všetky ryby. Na menšie ryby bude proste božský. Krásne pracoval aj pri malinkej červeničke. Takže za mňa môžem len odporučiť. Už som predal všetky odhozy, čo som mal :) a mám len tieto.
Ešte jedno negatívum soft verzie. Tieto prúty majú vyznačené, kde by mal byť chrbát najtuhší. Je to podobné ako u deličiek. No očká mám vyviazané úplne mimo osu. Volal som do rybolovu a uvidíme ako sa k tomu postavia... Myslím, že prúty za túto cenu by nemali mať žiadnu chybičku....
Ahojte...

Tomáš Kupka - Profil | St 11.9.2013 7:26:16

tomato >> Díky moc za porovnání. Když máš oba pruty u vody spolu a můžeš takto porovnat oba, je to k nezaplacení :-) Jestli se ti bude chtít napsat další postřehy, až s ním budeš mít víc odchytáno, budu moc rád. Díky

tomato - Profil | Út 10.9.2013 21:36:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte, takže prispejem svojou troškou do mlýna... Dnes som bol prevetrať Bloodworma a mal som so sebou i Speeda. Po vybalení musím uznať, že je senss naozaj krásny prút. V ruke pôsobí celkom štíhlo i keď na pohľad oproti Speedovi nie je moc veľký rozdiel. Pocitovo je sensas ľahší, no na váhe som ich nemal. Po ohnutí sensasu je videť už prvý zásadný rozdiel. Na prvý krát mi nejak nesadol, lebo som zvyknutý na krásnu postupnú parabolu ako má speedmaster. Toto je iná káva. Sensas sa ohýba skôr na vrchu. Taká B-čková akcia. Špička je naozaj jemňučká, ale chrbát je tuhý ako sv*ňa. Rozhodne lepšie na záseky pri chytaní ďalej od brehu, no neviem ako to bude s jemnými forfachmi.
Neviem to nejak opísať, ale sensas je určite rýchlejší, tuhší a taký.... iný... Naozaj to neviem viac popísať. So speedom sú to úplne iné prúty, aj keď patria medzi to lepšie na trhu.
Speed mi príde taký na bavenie sa z rybou, ale sensas je na to, aby makal a ťahal ju čo najskôr k brehu... Skôr na pretek. Určite napíšem ešte niečo viac, keď bude mať za sebou viac rybačiek...
Mimochodom 10 gr.exner carbofram lietal ako sputnik... Nádhera.

tomato - Profil | Po 9.9.2013 16:00:51

Tak dnes prišla:). Skúsim niečo viac napísať zajtra po rybačke...

Tomáš Kupka - Profil | Pá 6.9.2013 9:41:23

usak >> Aha, no tak se omlouvám.