Jaký navi byste mi doporučili?

Zdravím všechny nadšence rybolovu. Prosím o radu, jaký z těchto dvou navi byste mi doporučili: Daiwa Windcast BR 4500 LDA nebo Shimano Medium Big Baitrunner XT-A LC. Budu rád za všechny postřehy a poznatky, případně důvody v čem je podle Vás váš favorit lepší či horší. Navi budu používat z 99% na odhoz, baitrunner je moje malá podmínka (jsem na něj zvyklý). Děkuji

peterson - Profil | Út 4.6.2013 17:07:16

Ahoj, šel bych do šíma, proti Daiwě hladší chod. Oba budou jistě držáky, ale mě záleží na maličkostech. Dobře vyber

sison - Profil | Út 4.6.2013 16:58:54

Zdravim.Ja bych sel do Shimana ale je to vec nazoru.Pises,ze budes z devadesati deviti procent chytat na nahoz.Tudiz bych volil neco odlehceneho.Ocenis to pri dalekem odhozu.Ten big XT-A LC je dost tezky.Co tak nejaka ultegra?Nyni maji bait v civce.Co tak xtb nebo odlehcenou CI4.Mam oba a muzu vrele doporucit.

Darcy - Profil | Út 4.6.2013 16:46:17

K těm Mediím. Měl jsem je asi 14 dnů. Sedím u vody čumím na ně a kochám se, jaké jsem si koupil pěkné navijáky. Přijde kolega od vedle a začíná dialog: "Nové navijáky?" "Nové" říkám a čekám chválu. Nepřišla. "Kolega od vedle má pěknější , větší a zářivější." Otvírám ústa, že budu bránit své skvělé navijáky. Naštěstí si vzpomenu, že podle Wericha se s pitomcem diskutovat nemá a jdu chválit navijáky z výprodeje v akci 1+1 za dva tisíce. Pokračování tento rok. Tentýž kolega: "Máš pěkné navijáky." Suše odvětím "Vždyť si mi je loni poplival." Odpověď "Já?"

Darcy - Profil | Út 4.6.2013 16:08:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Loupacisko - >> Daiwa se vzhledově i cenově, blíží Daiwě tournament linear, které mám na záložních prutech, robustní solidní navijáky které jsou bez problémů. Tak bych také hodnotil tebou uváděnou Daiwu. Raději chytám se Shimany Medii BB XT-A LC. Jsou lehčí o 35 g mají větší průměr cívky,jsou elegantnější, mám je asi rok a bez problémů. Takže, já bych šel do Shimana.

Tiberian - Profil | Út 4.6.2013 12:40:51

Shimano navijaky mam preto - lebo je to overena kvalita.. Medium XT-A mam preto - lebo mi vyhovuje vaha, velkost cievky, oscilacia, cena.. Chytam 100% na odhoz..