- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
glutaman sodný ve směsi
Dík za slušnou diskusi
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
7x v oblíbených a 6x v ignorovaných.
Nvokounek - Profil | St 5.6.2013 12:39:53
Ambulancia klinickej výživy o glutamane sodnom.
Inak je zakázané ho používať v potravinách pre deti do 3 rokov..
Nvokounek - Profil | St 5.6.2013 12:12:56
p.s.: Chcel som len trochu zvyklať tvoju teóriu :)
Nlovec3 - Profil | Út 4.6.2013 22:45:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
pridavam este slajd z prednasky z biochemie, snad neporusujem nejake autorske prava :D
NLexoun - Profil | Út 4.6.2013 19:56:30
NSupina-Petr - Profil | Út 4.6.2013 19:24:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Výrobci do nich přidávají chemické přísady-éčka,aby zvýraznili chuť, barvu,a hlavně aby do výrobku dostali vodu kvůli zisku.....
Nkarloson® - Profil | Út 4.6.2013 19:06:32
Nežádoučí účinky:
Acylpyrin je obvykle dobře snášen, ale mohou se objevit poruchy zažívacího ústrojí (žaludeční nevolnost, zvracení, krvácení). Při dlouhodobém užívání zvýšená krvácivost, poruchy tvorby krve, poškození funkce jater a ledvin. U přecitlivělých osob může vyvolávat různé alergické projevy (astmatický záchvat, kožní vyrážky). U dětí s virovým onemocněním existuje možnost vzniku tzv. Reyova syndromu (poruchy vědomí, křeče, vysoké teploty). V případě výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.
Tak co, dáš si někdy ještě acylpirin?
Ndon Ferrari - Profil | Út 4.6.2013 18:23:17
Glutamát sodný je sůl, která vzniká spojením kyseliny glutamátové a sodíku, je to aminokyselina. Glutamát je v přírodě běžnou součástí bílkovin rostlin i živočichů, i lidské tělo denně vytváří asi 50 gramů této aminokyseliny. Samostatný glutamát sodný je bezbarvý krystalický prášek, nemá žádnou vůni a jeho chuť je slaná, připomínající masový vývar. V roce 2000 byl dokonce objeven na lidském jazyku samostatný chuťový receptor pro glutamát. Chuť glutamátu se proto označuje jako pátá chuť - vedle kyselého, sladkého, hořkého a slaného. Tato pátá chuť se nazývá „umami“ (z japonštiny, kde „umai“ znamená chutný, delikátní).
Glutamát a jemu příbuzné látky jsou přirozenou součástí živočichů i rostlin. K účelům potravinářského průmyslu se vyrábí fermentací kukuřice, cukrové řepy a třtiny. V běžné potravě bez použití dochucovadel sníme glutamátu denně kolem 10 g. Více ho obsahují třeba houby, některé sýry (parmezán, rokfór), zralá rajčata, hrášek, kukuřice, některé mořské řasy (mořská řasa Laminaria japonica byla hlavním zdrojem glutamátu od 5. století až do začátku jeho průmyslové výroby a dodnes se používá jako tradiční součást čínského a japonského jídelníčku).
Nagig - Profil | Út 4.6.2013 17:55:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Nvokounek - Profil | Út 4.6.2013 17:33:59
NMartin M. - Profil | Út 4.6.2013 17:26:24
Rovnez si nedelam iluze, ze by si rybarske firmy delaly starosti s davkovanim konzervantu do navnad a nastrah.
I presto asi bude platit, ze ryba toho spatneho do sebe za svuj zivot napere daleko mene, nez clovek.
Nvokounek - Profil | Út 4.6.2013 17:22:04
NMartin M. - Profil | Út 4.6.2013 17:08:13
NPvl - Profil | Út 4.6.2013 17:04:56
NFOUSATEJ HAT - Profil | Út 4.6.2013 17:03:21
NMorus - Profil | Út 4.6.2013 17:00:55
Byly popsány projevy častějšího užívání: zejména může vyvolat zvracení, zadržování vody v těle, ztuhlé svaly, bušení srdce, závratě, bolesti hlavy a studený pot, zejména u citlivějších osob. Protože se vyskytovaly zejména při požití čínských jídel, dostaly v USA označení syndrom čínské restaurace (angl. CRS, Chinese Restaurant Syndrome). Tyto příznaky popsal v roce 1968 v časopise New England Journal of Medicine Robert Ho Man Kwok a podle něho jsou nazývány také Kwokova nemoc. Někteří oponenti užívání glutamátu v kulinářství upozorňují na možnou souvislost s diabetes, se zvýšeným krevním tlakem, obezitou či s Alzheimerovou nemocí.
Takhle to může působit na lidi, jak to tedy působí na kapry radši ani nechci vědět.
Nvokounek - Profil | Út 4.6.2013 13:34:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Za mňa jednoznačne nie!
p.s.: zvýrazňovačom chuti sú aj sol a cukor tak radšej tie..
NWhatWouldGeezesCatch - Profil | Út 4.6.2013 13:10:33
Kde to žije - kaprařina
2:01NLegenda s názvem Daiwa Tournament S5000-T, S5500-T či S6000-T 4557
1:48NFanclub značky Shimano 10459
PáNKrátkodobá kaprařina x 6800
PáNLithiové baterie - srovnání 1118
PáNSplávek proti vázkám / lov z lodi / kaprařina 55
PáNKorda Developments a vše co k této značce patří 927
ČtNAdrenalinový lov z hladiny na těžké vodě (Video) 1
ČtNÚN Žermanice 2009, (471 043, Lučina 2A)... 7220
ČtNRada na pořádný vozík 316
ČtNJaké 12ft 2,75-3,25lb kaprové pruty byste zvolili a proč? Vložím anketu. 40
ČtNKyjský rybník, Džbán 49288
StNCo dělat když mě máma nenechá na ryby 2
StNFilmy o kaprech na dlouhé zimní večery 1417
StNSolar titanium swinger 684
ÚtNDodávkou na ryby? Dodávka jako sklad rybařiny? 58
Co je nového - kaprařina + obecné
ČtNBleskovka: V letech 2021 až 2023 poskytlo MZe a MŽP na ochranu životů a majetku před povodněmi 4,8 miliardy korun
ČtNBleskovka: Pokuty za krmení přemnožených nutrií ze Zlíně
ÚtNBleskovka: Vědci varují: Plánovaná vodní elektrárna na Vltavě ohrožuje biodiverzitu
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . NVideo: Měření hloubky ze břehu
Oznámení - kaprařina
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - kaprařina
11.5.hadina cup 2024 - 1 místo volné
11.5.IV. ročník 24hodinový...
11.5.RYBÁŘSKÉ ZÁVODY v areálu Laša v...
11.5.bmc fishing game orient rods...
12.5.7 Days Carp Cup
12.5.Eliminace do Stairs2Hell 2024...
13.5.ZRUŠENO czech carp cup 2024
13.5.Brodský Fish Cup 2024
13.5.Poľské priateľské rybárske...
14.5.6. ročník Hruškov Sektor Cup...
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...