Plíseň na boilí

Zdar chlapi,dělal jsem si doma boilí a po třech dnech sušení jsem ho schoval do boxu a asi za dva,tři dny se mi na něm udělal takový bílý povlak.Tak se ptám včem jsem udělal chybu a ne bo je to narmální?Díky za odpověď případně nějaký ten tip jak tomu předejít.Petrův zdar
Autor diskuse: sobotas - Profil , 24.4.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

Tino1991 - Profil | Čt 6.6.2013 17:57:59

kazdy raz zacinal, kazdemu sa stalo ze mu bojle chytili plesen, alebo ze ich malo uvaril,,, tak preco tolko ironie... tym ze ich povaris viac nic nepokazis, tym ze menej uz ano, ak ich zle susis a chytia ti plesen, chod kupit kilo soli, daj do polovice 12l kybla vodu vysyp tam pol kila soli a preplachni tam tie na ktorych sa chytila plesen. a nechaj ich vysusit, uz sa ti znovu nechyti. Treba ich susit v jednej vrstve najlepsie niekde kde nieje zima a priame slnko. Ak das do mraznicky po troch dnoch susenia plesen sa ti chytit nemoze, ak ich vyberies musis ich dosusit.

tuzemak - Profil | Ne 28.4.2013 17:19:52

Čobik >> přesně tak kolego,koupit a má člověk vystaráno,žádný nervičky při šoulání.o))))

sobotas - Profil | Ne 28.4.2013 17:17:14

Ivan. >> jj,už jsem je dál do mražáku po odstranění toho bíleho nesmyslu.

Ivan. - Profil | Pá 26.4.2013 19:48:27

sobotas - >> biely povlak býva aj z oxidácie niektorých zložiek boiliesu, pokiaľ to nie je chlpaté je to v pohode:) Občas to robia aj niektoré hotovky, aj renomovaných značiek. Každopádne bez konzervantu by som boilí dával po sušení iba do sakov, alebo mrazáku.

eččo - Profil | Pá 26.4.2013 18:33:46

pokial si nechas gule vonku na prievane tak ti nesplesnivi nic vytvrdnu na kamen akurat,ale musia byt tam kde je ,,prievan,,vymena vzduchu.pokial chces aby neboli ako kamen,vysusis ich tak 2-3 dni podla teploty samoska a ked su akurat tak ich das do soli,das do vedra a zasypes solou a budu ako cerstve,nezmizne aroma z nich akurat sol vytiahne este vodu ale budu sa dat prepicnut aj ihlou.

predator 444 - Profil | Pá 26.4.2013 18:25:04

uvariť,zapariť,usušiť,a posipať starov lacnov dobrov soľov to je všetko a pleseňje preč!!!

knedlik1 - Profil | Pá 26.4.2013 13:06:48

taky sem včera zjistil,že mi začali plesnivět.postříkal sem je vapkou v bedýnce a sou jako nové :)

FOUSATEJ HAT - Profil | Pá 26.4.2013 10:02:33

sobotas - >> Doma ukoulený boilies bude skoro vždycky plesnivět, pokud se nezakonzervuje, neni to zase až tak věda ale myslim že nikdo, kdo to umí ti to neprozradí, Páč by začali mydlit hotovky domácí kouleči a to by neprospívalo obchodu :-)))

Millhausse - Profil | Pá 26.4.2013 9:49:29

sobotas >> asi bych ho znova nevařil,zas si vyvaříš další potřebné látky.Zkuz ho dipnout stejnou příchutí a dosuš to,mohlo by to stačit.Když ho vyrábíš doma te to dost háklivý,radši sušit déle.

sobotas - Profil | Čt 25.4.2013 20:31:30

Páni kolegové díky za rady:-)Petrův zdar

Čobik - Profil | Čt 25.4.2013 19:56:34

tuzemak >> o tom zadna pane kolego :o)))

jinak preferuju kule na mrazak, po uvareni 2-3 dny nechat proschnout. Pokud se to nesusi ve vlhkem sklepe a v mikrotenovem sacku....nemuze plesnet. Obcas se dela bily povlak...ale to spis nejake sladidlo, nebo smes okora atd.... a sup na mrazak :o))

Ale u me... po minulorocnim koulenim uz na to nemam nervy. Koupil jsem hotove mrazenky a vyreseno :o)

tuzemak - Profil | Čt 25.4.2013 19:27:57

Čobik >> pořád lepší než se tu urážet:o)))

Čobik - Profil | Čt 25.4.2013 19:26:34

tuzemak >> ja zjistil, ze je uplne jaká je zadaná otázka, nebo téma diskuse :o))) vzdycky to konci u bab, u kouli nebo u chlastu :))

tuzemak - Profil | Čt 25.4.2013 19:13:23

Čobik >> až tvoja zjistí,že je máš plesnivý,máš po žížalkách,bude ti zanášet:o)))

Čobik - Profil | Čt 25.4.2013 19:09:34

tuzemak >> ze jo... moja mi to taky tvrdi :o)

tuzemak - Profil | Čt 25.4.2013 18:50:28

Čobik >> musíš ty koule občas opláchnout nebo vyvětrát:o))))

Čobik - Profil | Čt 25.4.2013 18:38:49

Wamp >> taky bych se rad zasmal, ale zjistil jsem ze mi taky zplesnively koule :))

Wamp - Profil | Čt 25.4.2013 17:38:19

Čobik >> bolí me bránice, dlouho jsem se tak nezasmal. Jezisi, ty si jester... (-:

levhan - Profil | Čt 25.4.2013 17:01:21

cau za me kup si velkou sojovou omacku nebo magi a prozen to v tom neznam lepsi konzervant nemluve ze to maji radi :-)

Malda512 - Profil | Čt 25.4.2013 13:19:07

tomisBMW >> Doporučuji ti neprat a nevařit a už vůbec ne v žádném případě dávat opět do vody. Největší blbost jakou můžeš udělat. Nic s boili nelezlo šlo jen oto, že to nebylo dobře usušené a proto se boili začalo obalovat plísní. je to klasická chyba začátečníků. Proto je postup danej. uvařit ( já napařuji) dát sušit a bud na kámen a nebo vysušit a zamrazit. boili při skladování a hlavně při sušení nesmí být pohromadě ale bud v sakách v menším množstvý a nebo na sítech a pěkně rozložené aby došlo k rovnoměrnému vysušení. i když jej dáš do saků a narveš tam toho moc tak to uprostřed začne plesnivět protože tam není přístup vzduchu. proto je dobré boli v sacích protřepávat aby se to provzdušnilo