Stavba vozíku na převoz lodě, problémy, zkušenosti?

Chtěl bych se touto cestou informovat, jaká úskalí a problémy mne mohou potkat, pokud chci přestavět starší podvozek přívěsného vozíku, který sloužil na přemisťování kádí a již nemá platný technický průkaz, na vozík na převoz hliníkové lodě MARINE. Jak postupovat, pokud chci vozík přihlásit na SPZ, co mne čeká na úřadech a podobně... Děkuji předem za rady.
Autor diskuse: Killer.Caha - Profil , 3.4.2013 všeobecné - domací dílna

Petak - Profil | Po 17.6.2013 16:40:53

Tak jsem zase o něco chytřejší, to se dotoho asi ani nepustím :(

ctvrtmile - Profil | Pá 5.4.2013 9:35:06

Dle mého názoru je to až příliš složité,raději bych koupil vozík k tomu určený.

Kaprňák - Profil | Pá 5.4.2013 7:45:18

Killer.Caha >>Pokud nemáš licenci na stavění /výrobu/ přívěsů, tak tě na úřadě pošlou do pr... také jsem to dělal a dopadl jsem jako hupkař. Pak jsem si našel člověka, který měl oprávnění na výrobu vozíků a vše mi dodělal, měl ke všemu potřebná razítka na bezpečnost. Jiná cesta v tvém případě jak popisuješ asi není.

Killer.Caha - Profil | Pá 5.4.2013 6:54:42

atawa - Díky za info, bohužel jsem zjistil, že už není ani velkej, ani malej TP... Takže otázka je, jestli se vůbec do něčeho takového pouštět. Jde vůbec zpětně dělat TP? Co se rozměrů podvozku týče, je to jak píšeš, jen by se prodloužilo oje, jinak vše stejné, dokonce je tam 100% elektrika, takže na tu by se skoro makat nemuselo... Jo, a je tam oko, protože se to tahalo za náklaďákem, takže předělat na žehličku.

atawa - Profil | Čt 4.4.2013 22:59:09

Ahoj mám pocit že pokud nezměníš rozměry a nosnost káry tak neni problém,dělal jsem to asi před dvěma roky koupil jsem starou káru s propadlou TK kámoš ji trochu poopravil-nová elektrika,oranžový odrazky na boky,nová čuba akorát protože tahám pětimetrovou pramici tak jsme prodloužili oje,ale tak aby se dalo v případě potřeby vrátít do původní pozice hlavně kvůli stk prostě jsou tam připravený diry a oj se posune pod korbičku,skusil jsem STK s dlouhym vojetem a prošlo to.Doufám že máš velkej a malej TP na ůřadech to funguje jako s autem- pojistit atd ,je fakt že ta moje kára byla dědictví a ta dcera ji měla napsanou na sebe tak tam se dělal klasickej převod.Zase prosímtě je to dva nebo tři roky a víš jak se všechno mění bylo by dobrý se zeptat přímo na dopravce,ale to cojsem napsal nahoře pokud nebudeš nic zvětšovat nebo nějak upravovat v rozporu s velkym TP tak by to neměl bejt problém.Měj se ahoj.

Killer.Caha - Profil | Čt 4.4.2013 17:45:37

Nikdo nemá nic k tématu?