Proboštská jezera - Borek

Ahoj všem,

měl bych dotak z tomuto revíru. teď o víkendu jsem se tam byl podívat a působilo to tam na mě prazvláštně. Kolem zorané pole, třímetrové násepy kolem rybníka (z jedné strany), jezdí tam bagry, a většina dalšího přístupu k rybníku je ohražena cedulemi vstup zakázán. Na vedlejším rybníku (Proboštský) je pískovna (funkční). Tak mám dotaz. Máte s tímto revírem nějaké zkušenosti z poslední doby? Dá se tam vůbec chytat? Odkud proboha? A jaká je tam ryby obsádka.
Zajímá mě to z důvodu, že to mám relativně kousek od domu (45 minut) a z map to vypadalo úžasně a velký výběr rybníků v jedné malé lokalitě. Ale jaká je prosím realita?
Díky za každou informaci.
Ondřej

Píňas - Profil | Po 30.6.2014 19:26:34

D-Carp >> Čau,já tam byl o velikonocích a super jsem si zachytal.

D-Carp - Profil | Po 30.6.2014 19:18:32

Nikdo tu nechytáte?

D-Carp - Profil | Po 30.6.2014 9:35:17

Čauves,rád bych o víkendu někam na ryby s přítelkyní,hledám lov nonstop kde bych si mohl pěkně zachytat,poraďte mi prosím něco o tomto revíru,povolenky nejsou zrovna levné:)

Radunak - Profil | Čt 29.5.2014 22:54:55

J.Dufek >> tak tyhle fotky jsou fakt masakr. Je vidět,že pro korunu je nekdo schopen všeho. Udělat mu to samé

wenda27 - Profil | Čt 29.5.2014 21:58:57

No ono kdyby bylo rybaření koníček jako dřív a ne fenomem kdy si koupí papiry kazdej troubelin co nezna ani pravidla tak by ani soukromaky nemuseli bejt :-D Dřív se na životní ulovek čekalo ted staci zaplatit od 500 do... a hodit to rybe pred hubu postrada to pomalu to kouzlo rybaření

medák - Profil | So 5.4.2014 12:13:50

alda2211 >> Žádnou vodu není třeba obhajovat, pokud se o ni majitel dobře stará. A je jedno, jestli je to svazová organizace nebo soukromník. Taková se obhájí sama a rybáři tam rádi jdou. Na Borku sem byl v březnu prvně, předchozí stav neznám, ale je tam vidět kus práce. Pokud se stará někde o svúj revír dobře MO RS, je jí to ke cti. Samozřejme okolo rybníka je to asi trochu snažší než okolo řeky, protože ta může přinést taky "pěkný věci"

medák - Profil | So 5.4.2014 12:02:15

Pedro1 >> Dostanu se k vodě s prutama tak 5-10x do roka. Nejsem držitelem rybářského lístku, tak jdu tam, kde si mohu koupit povolenku a zachytat si, převážně na jeden maličký rybníček( Staňkovský- Chlum u Třeboně). Tam není zdaleka komfort, ale nevadí mi být mimo civilizaci.Naopak, líp si v takovém prostředí odpočinu. Když ale odcházím, nesmí být vidět(kromě polehlé trávy), že sem tam byl. Co však po sobě nechají někteří lidé, mezi nima i "rybáři", to je na zabití. Umím si představit řev, kdyby to člověk posbíral a odvezl jim to do obýváku. Cyklisty tam potkám max na bývalích PSáckých cestách a bruslaře vůbec ne, takže mi nevadí.

Ladináč - Profil | Pá 4.4.2014 22:17:07

Ne stovka.ale stovky!!nebyli od rybaru,ale z te skládky.skladka mela byt jen hlina z tunelu blanka.ale každy tam vyvazel co se mu zachtelo...bylo to k placi..a vítr udelal asi sve.zadne zastavani soukromych reviru..nikdo se o to nestaral..

alda2211 - Profil | Pá 4.4.2014 21:36:30

Ladináč >> 100 petek to myslis vazne nebo ted obhajujes soukromou vodu.........

Pedro1 - Profil | Pá 4.4.2014 21:16:13

Bosanac >> Jo.Čumět na ženský se dá všude,ale když jdu na ryby,věnuji se rybám:-)

Ladináč - Profil | Pá 4.4.2014 20:34:38

Na borku jsem se byl kouknout pred 3lety.ta velka skladka u ni vám nevadila...stovky pet flasek ve vode...nikdo tam nesebral ani jednu..a pokud jste se nestarali tenkrat..mo za vas vse neudela.pronajimatel se o vodu aspoň stara.

Bosanac - Profil | Pá 4.4.2014 20:15:21

Pedro1 >> I pekna cyklistka nebo bruslarka ? : -)

Pedro1 - Profil | Pá 4.4.2014 19:50:47

Bosanac >> Asi jo,ale když to vezmu kolem a dokola,oboje stojí za hovno.

Bosanac - Profil | Pá 4.4.2014 19:27:47

Pedro1 >> Ty pseudosportovci mi pripominaji majitele pipaku , bohuzel tech je o hodne vic . A jsou primo na brezich . Cykliste alespon nelezi a nelemtaji .

Pedro1 - Profil | Pá 4.4.2014 18:38:15

medák >> Pokud to bereš z pohledu svátečního rybáře,tak to chápu.Posekaná tráva a záchody kolem rybníka jsou jistě velké plus.
Příjde mi to jako podobné,jako cyklostezky kolem řek.Stovky pseudosportovců-cyklistů kteří si koupili kolo a upnutej dres protože si to doba žádá,stejně jako jim podobní jezdci na kolečkových bruslých jsou nadšeni,jak je kolem každé strouhy asfaltová cesta.Ale pro rybáře to je na hovno,jestli mi jako rozumíš.

medák - Profil | Pá 4.4.2014 14:15:56

Vážení, okolo vody se pohybuji často, ale na ryby chodím vyloženě příležitostně, takže se za rybáře snad ani považovat nemohu. Pročetl jsem celo diskusi a nedá mi, abych nepřispěl. Na Borecké jezero jsem narazil čistě náhodou. A líbí se mi. Místní tady brbláte na to, že se z toho stala soukromá voda. Místní organizaci RS zrejmě končila nájemní smlouva a nehodlala ji prodloužit. Předpokládám, že členové o tom věděli. Mohli se dát dohromady a jezero si pronajmout. Nadáváte na MO a výbor. Je taková, jací jsou členové a co si zvolili za výbor, to mají.Platí to pro každou organizaci - rybáře, hasiče, fotbalisty, zahrádkáře...... Pokud máte důkazy o nelegálním nabytí nájmu jezera, máte možnost podat trestní oznámení a policie jistě vše důkladně vyšetří. Jezero jsem navštívil počátkem března. Zašel jsem za majitelem, zeptal se, zda si můžu zachytat. Ochotně my vysvětlil, jaké jsou podmínky, zeptal se zda mám požadované věci a chybějící zapůjčil. Vybral jsem si místo, zaplatil a mohl začít. Ač poprvé na jezeře, povedl se i pěkný kapřík.Ale před začátkem jsem si obešel celé jezero. Překvapil mě pořádek který tam byl a pěkně upravená lovná místa. Dalším plusem jsou záchody okolo celého jezera. Je vidět, že majitel(nájemce?) se snaží zlepšovat prostředí pro lidi, kteří si přijdou zachytat. Může to říct rybárský svaz? A k zmíněné marihuaně - pozemek je volně přístupný(neoplocený), takže ji tam mohl dát kdokoliv, třeba s úmyslem poštvat na majitele policii. I takoví dobráci se najdou.Pojedu-li okolo a čas mi dovolí, rád zasednu a znovu zkuším své rybářské štěstí.

www.rybarskereviry.e - Profil | Ne 16.6.2013 20:11:43

Tak dneska jsem byl zahajovat a přidat revíry na svuj web o revírech a jsem zhnusen. Nejdřv jsem jel na Lhotu. Celej areál oplocen. Vstup 50kč, parkovné 80kč a lovit se může jen od 4 do 6ti ráno. Borecké jezero zase soukromák. Ale asi jim tam kšefty moc nejdou, kyž musí u příjezdové cesty pěstovat marihuanu. A ještě si myslí že si tam těch kytek nidko nevšimne :)

Bobstain - Profil | Út 16.4.2013 1:59:04

Proboštáky jsou pase. Hlavně teda Borecký. Co se dá dělat.Už to nikdy nebude voda jako dřív. Ale když nám ji prodali, tak nám třeba seženou a koupí jiný!? :) Naše nej MO :(((((

Achmed - Profil | Ne 7.4.2013 18:48:59

Enfield >>Chytat se tam může. Jestli přijedeš na kole nebo na babetě tak v pohodě.Jestli autem tak máš smůlu nebo ho musíš nechat na odlehlém místě a modlit se.

Rybkin - Profil | Ne 7.4.2013 18:46:23

Enfield >> Na Vankově se normálně chytá i na te Borecke tuni.Nechytá se jen na te velke pískovně u Borku

Enfield - Profil | Ne 7.4.2013 18:43:09

Zdravím. Mám dotaz, je možné lovit na Vankově jezeře a nebo všechny ty soustavy rybníků jsou už soukromé? V řádu a na stránkách svazu jsou pořád Proboštská jezera značeny, tak se ptám, aby mě tam odtud potom někdo nevyháněl s policajtama. Pokud ne, dás e aspoň chytat na tom slepém rameni vedle jezer, co je propojené s Labem? Děkuju.

Jirka Rybka - Profil | Čt 21.3.2013 20:37:09

malinko >> to je běžné když je diskuze nikdo se neptál co proto mo udělala, mo pouze oznamila výši vyrovnání,

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 19:40:50

Jirka Rybka >> Ze by standartni pristup??

Jirka Rybka - Profil | Čt 21.3.2013 19:06:47

malinko >> na schuzi o tom nepadlo ani slovo při volné diskuzi členové seděli jak pěny,

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 10:30:16

Tarn >> Tak kdyz nekdo neco vi, proc to sem nenapise. At si to vsichni prectou a udelaj si obrazek. Pak ma takova diskuze smysl, a mozna muze i neco zmenit. A ne takhle, jako ze nekdo je bubak zlej, pac neco nekde asi ukrad a mozna nekoho podmaz. A ja to slysel, ale nepovim, jen budu nadavat.

Tarn - Profil | Čt 21.3.2013 10:24:32

malinko >> já myslím že tady už bylo řečeno vše podstatné a kdo chce si ty informace najde. kdo je nechce vidět je nevidí. A´t už z té, nebo druhé strany.

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 10:18:35

Tarn >> Ale tady se nejen reklo, ze se vam to nelibi. Vy jste se dost drsne navezli do toho pana, co tu vystupuje za ty spatny a to me na tom micha. A navic mam pocit, ze nikdo tady nevi uplne presne jak to probehlo a o to me to toci vic. Pac kdyz neznam presnou pravdu, tak preci nejde nekoho osocovat, at se mi to nelibi sebevic. Byl treba nekdo z tech lidi tady na schuzi MO a ptal se vedeni, jak to probehlo s rybama a jak se k tomu stavi. Ja mel bohuzel v dobe schuze jiny povinnosti, coz neni omluva. Na druhou stranu se do nej neopiram, pac vim houno, kdo koho namazal a tak... Navic tohle pseudohospodsky plkani plodi akorat zlou krev a stejne to nic nevyresi. Proto me to primelo se tu taky vyblejt

Tarn - Profil | Čt 21.3.2013 10:04:57

malinko >> takže proto, že se všude porušujou předpisy a zákony, tak je to vlastně normální a kdo řekne že se mu to nelíbí tak závidí že je nemůže porušovat taky ? Proto je to v tomhle státě tak v hajzlu. každej nadává na ty nahoře, ale Ti vyrostli na takových těch malých domácích levárnách a postupně se dostali nahoru a tam jen pokračují v levárnách velkých. Ano máš pravdu. Můžeme držet hubu a krok a brát to jako standard. Ale potom se stavíme do jedné řady s těmi na které nadáváme. Hele mně třeba je šumák že tam už nepojedu, je dost jiných pěkných revírů. Ale nebudu stádní přikyvovač na tyhle praktiky.

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 9:14:52

Woohooo >> To je o me obecne znamy, ze mi to dyl trva, nez mi neco dojde. Proto sem to okomentoval az co sem to cely precet a jeste sem si dva dny pockal. Chapu to tak, ze si nekdo od tezaru nebo od nekoho jinyho pronajal pozemek, na kterym je voda a v ni naky ryby. Ten prehradil a chce na nem vybirat prachy za to, ze tam ty ryby budou chytat. A pak tu sou lidi, co tam chodili radi chytat a ted nemuzou a tak je to irituje a vezou se po nem, ale dost vostre. To jestli si na tom par lidi namastilo kapsu a neslo to vsecko uplne ciste to nevim, a mam pocit, ze vetsina (ne-li vsichni) co to tu komentujou tak taky ne a vari z vody. Coz jim ale nebrani bejt dost vulgarni.

Woohooo - Profil | Čt 21.3.2013 9:07:54

malinko >> Si to vůbec nepochopil

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 9:03:59

minatrix >> Ani ho neznam, jen sem tu narazil na tu diskuzi. A propo, smrdi to tady v cely republice. Ale tim, ze se bude plkat o tom kdo kde co ukrad a kdo koho vojebal se to fakt nespravi.

minatrix - Profil | Čt 21.3.2013 8:50:42

malinko >> a jeste muzeme za ozonovou diru, skvrny na slunci... meles blbosti. Neni to tvuj kamarad? Vsiml by jsi si, ze tu neco smrdi v kraji boreckem...

Pedro1 - Profil | Čt 21.3.2013 8:41:40

malinko >> Jsem si říkal,kdy nějaký pako vytáhne to slovíčko "Závist".Tak to ani dlouho netrvalo.

malinko - Profil | Čt 21.3.2013 8:21:25

Vy ste teda banda ... Mam pocit, ze se tu akora vyvari znama ceska zavist spojena s tim, jak nekdo nekomu slapne na kuri voko a von si pak nemuze chytat, kde mohl do ted. Mam pocit, ze mr. BOREK nekolikrat popsal, jak prevod probihal. A ze MO ryby v castce prevysujici 100kkc zaplatili. To ze pozemky pod tim byly k najmu a ze si je pronajal. A to jestli tam chyta a porusuje tim zakon o rybarstvi, i kdyz nikde nevznika zadna skoda, protoze ryby zaplatil a nasadil a vy tu na nej hudrate jak mali kluci. By me jen tak naokraj zajimalo, kolik z vas dodrzuje striktne zakony a to tak, ze neojebava stat na danich, neobira zamestnavatele, co najde poctive vraci a dodrzuje dopravni predpisy. Kdoz bez viny hod kamenem. Nerikam, ze to dela spravne, ale ty vase vyplody, to by jeden blil

Jirka Rybka - Profil | St 20.3.2013 21:15:30

KAREL BOREK >> bo by nebyl když mu tam nikdo nejezdí, a tenhle podnik je jen prodělek, bo je hovadina udělt revír skoro ná náměstí , boje kolem prahy soukromáků jak nasr... a už to není co bývalo v tomto businesu, jen kolem prahy do 40 km je 35 větších i menších sokromých vod , jen na praze východ jich je 11