Krmítková směs s řepkou

Čus lidi. Do krmítka používám krmítkovou směs MED a v tom zamíchanej kukuřičnej šrot. Chtěl bych do toho namíchat ještě řepku. Mám to doma uzavřený v nádobě a u vody to jenom rozmíchám s vodou. Můžu tu řepku do té suché směsi normálně namíchat a mít to doma uzavřené delší dobu? Díky za radu:-)
Autor diskuse: Honzák - Profil , 18.6.2012 všeobecné - nástrahy, návnady

tuzemak - Profil | Pá 17.1.2014 9:08:47

Martin Bk >> nemusíš tu řepku jeden den namáčet a pak vařit,stačí přes noc zalít vařící vodou,do rána pěkně tu vodu natáhne.

Martin Bk - Profil | Pá 17.1.2014 9:01:27

Ahoj. Řepku namočím na přibližně den a pak ji ohřeju tak, aby skoro začala vařit. Tím hezky uvolní vůně. Přebytečnou vodu použiji na rozmíchání krmení, řepka ale nesmí zaschnout. Do krmení ji přidávám podle potřeby během lovu. Delší skladování podle mě není vhodné. Možná pár dnů nachladném místě. Konopí nechávám namočené dokud nezačne klíčit.

JACK68 - Profil | Út 19.6.2012 20:47:03

Já dávám povařit řepku s konopím a ještě s horkou vodou stím zaleju kuku šrot.Ten pustí šlem a krásně to lepí.Nemusím dávat tolik strouhanky.

Petan600 - Profil | Út 19.6.2012 7:50:30

Dávám řepku s granulema KP-2 a spařim to,krásně to voní a rybkám šmakuje.

ráky - Profil | Út 19.6.2012 6:58:59

Já používám řepku v kombinaci s konopím docela často,spařit nechat nasáknout nebo pár minut povařit dokud jí lehce nerozmáčknu v prstech.Mám jí v plastové doze a do krmítka jí přidávám těsně před náhozem,protože pokud jí přidám rovnou do směsi tak ta jí vysuší a řepka po chvíly plave u konopí to platí zrovna tak.

TT_Mirec - Profil | Út 19.6.2012 1:33:48

Honzák >> ja to roobim tak ze asi pol hodku povarim psenicu a repku v jednom hrnci ,potom nehat chvilu odstat ,ked je vsetko uvarene,napucane a vonave tak to pomeliem na mlynceku na mäso ,vzniknuta zmes je velmi vonava a lepiva ,pricom vo vode sa peke rozpada a siri do okolia ,vynikajuco drzi aj na krmitku ,ovsem na lov feedrom moc neodporucam ,tak skor tu nepomletu zmes .Tu namletu zmes si mozes vytvarovat na vecsie gule a po vychladnuti dat zamrazit ,teraz v lete je to velmi ucinne a lacne krmivo same o sebe ,netreba ani srot ani posilovac

Martinbati - Profil | Út 19.6.2012 0:14:28

Honzák - >> ja pouzivam stale repku do krmiva. sparim ju vriacou vodou, najlepsie je den pred tym, krasne potom prevonia cele krmivo a je makka. Ta repka by som povedal ze ti po dlhsje dobe (viac jak tyzden) asi skysne, alebo zacne kvasit.. co nemusi byt idealne.
rovnako zaparujem aj psenicu, krmivo je s tymto jednoduchym partiklom velmi ucinne, kuku uz moc nedavam, lebo aj ta repka a psenica dost narusa pojivost krmiva ktore ladujem do method krmitok..
vela zdaru

Honzák - Profil | Út 19.6.2012 0:09:54

viceroy >> jasný. zkusim to. díky za radu

viceroy - Profil | Po 18.6.2012 21:07:24

zdar muzes ale podle mne tohle nema smysl , repku musis bud sparit nebo nejaky cas mocit jinak ti z toho srotu uplave neznamo kam , doporucuji navlhcit srot doma repku sparit a pak vmichat do srotu tak aby to pojilo , pak bude repka fungovat tak jak ma , drzet se u dna