Nekonečná zarážka zpětného chodu

zdravím, co je a jak funguje nekonečná zarážka zpětného chodu u navijáku, díky,
Autor diskuse: Honza54 - Profil , 4.6.2012 všeobecné - náčiní, doplňky

Honza54 - Profil | Pá 8.6.2012 20:46:22

díky za odpověď, uvažuji o koupi navijáku na feeder, prodejci to u některých navi uvádějí, bohužel se mi stalo že na prodejně při koupi feeder prutu a k tomu i navijáku mi prodavač nabídl daiwu tak jsem ji vzal a až u vody zjistil že cívka navi po došponování vlasce se mi volně vrátí, takže pro feeder nevyužitý.

jurasoft - Profil | St 6.6.2012 7:48:27

Kozič origin >> přesněji se to snad ani nedá vysvětlit...gratulace !!!

Kozič origin - Profil | St 6.6.2012 7:39:28

Honza54 - >> Nekonečná zarážka zpětného chodu je vskutku vymoženost a nedílná součást technické (r)evoluce. Ve skutečnosti není nekonečná, ale ten název je prostě asi nejvýstižnější z různých relativit. V praxi jde o to, že při zapnuté nekonečné zarážce se v jakékoli poloze zastavený rotor neprotočí ani o píď zpět. Je to výhoda třeba u lovu s feederem při došponování vlasce. Znatelné nevýhody oproti klasické konečné zarážce nejsou zatím fundovaně zdokumentovány.
Můj subjektivní pocit však je rozpačitý. Od té doby, co vinu vlasce s aktivovanou nekonečnou zpětnou zarážkou, již neudělám nikdy krok zpět, jenom kupředu. Se slzami v očích teskným pohledem se loučím s milovanými Reexíky, co tak krásně signalizovaly cvrčením, že jejich konečná zarážka zpětného chodu je aktivována a já prostě věděl, že točím...