Potřebuji poradit.Prosím napište někdo

Ahoj lidi mám takovej problém.Byl jsem vlastníkem rybářského lístku a povolenky.Chodil jsem do kroužku atd.3 roky jsem měl povolenku pak jsem se na rybařinu vykašlal a povolenku jsem na konci sezony neodevzdal již 2 roky mám lístek a povolenku propadlou.Chci se vrátit k rybařině.ale jak poraďte jak mám nzpátek dostat lístek a povolenku.Vemou mě znovu do kroužku a všechno od znova nebo mám povolenku někde zakoupit a kde a co lístek.
PROSÍM PORAĎTE.je mi 16.
Autor diskuse: Element - Profil , 29.3.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Jarda 7 - Profil | So 31.3.2012 22:34:02

Knedlhans >> V pohodě.I dnes není problém papíry koupit.Bohužel stále existují organizace,které ti papíry vystaví na počkání hlavně když zaplatíš.Podstatné je jestli člověku rybařina něco říká.Pokud ne,tak ho to nebude bavit ani s koupenými papíry.Pokud si někdo chce udělat papíry,není to až takový problém.Počet špatných odpovědí je tam tak napůl.Papíry jsou jenom začátek,potom už záleží na každém jak se bude zdokonalovat,nebo jestli to vzdá.Ať se ti daří.

Knedlhans - Profil | So 31.3.2012 22:15:04

Jarda 7 >> Zdravim,
s tim RR mas pravdu,jsem si to tenkrat neuvedomil.Tech 3-5 chyb bylo bud napsano na tech deskach nebo mi to rekla obsluha toho obchodu,uz ted nevim.
A ty 3 hodiny u kompu,tak samozrejme kdybych si mel vybrat tak 3 hodiny stravim radsi u vody,za ztratu casu to povazuji,bral jsem to jako nutnost,ne radost.A byla to hlavne reakce na LosPafkosovu reakci na me,jako ze ani u nas nelze prijit do obchodu,zacinkat penezma a obratem vyrazit k vode.

A ohledne toho ze na rybu budu cekat i dele nez 3 hodiny,o tom vim sve,ver mi.Na sveho prvniho kapra na boilies jsem cekal 5 mesicu poctivych vikendovych dochazek,a radneho namahani mozkovny :-)))

Čehun - Profil | So 31.3.2012 22:04:31

já nevím,ale podle toho co učím v kroužku děcka,a co je v ryb.řádu,tak je to tak že pokud si nezaplatíš čleství musíš dělat zkoušky znovu.pokud máš známy v organizaci tak se to dá ošmelit.

Jarda 7 - Profil | So 31.3.2012 21:57:08

Knedlhans >> Domnívám se že tvůj názor je trochu zcestný.Stačí navštívit stránky ČRS kde je rybářský řád v plném znění,a navíc si může kdokoli vyzkoušet vyplnění testu pro zkoušku svých znalostí.Píšeš že ti nechtěli dát rybářský řád který je součástí povolenky.Nebylo nejjednodušší si ho od někoho z kamarádů nebo kolegů půjčit?Kde jsi vzal 3 až 5 chyb v testu jako maximum?Pokud považuješ jako ztrátu času tři hodiny strávené u počítače pročítáním informací, musím ti varovat,že u vody strávíš více času čekáním na rybu.

Element - Profil | So 31.3.2012 12:29:14

Diky všem za rady :)

kakr - Profil | Pá 30.3.2012 18:16:44

TIRO >>
Odpovím otázkou - lidé si přejí platit daně? Volení zástupci rozhodují a je to správné .
a vo tom to je........

TIRO - Profil | Pá 30.3.2012 18:12:58

Chosé 2 >> Máte pravdu, dávám vám bod.

TIRO - Profil | Pá 30.3.2012 18:11:25

kakr >>Rybáři si jednotné zápisné přáli? Že o tom nic nevím. Takže volení zástupci (funkcionáři) v tomto případě hlasovali pro koho a za koho? Pro nové rybáře nebo spíše sami pro sebe a za sebe? A vo tom to je.

LosPafkos - Profil | Pá 30.3.2012 17:54:50

Knedlhans >> nic se neděje. Ale ono to je jak s řidičákama,polovina věcí je v testech na h.....,ale nechtěl by jsi potkat na silnici člověka co ho má koupený a věř,že je potkáváš. Tady jde o to ,aby u vody nebyl kdejakej jouda bez vztahu k přírodě a rybám. Měj se.

kakr - Profil | Pá 30.3.2012 17:27:59

TIRO >>
Bubláš z mrákot.(copyr. M.D.)

Jak ke "kartelu" došlo?
Posvětil ho Sjezd, což je vrcholný orgán Svazu. Jsou tam (v poměrném zastoupení) zástupci všech 103 MO MRS kteří rozhodli hlasováním o výši zápisného.
Ještě se nikdy nikde na světě nestalo, aby kartel byl uzavřen mezi 103 subjekty. .
Nepleteš si malinko dojmy a pojmy??

Zadavateli se omlouvám, za diskuzi mimo rámec otázky. Na téma jsem ti odpověděl včera.

Chosé 2 - Profil | Pá 30.3.2012 17:27:46

Tato diskuze není první zde na toto téma. Napadlo Vás vážení kolegové, že kdyby ten chlapec to myslel naprosto upřímně, tak by si našel normální cestu ke vstupu do ČRS. Tady vynakládáte
spoustu aktivity, dokonce se už mezi sebou hádáte a ten kluk to sem dal nejspíše proto, aby se
dověděl nejlepší návod, jak to nejsnáze obejít. Podívejte se ani jednou se nezapojil do diskuze a
nikomu zde za upřimně míněné rady ani nepoděkoval.

TIRO - Profil | Pá 30.3.2012 16:56:13

Pallermo >> Mělo by to tak být, mají na prodejnu i kontaktní emailovou adresu. www.rybaripraha.cz

TIRO - Profil | Pá 30.3.2012 16:51:14

hraji >> To je právě ono. Kartelová dohoda o výši zápisného se posvětila do Stanov, aby žádná MO nemohla stanovit nižší zápisné. A je to. A bafuňáři v MO vašeho ražení mají stálý příjem ze zápisného do svě MO zaručen. A rybář bude platit co si stanovíte. Nedáváte mu žádnou volbu. A znovu podotýkám, jiné územní svazy nemají výši zápisného stanovenu. A nemůžete je obviňovat, že to dělají špatně.

Knedlhans - Profil | Pá 30.3.2012 16:41:03

LosPafkos >> Zdravim,pardon ze pisi az ted.
Pokud jsi me nemel v planu nazvat idiotem,tak se omlouvam za toho primitiva,ale z toho textu to myslim jasne vyplynulo(ze lidi v moji MO jsou idioti).Ale nechme to.

K tematu,nemyslim si ze tento system co jsem popisoval je spatny.Vem si,ze novy clen,treba nejaky mlady kluk co ma zajem o prirodu,ale jeste o ni poradne nic nevi,by dostal do ruky ty slidove desky co jsem popisoval,k tomu papir kam zapisuje odpovedi a musi se strefit maximalne do tech 3 nebo 5 chyb.Jelikoz mu k tomu nevydaji ani rybarsky rad,protoze je to soucast povolenky(me ho dat nebo pujcit predbezne nechteli,nebyla moznost ho ani zakoupit).
Ten test se deli na 3 casti.Prvni je poznavacka ryb,bezobratlich a beznych vodnich ptaku.To by si mohl treba jeste najit na googlu nebo v ucebnici prirodopisu.Druha cast jsou otazky z rybarskeho radu obecne a treti cast jsou nezlobte se na me naproste kraviny typu:
"Kdo urcuje pocet odpracovanych brigad v MO?"
"Jaký je nejúčinnější způsob slovování násad nebo škodlivých ryb na malých potocích a říčkách?"
"Mladá rybka s vnitřní (endogenní) výživou se odborně rybářsky nazývá?"
Tyto veci normalnimu rybari k nicemu nejsou,meli by byt spise v testech pro RS nebo hospodare(pokud nejake testy maji).Mlady nezkuseny kluk(nebo holka) na tom muze uplne klidne shoret.

A posledni vec,ty spravne odpovedi,to nebylo ze jsem to jen opsal z toho odkazu,musel jsem se prokousat troufam si rici stovkami otazek s prohozenym poradim a cislicemi.Trvalo mi to pres 3 hodiny u pocitace.

Tak se omlouvam za konflikt a zatim nashle...

Pallermo - Profil | Pá 30.3.2012 16:01:18

TIRO >> takze praha 13 hurka:? ve specialce :? je MO

hraji - Profil | Pá 30.3.2012 15:57:53

TIRO >> jdi si vzít prášek. Otázka je, zda náhodou není v rozporu s principem rovného přístupu zavedení zápisného dle libovůle výboru MO.
Znovu opakuji, leda úplný hňup může Stanovy spolku, schválené na MV, označit za kartelovou dohodu. Možná by sis mělo něco málo přečíst o věcech, o kterých píšeš.

TIRO - Profil | Pá 30.3.2012 11:47:27

hraji >> Aha, potrefená funkionářská husa zakejhala. Ano, Stanovy jsou vaše funkcionářská kartelová dohoda. Důvodem bylo, aby rybář například méně majetný rybář neměl šanci si vybrat organizaci s nižším zápisným. Toto pravidlo je specialita MRS. V žádném jiném rybářském svazu jednotné zápisné neplatí!! Ostatní územní svazy také mají své stanovy a určitě ne špatné. Nechávají rybáři svobodnou volbu se rozhodnout. Takže zklidněte hormony vážený funkcionáři a nenadávejte. diskuze na MRKU vám nepatří.

Jarda Š. - Profil | Pá 30.3.2012 9:26:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Element - >> Když jsi dva roky nechytal, tak neodevzdání povolenky už je promlčeno, ale pokud jsi neplatil členské příspěvky, tak ti propadlo členství v MO a budeš muset při jeho obnově znovu zaplatit zápisné. Nový RL ti na základě starého vydá pověřený obecný úřad podle místa bydliště. Když už je ti 16, tak už do kroužku chodit nemusíš, ale MO by po tobě mohla požadovat, aby ses před vydáním povolenky zúčastnil školení nových členů.

Saddám - Profil | Pá 30.3.2012 8:43:55

Už bylo napsáno a platí to, že pokud jsi již někdy byl držitelem RL a doložíš to ( budˇzáznamem na úřadu nebo třeba tím starým už neplatným RL), vydá ti úřad obce s rozšířenou působností RL. To není tak, jak kde chtějí, to je podle vyhlášky Mze k zákonu o rybářství. Pak už jen musíš najít nějakou MO, kde se budeš chtít stát členem. Zde se poplatek nového člena (někde se jmenuje zápisné, někde zarybňovací příspěvek) může lišit. Členská známka a povolenka je všude za stejné peníze no a rozdíl je opět ve velikosti brigádnické povinnosti. Pokutu ti nikdo za nic dávat nemůže. Tak, či tak, všude budeš novým členem a čistě teoreticky nemáš žádné právo se členem té které MO stát. Je čistě na nich , jestli tě vezmou.

Bobertik - Profil | Pá 30.3.2012 8:25:11

Jak to tak čtu, všude to funguje úplně jinak. Na to, že je to jedno občanské sdružení, tak si to každá MO dělá po svém.

Pepé - Vsetín - Profil | Pá 30.3.2012 8:10:34

ahoj,
stalo se mi onehdy to samé a u nás v MO to dopadlo tímto stylem.

Došel jsem tam, že bych chtěl znovu chytat, (tehdy po necelých 5ti letech od poslední platby členského příspěvku - běžel tedy 5. rok)

Hospodář mě poslal na městský úřad - odbor životního prostředí, kde jsem si koupil nový Státní rybářský lístek,

s tím jsem se vrátil na MO a byla mi vydána nová členská legitimace

stálo mě to poplatek 500,- Kč (za nového člena) + 400,- Kč za členskou známku na ten příslušný rok a do legitky jsem dostal NESPLNĚNO/BEZ POVOLENKY - NEMĚL JSEM NA TEN ROK ODPRACOVANOU BRIGÁDU.
Povolenku jsem si i tak kupovat nechtěl, bylo to už v babím létě.

Do "kroužku" jsem jít nemusel, u nás platí, že když se vrátíš do 5ti let, tak Tě vezmou zpátky pouze za těch 500,- Kč (nové členství)

Během toho podzimu jsem ještě stihl udělat brigádu (prořezávka na chovném potoce) a ta mi platila na následující sezónu, kdy jsem si už koupil povolenku a chytal.

Záleží teda, jak dlouhá je ta doba, kdy se lze ve Tvé MO vrátit k rybám bez toho, aniž bys musel znovu do kroužku. I tak ale musíš koupit členskou známku za ten rok, kdy se vracíš a jelikož nemáš (předpokládám) brigádu, tak ji buď zaplatíš v ceně u vás stanovené a koupíš si i povolenku nebo ten rok nechytáš.