Kaprařská výprava aneb jarní úklid

Minulý víkend nás nenechalo počasí klidnými a tak jsme s kamarádem vyrazili na první jarní kaprařskou výpravu. Jak jsme očekávali, aktivita ryb byla nízká a tak byl čas na porozhlédnutí po okolní přírodě. Bohužel víc než příroda nás zaujal šílený nepořádek, který byl všude kolem nás. Rozhodli jsme se uklidit alepsoň okruh 30 metrů(na víc jsme neměli sil a pytlů).A proto se chci zeptat zda uklízíte kolem sebe když ryby neberou ? Také mě zaujalo množství malých krabiček od červíků a žížal. Lidská lhostejnost a lenost nezná mezí...
Autor diskuse: Máša01 - Profil , 5.3.2012 všeobecné - ostatní

Bnick - Profil | Po 17.3.2014 9:35:46

rajk >> Klobouk dolů chlapi....

rajk - Profil | Po 17.3.2014 9:07:30

Včera s kamarádem nasbíráno u malého rybníku, cca 0,5 ha. Pro upřesnění = 4 pytle PET lahví, 1 pytel skleněných lahví, 3 pytle směsného odpadu. To vše při obvodu rybníku pouhých 430 m. A před týdnem to stejné u dvou menších rybníků (0,3 + 0,3 ha).

adam.fsh - Profil | Čt 8.3.2012 16:10:27

Máša01 - >> Keď ryby neberú tiež sa snažíme upratať neporiadok pri vode. Tento rok sa chystáme s kamarátmi s týmu spraviť takú akciu že pôjdeme k jednej vode a pozbierame odpad a odnesme e ho preč. Chceli by sme tam nalepiť aj nejaké tabuľky ktoré by upozorňovali na to aby sme nerozhadzovali pri vode.

rybačka - Profil | Út 6.3.2012 19:31:33

Je pravda, že všude je bordel. A také jsem ho uklízel. Ale nejvíce je na tom smutné to, že za chvíli je tam ten bordel znova. A uklízet donekonečna za pár prasat se mi opravdu nechce. A v podstatě bych s sebou musel vždycky nosit roli pytlů. Takže by mě to vyšlo nakonec docela draho a na tohle peníze opravdu nemám

Máša01 - Profil | Út 6.3.2012 18:51:59

Jsem moc rád, že nejsme sami, kterým není bordel u vody lhostejný!!! Zajímavé je, že jsme nenašli žádný sáček od boilies či pelet, za to krabiček od červů snad patnáct...

el.ou - Profil | Po 5.3.2012 23:38:14

Prázdná plastová flaška je pochopitelně těžší než plná...Naštěstí se na našem revíru situace rapidně zlepšila. Díky klukům z RS a díky většině kolegů, kteří dnes nemají problém s tím, upozornit čuňata kteří po sobě svinčík zanechají. Osobně je jednou v klidu požádám o nápravu a podruhé upozorním, že volám RS. Zatím to vždy stačilo. Nepovažuji se za práskače a mravouka, ale na smeťák chodit nehodlám a lumpárnám mlčky přihlížet také ne. Klidně nabídnu pytel a třeba hrábě, které na delší pobyt vozím vždy. Pokud tedy dotyční nemají. Ono je to taky trochu i o nás všech. Mlčky přihlížet k pytlačení, nešetrnému zacházení s rybou, svinčíku, nezřízeným chlastačkám a vůbec bordelu u vody... U nás je RS funkční. Nebuzeruje, pomůže, poradí, ale pořádek si zjedná.

rover - Profil | Po 5.3.2012 22:48:16

Nedělejme si iluze, situace je čím dál tím horší :-(((

arnošt - Profil | Po 5.3.2012 22:35:47

Máša01 - >> Naštěstí nechodím na revíry,kde by jsem měl pocit,že chytám vysloveně na skládce.Sám po sobě nenechávám nic,maximálně nakapaný nějaký dip.Odpadky třídím úplně automaticky i doma a v práci,takže nechávat za sebou bordel na rybách by bylo určitě divný.Pokud najdu na mém místě nějakou tu pikslu nebo něco podobného,ač nerad,ale vyhodím jí někde v civilizaci do koše.Ovšem sbírat po někom nějaké nedopalky nebo jiné chuťovky,to se přiznám,do toho se nepouštím...

giero - Profil | Po 5.3.2012 22:10:46

No většinou chodím na menší rybníky do 10ha, kde je vidět na ostatní a nikdo si nedovolí nic velkého odhodit. Když někam dojdu porozhlédnu se okolo a co vidím seberu. Většinou to jsou jen sáčky a PET láhve, ale nic tak hrozného jako na foto tady. To znám z velkých vod.

Incognito - Profil | Po 5.3.2012 21:51:57

Máša01 - >> Já na místech kam jezdím nacházím nejčastěji rozmlácené láhve od chlastu a vymotané vlasce. A je pravda, že převážnou většinu tohoto bordelu vyprodukují rybáři. Pokaždé sebou na ryby vozím nějaký ten pytel na odpadky navíc. A ještě se mi bohužel nestalo abych odjel a nemusel tahat alespoň jeden pytel odpadu, který jsem sám nevyprodukoval.

Makrelobíjec - Profil | Po 5.3.2012 19:32:46

Máša01 - >> Ahoj také uklízím po ostatních je to hrůza .Není problém najít cokoliv loni jsem na svým oblíbeným místě našel šprcku a krvavy kapesníky :) a jednou jsme našli u prostřed řeky velkou vanu .

tomisBMW - Profil | Po 5.3.2012 19:29:06

Máša01 - >> jasně uklízíme přijde mi to normální není nic horšího jak fotka s rybou a v pozadí smeták už nás několikrát napadlo vše zdokumentovat a ty naplněný pytle odnést na naší MO že chcem proplatit brigádu zajímalo by mě jak by to dopadlo zkusíme navrhnout .......

N@ZGUL - Profil | Po 5.3.2012 19:24:59

Lidi jsou hovada. To tam nechal někdo před náma,takže nejdřív úklidd a pak rybačka.

Koly.P - Profil | Po 5.3.2012 19:22:31

Uklízím vždy v rámci možností...pokud je totiž na místě kde by se dalo chytat "skládka" což někdy tak vypadá, tak jdu radši úplně jinam. Pokud je to na igelitku, tak to posbírám a odnesu. Jinak hromady odpadků ať si řeší ten, kdo to řešit má...tedy obec, ryb.svaz, městská policie a podobně. Institucí máme dost a platíme je.
Sednou si dnes na místo, kde je hromada odpadků je i hodně o risku, protože první kdo má možnost a oprávnění Vám odpadky přivlastnit bez důkazů Vám je přivlastní...nemluvě o RŘ kde je popsána povinnost uklidit. Prevence totiž u nás neexistuje...a odnáší to zase slušný lidi. Slušnej člověk uklidí automaticky.
A pak že není práce...nahnal bych to co nepracuje a bere dávky a jak by bylo všude čisto!

foxxx - Profil | Po 5.3.2012 19:13:15

Máša01 - >> Chvályhodné:-)
Taky uklízím všude a všechno (když je co),na každé výpravě...opravdu mi nebaví (nejen) při rybaření koukat na bordel okolo.Vozím v autě stále pracovní rukavice a nějaký ten pytel na odpadky.