Výroba boilie pařák vs fritéza

Zdravím vás,
chci trochu poodhalit a vyřešit téma, zda je lepší boilie vařit ve vodě nebo v páře.Osobně si myslím že pára bude šetrnější a v koulích nám zůstane více akraktů.Budu rád i za foto jak boilie vaříte či páříte. díky J.

Vaříte ve vodě nebo v páře?

A) voda62%

B) pára38%

Od 23.12.2011 hlasovalo 105 čtenářů.

Orličák - Profil | Ne 25.12.2011 20:09:37

Slavíček >> Dík čau.

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 20:07:40

Orličák >> Tak dobrý lov na labi já zítra jedu na písák . Dík za sms přání .

Orličák - Profil | Ne 25.12.2011 20:00:54

Slavíček >>... )))))))))))))))))))))))) já tomu nerozumím.

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 19:58:39

Orličák >> k tomu se raději nebudu vyjadřovat . Někdy si říkám zlatě dokud jsem byl sám . Teď jsem věcně bez peněz.

Orličák - Profil | Ne 25.12.2011 19:55:58

Slavíček >> patří ti to ,tak si to užívej....)))))))))

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 19:51:13

Orličák >> dík třeba se zúčastním i když teď mám známost a bydlím v hk .

Orličák - Profil | Ne 25.12.2011 19:46:01

Slavíček >> první víkend v únoru

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 19:39:18

Orličák >> Tebe bych tady nečekal . Kdy pak máte ten sraz v hořících ?

Orličák - Profil | Ne 25.12.2011 19:32:19

Slavíček >> :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kobr.d - Profil | Ne 25.12.2011 19:11:34

patlal >> Navíc do ty drážky od síta jde perfektně schovat zarážka a kapr nemůže mít ani tucha , že narazil na past. :-))

Slavík - Profil | Ne 25.12.2011 14:07:38

Jirka Klíma - >> Ani jedna metoda co uvádíš neni dobrá,mám odzkoušeno že jediné co opravdu funguje je tento návod jednoho z guru českých vod i angláni na to přechází !!!
http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=12432

agig - Profil | Ne 25.12.2011 14:02:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jirka Klíma - >> Ahoj jelikož jsem kuchař tak si boilie vařím v práci tak že jsem měl možnost porovnat vodu a páru voda je OK což o to ale jediný co jsem zjistil že boilie vařený ve vodě nabere víc vody do sebe a pak i sušení je delší a je větší možnost zaplísnění pak jsem vařil boilie v páře v konvektomatu cena této mašinky činí 250000 kč což pro domácí ůčeli neni příliš vhodné ;-) ale je fakt boilie supr vysušení za 4 dny menší stráta aromat tak že když je na to správnej stroj je to supr když jsem to dělal v hrnci nad párou nebylo to ono trvalo to moc dlouho to co jsem vařil ve vodě 4 min tak v hrnci v páře 8 min pára v konvektomatu 4 min ale bezestrát a boilie krásně suché tak že kdo má tuto možnost doporučuji ;-) ale klasika voda taky OK tak že nakonec je to celkem jedno kde to člověk udělá rozdíl v záběrech není pouze v sušení tak že asi tak ;-) ;-)

pelikan aliaz STOP S - Profil | Ne 25.12.2011 12:37:56

vařím to klasicky ve vodě,ve starém friťáku...vše funguje jak má.

patlal - Profil | Ne 25.12.2011 11:07:29

Slavíček - Zimní lov mám moc rád a zjistil jsem že ty potvory mají různé chutě rok co rok :-)

patlal - Profil | Ne 25.12.2011 11:06:23

VL.K. - No vidíš takovej starej pardál a člověk aby ho ještě něco učil :-))

VL.K. - Profil | Ne 25.12.2011 10:38:24

patlal >> čeče to je rada nad zlato :-)) slibuju čestný pionýrský,že se jí budu držet :-))

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 10:25:24

patlal >> To jsem psal že musíš znát vodu kde se v zimě ryby drží . Ale na všechno taky nejdou něco je holt úspěšnější chytám v zimě už 6 rokem tak jsem něco vyzkoušel .

patlal - Profil | Ne 25.12.2011 10:19:12

Slavíček - Základ je hodit to kapjovy k hubě ..

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 10:17:31

VL.K. >> Žádný kostky nepotřebuju dělat . Základ úspěchu třeba teď je znát dobře vodu a směs která rychle uvolňuje . Teď chytám na svůj zimní specijál který se chová jako peleta a postupně se rozpouští .

patlal - Profil | Ne 25.12.2011 10:16:57

VL.K. - Něco nevím tak se zeptám čeče :-))

Pvl - Profil | Ne 25.12.2011 10:14:59

.

VL.K. - Profil | Ne 25.12.2011 10:12:45

patlal >> a já si porád říkal,proč mi to na ty kulatý nebere, já to dělal až do teď opačně :-)) díka za radu kamajáde, konečně už něco snad chytím, protože budu chytat jen na ty s kostičkama od sítka !!

VL.K. - Profil | Ne 25.12.2011 10:11:15

Slavíček >> tak to Rosťo vyzkoušej a pak nám sem hoď raport :-)) a nezapomeň si vzít nějaký s těma kostičkama od síta, jak píše patlal ty jsou nejlepší :-)) Držím palce!!!

patlal - Profil | Ne 25.12.2011 10:08:17

VL.K. - Já nastražuji pouze ty s otlakem od sítka,podle mne jsou mnohem kvalitnější ostatním krmím...

Slavíček - Profil | Ne 25.12.2011 10:07:21

VL.K. >> Souhlasím s tebou že je zbytečný řešit jestli vařit ve vodě nebo napařovat. Někdy má velký vliv i velikost tvar ale barva tomu moc osobně nevěřím . Ostatně zítra chci jet na pár dní .

VL.K. - Profil | Ne 25.12.2011 9:58:44

Petr.J >> něco na tom bude :-)) Mohli by jsme výrobcům doporučit,aby ke každému balení přidávali balení ekologických barviček,aby si každý mohl dotvořit barvičky podle svého nejlepšího estetického vkusu :-)))))

Petr.J - Profil | Ne 25.12.2011 8:59:30

VL.K. >> Já bych ty kostičky od sejta nebral zase tak na lehkou váhu. Kapr není žádnej trouba je jeho estetické cítění je na velice vysoké úrovni. Proč myslíš, že se dělají dokonale kulaté kuličky nezkutečných barev, jenom pro to aby byly hezké a vyvolaly u kapra touho něco tak krásného ochutnat.

Rajsi - Profil | Ne 25.12.2011 0:37:45

Roky vařím boilie ve friťáku ve vodě a kapři proti tomu nic nemají, ba naopak:-) Když kuličky vyplavou, tak je ještě vařím 1 minutu a jsou perfektní jak pro nastražení tak na vnadění. Po uvaření je sypu betainem.

petr12 - Profil | So 24.12.2011 20:04:30

Prchlajs >> tak dem pařit...pa(á)řit..o))

Ctvrtek - Profil | Pá 23.12.2011 21:52:00

Prchlajs >> Moje řeč!! ;)

Prchlajs - Profil | Pá 23.12.2011 21:50:21

Standama >> šu...í je pro děcka chlapi si vypijou:D

Standama - Profil | Pá 23.12.2011 21:45:33

Vy tady řešíte jestli vaření a nebo paření, ale co páření?

Prchlajs - Profil | Pá 23.12.2011 21:40:51

Voda vs pára vůbec neřešim.Pokud nemáš zbytečný místo a peníze abys koupil konvektomat (a pokud naválíš takový množství abys ho využil)tak je to zbytečnej pakec vařit v páře.Myslim že je to zbytečný a bez rozdílu ve finálovym výsledku.

piskothonza - Profil | Pá 23.12.2011 19:49:03

Jirka Klíma - >> cus koule jen pařim,davkovani tekutych slozek snizuju na nejspodnejsi hranici, nejaky kosticky od sejta kapr neřeší a pak susim, dřive jsem hodně zamražoval ale zda se mi,že z vyshlejch kulicek se tekuty složky uvolnujou rychleji než z mraženejch

kuliskuli - Profil | Pá 23.12.2011 19:28:34

vubec to neres pokud nepotrebujes jen koule, ja to uz par let varim ve streve na tlacenku a neutece ani vune ani barva , narezu na potrebny tvar a narubu to spombem , funguje to skvele

Ctvrtek - Profil | Pá 23.12.2011 19:07:40

Jirka Klíma - >> Moc to řešíš.Mililitr sem,mililitr tam v esenci a vařím ve friťáku.Nikdy mě to ani nenapadlo stopovat,takže koule vařím do tvrda :) Oni si to šupináči přeberou!

VL.K. - Profil | Pá 23.12.2011 18:55:11

petr12 >> nezbývá jinak než že souhlasit kolego !! a dokonce ani rybám nevadí,když je na pár kuličkách kostička, tedy otlak od síta :-))) Kapr je gurmán, zajímá ho něco jiného a ne jestli je to kulička s kostičkama:-))