Jak udržet nástražní rybky na živu

zdarec,mohl by mi někdo poradit jak přechovávat nastražní rybičky co nejdéle na živu?bydlím sice u potoka,ale v záplavové oblasti a už jsem o pár rybek i s nádobou přišel.Tak se ptám v čem a za jakých podmínek ty rybky udržím co nejdéle na živu.Za jakoukoliv vychytávku předem dík,MIG
Autor diskuse: MIG - Profil , 14.12.2011 dravci - nástrahy, návnady

Howy - Profil | Po 2.1.2012 14:52:58

Ahoj, záleží na množství a velikosti rybiček. Ale v 50 litrové nádobě ti tich cca15cm se vzduchováním vydrží 50 - 70 úplně v pohodě 3 měsíce. Chce to občas obměňovat vodu. Míval jsem je takhle v garáži:-)

Mr.Mepps - Profil | Po 2.1.2012 13:41:56

Blažík >> No jo tý vado tobogán pro rybyčky .

Blažík - Profil | Po 2.1.2012 13:12:45

Mr.Mepps >> Co by ne, mají to i s tobogánem :D

mipa64 - Profil | Po 2.1.2012 12:52:35

Dětská vanička, filtr , vzduchování a jednou za uherák přikrmit. Hlavně nesmí být "teplejší" voda, jinak to nerozplavou :-))) ....obyčejné, ale funkční.

Mr.Mepps - Profil | Pá 30.12.2011 12:55:35

jurda >> :D :D v tý nádržce na vodu jak ho to mohlo napadnout.

jurda - Profil | Út 27.12.2011 17:28:40

MIG - >> Znal jsem jednoho co je přechovával v záchodové nádržce,čuměl jsem jako blázen,ale fungovalo to.Druhej zase je míval v lednici ve spodních zásuvkách na zeleninu :) je spousta způsobů.Já je mívám v 50 l barelu se vzduchováním.

Mr.Mepps - Profil | Út 27.12.2011 17:15:28

MIG - >> Dávat jim do vody led a tak jim zpomalíš metabolizmus.

rybomil - Profil | Út 20.12.2011 8:32:37

nofish >> na svých prakticky každoročních cestách ( roky 1975 - 1986 )na střelby protivzdušných raket do karakumské pouště vojenským vlakem jsem zažil mnohé z místní ultury stravování. Smrad ze sušených rybek, typický pro průvodce vlaků v Rusku je nezapomenutelný, neskutečný. Párkrát jsem zkusil ochutnat, chce to fakt silný žaludek.
Nezapomenutelná je historka, jak jsme s vojáky roznášeli jídlo po vagonech ( měl jsem zrovna dozočího přepravy ). Na oběd drůbeží polívka s nudlemi, pečené kuře, bramborová kaše, třešňový kompot, puding. Ten ruský průvodce vagonu poděkoval, vše vysypal do jedné velké mísy, zamíchal a pane jak mu šmakovalo. No vono je vlastně jedno, jestli se to smíchá venku, nebo uvnitř :-)


grundle nedělám, bo klasický řezani jsou nedostatkový matroš ... a bylo by jich i škoda.



Dravci nejdou ... protože v NE u břehu ještě v poho jezdili malý rybičky jako na sklonku léta. Oukleje normál sbírali pidimušky z hladiny.

Kreja - Profil | Po 19.12.2011 23:33:39

Sice žádnou vychytávku nemám ale bez problémů je udržím ve sklepě ve vaničce se vzduchováním Musím je pořádně zakrýt jinak některé vyskočí Letos musím vodu měnit co třetí den protože je stále teplo a hlavně dravci v okolí vůbec nejdou už pomalu měsíc Tak je to trochu náročnější Ale běžně mi vydrží do konce sezóny a před ty co co se dožijí zámrazu pár dnů před vypuštěním krmím J.

Rybovrah 1 - Profil | Po 19.12.2011 22:52:15

rybomil >> Ty v... , každej trochu slušnej rybář-kulinář ví že sůl je konzervant(určitě nic nerozkládá).
A co grundle, ty připravuješ taky nevykuchané!

nofish - Profil | Po 19.12.2011 22:51:10

rybomil >> je to divné no. Kdysi jsem se divil rusákům jak somrují karasy a pak je suší, zase o smaženého kapra se moc neprali. Asi je to o zvyku a o tom jak jsi naučený to udělat.

rybomil - Profil | Po 19.12.2011 22:43:57

nofish >> podle mě fšechny tyhle východní ryby stojej za velký kulový - vem si pangase, tlustýho bika, stříbrokarase no a tenhle mor. Eště tak amurek. Voni ty východní národy na náš vkus maj jiný tradice a chutě.........tady za týden polknu větší mísu černý sladký vomáčky se švestkama, rozinkama, brusinkama,vořechama s mandlema, rybí ( kapří? ) porce v tom a dám si k tomu nějaký sladký pečivo, nejlíp vánočku.

nofish - Profil | Po 19.12.2011 22:35:08

rybomil >> těžko říct. mám zkušennost že se dá sežrat skoro všechno, když se to umí připravit. Ale tohle je jedna z mála ryb co jsem fakt nikdy nezkoušel. Karas se dá, ale tohle?

rybomil - Profil | Po 19.12.2011 22:33:09

nofish >> víš jaká ? dobrý prase fšechno spase.... to nežerou ani rackové, když maj na výběr :-)
nasolit a nechat nevykuchaný rozležet střeva v soli, hmmm to je fajnšmekr



rybovrah : ty woe to mi připomělo ty echtovní wjetnamský postupy co se dávaji do těch jejich láků a vomáček 12 - 15 dní nasezený kachní vejce

Rybovrah 1 - Profil | Po 19.12.2011 22:09:01

nofish >> Nepřebírat, nekuchat, na dva dny zanechat v lednici zasolené. Pak omýt zalít na 3dny převařeným nálevem vody s octem 1/1. Pak vyjmeš pouze malé filátka(hlava, vnitřnosti a páteř-odpad) a dle chutí si uděláš sladkokyselý salát(cibule, paprika atd.)

nofish - Profil | Po 19.12.2011 21:55:14

Rybovrah 1 >> ono se to dá fakt sežrat? I když je rpavda že jsem to nikdy nezkoušel, Je pěkně hnusná- vzhledově a přebírat velké z malých by se mi nechtělo.

Rybovrah 1 - Profil | Po 19.12.2011 21:52:06

Já nepustím ani Střevličku východní("razboru"), jsou výborné ve sladkokyselém nálevu.

rover - Profil | Po 19.12.2011 20:21:58

nofish >> V tom je právě ta "krása" rybolovu, ...rozumíme si, zkušený lovec pomyslnou hranici odhadnout dokáže. Tu poslední větu nekomentuji, ..."lidé jsou různé" :-(

nofish - Profil | Po 19.12.2011 20:10:19

rover >> já to beru. Chytit rybičky a pak na ně chytat dravce je optimální a neboj se, že by se mi to nelíbilo. Ovšem víš jak je to s tím když potřebuješ- tak nechytíš no.... Mrtvou rybičkou, kolikkrát i z toho samého revíru, si myslím té vodě neublížím. Ale znám pitomce co měli razbory na okouny a pak je vesele vylili do vody, to je na přesdržku, pokud narážíš třeba na tohle.

rover - Profil | Po 19.12.2011 20:06:43

nofish >> Být připravený je "moderní", být s přírodou se dnes nějak nenosí. Brach to napsal přesně dle "bible", ...mrknout na minulost není k zahození ...

nofish - Profil | Po 19.12.2011 20:01:37

rover >> nástražky? Nebudeš mi věřit ale po hlavě a do mrazáku (každou praštím po hlavě). Vím, nevykrvená, není to podle předpisů. Omlouvám si to tím, že jestli je ta ryba jen omráčená a ne zabitá tou ranou do hlavy, že ji to tak nebolí když mrzne....... Padnout jsem je letos nechal jednou a spíš blbostí a vyčítal jsem si to ještě pár hodin, že jsem je nepovraždil přímo u rybníka. Jsem docela citlivka, pokud jde o trápení ryb pokud to není zabití kvůli konzumaci. Ale holt jak to uděláš?........

rover - Profil | Po 19.12.2011 19:56:04

nofish >> Jak je zabíjíš ?