Je to ještě svazový revír?

Pisník Boudy 451 033 LABE 30, GPS 50°5'43.444"N, 15°43'0.807"E, rozloha 51,5 ha. Obvod pisníku je cca. 3,9 km, z toho 1,9 km je zákaz rybolovu, 0,6 km je otlučeno cedulemi "SOUKROMÝ POZEMEK VSTUP ZAKÁZÁN" a celosezónně zataraseno karavany a stále se to rozšiřuje. Na půl kilometru je nudi pláž, kde se musíš k háčku ohýbat bez plavek, jinak ven. Zbývá cca. 900 m břehu, kde je docela velký tlak o místo. Jak to vypadá jinde na podobné vodě? Má význam do takového revíru sypat ryby?
Autor diskuse: Rams - Profil , 15.9.2011 všeobecné - revíry, cestování

Bezďa - Profil | Pá 11.3.2016 8:46:37

valcha186 >> ono to bude asi důsledek minulého režimu. Všecko bylo všech a nikdo to neřešil. Přehrady se stavěli a nikdo se nikoho neptal. Ono taky třeba nebylo koho když pozemek byl družstevní.
Nevím jak by to šlo řešit. Možná se pobavit s právníkem. Třeba by povodí pozemek vykoupilo nebo se k tomu postavilo tak, že by ti platili nějakou náhradu. Ale moc nadějí bych tomu nedával :-)

Rožnovák - Profil | Čt 10.3.2016 22:36:47

Rams - >> Svazová revír to bezpochyby je,když je v soupisu,i když pěkně okleštěný.Na svazu možná počítají s tím,že nudisti a obyvatelé karavanů jsou sezonní zálěžitost přes letní měsíce a po zbytek roku nejsou hrozbou.Pokud jsi na soukromém pozemku,je to vždy na vlastním uvážením i když ti rybářský řád říká,že máš přístup.Pokud tam bude cedule a u ni dvoumetrový uřvaný chlap najdu si radši jiný flek,ale pokud tam má piknik rodinka,které nevadíš a ještě mají snahu navázat konverzaci,může člověk v klidu začít chytat.U nás máme louži 10 ha, nesmí se chytat z hráze a 100 m od ní, je to tak 1/5 obvodu,v létě je tam ještě půjčovna loděk,a nedá se chytat s pláže protože je obsazena lidmi plus nepřístupné břehy to je další 1/5.Takže přes letní měsíce tam nejezdím protože líp si najdu místo na jaře a na podzim,je tam taky méně dovolenkových rybářů.Tvůj poslední dotaz bych spíš směřoval na danou místní organizaci,která daný revír obhospodařuje- Mo Pardubice, netuším jaké ryby tam mají v zarybňovacím plánu respektive jak ho plní.

valcha186 - Profil | Čt 10.3.2016 21:27:08

Bezďa >> Nepleteš se. Jsem vlastníkem vodního toku. Můj kolega vedle to má také zapsáno na katastru. Pozemky jsou také až přímo k vodě a někde jsou už přímo i ve vodě. Tak o čem, o tom. Je to moje a nemám a nemusím mít revír. A co teď. Platím i daně z uvedených pozemků, pravidelně a poctivě .

cecvarek - Profil | Čt 10.3.2016 21:13:27

Nevíte o někom, kdo má u této vody pozemek ? skym se dá normálně dohodnout. .. S p. Bydžovským to jen tak prý nejde.

malamut - Profil | Pá 16.9.2011 18:57:12

Mrknato >> tím je to vysvětleno, nicméně pokud jsem do druhého dne, jebu jim na to, abych o půlnoci pobil ryby, na druhý den druhý vezírek a je to, rybu musím uchovat, aby se svalovina neznehodnotila :-)))

Mrknato - Profil | Pá 16.9.2011 18:53:51

malamut >> Proto se zakázalo to přechovávání úlovku ve vezírku do "druhého dne"..... ))) blatníci.

malamut - Profil | Pá 16.9.2011 18:50:00

Mrknato >> týjo, to máš zmáklý...

:-)))))

Mrknato - Profil | Pá 16.9.2011 18:48:18

malamut >> Délku napíšu modrou tužkou a na druhé straně mám gumu...... no a na konečnou míru propisku v druhé kapse.

Edit : očůrat můžeš úplně všechno. Brát desítky malých potočáků, hájené ryby.... Jde o to, že přes ten "vezírek" to vypadá dost legálně.

malamut - Profil | Pá 16.9.2011 18:43:46

Mrknato >> no jo, ale to by museli být stejně dlouzí, jaké zapíšeš :-))) Mají to jen VČ, je to nesmysl, když budu chtít zmasit denně čtyry kapry, prostě je zmasím, nemusím si je psát den předem, jsou to kokoti.

Mrknato - Profil | Pá 16.9.2011 18:41:05

malamut >> Já ti řeknu svůj názor, proč rybář nemůže mít ryby v saku do druhýho dne. Myslím si, že když si předešlý den zapíšeš 1, nebo 2 kapři, chytit je ani nemusíš a lovíš druhý den a ulovíš jednoho kapra, druhýho, může je každý rybář prohlásit za ryby z minulého dne a lovit dál. Třetího a čtvrtého kapři. Voto asi de. Když tě bude RS kontrolovat a ty nebudeš mít žádného, můžeš tvrdit, že jsi je včera odnesl domů. Pokud máš ve vezíru jednoho a ze včerejška zapsané dva kapři, můžeš klidně říci, že jsi toho jednoho večer upekl a snědl..... nebo jednoho poslal dom..... No a kapři přece musíme chránit, ne?

Mrknato - Profil | Pá 16.9.2011 18:34:11

Badimura >> A kdopak je tam drží, volí? No asi ti, kterým současná bezprizorní situace nahrává a vyhovuje. Tito pánové asi na VČS jednotlivých MO nejezdí. U nás jsem je doposud neviděl. Měl jsem ale to štěstí, že jsem byl přítomen územní konferenci cca před třemi roky a proto vím o co a komu jde. Pokud se toto nezmění, nemá cenu si cokoliv nalhávat. U vědomí tohoto stavu se pak nedivím rybářům, kteří si stanovují "vlastní BP".

malamut - Profil | Pá 16.9.2011 10:52:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Badimura >> no to by mohl, bo nemůžu mít rybu v saku do druhýho dne, a nedokázali mi to normálně vysvětlit v čem je problém, prostě tak rozhodli kokoti, ve VČ je možný všechno. I zarybňování budoucích kaprodromů za prachy současných členů ČRS.

Badimura - Profil | Pá 16.9.2011 10:35:51

Mrknato >> Já se divím že nevystřídáš Bialka s Pohlem a mohl by jsi tomu velet.

Mrknato - Profil | Pá 16.9.2011 9:44:24

Rams >> Otázka stojí, zda-li je to ještě revír, viz "Mácháč". Já skutečně nechápu, jak je možné, když si na SVÉM pozemku vykopu 1/2 ha jámu, ta se zaplaví vodou a tím pádem se stane součástí jakéhosi revíru, kam má přístup kde kdo a může si tam dělat téměř co chce. To mně nepřijde normální. Jistě, voda je státu, ale okolní pozemky jsou stále moje, nebo už byl zase nějaký "únor"? Pobřežní pozemky u "státních" vod (řeky, přehrady, jezera) jsou jasně dané, stanovené, proč k nim přidávat další pozemky, na kterých budou rybáři tábořit, rekreovat se na úkor vlastníka? To už není "volný průchod krajinou", ktetý má tradici a oporu v zákonech.

Co se týče zarybňování, tak to je stanovené dekretem na celý revír. Zarybňování jednotlivých uzavřených vod revíru Labe30 je na hospodáři. Stejně tak je zajímavé, že dekret a tím i zarybňovací povinnost se neměnila asi hezkou řadu let, oproti stále rostoucí výměře "revíru"...... Navíc ani uživatel, Vč.ÚS vůbec neví co je součástí revíru, (viz vyjádření jednatele Vč.ÚS na diskusním fóru MO Pardubice), ani krajský RO není v obraze a bublá z neznalosti..... Pak kroky MO Pardubice v jednání s MZe jsou jen partyzánština a podle toho to i vypadá. Tyto diskuse by se měly odehrávat na stránkách http://www.vcus.regis.cz/. Tam je ale pohodička, nic se neděje, vše je v nejlepším pořádku.

Rams - Profil | Pá 16.9.2011 8:14:49

Mrknato >> Právě o to mě jde, jezdil jsem do rohu k Opl. a letos? Zátarasy z klád a roští plynule přechází v drátěný plot a ráno jenom čučíš, jak se od břehu odpíchne člun a klidně se jede prokrmit lovné místo, přičemž "Lov z plavidel, zavážení nástrah a návnad povoleno jen na hlavním toku", jak je zcela zbytečně uvedeno v pravidlech. Takže si myslím, že my co tam nemůžeme prakticky chytat (na teorie se vyprdněte) sypeme peníze svazu a ten zase sype ryby do vody, která je omezováním přístupu k vodě stále méně atraktivní. Neměl by to svaz zohlednit?

Rams - Profil | Pá 16.9.2011 8:06:42

scrio >> OK, to ví asi každý, že může vstoupit na soukromý pozemek za účelem rybolovu a stejně každý ví, že majitel pozemku si začne jako náhodou v ten čas hrát, např. s motorovou pilou, tobě za zády. Tak klidnou rybačku!

Mrknato - Profil | Čt 15.9.2011 18:25:41

Rams - >> Ještě jeden moment je zajímavý. A to ten, kdo zarybňuje a za čí peníze a co dělá se svými? Ono "sypání" ryb se spojuje, nevím proč s MO, ale sypat ryby může kde kdo, třeba i KrásaBaits.......

Mrknato - Profil | Čt 15.9.2011 17:58:00

Rams - >> Za 1) Ryb. orgánem pro tento revír je MZe, které řeší, neřeší obdobný podrevír na Labi30 (Mácháč). Průběžný stav o tomto bývalém revíru zde byl částečně zveřejněn.
Za 2) Písák není řeka, přehrada, kde je vlastník pozemků stát, nebo státem řízený správce, jak např. Povodí. Jen tím, že někdo (soukromý vlastník) odtěží písek, mají jakási neurčitá práva (VRP) přejít na jiný subjekt? To je pozůstatek bolševizmu, který ulpěl na rybářském zákonu 99/2004 ve formulaci pobřežního pozemku. Je vidět, že tato formulace je neudržitelná a proto ji ani MZE nedrží, viz Mácháč a Boudy.

Správně jsi poznamenal, že pokud na této uzavřené části revíru není možný VRP, neměla by tu platit ani zaryb. povinnost.

kakr - Profil | Čt 15.9.2011 16:58:40

scrio >>
Bubláš z mrákot. (copyr. M.D.)
Soukromý pozemek může být klidně i dva metry v řece.

scrio - Profil | Čt 15.9.2011 16:55:19

Při cele delce toku řek.. je 2 metry povodí, tam si nemuze nikdo vyznacovat soukromy pozemek a zakaz lovu ryb a zakaz vstupu, Nikdy jim povodi totiz neproda 2 metry od vody nebo jak je to ted.. A ty jako rybar smis vstupovat na soukromy pozemek za ucelem ryblovou, skodu kterou napachas musis uhradit.

pouzy - Profil | Čt 15.9.2011 16:47:00

A bude hůř,karavany už mě taky pěkně sej..u.

Bezďa - Profil | Čt 15.9.2011 16:30:40

Podobné je to na DYJI 7 a 5. Karavany, soukromé pozemky, zákazy všeho druhu,..... Jo co nás čeká v budoucnu si ani nechci domýšlet.
někde někdy jsem četl že pozemek 2 metry od vody je povodí a tam ti snad nikdo nemůže zakázat chytat, ale možná se pletu.