Někdy se stydím,že jsem rybář

Včera jsem se byl projet kolem vody,bylo krásné počasí tak jsem chtěl využít volný den strávit jej pokud možno příjemně. Co jsem ale viděl mi úplně vzalo iluze o některých z nás. Rybář chytil mírového kapříka a jak ho vytáhl na břeh přišla se na rybičku podívat malá holčička s maminkou. To co následovalo byla opravdu síla. Pan Rybář vzal ze země větší kámen a začal jím mlátit rybu po hlavě,krev stříkala všude kolem a děvčátko propuklo v hysterický pláč. Po šoku jsem tohoto pána slušně,leč důrazně upozornil na přítomnost dítěte a hlavně na rybářskou etiku. Byl jsem poslán do .... a s dotazem co mi je po tom. Rychle se zbalil a zmizel.V této chvíli jsem byl opravdu rád,že jsem neměl v ruce udici. Velmi těžce bych se díval do očí oběma dámám. Měli jste taky někdo takovou zkušenost. Pevně doufám,že ne.

Poušťák - Profil | Út 6.9.2011 9:55:28

šumava >> palec nahoru..)))

šumava - Profil | Út 6.9.2011 9:50:33

bolllekas >> zasmál jsem se, pěkné a s těmi dětmi rozumné (bez ironie) Já tak vychovávám děti taky, zabíjeli se mnou králíky, slepice, zpracovávali divočáka, srnku ap.. Rybu, pokud si chce kluk sníst, musí si ji sám zabít. Říká se tomu mužný vztah k přírodě (J. Mahen). Na druhou stranu jsou děti vychovávány v tom, že se nic nezabíjí bezúčelně a zbytečně, ani nad potřebu. Ryby lovíme, nějaké občas zabijeme abychom je snědli. Nevidím v tom nic špatného. Při zabíjení holt teče krev, ale to konečně děti znají dobře z televize či počítačových her. Možná paradoxně je prospěšné, když to vidí v reálu, alespoň si uvědomí že něco zabít a definitivně tím ukončit existenci,to až taková sranda není.

Saddám - Profil | Út 6.9.2011 9:11:36

Nebyl jsem tam, nicméně se domnívám, že té ,,umělecké" nadsázky je zde poněkud mnoho. Při množství krve,kterým ryby obecně disponují, si neumím představit činnost, při níž by kapří krev ,,stříkala všude kolem". Snad jedině rybářova krev, kdyby si při ůderu kamenem proťal tepnu na zápěstí. V tomto případě bych ovšem chápal,že autora článku poslal, tam kam poslal.
Ovšem i já se někdy stydím, za to, že jsem rybář. Je to tehdy, když vidím, co mnozí z nás dokážou svými automobily,sekerami, pilami a hlavně odpadky v přírodě vytvořit. Za to, že lovec usmrtí svou kořist se snad není třeba stydět (pokud to umí).

CarpHouser - Profil | Út 6.9.2011 6:49:48

nadrazak - >> Tak toto vídám u vody běžně, proto tam chodím tehdy, kdy je tam nejmenší nával. Teď jsem třeba rád, že se udělalo hnusně a že se ochladilo, hned bude u vody příjemněji ...

Butchi - Profil | Út 6.9.2011 6:25:43

Prostě jsme zas u toho, že jsou lidi vykradení z toho extrémního C&R. Už ani rybu pořádně zabít neumí. Dřív stačil jeden úder malíkovou hranou a bylo hotovo.

Dneska se s tím dělají takové obstrukce, až to hezké není.

Problém je v tom, že laická veřejnost zná akorát toho vůči zmijímu jedu imunnímu Kubu Vágnerů, který prohlašuje, že ryba je kámoš, místo focení s buchtama někde v hospodě se nechává zvěčnit s Arapaimou Gigas, kterou si beztak jednou vezme až to bude legální.

Jarda 2004 - Profil | Út 6.9.2011 0:27:31

nadrazak - >> Takových kolegů je dost ale nemám potřebu se stydět za něco co dělají druzí to bych nic jiného nedělal.

Kozič origin - Profil | Út 6.9.2011 0:13:52

Shafi >> Pokud pouštíš, můžeš. Jen musíš potomstvu vysvětlit, že pouštíš a že můžeš, poněvadž oni nepouštěli. Jediný problém spatřuji v kameni.
Takže můžeš, pokud pouštíš, a pokud máš paličku od Nikla za litr.

Shafi - Profil | Út 6.9.2011 0:08:43

Kozič origin >> Kéž bych někdy mohl.

Kozič origin - Profil | Út 6.9.2011 0:06:32

Shafi >> Tak to musíš ty ožralce právě zabít kamenem.

bolllekas - Profil | Út 6.9.2011 0:06:07

nic zlého na tom není holčička to rozdejchá.k nám na chatu když někdo dovalí děcka a podaří se jim ulovit kapra a chtějí si ho vzít musí asistovat i zabití a vyvrhnutí a následné přednášce o plynovém měchýři jikrách,ledvině srdci atd.to jsou děti 7-10 let ty starší pokud chtějí kapra papat si ho za asistence už musí kuchnout sami.no pokud přijde řeč na Wágnera a pouštění je jim sděleno že proto je pan Wágner tak hubený a slabý že potom nevytáhne ty největší ryby a musí lhát:))

Shafi - Profil | Út 6.9.2011 0:04:01

Kozič origin >> Jasně, to byl jen kontrast. Myslel jsem tím, jako když jedeš třeba autobusem s malým dítětem a namachrovaní studenti, nebo ožralci po sobě řvou sprostě. Je to reálný svět, mluví se tak, ale je to nevhodné v přítomnosti dítěte. Proti samotnému zabití ryby kamenem nic nemám.

Paulus - Profil | Po 5.9.2011 23:58:51

nadrazak - >> Styděl by ses že děláš na jatkách ?
Salámy na stromech nerostou ...

Kozič origin - Profil | Po 5.9.2011 23:57:09

Shafi >> Právě že psychopati či jinak poznamenaní lidé rostou především z těch zhýčkaných smradů, kteří kontaktu s realitou měli v kombinaci s jakože "správnou výchovou" pomálu.
Ramba ani Nezvratný osud bych s přirozeným usmrcením kapra nesrovnával.

meteor - Profil | Po 5.9.2011 23:54:46

nadrazak - >> počítám, že ona mamka s holčičkou k němu nepatřily, je tak?
Jinak mně přijde - co se vlivu na dítě obecně týče - o dost horší, co za sračky pouští v TV, nehledě na rodiče, kteří umožní děckám se na ty sračky dívat (a k tomu patří i různé krimiseriály a "krváky", válečné filmy atd. - nebráno jako "sračky", alebrž jako pořady nevhodné pro děti řekněme předškolního věku). A to ani neberu v potaz, že každé druhé děcko doma dřepí u PC a šmíruje po netu... který je plný podobných sraček :-)
Suma sumárum, holčička měla (možná nevhodný a nechtěný) zážitek, ale je to pořád lepší, než kdyby se dívala na vraždění v televizi. Které je navíc dost neosobní a IMHO má na osobnost dítěte větší a horší vliv nežli tebou udané utlučení "in natura". Třeba z ní bude vegetariánka (nebo nedejbože veganka), což by byl ovšem smutný osud :-)

PS: jako malý vesnický klučina jsem byl účastníkem mnoha domácích zabíjaček a myslím, že nějaké negativní následky to na mě nenechalo. Alespoň na sobě nepozoruji sklony k sériovému vraždění ani neomdlévám a nepomočuji se při pohledu na krev ;-)

Shafi - Profil | Po 5.9.2011 23:47:48

Kozič origin >> V pětadvaceti se tomu určitě podivovat nebude.Matka by ji měla rovnou posadit před televizi a pustit ji třeba Ramba, nebo Nezvratný osud ať ví, co jí v životě může potkat :). Některé věci prckovi nevysvětlíš a jen jí to může poznamenat.

Carpeater - Profil | Po 5.9.2011 23:42:21

Shafi >> no, je to další sociologický průzkum. O tom ani potom ... :-))

Shafi - Profil | Po 5.9.2011 23:34:21

Carpeater >> Nedělej že nevěříš na jezinky :( Ještě napiš, že neexistuje JEŽÍŠEK a beru provaz a jdu se zastřelit do rybníka.Nic nereálného na tom popisu události nevidím.

Kozič origin - Profil | Po 5.9.2011 23:32:18

Shafi >> Tak děvenka aspoň ví, že ryba se dá zabít. To není nic nenormálního. Děti rostou a učí se, právě proto se z nich jednou může stát dospělý tvor. Aspoň se tomu děvče nebude podivovat v pětadvaceti. Bylo by to divné. To však nezáleží na chlápku od vody, ale právě na té její matce, zdali jí to dokáže správně vysvětlit.

Carpeater - Profil | Po 5.9.2011 23:28:46

nadrazak - >> ty nevíš, že lhát se nemá a že MM kontroluje IP adresy? Nadto, tvůj pohyb na internetu je monitorován a to, že budeš následovat bílého králíka tě nespasí, fešáku.

Carpeater - Profil | Po 5.9.2011 23:25:42

Shafi >> ten příběh je stejně reálnej, jako jezinky.

Shafi - Profil | Po 5.9.2011 23:21:49

nadrazak - >> Před tou holčičkou to bylo určitě neetické a hodně nerozumné. Nebyl jsem tam, tak nevím, jestli mohl chvíli počkat, nebo aspoň upozornit maminku, že bude zabíjet rybu. Vzhledem tomu kam tě poslal, by ho to asi ale ani nenapadlo. Na druhou stranu nemám rád, když rybář hodí živou rybu do vezírku a upaluje s ní domů, aby ji hodil pololeklou do vany a nejlépe, aby ho někdo cestou viděl, co chytil. Ale hlavní problém je tu hlavně přítomnost dívenky u celé věci.

Kozič origin - Profil | Po 5.9.2011 23:14:10

Jáký je rozdíl v úderu kamenem a úderem paličkou? Jsem nuzný, zabíjím tedy většinou kamenem. Párkrát mi ale bylo dopřáno zkusit paličku. Připadal jsem si hned líp. Když jsem se nestrefil, bolelo mě to ovšem stejně. Tak nevím.

Carpeater - Profil | Po 5.9.2011 23:12:18

Hm. Předpokládám, že rybář ulovil rybu, kterou si v souladu s RŘ ponechal. Dále rybu humánně usmrtil úderem tupým předmětem to hlavy, v souladu s dobrými mravy. Bezbolestně a rychle. Nachomejtl se tam fracínek s paničkou, který naznal, že ryba neroste v supermarketu a propukl v hysterický řev (ačkoli toto se mi jeví jako vykonstruované).
Dále rybář poslal do hajzlu toho kdo tam patřil a šel si po svých.

Soudím, takovej normální, hluboce lidskej příběh, kterých jsou desítky.
Nic závadného.

oskus - Profil | Po 5.9.2011 23:03:18

Mr.Daniel´s >> Brolin - 5.9.2011 20:42:18 >> co to meleš chudáku ????Jeden debil z prajzké vedle druhého.

Brolin - Profil | Po 5.9.2011 20:42:18

oskus >> od Tebe to sedí, ty vydro... Tady hraješ machra a z vody bereš vše co chytneš!!! Raději drž h...! Takové .....y, mám nejraději... Jen se chlubíš osobáky ze soukromáku, Ty frajere :-O

Pellon - Profil | Po 5.9.2011 20:21:48

Tomas.K >> A co je na tom doprdele nesetrne??? vezmes kamen a plesknes rybu dvakrat po hube a pak vezmes nuz a nechas ho vykrvacet... ???

Tomas.K - Profil | Po 5.9.2011 20:10:28

To je fakt moc, i když rybáři rádi přehánějí pokud to tak bylo je to trestuhodný čin. To já bych se asi neudržel a něco mu řek ale vono se u takovejch blbů moc nepochodí. Ale měl tomu chlapovi říct že se dopustil porušení řádu o šetrném zabití ryby.

mimisek - Profil | Po 5.9.2011 20:01:24

někteři z nas jsou prostě nenažranci sprosti

Jirka2121 - Profil | Po 5.9.2011 18:39:51

A kolik krve má kapr v hlavě ? Není to nahodou trošku nafouklé ?

Tommy23 - Profil | Po 5.9.2011 18:34:38

vydra Lucky >> Jasný, chápu Tvůj názor, respektuju ho a máš pravdu v tom, kdo ví, jak to všechno proběhlo. Jinak s tou štikou, o který jsem psal, to jsem viděl na vlastní oči a o tom rybáři si myslím své.

nofish - Profil | Po 5.9.2011 18:25:17

Tommy23 >> tříkilový šutr je lepší než mlátítko od rapaly...... :-)

retrívr - Profil | Po 5.9.2011 18:24:13

nadrazak - >> Přijde mi, že množství a kvalita diskuze se odvíjí od počasí. To se dnes moc nevyvedlo.

vydra Lucky - Profil | Po 5.9.2011 18:20:17

Tommy23 >> Hele Tome, mě zrovna také nesedí umlátit rybu kamenem, ale nepovažuji to za nehumání. Je to vcelku rychlé a mnohem lepší než spousta jiných prasečáren, které je občas u vody možno vidět a už je tu pár lidiček připomínalo. Mě se neomlouvej, dovolil jsem si také jen názor přidati, ale úcta k přírodě by měla jít ruku v ruce s úctou k lidem, přesto, že si ji mnozí nezasloužíme. Není to hezké někoho hned zařadit do říše zvířat, ani to hovádko si to kolikrát nezaslouží. Nevíme kdo, proč, jak to vskutku proběhlo .... Nic víc, nic míň.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | Po 5.9.2011 18:16:06

Tommy23 >> řízek se odjakživa naklepával, na tom nevidím nic divnýho.
Chobotnici taky nejdříve prokousneš a pak s ní mlátíš o skálu.

Tommy23 - Profil | Po 5.9.2011 17:42:21

vydra Lucky >> Tak podle mě se jistě najde lepší způsob na zabití ryby, než ji mlátit několik minut kamenem do hlavy... Tobě to přijde jako normální? Nejde náhodou ryba zabít rychleji? Omlouvám se Ti, že jsem ho nazval hovadem, mně ale vadí, když je někdo rybář a nemá úctu k přírodě a chová se u vody jenom jako, když si jde do řeznictví pro maso...

vydra Lucky - Profil | Po 5.9.2011 17:37:02

Tommy23 >> Na názor máš jistě právo, ale nevím, kdo ti dal právo urážet jiné za jejich. Někoho ocejchovat hovadem proto, že zabil rybu kamenem je opovážlivé a kromě toho bych byl rád, kdyby jsi mi vysvětlil, co je na tom nehumáního. Máš pro toto nějaký argument ???

Tommy23 - Profil | Po 5.9.2011 16:08:18

dosec >> Zabíjej ryby, jak chceš, je to tvoje věc. Nikoho jsem nepoučoval, nikomu jsem neradil, jak má zabíjet rybu, jenom jsem k tomu řekl svůj názor.

Červené karty: Venca888