Boilies do bahna.

Prosim o radu ake boilie najlepšie použiť na chytanie v zabahnenom rybníku.Dakujem
Autor diskuse: KOMA - Profil , 29.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Kocháč - Profil | Po 29.8.2011 17:54:55

Macros >> v pohodě, kdybych měl jen trochu víc času, tak u vody žiju :o)

Kocháč - Profil | Po 29.8.2011 17:52:35

VL.K. >> patří jim to, jednou si třeba taky koupím levitující koulís :o)

RomanBA - Profil | Po 29.8.2011 17:50:20

Chytam na bahne,navezec tak 30cm,nikdy som nekukal ci mi to zapadne do bahna,alebo nie,ale ryba mi na to ide.co sa dipu tyka,aj dipujem,aj nie a zabery su aj aj.ak dipujem,tak v patentkovom extrakte od Mika.co sa guli tyka,pouzivam expresky patentka od mikbaits.

Macros - Profil | Po 29.8.2011 17:46:12

Kocháč >> čau petře jaqk je?? ano je to jen reklama i na bahně se dá chytat pán nenapsal jak silná vrtsva .Na rybníku je spousta míst s různou tlouštkou a hlavně bahno a bahno .At nám to jezdí a pěkně u vody všem

VL.K. - Profil | Po 29.8.2011 17:43:49

Kocháč >> ale jsou tací kteří tomu i věří :-)))

Kocháč - Profil | Po 29.8.2011 17:39:17

SkulalukS >> vždyť je to kravina a jen reklamní tah :o)

lecoun - Profil | Po 29.8.2011 16:14:19

blade8 >> nikdy sem stím nemněl problem

blade8 - Profil | Po 29.8.2011 16:09:40

lecoun >> no jo podle mě peleta asi nebude absorbovat smrad bahna tak jako boilie

SkulalukS - Profil | Po 29.8.2011 16:09:38

KOMA - >> od toho vyvinul TandemBaits "Neutral Boilies", které mají svou hustotu stejnou jako je hustota vody.

Takže výsledek je ten, že ani neplavou a ani se nepotápí.
Takové koule pak do bahna nezapadnou jako klasické boilies nebo popup s bročkem na návazci.

lecoun - Profil | Po 29.8.2011 16:01:01

já dávám peletu +plovku a to mi funguje

blade8 - Profil | Po 29.8.2011 15:59:49

všechno to co tu řešíte je správné souhlasím s tím ale tak mě napadlo co kdyby se nic nebustrovalo a neřešilo prostě bys to tam šupl. Však kapří přirozená potrava je určitě pokud je v tom bahně cítit bahnem ne ???, no ja nevím jen mě to tak napadlo.Ty boilie aji když do sebe natáhnou nějaký smrad z bahna pořád bude něco cítit tou původní chutí ne??? Já se přiznám ještě jsem ten problem neřešil takže to co jsem napsal berte jako otázku

Saniker - Profil | Po 29.8.2011 15:23:38

Toto je veľmi ťažká otázka a poviem aj prečo. Neviem Ti priamo odpovedať na tvoju otázku pretože nepoznám miestny rybník kde chytáš ale vyskúšaj si svoje boilie ktoré ti šlape na ostatných revíroch ale 24 hodin pred lovom boilie nechaj nadipovať alebo naboostrovať v nejakej tekutine boilies má tendenciu nasávať pach z dna a ak nasaje booster tak sa z neho stane nasýtený roztok ako v chémii a pri dopade na dno nebude nasávať pach bahna ja najradšej používam pri zabahnenom revíri boilie Biokrab a Mystic pretože obsahuje prísadu ktorá zabraňuje nasávanie pachu bahna takže nemusím nič boostrovať ale samozrejme tieto zmesky sú z tých drahších a kto do toho nechce toľko investovať dá sa to urobiť aj z lacnejšími guličkami :)

dejff - Profil | Út 12.7.2011 19:34:52

hele bud to to nadipuj aby to nepříjmalo to baho (to jsem slyšel) nebo dej tygří ořech a nebo skus tu nástrahu zvednout pop-up boilísem

Janyy - Profil | Út 12.7.2011 19:27:24

No podľa mňa je úplne jedno, či je guľka bahnom napáchnutá alebo nie. Ja osobne vidím pozitívum v tom, že guľka v zabahnenom rybníku napáchne vôňou bahna. Veľký a starý kapor nevidí žiaden problém, že boilies "smrdí" za bahnom, ešte ho aj nasaje s väčšou dôverou. Možno sa bude čakať na záber dlhšie, ale ryba bude o to krajšia.
Taký je môj názor.

Poušťák - Profil | Čt 30.6.2011 19:30:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> vykašli se na všechny radili a začni krmit a chytat na tygří ořech,bo ten jediný nebere pachy a je to nejlevnější cesta,jak se dostat k větší rybě.Ještě nikdo na světě nevyrobil boilie,které by nepřijímalo pachy bahna,jedině snad umělohmotné.

smaljoni - Profil | Čt 30.6.2011 19:19:06

podívej se na českou kaprařinu s Karlam Niklem poradí dobré figle i montáže
hlavně tu nástrahu a návnadu silně nadipuj a nabustruj at se daří

Tommy23 - Profil | Čt 30.6.2011 18:14:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> Na zabahněném dně nejraději používám Mojito od K. Nikla a Strawberry od IB. Je také dobré dát boilies do kýble s vodou (ne čistou, ale z přehrady či rybníku, kde chytáš) tak na hodinu před náhozem, boilies natáhne vodu a pak už dále nepřijímá pachy z bahna a je více atraktivní... Nebo se mi výborně osvědčuje použití dipů v těchto podmínkách...

Cronicle - Profil | Čt 30.6.2011 17:51:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> Boilies do bahna - presne špecifikované neexistuje..Podstatné je, aby si trafil príchuť, ktorá bude rybám chutiť a pôjdu za ňou..Dôležité je, aby si to boilie mal nadipované, alebo aspoň namočené vo vode, aby ti nenasávalo bahno. Ak chceš chytať na boilies na rybníku, kde ryby boilies nevidia často, tak určite treba aspoň 2-3 dni pred samotným lovom ísť k vode a nahádzať tam pár boilies - avšak, môže sa stať, že prídeš v deň "D" a miesto budeš mať obsadené..

mi-ku - Profil | Čt 30.6.2011 17:24:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> tady to jsem vyčetl o jednou boilie do bahna...a sám i vyskoušel ve Francii

Maple Cream, neboli cesta jednoho boilie.........

Vývoj tohoto boilie byla pro nás velká výzva, což jsme ale zjistili mnohem později. Naší prvotní myšlenkou byl vývoj boilie, který by měl svou krémově – kořeněnou chutí rozšířit naší nabídku.

Mix měl být postaven na bázi ptačího zobu s vysokým podílem praženého konopného semínka a moučky z ořechů. Tyto dvě přísady měly sloužit k podpoře aroma Maple Cream, Aroma by se mělo velmi rychle ve vodě rozpouštět a tyto moučky v mixu se měly postarat o dlouhodobou atraktivní chuť. Koncept byl hotov, první prototypy odrolovány a náš testerský tým byl vyslán k vodě. Nástraha pracovala ve vodě velmi rychle, ale na náš vkus až příliš rychle! Už po krátkém čase bylo boilie „vypláchnuté“ a jeho základní příchuť zmizela. Někteří testeři to viděli jako výhodu a část, která chytala na silně zabahněné vodě zase jako nevýhodu. Náš tým byl tedy rozdělen na dvě poloviny, pravdou je že jsme na nové boilies ryby nachytaly, ale opravdu spokojeni jsme ještě nebyli. Začali jsme tedy přemýšlet jak toto rychlé vyplachovaní dostat pod kontrolu. Složení mixu jsme měnit nechtěli, jelikož se nechá velmi dobře rolovat a ve vodě splňuje přesně to, co jsme od něj očekávali, jen aroma nám dělalo starosti. Máme snad změnit příchuť? Ne! Protože toto aroma nejen dobře voní, ale i výborně chutná. (základ tohoto aroma je z cukrového extraktu). Ale jak máme tedy stimulující efekt nástrahy dostat pod kontrolu? Co zůstane dlouho v nástraze působit? Koření, jasně co jiného. A tak jsme si začali lámat hlavu jakou směs a v jakém poměru použít a hlavně jaká příchuť koření bude k tomuto aroma vhodná. Buchty a pečivo mi projelo hlavou při otvírání sáčku s perníkovým a spekulatius kořením (adventní sušenky). Sestavili jsme tedy z těchto a ještě dalších druhů koření směs, která se přesně hodí k příchuti Maple Cream. Maple Cream pro podporu rychlého výplachu nástrahy a koření Spekulatius pro její dlouhou atraktivitu. První prototypy byly opět odrolovány a vůně těchto koulí nám vháněla do hlav myšlenky, jestli si je raději nedáme k čaji. Byli jsme velmi napjatí, jak se tato nástraha bude chovat ve vodě a co na ní řeknou ryby? Výsledek – nástraha drží nyní velmi dlouhou dobu svou vůni i chuť, i když se aroma po několika hodinách ve vodě začne vyvíjet jiným směrem. Výsledky na silně zabahněných vodách byly nyní velmi přesvědčivé a naši testeři byli velmi spokojeni s dlouhodobou atraktivitou naší nové řady Maple Cream. Tímto jsme Vám přinesli krátký náhled na zrod nového boilie. Jak od první myšlenky přes x kilo odrolovaných prototypů vznikne konečný produkt se kterým můžeme být spokojeni. Není nic horšího než sedět u prutů s nástrahami, kterým ne úplně důvěřujete. Tyto pochyby jsme vzali sami na sebe a představujeme Vám produkt, kterému 100% věříme.



devilmarcel - Profil | Čt 30.6.2011 17:13:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak jak už tu zaznělo je dobré koule a i pelety pár hodin před lovem nabostrovat a nechat natáhnout dobré je i místo pár dní krmit partiklem kukuřice,řepka atd. aby místo menší ryby tzv. vytloukly a udělaly tak tvrdší podklad pro samotný lov..dále bych určitě prodloužil návazce a dal lehčí zátěž a v neposlední řadě bych celou montáž odlehčil používám teflonové longshangy s transparentním rovnátkem které je lehčí jak voda a zmenší taktéž specifickou hmotnost háčku...konec konců je toto téma ve videích mrku a kde pan Nikl na toto téma-,,lov kaprů na bahně" ukazuje:) at vám to hrčííí:)

adam.fsh - Profil | Čt 30.6.2011 16:56:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na blate by som skúsil použiť boilies s vyšším obsahom oleja a arómy. Určite by som ale boilies ako aj pelety, vnadiacu zmes alebo paratikel poriadne naboostroval aby potom návnada neabsorbovala pach z bahna ak absorbuje tak to nebude toľko ako keby si to neboostroval. Ale to je len môj názor

Kubias - Profil | Čt 30.6.2011 16:53:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čus hele na bláte dej o trochu delší návazec,koule je docela dobrý zabalit do těsta nebo nadipovat a určitě k tomu dát pár koulí na pva.díky tomu nezapadnou.ja chytám konkrétně na bláto spearmint od infinity baits.

Strnda - Profil | Čt 30.6.2011 16:44:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> Ahoj,jak pisou ostatni tak vše radne nadipovat,nabostrovat.Nebo taky staci dat par guliii do kyble a nalit na ne vodu z rybnika koule pak nasajou a neprijmaj smrad z bahna..Taky muzes dat i misto boili Tygri orech ktery,nenasava pach bahna...metod je hodne....zkus nejdriv pouzit nejaky partykl atd.

metal - Profil | Čt 30.6.2011 11:30:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlavně pořádně nabůůůůůstrovat !!!

Mára85 - Profil | Čt 30.6.2011 11:28:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOMA - >> Ahoj. Mne se na bahně výborně osvědčilo Palermo od LK baits. Jinak rad chytám na panáčka či plovák, který problém se zápachem bahna vyresi...

Mára Klauzík - Profil | Čt 30.6.2011 10:35:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Určitě prodlouži montáž a dej tam boilie hodně nadipované nebo naboostrované. Boilie nasajou atraktor a pak ve vodě nenasajou smrad bahna :)

B-e-r-y - Profil | Čt 30.6.2011 8:59:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, mě se vždy osvědčilo boilis pořádně nadipovat a klidně ještě přelít boostrem...Nebo když bylo bahnité dno, tak jsme týden krmil řepkou a kukuřicí a ryby to bahno pěkně vyryli a mě vznikl tvrdej plácek mezi bahnem a to fungovalo i na dně typu vana.
PS: Tohle jsou moje zkušenosti a pokud někdo nesouhlasí tak jeho názor respektuji a nechci se s nikým dohadovat, zda mám pravdu já nebo on, vše je jen o zkoušení nových věcí...

Pedro1 - Profil | Čt 30.6.2011 8:22:51

mad.max >> To už se do koulíz leje Tullamorka???To snad nemyslí vážně:-)

kotrx - Profil | Čt 30.6.2011 7:18:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

koukni sem je zde asi vse co potrebujes vedet http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=17645

RomanBA - Profil | Čt 30.6.2011 0:55:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kludne pouzi eXpress patentka od Mikbaits a mozes ho predtym este na par hodin dipnut v zosilenom patentkovom extraktie tiez tento extrakt vyraba Mik a neboj sa,toto boiles ti nenapachne len tak lahko.Sam s nim chytavam najmä na zabahnenych vodach a po niekolkych hodinach je stale citit len patentkou a ne bahnom.

kranex - Profil | Čt 30.6.2011 0:44:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

barsjake,hlavne ho nezabudni predtym na tri hodky namocit do vody,aby nenasavalo do seba bahno..