Shimano vengeance spinning 2,4 - 2,7 pomoc s vyberem

Hoj ve spolek
chtel bych se vas tady zeptat na nazor chci si koupit od Shimana pruty na dravce spis na kacu a na dno. Koukal jsem na nabidky prutu a docela cenove zajimavy jsou tyhle dva Chtel bych vedet zda koupit medium nebo spis medium heavy. Ja bych se priklanel k medium. Delku 2,7m jsem si vybral proto ze mi to prijde akoratni k tomuto lovu ale na privlac by byly asi dlouhy.Tam by se asi hodil 2,4m. Privlac bych ale taky chtel zkusit. No popravde tomu moc nerozumim takze bych od vas chtel poradit.
Dik moc za odpovedi.
Wasabi

http://www.tropicliberec.cz/pruty-3/prut-shimano-ve​ngeance-spinning-2-70m-medium-2

http://www.tropicliberec.cz/pruty-3/prut-shimano-ve​ngeance-spinning-2-70m-medium-heavy
Autor diskuse: Wasabi - Profil , 12.12.2010 dravci - náčiní, doplňky

Jarda Š. - Profil | Út 15.2.2011 18:52:43

Wasabi >> Dle mého na vláčení prut, který je celkově tvrdý, ale má jemnou špičku, vůbec není od věci. Jestli sis už koupil Vengeance, mohl bys napsat, jaký z něj máš dojem? (Uvažuji také o prutu z této řady, ale L 1,80 m.)

Wasabi - Profil | Út 14.12.2010 16:44:00

Spis uprednostnuju mekci pruty. Libi se mi ta akce u mekkych prutu. Tvrdy nemusim to muzu rovnou k rece s lesenovou trubkou. :D Ale u tehle prutu to beru jinak kdyz vezmu v potaz montaz s kacou plus rybicku tak me bylo receno ze je lepsi mit prut tak kolem 60g. A protoze si kupuju vzdy dva stejny pruty je tu ta nyvyhoda ze takhle tvrdej prut na privlac bych ale zase nechtel. Takze budu muset nakonec udeat to ze pruty koupim tri. Jinak privlac je super ale s kacou to je taky pohoda. Na podzim je u vody klid jsou tam jen ortodoxni maniaci co vydrzej tu ranni jinovatku a balej s vecerni jinovatkou :D Takze nidko neotravuje ale je pravda ze kolikrat neotravuou ani ryby, coz je taky dobry protoze se u vody i prochrapnu a domu jdu svezi:D

Jinak pouzivam kaci od 5-25g, lanko zatez az do 30g (davam pred kacu kdyz hodne fouka vitr abych to nemel porad u brehu). Rybicku tak 10-15 cm no a hazu to jak kdy. Nemam odhad ale bezne asi tak 10-15m od brehu. To je tezky ale asi bych uprednostnil aby slo hodit i dal pro pripad ze by to bylo potreba. Ale nejsem jeden z tech co razej heslo cim dal tim vetsi ryba.

Cenove spis tak kolem 1000 kc. Samozrejme ze ti co si kupujou pruty nekolikanasobne drazsi budou rikat ze za ty penize to je smejd ale presvedcil jsem se ze napriklad feeder shimano hyperloop bx medium feeder neni zas tak spatnej jak jsem tu cetl. Vyhovuje mi maximalne jen jsem dokoupil mekci spicky 0,5 unce a krasna rybarina.

ZV - Profil | Út 14.12.2010 12:05:58

Wasabi - >> ahoj jestli můžu poradit a chceš pruty na obě věci co popisuješ podívej sena něco od sportexu.

mascha - Profil | Po 13.12.2010 22:39:56

kačeny jsou pro sraby, vláčej.

Lukas89 - Profil | Po 13.12.2010 21:50:56

Wasabi >> Ahoj, záleží jakou přívlač chceš chytat, nejsem žádnej odborník přes vláčku, ale tohle je podstatný, pak taky jakej lov na káču si představuješ, jak velkou káču, jak velký nástražky, jak daleko házet atd. Tohle je strašně důležitý, je tam tolik možností že je nemožný něco vypálit od boku a říct ti co bude pro tebe nej, navíc každýmu vyhovuje něco jinýho, zkus to tu trochu popsat, na co, kde a jak chceš chytat, jakou máš představu, co bys od toho prutu čekal, podle toho se pak může hledat ideální řešení.. ;-) Plus hoď nějakou cenovou relaci, taky velmi důležitý faktor při výběru..

Wasabi - Profil | Po 13.12.2010 18:31:33

RSA >> dik za nazor. Jinak uz se to vyresilo oni uz je nemaj a bylo mi receno ze ta gramaz je stejne na kacu malo ze je lepsi mit neco kolem 60g (heavy) takze asi tak. Musim si to prostudovat chtel jsem dva pruty na kacua na dno ale tak abych mohl pripadne i vlacet jenze jak to vidim tak asi budu muset koupit pruty na kacu a pak na privlac. Nevim presne ale zda se mi ze heavy na privlac je asi zbytecny to by mohlo stacit medium heavy a nebo medium. Ale zase jen tak uvazuju. Treba se pletu :)

RSA - Profil | Po 13.12.2010 10:01:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevim jak jsi vysoký ale všeobecně bych poradil delší prut (2,7m min) vláčím dost a když nelezu do vody tak je 2,4 hodně málo a bolej mě z toho dost záda. Do vidliček mi to připadá taky málo ale zas nevím jak daleko a v jakym prostředí chytáš