Závodit či nezávodit v gulášovkách!!!!!

Nazdar mrkaři, dnes jsem se vrátil z rybářských závodů od Litovle. Jsem velice zklamaný, protože férovost některých závodníků je ta tam.
Celý závod jsem seděl vedle otce a jeho syna a nechytil ani jeden nic, já jsem se snažil co to šlo a něco málo jsem chytil. Vzhledem k tomu, že se skoro nic nechytlo tak jsem měl malou cenu jistou. Při vyhlašování cen jsem se nestačil divit, pán který seděl vedle mne tak byl přede mnou a jeho syn těsně za mnou.
Když si otec donesl cenu, tak jsem se ho ptal, jak to dokázal.
Seděl na lavičce a hlavu měl sklopenou do země.
Má cenu chodit na takové závody? Proč ceny nelosují hned při startu?Zažil někdo něco podobného? Napište.
A ať vám koušou Bary
Autor diskuse: Bary - Profil , 24.4.2010 všeobecné - závodní sektor

TWIN 69 - Profil | Ne 25.4.2010 14:36:19

zrovna dnes jsem byl na dětských rybářských závodech.když mě bylo popisováno jak probíhaly včerejší pro dospělé,tak jsem si oddechl,že jsem tam nejel.nějak nemusím bandu opilých přehazovačů a blbých keců padlo taky hodně.takže mě určitě na podobných závodech nikdo nikdy neuvidí.mám rád svůj klid a pohodu!!!

Sven - Profil | Ne 25.4.2010 14:23:13

Bary - >> zažil jsem něco podobného na jedné nejmenované vodě. Nejmenované, protože jsem to už skousnul, také od té doby uplynul nějaký čas a rád tam jezdím i přes zřejmou nevoli některých domorodců. Mám tam dnes i řadu dobrých známých a tím se situace vyvažuje.
Tenkrát jsem tam byl poprve. Když se tam sešla sestava závodníků, vyzbrojených matchkami a ropovody a bylo jisté, že to bude plavačkářská záležitost, změnili organizátoři na nátlak místních bobkařů pravidla. A to tak, že nebude každá ryba 1cm = 1 bod ale kapr a amur x 5.
Rozestupy byly cca 2m a větve nízko nad hladinou, takže nezbylo než improvizovat. V mém místě šlo nahazovat pouze na houpačku.
Navázal jsem matchku na položenou a naštěstí jsem měl v autě swinger. Nastřílel koule na max. vzdálenost na jakou mi větve dovolily nahodit atd. a pustil se do kapříků.
Ukázalo se to jako dobré řešení. Dobré natolik, že mi o poločase v nestřeženém okamžiku nějaký "sportovec" swinger zlomil.
Vyvedlo se i druhé kolo a podle součtu a vynásobení bych býval obsadil 1. - 2. místo.
Tedy pokud by bývala nezvítězila závist nad seriozností. Tenkrát v podobě jednoho z členů místní RS, kteří dělali rozhodčí, úlovky zapisovali a po ukončení závodů odebírali lístky za účelem sečtení. Neunesl skutečnost, že jsem jako cizák, s převahou porazil jeho syna, který chytal vedle mě a platil doma za borce.
Můj lístek neodevzdal a po anglicku se vypařil. Tenkrát jsem měl opravdu vztek a dušoval se, že už tam nikdy nepáchnu. Ale za rok jsem to rozchodil a napřesrok jsem tam byl zas. Tentokrát jsem už lístek nedal z ruky a byla z toho třetí příčka.:-)

Více méně se něco podobného děje na všech gulášovkách, drobné i větší podvody při losování, připisování úlovků kamarádům, chytání rodin do jednoho vezírku, skotačení soupeřových dětí za zády při lovu nablízko, vekslování s cenami atd.
Vrcholem je možnost protestu, oproti kauci např. 1000Kč, která v případě neuznání propadá.
S tím vším je třeba se buď smířit nebo se prostě gulášovak vzdát. Pochybuji, že to bude kdy lepší.
O to větší je pak radost, když se podaří hydru zdolat a dosáhnout dobré umístění. :-)))


Mrknato - Profil | Ne 25.4.2010 12:53:33

xycht 27,09 - 24.4.2010 18:49:19 >> hele, právě proto si vážím svazu jako takového, mnohými označovaného jako zkostnatělého, tedy ne Rady, která fest financuje nejen "kluky s pruhama na čepicích" co vozí z venku zlato, za což si hovno koupíme do revírů..... Proto si myslím, že směr který nabral Jč.ÚS má obdobnou, kolotočářskou budoucnost, blížící se přizdisráčství a vychcanismu MO, ale mohu se mýlit..... Stejného šátoráctví jsme nyní svědky v moderní kaprařině, která diktuje směr a podobu rybařiny , bohužel hlavně ve svazu.

čudlař02 - Profil | Ne 25.4.2010 12:43:57

Bary - >> na těch závodech jsem byl a skončil sem na 7.místě. to že se tam místa nelosují mi až tak nevadí, vždy sem se umístil do 10 místa. mohl bys mi napsat do SZ koho se to týkalo a jejich a tvoje umístění dík

tuzemak - Profil | Ne 25.4.2010 12:31:29

Bary >> to co píšeš se tam děje poslední roky pravidelně,už pár známých lidí mě o tom informovalo,než takový závod to si raději zajedu na svazovku zachytat cejny a plotice..

HP - Profil | Ne 25.4.2010 10:26:47

Tohle divoký počítání je podle mého názoru taky spíš vyjímečné, ale i to se stavá, jednou jsem měl na závodě krasných 7 karpů, čekal jsem že budu druhý, ale z forhontu borec udělal 8 kapříků, tím způsobem že si je sám napsal. Dostal pohár a cenu a asi byl sám pro sebe hrdina, ja to nechapu. No každopádně si to sním pak pořadatel vyřídil a loni to bylo naprosto fér, jak losování tak počítání bodů. Jinak těch podvodů je na gulaších hodně, a mohl bych to tu vypisovat, ale všichni to jistě znají, jenže podle výsledků většinou dokáží dobří rybáři i tuto nepřízeň překonat a vyhrávat.

Juraj - Profil | Ne 25.4.2010 10:22:26

Bary >> Ahoj. A totéž co chce lobomotomie také prosím pošli sem. http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=628588

Joe Smoker - Profil | Ne 25.4.2010 9:33:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak to je docela síla. S něčím takovým jsem se ještě nesetkal(naštěstí),ale tohle zažít,tak asi podám protest. Otázka je,jestli by to bylo něco platný. Ale každopádně - už bych tam nikdy nevlez,nosím si foťák (a nebo se mnou jezdí manželka,tak ho má ona),takže bych MO co to pořádala udělal takovou reklamu mezi známejma rybářema,že by se nestíhali divit. To by byly jejich poslední závody. Je mi líto že tohle provedli (i za ně,protože to je "bezva" reklama pro sportovní rybolov) a zkazili ti zážitek. Chápu to,a fakt mě to mrzí i za tebe.

lobotomie - Profil | Ne 25.4.2010 8:23:01

Bary - >> napiš prostou zprávu ze závodů a pošli mi ji, jak probíhal losování a jestli vůbec probíhalo, jaká byla obsluha, včetně této zkušenosti... zveřejníme na závody.mrk.cz

Bary - Profil | Ne 25.4.2010 8:12:04

tuzemak >> Ano

xycht 27,09 - Profil | So 24.4.2010 18:49:19

Kdyby nebylo tolik blbců, tak takové závody nejsou. Ale vzhledem k tomu, že blbců je dostatek, takže se o budoucnost těchto akcí nebojím. Můžete si za to sami. Nemám vcelku nic proti závodům i když to nechápu, ale je mi jasný, že se najde milion vykuků, kteří budou chtít obrat lidi o prachy. A tohle je ideální příležitost.

mejla - Profil | So 24.4.2010 18:41:36

Bary -Ahoj je to už nějakej rok ale moc dobře si vzpomínám když organizátoři závodů obcházeli vodu při závodech a zjištovali kdo kolik nachytal,proč?Důvod byl jasný naše organizece se skládá ze dvou obcí ta naše je v menšině a moc nás v lásce nemají,všechny jsem přechytal doopravdy o pár metrů,kaprařím a věděl jsem že první cena je nádherný spacák měl jsem obrovskou radost do té doby než bylo vyhlášení výsledků málem mě křísili,ceny vyměnili za nejmenší rybu spacák si odnesl týpek z druhé obce jejich kámoš silně pochybuju že se do toho spacáku vešel protože je jak puchejř od té doby na závody nechodím.

tuzemak - Profil | So 24.4.2010 18:41:22

Bary - >> máš na mysli Sobáčov???