aky filetovaci noz by ste mi odporucili??

mam v plane si kupit filetovaci noz. je ich tak vela ze si neviem vybrat.vedeli by ste mi poradit??diky

Majsher - Profil | Po 12.4.2010 20:58:42

Mám nový nepoužitý švédský filetovací nůž zn. Mora (zasvěcení vědí). Byl to nevhodný dárek, prodám ho. pc.: 655 Kč Nyní se slevou nejvyšší nabídce.
Mora Fishing Comfort 896; plastové pouzdro, gumová střenka, délka čepele 15,5 cm, za studena válcovaná nerezová ocel

KubasMan - Profil | Po 12.4.2010 20:45:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím si , že nejlepší s čím sem se setkal, byla Rapala. Asi za 400 stováky docela dost muziky.Pouzdro a brousek k tomu. Ostrá špička , rukojeť protiskluzová a moc se netupí.Určitě všechny nože Rapala jsou super , takže s žádným neuděláš chybu.

David S. - Profil | Po 12.4.2010 20:25:25

Tatoo >> s filetovanim uz urcite skusenosti mam....ide mi to od ruky ale zatial filetovaci nozik nemam. :-)) ale ked si ho kupim tak bude vyuzity naplno.nemyslim tym ze kazdu rybu co chytim /teda ak chytim/ zoberiem domov, ale myslim tym to, ze s anam zapacili viac filety ako cele ryby :-))

Tatoo - Profil | Ne 11.4.2010 23:07:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> Pri spracovávaní mäsa, potrebuješ mať veľmi ostrý, tenký a ohybný nožík. Ostrý, aby si mäso a hlavne kožu rezal a nie trhal, tenký, aby si sa dostal aj do malého priestoru pri vykosťovaní a ohybný, na to prídeš časom sám, ako to využiť. A keď prídeš na "finesy" tak rybu očistíš a nafiletuješ za chvíľku. :-))

David S. - Profil | Ne 11.4.2010 20:13:59

kebator >> ze som si to aj myslel :-)) aj mne s apaci ten s drevenou ruckou

kebator - Profil | Ne 11.4.2010 20:00:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> jedine Rapalaaaaaa ! :-)))

bombardák - Profil | So 10.4.2010 15:58:12

Slaughter Maniak >> Osobně v těchto věcech patriot nejsem, ale máš pravdu, že jsou dostačující. Každopádně je na Tvém zátiší znát, že nože nejsou na parádu - za ty roky dostal každý z nich - pořádný kouř. Já používám dlouhé roky ocílku od firmy Dick a momentálně dávám přednost nožům od firmy Wenger- Swibo a Giesser. Nože i zavírací, mám rád a dá se říct, že už jich mám pěknou sběratelskou hromádku.

Slaughter Maniak - Profil | So 10.4.2010 15:27:49

bombardák >> dobrušuju na ocílce...ty kudly mám po ségře, která emigrovala..... oba je používám cca 13 let z toho tři roky v učení a dva gastroprovozu a předtím byli používány cca patnáct let v domácnosti...... co se nožů týče sem patriot.... a z vlastní zkušenosti ti mohu říct že KDS jsou kvalitní cenově dostupné nože používané ve většině provozovnách......... pro většinu smrtelníků jsou tyto nože víc než dostačující.... nějak jsem zřejmě nepodlehl konzumu...alespoň na jednom jsme se schodli a to že na filetovacím noži nemají zuby co pohledávat...

bombardák - Profil | So 10.4.2010 15:12:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slaughter Maniak >> Mám pocit, že jsi tuto debatu, tím tzv. Rambo nožem - tedy spíš nožem na přežití - který na zakázku pro film Rambo, vyrobil nožíř Jimmy Lile - poslal trochu mimo. Srovnáváš nesrovnatelné. Pleteš si totiž ozubení a zuby pily, které se nacházejí na některých modelech speciálních nožů např. Rambo nůž na přežití... Účelem ozubení je v zásadě vytvořit důraznější a lehčí řez. Důvod, který to vysvětluje je, že řezná hrana na ozubené čepeli je delší, než na čepeli bez zubů. Co se týká položené otázky . Většinu tzv. filetovacích nožů nabízí spousta firem ( kvalitních.) Ve většině případů to jsou naštěstí firmy zahraniční - Wenger, Dick, Swibo, Victorinox, Fiskars, Camillus, Kershaw, Gerber, Cold Steel a mnoho jiných, které jsou také známé produkcí nožů s různým typem zubatého ostří, určitě však nevhodného pro filetování. Osobně jsem otestoval několik speciálních filetovacích nožů - zůstal mi jediný - od firmy Fiskars. Většina dnešních komerčních ( Rapala) je dostačující i když je vyráběna v Číně. Možná bych se porozhlédl ve firmách, které vyrábí nože řeznické ( Dick, Swibo, Wenger aj.) V posledních letech se k nám dostali, myslím tím naš úsměvný státeček - speciální vykosťovací nože ( tzv. flexible) od těchto firem. Pro filetování jsou díky několika typům pružnosti a velikosti čepele a hlavně kvalitní rukojeti, jako zrozené. Co se týká firem KDS a MIKOV pane kolego - mohu se Ti vyjádřit na SZ. Navíc, každý nástroj - tedy i nůž zobrazuje charakter svého majitele, na čem to prosím Tě brousíš ?

big.John - Profil | So 10.4.2010 11:14:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> Při výběru se zaměř na to jak Ti nůž padne do ruky a hlavně ať Ti z ruky neklouže.

viši - Profil | So 10.4.2010 10:58:21

Tam jde o to kolik do něho chceš vrazit.Práci udělá stejnou ten za 100 i za 500.Mám rapala 15cm za 300 a je to dostačující.

David S. - Profil | So 10.4.2010 10:48:12

dik z arady.mal som vytipovany noz rapala a asi si ho aj kupim :-)) velmi sa mi paci vzhladovo ako aj vlastnostami http://shop.rrr.sk/noze/rapala-filetovaci-noz-fnfs​f4-.html len dlzka cepele 15cm

big.John - Profil | So 10.4.2010 8:03:06

Slaughter Maniak >> Nechci se Tě nějak dotknout, ale ten nůž co jsem uváděl já, má zubaté ostří pouze na koci čepele u rukojeti (cca 2cm). Čímž ničemu nevadí a naopak, při porcování ryby je k užitku (ploutve, hlava) a jak psali přede mnou, naostřit se dá - sice jsem ještě neměl potřebu tak učinit, ale dá...
Je hezké, že tady celou dobu omýláš jak Ti stačej do kuchyně tři nože a ocílka,ale pokud se nemýlím, tak zadavatel otázky chtěl poradit s FILETOVACÍM nikoli Tebou tolik proklamovaným VYKOŠŤOVACIM nožem. Doufám,že rozdíl mezi nimi je Ti patrný.

Anýzový dědek - Profil | Pá 9.4.2010 15:13:01

jambo >> Ahojky!
Vyjadril jsem Jen svuj nazor. Me ten filetak od Rapaly vyhovuje. Ale NIKOHO nenutim, aby si ho kupoval!

Slaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:42:42

poldeci >> popruh ,kartón ,lano opaskovú kožu....na to sou zalamovací nože nebo kobercářský s krátkou planžetoun nebo háčkem.... opaskovou kůži můj děda krejčí stříhá kovanejma nůžkama.... nikde ani náznak zoubku(vyjma entlovacích nůžek ty sou zoubkovaný celý).....mezi nožem a pilou je docela podstatnej rozdíl.... jedinej kvalitní nůž se zoubky byl podlemě tradiční Rambo nůž pordávanej v devadesátejch letech na burzách za cenu kolem 150,-(měl kompas, ocelový lanko, tři sirky a dokonce háček s karabinkou asi na to lanko) jenom sis musel dávat pozor aby se ti jaksi nerozpadnul v ruce... docela simpatickej my byl i štěpařskej nůž (taky bez zubů)

poldeci - Profil | Pá 9.4.2010 14:38:31

Slaughter Maniak >> rezal si niekedy popruh ,kartón ,lano opaskovú kožu,..moźností je plno-pozri sa napr na záchranárske nože
...ano aj ja mám flexy,2stihlky,sekery ale bavíme sa o nožoch
končím

Slaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:22:30

poldeci >> tak promiň ve svý gastronomický zaslepenosti sem zapoměl že se dá krájet něco jinýho než potraviny.... venku většinou používám maflík, flexu, homelitku nebo perlík, sekerku.....když zuby tak na kotouči nebo řetězu a teprve pak hodně výkonu....

pablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 14:21:58

Smutek >> dík za typ. pozriem si to

Jarda Š. - Profil | Pá 9.4.2010 14:20:32

Slaughter Maniak >> Asi nejlepší, co jsem kdy na ryby měl, ale bohužel, už dávno jsem ho ztratil.

poldeci - Profil | Pá 9.4.2010 14:18:19

Slaughter Maniak >> :)sa nechápeme ,ja ťa o ničom nepresviedčam viď moj posledný príspevok "samo že veľmi záleží na akú prácu si vezmeš zubaté ostrie" PRÁCU -neznamená že len v kuchyni

Slaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:15:43

jinak na ryby nosim tendle z dětských let zhuntovanej parůžek(Brigant rostfrei), na vykuchání to stačí zbytek zmáknu níže uvedenými kuchyňáky.....ale ten fileťák za 60,- si asi pořídim, za ty prachy je to echte-kauf

Slaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:10:21

Jarda Š. >> jo takovou rybyčku chytit, neřešil bych jestli je zlatá nebo stříbrná.... krásně by se sní podřezávali masáci, nebo kácely bedly

Jarda Š. - Profil | Pá 9.4.2010 14:09:35

Smutek >> Ztratit na rybách stříbrnou rybičku za 12 000,- Kč, to už by docela naštvalo.

Slaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:03:34

poldeci >>dělal sem dva roky v provozu kde se deně dělalo 2-5 tisíc jídel deně....můžu odpřísáhnout že v provou nebyl jedinej zubatej nůž ( z pochopitelných důvodů ) nesnaž se mě prosimtě přesvědčit že sou u nože zuby k něčemu dobrý u mě to opravdu nemá smysl (za těch pár let v oboru jsem se nakrájel až hamba)....... ty nože jsou pomalu starší než já a krájej jako žádný jiný....všimni si nápisu je možná nečitelnej ale z jedný strany : KDS z druhý : made in Czechoslovakia