Revír Opava 2 - zkušenosti

Ahoj, chodíte někdo na tento revír? Pokud ano, tak jaké máte zkušenosti, úlovky, které místa navštěvujete atd. Dík za odpovědi.
Autor diskuse: Demmi - Profil , 13.1.2010 feeder - revíry, cestování

Darcy - Profil | Čt 14.1.2010 11:34:56

Tento úsek řeky je moje "srdeční záležitost". Bohužel, jej v poslední době z pohodlnosti zanedbávám. Opavice je zde velmi dobře zarybněna především bílou rybou. Nevím jakou velikost ryb máš na mysli, ale zde je již ostroretka 45 cm, kapr a cejn 50 cm, pěkná ryba. Jsou zde pěkné štiky, občas i candát. Řeka se samozřejmě každou chvíli mění a s ní i dobrá rybářská místa. Kdysi byl vynikající zregulovaný úsek pod štěrkovnou. Dobrá jsou hlubší místa od mostu až po loděnici. Hodně kaprů se nachytá v klidné vodě nad spodní hranici revíru. Této vodě musíš věnovat ale hodně času, u kapra i delšímu krmení. Pokud bych chtěl chytat na feeder větší ryby, hlavně kapry, zaměřím se na Odru, třeba pod soutokem s Opavicí. Do krmení vmíchám mraženou nebo konzervovanu kukuřici, použiji tuto kukuřici jako nástrahu a mohu ti říct, že zde je reálný kapr 70+.

Demmi - Profil | St 13.1.2010 23:13:45

Jo jasně, že se mi nikdo nesvěří s místem, ani bych to nechtěl vědět, protože by si správny rybář měl to místečko najít sám. Ja měl spíš na mysli úseky této řeky, které rybáři navštěvují. Osobně chodím od jezu v Háji ve Slezku až po silniční most mezi Kozmicemi a Jilešovicemmi co se vláčky týče. Na feedra chodím ne několik míst v tomto úseku a hlavně tam, kde je nějaký přítok, znalci určitě ví kde tyto místa jsou. Jedná se mi hlavně o to, jaké úlovky se vám podařily ulovit, případně na jaké nástrahy. Tento revír navštěvuji něco přes rok a nějak se mi nedaří ulovit pěknou rybičku. Proto bych poprosil o nějakou radu jak a co. Dík.

IMIČAŘ alias PELIKAN aliaz STOP QWERTY - Profil | St 13.1.2010 18:30:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Opavice(po našemu) je fajna říčka,ale myslím že se ti tady s místama nikdo svěřoat nebude,pač je malo míst,kde je nějaka ta hlubočina atd. Já tam chodím,sice asi na úsek opava 1(u třebovic) a někdy ke koňskému dolu(říkame tomu kozí díra,už ani nevím proč:)) ), 6ádné zvláštní ulovky tam nemám,kapry kolem 50cm ,amura 65ku,nějaký ten uhoř.