"Rousnicový dip" a skúsenosti

Ahoj. Keďže teraz na ryby nemôžem chodiť, tak doma vymýšľam rôzne hlúposti s rybami spojené. A tak ma napadlo, či ste si niekto doma náhodou "rousnicový dip" nevyrábali? Kedže zdochnuté rosňaky majú dosť silný, až odporný zápach, ktorý by však ryby mohly vnímať úplne opačne. Napadlo ma, že by som nechal niekoľko rosňakov rozložiť a ten maglajs, ktorý by z nich vznikol by som zalial napr. obyčajným kuchynským olejom a tým dipovať napr. rosňaky na háčiku, boilies a iné nástrahy. Za vaše postrehy a nápady ďakujem ;o).
Marek.
Autor diskuse: marek2293 - Profil , 29.12.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

klob - Profil | St 30.12.2009 0:51:07

ja osobne si myslim ze je lepsi pouzit rousnice cerstve nez rozlozene s odpornym pachem. Nemam to odzkousene ale az vylezou na jare tak si pochytam pac je znamo ze kapri a vetsina ryb brzy na jare davaji prednost rousnicim pred vsim ostatnim, Rozmixoval bych je cerstve a spojil to lepidlem na cervy ,a treba na obaleni nastrahy atd,myslim ze by to mohlo slapat

Fuldík - Profil | Út 29.12.2009 22:49:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem zkoušel nasekané rousnice,mleté játra,slezinu a makrelu natlačit do zavařovačky,zalít stolním olejem,aby vše bylo potopené,uzavřít víčkem a dát to asi na 5 dní na přímé slunce.Dochází k fermententaci a začnou unikat plyny,proto je potřeba každý den otevřít víčko a odpustit přetlak.Zápach,který se z toho line je fakt neuvěřitelný(opravdu pro nadšence a silné povahy)Jeden decilitr tohoto fermentovaného masa jsem dával na půl kila boilie směsi, na bázi rybích mouček.Není potřeba přidávat nic jiného(AMK,aroma).Zbylý olej jsem používal,jako dip.Recept jsem kdysi vyčetl ve slovenském časopise,určitě to někteří znají.Manipulace fakt strašná,ale ryby na to berou:-)

mirmen - Profil | Út 29.12.2009 22:32:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kdes v archivu legendární návod na smáčku aĺa SERGO AŠ .. moje volná , možná trochu nepřesná interpretace: " do sklenice vraž několik ouklejí nakrájených na kousky a k tomu hrst rousnic , sklenici zavři a nech několik hodin na slunci "

Vyzkoušel jsem.

Po otevření line se ódér, ze kterého blije i hyena, která je 20 metrů proti větru.
Když se namočí nástraha , je třeba dbát, aby ani kapka nespadla rybářovi na oděv.
Jinak všichni v okolí reagují stejně jako ta hyena.

Smáčku ala Sergo jsem vyzkoušel několikrát při lovu úhořů.
Občas jsem dostal hada ( či nežádaného cejna ) v době, kdy to ostatním ani nepotáhlo .
Ale taky byly vycházky, kdy to nepomohlo ani náhodou.
Doporučuju připravovat až na místě lovu .. a umístit tak, aby nádoba se smáčkou byla hóóódně daleko od místa posezu .

PS. pokud se ti "smáčka" rozleje v báglu, budeš mít zážitek, na který nikdy nezapomeneš

popop - Profil | Út 29.12.2009 19:39:45

No ten kupovaný už bude jen několika % tní rozředina.

lovec3 - Profil | Út 29.12.2009 19:14:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechaj dazdovky samotne bez hliny v 7decovom pohari(plny cervikov az po vrch), ten zavri a nechaj 1-2 dni na slnku, zalezi od teploty, nieco podobne sprav so surovou pomletou pecienkou, v ktorej nechas par vacsich kuskov a potom to vsetko zmiesaj v kybli a den nechaj zatvorene. Potom to vylej z clna k trhacke alebo tycovke.
PS:treba si nieco omotat okolo tvare,napr, mikinu(rusko je slabe) a nezabudni uz spominane gum. rukavice....vela uspechov

marek2293 - Profil | Út 29.12.2009 19:04:59

Ja som tiež raz na háčik napichol už napoly rozloženú dážďovku a vytiahlo som na ňu malého úhora a lieňa. Nikede som však aj čítal že to niekto používal na úhorov.. ako ten dip, ale už to neviem nájsť.

Kurka - Profil | Út 29.12.2009 16:54:42

Několikrát sem použil žížalu - rousnici co jsem zapoměl v batohu déle než je zdrávo a ryba se na to chytit dá.

Frikulin - Profil | Út 29.12.2009 12:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Můj otec s tím kdysi předběhl boiliesovou dobu (cca v roce 1985) - nějak zapoměl rousnice v baťohu, které se následně samozřejmě roztekly... Při další docházce k vodě je našel a zamíchal je do těsta. I rackové ve vzduchu se otáčeli, jaký to byl smrad... Ale kapry to ten den chytalo úžasně. Já jsem se toho ani nedotkl, a samozřejmě jsem nic nechytil.

wildfish - Profil | Út 29.12.2009 12:32:52

Blažík >> taky pravda

Blažík - Profil | Út 29.12.2009 12:32:27

Remi Gaillard >> wildfish >> Ještě taky obětovat po lovu to krmítko :-)

pavel68 - Profil | Út 29.12.2009 12:31:43

teda chtěl bych mít tvůj žaloudek......... o)

wildfish - Profil | Út 29.12.2009 12:29:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

možna by se to dalo použit na uhořenamichat to do kýble(předem obětovaného) promichat to s rousnicema v gum. rukavicich (také obětovaných)a a hodit do feedroveho krmitkana červy ze zvětšenými dirami možna by cosik šlo,jo a nezapoměn si vzít roušku

DejF - Profil | Út 29.12.2009 4:43:46

Přeji hodně štěstí :-))) Tady máš kdyžtak pár rad, kdyby to náhodou nevyšlo :-))))) http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=625254

Martík - Profil | Út 29.12.2009 4:15:19

Tak tento smrad považuju za to nejhorší, co sem kdy cítil. To snad musí smrdět i rybám..