Tloušť a drůbeží střívka

Když začalo mrznout, děda chodil pod jez chytat tlouště na střívka. Chytá na ně dneska ještě někdo a s jakým úspěchem?
Autor diskuse: packa - Profil , 13.12.2009 plavaná - nástrahy, návnady

rybomil - Profil | Út 21.2.2023 16:06:10

stefan_pista >> nenizač

stefan_pista - Profil | Út 21.2.2023 15:37:11

rybomil >> díky moc chlape

rybomil - Profil | Út 21.2.2023 14:40:54

stefan_pista >> proč by ses ptal jako blbec, normál, že nikdo nemůže vědět všechno. používal jsem spíše menší háček, aby se podle velikosti plodů rybízu v něm schoval. nebo napichovat jako třešni. někdo používal i 3 háček, ale je to prasárna, bo když to utrhne ryba nebo ty, je odsouzená k pomalé smrti. tak to nepoužívej.
na feeder jsem to nezkoušel, bo tenkrát u nás ještě nebyly. asi delší návazec ??? protože záběry bývaly dost razantní.
vnadil jsem hodně mooc, když je ten nadbytek.

https://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrahy/rostlinne/super_nastraha_na_tlouste/

stefan_pista - Profil | Út 21.2.2023 12:36:58

rybomil >> ahoj, ako si ten rybíz napichol? ja sa pýtam ako blbec. ale máme tu takú podhorskú rieku, možno 20m širokú, miestami rýchlo prúdnu, hĺbka max. 1-1,5m a chcel by som s malým synom dakedy skúsiť, nech má radosť a zážitok. rozmýšľal som to feedrom, ale v tomto prípade bude mať asi viacej radosti z plávanej...

rybomil - Profil | Út 21.2.2023 10:57:12

stefan_pista >> od té doby co jsem zkusil jako tlouští nástrahu červený , černý či bílý rybíz na nějaký třešně či višně jsem skoro zapomenul. ve firmě jsme zpracovávali a mrazili mj. i ovoce a tak " odpadu " bylo vždy dostatek. černý byl asi TOP.
ale dobu tloušťománie mám už cca 30 let za sebou. tehdy jsem jí začal v rámci pomoci při výzkumu této ryby a taky s koncem výzkumu s ní vlastně skončil ( prof. RNDr. Lubomír Hanel ).

stefan_pista - Profil | Po 20.2.2023 20:24:45

ZMS >> ahoj.dakujem Ti za radu.vazim si to.

ZMS - Profil | Po 20.2.2023 15:04:01

K tomu letnímu brodění ve větších řekách - měl bych to upřesnit,ze to je většinou znemožněno řvoucími vodáky,s tloušti to nejde dohromady.

ZMS - Profil | Po 20.2.2023 14:58:58

stefan_pista >> Ahoj, chyběl jsem,tak se omlouvám,že to tak trvalo. Asi myslíš chytání na kompotované višně,třešně ? Chce to aby nebyly příliš rozvařené.Nastražovat s peckou,tak aby háček zajel za pecku.Háček o něco delší než višeň. Vlasec 0,12-0,16. Chytám bez návazce, vyvážení broky,hloubka aby to splavávalo,nevázlo. Nenápadný splávek 2-4g.Krýt se a spouštět po proudu.
Pokud jde o višně v létě - většinou jsou měkčí,nastražovat stejně,s citem nahazovat,nejlépe spodem nebo jen položit do vody a nechat splavat.. Na podhorských čistých vodách je lepší feeder,ale to sem nepatří.Časté stahování dle mých zkušeností vadí. V létě,na větších řekách je fajn chodit vodou,s citem brodit a třeba nechat splavat 30 -40m dokuď vidíš splávek,pak třeba na cit při nataženém vlasci....Kolegové to určitě dobře znají a doplní.

stefan_pista - Profil | Út 31.1.2023 8:53:31

ZMS >> ahoj, prosím Ťa, chcel som sa Ťa spýtať na tie višne, napíšeš mi k tomu viacej? budeš taký dobrý? na záhrade mám 2 stromy, tak ich možno použijem. ďakujem vopred.

standas - Profil | Čt 19.1.2023 15:12:08

rybomil >> jasně, kokýna pro fišle:-))

standas - Profil | Čt 19.1.2023 10:30:17

bart.bm >> tak ono nešlo primárně o Haribo. Spí o bonbóny obecně.😉

bart.bm - Profil | Čt 19.1.2023 5:59:22

standas >> haribo nic moc. Vextra nebo tak nějak se to jmenovalo pár ryb udělala, pak ještě Marsmelou ale medvědi zklamání, tak jsem je vždy potrestal 😁

standas - Profil | St 18.1.2023 15:47:38

A co bonbóny?😉

ZMS - Profil | Pá 6.1.2023 16:00:02

Předevčírem,plavaná -55cm,ale na pachově nezávadný rohlík .

Danda05 - Profil | Po 19.12.2022 18:29:51

Gašpi >> ok

rybomil - Profil | Po 19.12.2022 18:11:53

ZMS >> zkoušel, kdysi, po střívku nejvíc škvarek

https://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrahy/zivocisne/maso_a_masne_vyrobky/slanina/

https://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrahy/zivocisne/maso_a_masne_vyrobky/skvarky/

https://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrahy/zivocisne/lunchmeat/

trochu problém je, že slanina, škvarek i některý víc mastný lančmít plavou, tedy brok asi 3-5 cm od háčku.
jsou to spíš nástrahy z nouze ... ale dá se jimi i vnadit ( škvarkové koule apod. )

Gašpi - Profil | Po 19.12.2022 17:46:42

Danda05 >> hele to byl omyl, už jsem napsal peckovi....díky za upozornění

marmyš - Profil | Po 19.12.2022 12:47:15

ZMS >> Já zkoušel několikrát ale hnojka to vždy vyhrála.

ZMS - Profil | Po 19.12.2022 12:41:38

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ilumin%C3%A1ti - to video s tím nebude mít nic společného,to by bylo přecenění.

Střívka jsme již probrali, višně jsou bezkonkurenční,ale zkoušeli jste někdo luncheon meat,slaninu ap. ?

Danda05 - Profil | Po 19.12.2022 10:40:28

Gašpi >> to sem dáváš proč?

Pedro1 - Profil | Po 19.12.2022 9:54:41

ZMS >> Gašpi je ještěr co jde po Iluminátech, má v hlavě trošku maglajz, no.

ZMS - Profil | Ne 18.12.2022 21:42:57

Já to tedy sledovat nebudu,ale má to něco společného s manipulací se smradlavým drůbežím střívkem ?

Gašpi - Profil | Ne 18.12.2022 21:09:15

😠😠😠😠😠😵‍💫