MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Střevlička východní v kuchyni?

Zkoušel někdo z Vás kulinářsky upravit střevličku východní?Grundle?!?

Poznámka: pouze praktické zkušenosti

Autor diskuse: Schleie ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 14.11.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N 1kolda1 - ® Po 16.11.2009 22:18:23
Přemas >> CarpHunder >> racci :-)
N Šlapeto - ® Po 16.11.2009 21:58:59
Do mouky a do friťáku..je to mnamka :)
N CarpHunder - ® Po 16.11.2009 21:55:19
už je někdo jedl?
N bart.bm - ® Ne 15.11.2009 9:17:48
pajinek >> kranex >> ooooooooooo velkomožný omlouvám se za uvedení v omyl:-)))))teď už to vím tak si to do budoucna zapamatuji:-)))
N sirseal - ® Ne 15.11.2009 8:35:17
Schleie >>
grundle su myslin tady ze severskych statu(nor.swe,fin.)ci ruska.V Helsinkach to prodavaju na kazdem trhu,kde to delaju primo na miste ve velkych panvich.A fini by sa po tom ubyli.Pokud jdeme chytat na dirky a ja rad vytahnu nejakeho vetsiho okouna,oni prave naopak takove enem 7cm.prave na grundle.Je to narez brat takove male rybycky,ale hold je to tradice a tradicni zradlo.(mne osobne to moc nejede).
N wildfish - ® Ne 15.11.2009 8:03:36
pajinek >> asi těžkotady ti dam recept na halaszle a na grundle

na halaszle-Potřebujeme:

3 velké cibule, 4 brambory, 1kg rybího masa (aspoň 3 druhy), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička sladké a jedna pálivé papriky, 2 lžíce sádla, sůl, 2 paprikové lusky
Jak na to:

V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a vše dobře rozmixujeme. Vložíme rybu nakrájenou na kousky, rajský protlak a vaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme obě papriky rozpuštěné v sádle.

Polévku ozdobíme nudličkami paprikového lusku.

na grundle potřebujeme -Inredience:

ryby(malé)
sůl
strouhanka
vejce
hladká mouka
máslo
olej(na smažení)


Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Rybky očistíme-nechámeme jim hlavy a ploutve-pokud chceme,ale můžeme se hlav i ploutví zbavit),mírně je osolíme a necháme 30 minut odležet.
Rybky osušímeme papírovými ubrousky,obalíme v mouce,rozšlehaných vejcích a strouhance.Strouhanku lehce přitlačíme a klademe je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.Po osmažení odstraníme přebytečný tuk papírovými ubrousky.
Podávají se pokapané máslem a zdobené dílky citronu.


takže asi těžko mužou byt grundle polivka
N Morlor - ® Ne 15.11.2009 7:49:22
Na způsob Grundlí dělám například i Oukleje, vnitřnosti však vyberu. Obalím v hladké mouce, kterou promíchám s nějakým tím kořeníčkem a upražím do křupava, když se to správně upraží tak kosti, ani páteřní, vůbec neřešíš, jí se to celý a je to skvělý.
N pajinek - ® Ne 15.11.2009 1:32:01
bart.bm >> tak tak, je to ryby polivka. Na prvni pohled vypada jak gulas. Pochazi s Madarska, pokud se nepletu. (halaszle)
N kranex - ® Ne 15.11.2009 1:06:48
bart.bm >> dedacek,jj,dik,...na taku sepletku,vsak to neni vatsie jak prst,skoda surovin,...a halaszle je rybacia polievka...;-]
N bart.bm - ® Ne 15.11.2009 0:48:46
kranex >> abych upřesnil.jsou to malé rybky obalené v mouce s paprikou a usmažené v oleji.Maďarsky se to myslím řekne Halasle či tak nějak:-))
N dědáček - ® Ne 15.11.2009 0:44:42
kranex >> Drobné rybky osmažené na oleji i s vnitřnostmi.
N bart.bm - ® Ne 15.11.2009 0:39:21
kranex >> papání:-)))
N kranex - ® So 14.11.2009 23:42:37
co su to grundle?
N bart.bm - ® So 14.11.2009 23:02:02
adul >> Mor to je to máš pravdu.taky jsem to zažil.Bohužel když se je na tom revíru podařilo zkrotit tak se přemnožil perlín.Zas na druhou stranu je kam jezdit na nástražní rybky:-/
N bart.bm - ® So 14.11.2009 22:57:46
mekvak >> nene přes okouna:-))Moooooooooře okounů:-))))))))))))))
N mekvak - ® So 14.11.2009 22:04:55
nejlepší je střevlička přepasírovaná přes candáta :-D
N adul - ® So 14.11.2009 18:35:22
Grundle jsem neskoušel ale jeden čas jsme to měli v rybnicich. To je mor, těžko se toho zbavit. Tře se 4 za rok, zežere komplet plakton, od ty potvory hodně daleko.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Odcizení?

Zdravím. chtěl jsem se zeptat jestli někomu z Pardubic nebo okolí, nebylo odcizeno rybářské pouzdro na pruty, značky :SEMA RAPTOR...

Poděkovani

Timto chci moc poděkovat uživateli s nickem jova12- Josefu Vašinovi,ktery mě a synovi pujčil na jarni Toačovske 24cte uzavřeny deštnik,protože jsem podcenil matku přirodu,Ještě jednou velke dik,Pepa...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSensas 3000 Dark Salty Bremes (cejn-černý-slaný) 1kg

Za 129
Nové slané černé krmení obohacené o směs minerálních solí. Slané krmení je vhodné zejména do velmi studené vody (zima) a nebo do velmi teplé vody (léto). Sůl podporuje atraktivitu krmení i při takovýchto teplotních výkyvech.


akce, rybareniSensas Feeder křeslo London

Za 5499
Speciální feederové křeslo s kompletním vybavením


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Mojerybarina.cz Rybářské potřeby Janoušek a Nevrkla Mojerybarina.cz Rybářské potřeby Janoušek a...

Jsme rybářský eshop, který je propojen s rybářskou prodejnou v Brně a Náměšti nad Oslavou. V našem shopu naleznete vše pro rybolov a...