Plavacka na podzim

Rad bych se zeptal jak jste na tom na podzim s plavajdou. Chytam vicemene rekreacne. Vetsinou chodim na reku kde chytam na bolonku, cca v 4m hloubce, kombinace cervu a kukurice, misto vzdy dobre zakrmim. Ale posledni tri tydny mam problem s tim ze mam minimum zaberu. Kdyz to porovnam se obdobim do pulky zari tak jsem mel zaber na kazdy hod, spodni ryby vcetne slusnych kapriku. Ale posledni dobou je to fakt bida. Zkousim menit krmeni, ale myslim ze v tom hlavni problem neni.... Chytam prevazne na reviru Orlice, HK. Zato drava ryba se muze zblaznit :)) Jaky s tim mate zkusenosti vy?
Autor diskuse: Mouchacheche - Profil , 4.10.2009 plavaná - nástrahy, návnady

tomi.12 - Profil | So 23.10.2010 13:43:14

Jooo tet je to na plavačku fakt něco. Minulý týden jsem byl na řece krmil jsem fakt málo a ryby sli jako blázni a tet jsem byl na stejnym míste krmim slušně a vysledek:belice. At´ se ti daří.

Mouchacheche - Profil | Ne 6.12.2009 17:40:15

svaca >> ahoj... vcera jsme shodou okolnosti stravil cely den u vody.... zasel jsem si na labe u Jaromere... lehce jsem si zakrmil, pouzil jsem hodne tmavy a koreneny krmeni a perfektni zachytani... Prakticky co nahoz to ryba. Drtiva vetsina ulovku byli tlousti a plotice, splet se jen jeden lipan. Brali prakticky na vse co jsem zkousel... kukurice, cervi, hnojaci ale naprosto nejlepsi byla kukla:)

svaca - Profil | Ne 6.12.2009 15:13:22

naprosto souhlasim s kazdym kdo dostal podekovani. a dodam ze bych doporucil spise soulacku s tim ze budes hledat mista.pokud mas v blizkosti mensi potok tak tam si zachytas nebot rybu najdes snadneji.krmeni vynech a nebo krm opatrne tzn.zadny obr koule a kybl futra.a chytej spis na napareny rohlik.jinak jsem na tom stejne jako ty. jak se ochladi voda tak ryba se stahne prestane aktivne hledat potravu. snazim se jen chodit kolem vody a hledat rybu...........jeste nezacla zima a ja uz chci jaro)

kolibrik - Profil | So 5.12.2009 14:53:22

zdravim.s pribyvajicim ochlazovanim vody a venkovni teploty samozrejme ubyva i zaberu .v tvem pripade a je to muj nazor,nepouzivat uz na plavanou kukuricku,ale pouze cerva,nebo jemne naparene pecivo stridku rohliku. zakrmovat minimalne a to pripravou nejake agresivni smesi s pridanim dochucovadla.vymenit civku za slabsi vlasec co mozna nejjemnejsi navazec a co je asi nejhlavnesi,vyber lehkych malych velmi ostrych hacku.maly rychly navijacek a nesedet.snazit se rybu najit.me zrovna tahle rybi necinost vyhovuje.pekne me nazhavi abych neco vymyslel treba i noveho.tak preji hodne stesti.

CarpHunder - Profil | So 5.12.2009 14:30:06

hlavně místo, pečivo, někdy hnojáky, počasí, stav vody. To krmení dle vody, když jdu na malou říčku, můžu měnit tůň od tůně. Na Labi krmení řeším i v zimě, ale vše dle záběrů. Raději málo než více.

yzzak - Profil | So 5.12.2009 14:29:36

V zimě je dobrá stojatá voda v kombinaci s anglánem a jemnym krmením(neni ho potřeba hodně) červi i ve studene vodě, ale top nástraha je rohlík nebo jiný pečivo,ale chleba nedoporucuji. také je potřeba krmit na menší ploše a používat menší anglány tak do tří gramu. Dají se tak nachytat i pekní Cejni,líni, občas pekná plotka nebo mensi kapr ale počítej s tim že to nebude brát hned chvíli trvá než si to ty ryby najdu zezačátku do toho dobaj jen oukleje ale až přestanu brát tyhle malý ryby dají se očekávat vetsi.Hodně štestí plavačka v zimě je nádherná

standas - Profil | So 5.12.2009 14:24:14

1)červi zruš dej housku
2)zjemni sestavu
3)krmení připosil a přitmav
4)někdy méńe krmení znamená více
5)zkus změnit místo voda je čistější a ryby jdou víc do hloubky

Figos - Profil | So 5.12.2009 11:16:08

No tak na podzim už to je pomalu bída,ale i tak to jde.Já chytám hlavě na červy a popřípadě to vyměním za pař.rohlík nebo po domácku udělaný s ochucením.Já to dělám tak že si to zakrmím tak dvěmy nebo třemy koulemi velikost pomeranče,pak malou hrctičku červů a pak hned nahodím vždy mi záběr příjde.Když už po 4 náhozu nepřichází tak udělám jen to že ke splávku nebo anglánu nahodím jednu kouli nebo pár červů a jde to zas.Tak to dělám já a u vody se nenudím ani teď dnes jsem chytl taky 3 kapříky podle toho mého popisku.Ale dravci jsou v tomhle období lepší hlavě na živou rybku.Tak záleží jak to budeš zkoušet ty.Petrův Zdar????????????

Carpmen - Profil | Út 27.10.2009 21:31:00

ahoj taky bych se chtěl na toto zeptat ale spíš na co chytat jestli krmení dávat více či méně trošku řidčí at to uděla větší mrak nebo suchší at to dopadne na dno jedu zitra na stoják kde se většinou chytaj cejni a plotice

schlieri - Profil | Út 27.10.2009 19:36:17

já bych tam rozhodně nedaval kukuřičku spiš bych tam dal jenom červiky nebo žížalku já ted na nic jineho nechytáam

splávkař - Profil | Po 5.10.2009 23:08:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já bych vynechal tu kuku a krom červa bych zkusil třeba kornout nebo trhaný rohlík. Navíc bych opustil klasická letní loviště a zaměřil bych se na klidnější úseky,vracáky kde se ryba přirozeně zdržuje a nespoléhal bych tolik na krmení... Jinak podzim je období kdy když se do nich trefíš tak si zachytáš mnohem líp než v létě:-)) A pak, píšeš ,že se mohou dravci zbláznit- vyměň červy za slunky a vyprdni se na nějaký kapry nebo cejny!!!!

Mitwa - Profil | Po 5.10.2009 22:55:58

přesně jak tu píšou zkus zjemnit celou sestavu jemnější navazec v chladných měsících až někde na 0,07 zmenši háček atd., nic jiného se dělat nedá...promiň dá...změn úsek řeky:-)

Homer - Profil | Ne 4.10.2009 23:44:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych asi zrušil kukuřici jako nástrahu, její čas asi už pomalu končí. Rybu hledat v klidnějších, hlubších místech. Zjemnit montáže. Krmení jemnější, tmavší, sýrové nebo kořeněné a v menších dávkách. Koukni se třeba sem: http://www.splavek.info/rijen.html

jarousinecicek - Profil | Ne 4.10.2009 23:02:02

No obecně mohu říci, že na podzim mi berou ryby opatrně. Velice tak záleží na každém detailu v rozmístění bročků a nastavení hloubky. Je možné, že by ti pomohla i změna místa. Ryby budou možná někde jinde, když se voda ochladila - předpokládám, že v orlici se už ochladila dost.