Poradíte jak na výrobu ryb. moučky?

Potřeboval bych radu co se týče výroby domácí rybí moučky. Máte stím někdo skušenosti? V podsatě vím o co jde, ale spíše mě zajíma jeslti by mělo ryb. maso před sušením např přejít varem,atd...předem děkuji za odpověďAutor diskuse: Dawei - Profil , 12.9.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NGeneticist - Profil | Út 15.9.2009 13:18:39

Dawei >> Ahoj, doma bych ti to vůbec nedoporučoval, asi vůbec netušíš o co tady jde. Rozhodně to není čistá a ani voňavá práce...kdysi jsem byl na prohlídce u výrobce, používali tam takovou speciální varnou míchací nádobu destruktor kde se odpad podparou zahřál asi na 1hod než se to celé rozvařilo a sterilizovalo. Potom se nechá odpařit voda z toho humusu a vysuší se to. Výsledkem je ta moučka, která se ještě smíchá s roslinnou složkou....

Přeji hodně úspěchů:-)

NKáceč - Profil | So 12.9.2009 21:33:55

Martin... >> To skutečně netuším.Ale asi to losos nebude.Já to míchám drůbeži.A tý je to jedno:-)))

NMartin... - Profil | So 12.9.2009 21:30:39

Káceč >> no ale počítám že nebude mít přímo moučky z lososa apod....spíš bude mít jen klasickou rybí moučku

NKáceč - Profil | So 12.9.2009 21:17:02

Dawei >> Najdi si v okolí nějakého mlynáře,co míchá krmné směsi.Určitě bude mít i rybí moučku.Cena 40-50kč.Za kilo.

NMartin... - Profil | So 12.9.2009 20:29:54

Pvl >> to teda díky :o))

NPvl - Profil | So 12.9.2009 20:27:59

Martin... >> Mohl jsi se jí zbavit .. ať Ti doma zplesnivý :o§)

NMartin... - Profil | So 12.9.2009 20:26:22

Pvl >> no to nee..to musíš ty:-D

NPvl - Profil | So 12.9.2009 19:49:28

Martin... >> Já bych ji vzal ,ale zaplatíš poštovný ? .o§)

NZajda - Profil | So 12.9.2009 19:36:23

Martin M. >> To je na kšeft..:-)

NMartin... - Profil | So 12.9.2009 19:34:53

Dawei >> kdybys chtěl tak mi zbylo trochu krevetové a tuňákové moučky tak kdybys chtěl tak ti můžu poslat....cena by byla cca 55Kč/kg

NMartin M. - Profil | So 12.9.2009 19:27:57

Doma to nevyrobis, ale premyslej, jestli opravdu potrebujes "suchou" rybi moucku, kterou nasledne namocis a zpracujes do navnady. Neni lepsi pouzit rovnou mlete nebo rozmixovane cerstve rybi maso?