Jaký návazec do trávy a řas na dně??

Ahoj potřeboval bych poradit jaký návazec na zarostlou vodu na dně jsou řasy traviny asi tak 40 cm ode dna a nedaří se mi najít ani trochu čistější dno - napadlo mě návazec dát do PVA punčochy nebo sáčku.
díky všem za odpovědi.
Autor diskuse: Carcas - Profil , 15.7.2009 kaprařina - techniky lovu

kabát - Profil | Út 3.3.2015 21:09:29

Malda512 >> Asi máš pravdu, vyzkouším. Co se týká šňůry a šokovky, raději rybu vyřížnu nebo vyháknu z háčku, než by plula s návazcem a šokovkou po rybníku.
Myslím, že ty měkké pruty výrazně pomůžou.

Malda512 - Profil | Út 3.3.2015 11:25:46

kabát >> čau. To očko do prostoru trčet nebude protože jej budeš tahat po směru trávy. A i když by ta ryby jela směrem od tebe tak to čko bude schované v té gumičce. Protože jak v něm není žádná zátěž tak se to očko zase schová v té gumičce. Neboj je to vyzkoušené. :-) A ani v podběráku se nezachytí... Každá voda je jinak obtížná. ta tráva je asi největší problém a jak nemůžeš na vodu pro rybu do trávy tak je to vždy riziko, že to nedopadne dobře. Je to také o štěstí

kabát - Profil | Út 3.3.2015 8:55:17

Malda512 >> Letos budu zkoušet celkově jemnější sestavu, měkké pruty, snad s nima dohodím co potřebuju. Tenší pletenku - to kvůli škeblím,protože " MOJE " místo je přes dvě hrany a vlasec se tam často řízne. A ono je jedno jestli je to jen šokovka nebo celá délka protože pokud jsem přišel o rybu tak až pod nohama. I svlíkačku jsem koupil jemnější. Klip na olovo používám ten co je na fotce, tak ho dopiluju podle toho co píšeš.
I když !!!!!! Buď tomu nerozumím nebo vidím už teď potenciální problém.
Až se v trávě olovo zachytí, tak se drátek vytáhne, bude trčet do prostoru a na něho se bude tráva věšet, včetně síťky podběráku.
Co se týká háčků, tam jsem prošel vývojem a momentálně mám háček, na který chytám a pokud ryba zabere, nestalo se mi, že bych sekl do prázdna nebo ztratil rybu dřív než fakt až pod nohama nebo pod lodí. A to jsem měl dost záběrů, kdy po jízdě jsem sekl do prázdna nebo jen ryby ucítil a po chvilce se vypnula.Olovo budu muset nějak dopilovat.
Odpadávací varianta mě nenapadla.

Malda512 - Profil | Po 2.3.2015 22:12:54

kabát >> Já používám jen vlasec a jako šokovku mám pletenku. Je to hrozně tvrdé a dost se vyřezavájí ryby . Chápu, že protáhnout rybu trávou je problém. Ale pokud v té trávě není nataženej nějakej vlasec od jiného rybáře tak jsme v drtivé většině ty ryby vytáhnul. A když se zamotali ,, na tvrdo " tak jsme čekal až si samotná ryba najde cestu ven. U kapra to je v pohodě ten se bud vyhákne .. jak je nakrátko omotanej tak se vyřízne. A nebo si najde cestu sám ven. Ale horší je to u amurů. ty potvory si v té travě lehnou a ani se nepohnou. Když jsem jel na jednom velikánským reviru pro obr amura a přijel jsme nad něj tak jsem žasnul co ta potvorá dělá. Ne že by se snažil dostat pryč....Právě na opak,. Udělal si tunel a ležel v té trávě a ani se nehnul. A když jsem jej tahal ven tak se snažil do té travy zavrtat co nejhlouběji. To kapr ten okamnžitě prchá pryč ale amurek ten má pohodičku a klídek :-))) Zkus dát jiné háčky. Víc zahnute. Já jsem s nima spokojenej protože jsem vyháknul v trávě z 50 ryb cca 3 ks. A nebo zkus couvnout a navést rybu nad podběrák .. třeba to vyřeší tvůj problém.

kabát - Profil | Po 2.3.2015 20:45:49

Malda512 >> To couvání někdy zkusím, může být u mě problém, že chytám na celkem tuhé pruty, pletenku a ryba mi upadne pod nohama. Jenže většinou chytám sám.

Malda512 - Profil | Po 2.3.2015 16:54:34

Pavao >> tohle používám jen když lovím na reviru kde je tráva. Házet se s tím dá . Neměřil jsem to ale těch 70 až 80metrů to vydrží. Jednou jedinkrát mě to ulítlo al eto jsem dal moc velké olovo. Právě skrz to očko je používám protože to splnuje princip . Jinak používám klasiku .. plast ..

Pavao - Profil | Po 2.3.2015 15:24:23

Malda512 >> co to máš za závěsy, že to má tak velký očko? Vydrží to švih? Něco podobnýho, ale ještě většího, jsem viděl pouze u Karlose:-)

Malda512 - Profil | Po 2.3.2015 13:39:21

kabát >> padací olovo si pojisti pva šnůrkou. Omotej jej několikrát kolem bočního návazce a je to. po záběru jak ryba najede do travy tak se olovo vypne a tráva se tam moc zachytávat nebude. Jinak na chomoutově skrz trávu se osvědčily háčky které byli zahnuté. Ryby se vyřezávali velice zřídka . Ryba se vyřeže protože jak ji přitáhneš ke břehu tak se změní uhel pod kterým je háček zaseknutý a díky váze trávy se háček vyhákne. Dědci to řeší, že rybu u břehu nezdolávají ale couvají s prutem vzad a dotáhnou ji takto až do podběráku

kabát - Profil | Čt 11.9.2014 11:38:54

Mohl by mi někdo poradit, co použít? Lovím na vodě, kde se nesmí s loďkou.
Osvědčené místo kde mi kapři najíždějí je cca 80 metrů od břehu.
Nahodím, nakrmím, zaseknu ale problém je se zdoláním ryby. Zdolávat musím přes několik polí trávy.Tráva je až k hladině, ryba do ní zajede. Pruty mám pevné, chytám s pletenkou v celé délce, na konci cca 8 metrů 20. librového fluorocarbonu. Olovo na bočním závěsu. Návazec i sháčkem je myslím v pohodě, rybu i s metrákem trávy dostanu ke břehu. Kapr se mi uvolní z háčku většinou při podebírání, když se položí na bok a mrskne u hladiny.Tráva bývá namotaná a visí kolem olova se závěsem. Máte na to nějakou vychytávku? Obvykle to jsou kapři přes 60 cm. Je to příliš " tvrdým " zdoláváním u podběráku?
Když povolím zajede do dalších trsů trávy. Nějaký tip na odpadávací zátěž, která se ale dá nahodit švihem?

sidneyv - Profil | Čt 16.7.2009 9:15:52

a čo robiť, ak máte na dne trávu cca 1m...nemožnosť zavážať - t.j.si položiť montáž na kus cistého....ja to riesim len častým prehadzovaním - cca každé tri hodiny, s tým, že hádam raz trafim čistejšie dno..:((
viete niečo poradiť?
ryby mi idú na potapave

d a v i d - Profil | St 15.7.2009 20:46:33

se 40 cm nanosem travy si nelam hlavu, to neni nic strasnyho

kapriiiik - Profil | St 15.7.2009 20:29:15

asi bych volil potahovanou snurku a nebo fluo.c.Dal bych 10m šokovky a by si travy rezal.Chytal bych na pop up a nebo na panacka nebal bych se vyraznejsiho boilie!Jo a hodne dobra je PVA pena na zarostle dno bych ji asi zvolil.HODNĚ ŠTĚSTÍ

Lajnator - Profil | St 15.7.2009 17:07:58

zrovna jsem se vrátil z Tovačova, kde je zarostlý dno komplet. 40mm fluocarbon a metr olověnky s klasickým závěsem a v pohodě. Když jsem se nad něj po záběru dostal, krásně jsem ho vyřízl z trav. (tedy i s 2kg vodního porostu)

Turňa - Profil | St 15.7.2009 16:21:32

Mrkni sem, tam toho najdeš! http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=611247

Best Carp - Profil | St 15.7.2009 16:08:27

já v takovém případě používám ztuženou šnůrku nebo flourcarbon návazec udělám delší a chytám na plovoucí boilies nebo dám plovoucí pěnu

Kaprasek - Profil | St 15.7.2009 16:08:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak na takovém ´´terénu´´chytám zde je nejlepší supermantis (30cm)který protáhneš pva punčochou zasypeš peletami a zbytek zašiješ sešívačkou nebo jak to dělám já obmotám pva šnůrkou poté kvalitní háček (Např.:fox armapoint,longshank nailler) s plovoučkou,nebo panáčkem....nejvíce se mi osvědčili boilie od fy nikl,mikbaits