Už s tím něco dělejme!!!

Tuto otázku chci položit již delší dobu!! Pořád dokola omýláme tu samou kritiku, návrhy podněty atd... k rybářskému řádu, stráži, svazu. Mě jen zajímá, kdy s tím někdo něco udělá (včetně sebe). Domluvme se a konejme. Něco jako odbory. Prostor ke zlepšení je obrovský a všichni máme přece společný zájem. Tak to zkusme vymyslet. Všude je to o financích a těch je dost (povolenky, členské poplatky, brigády, dotace z evropské unie). Tak kde je problém? No v nás a v naší (ne)aktivitě to je celý... :-(
Autor diskuse: Alesek - Profil , 7.7.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

paulis - Profil | So 5.9.2009 19:16:19

kakr >> polityka ach jo,smazim kureci jatyrka bramborovej salat je uz v lednici mejte se Pavel.

kakr - Profil | So 5.9.2009 18:56:07

paulis >>
Nejsem věštec, nevím. Zkus se obrátit na svého poslance, či senátora, ti mají zákonodárnou moc. Letos máš jedinečnou možnost navštívit předvolební žgryndání (slibování) těch, kteří se v Tvém obvodu ucházejí o čest zastupovat Tě v parlamentu ČR. Zkus jim položit otázku, co udělají s lovem 24hod až budou zvoleni. No a podle odpovědi můžeš volit.......

paulis - Profil | So 5.9.2009 18:42:34

kakr >> na slovensku to slo u nas to bude trvat jak dlouho a proc?

kakr - Profil | So 5.9.2009 18:38:14

paulis >>
Tlač jak můžeš, nikdo Ti bránit nebude....

paulis - Profil | So 5.9.2009 18:37:40

kakr >> na kaprodromu jsem jeste nebyl na nekterych muze byt tezke chytnout trofejni rybu,ale neni to asi ta spravna vyzva.

paulis - Profil | So 5.9.2009 18:32:07

kakr >> kdo dela upravy a zmeny v rybarskem zakone?ja bych tlacil tam odkud to musi prijit.

kakr - Profil | So 5.9.2009 18:28:25

paulis >>
Ubezpečuji Tě, i kdyby si 10 000 rybářů povolenku nekoupilo vůbec nic by se nestalo. Počet členů ČRS a MRS nemá vůbec žádný vliv na změnu zákona, potažmo vyhlášky. Tím protestem by jste ovšem značně pomohli rozvoji ryze komerčního rybolovu na kaprodromech.

malamut - Profil | So 5.9.2009 18:27:30

kakr >> paulis se domnívá že pokud si určitá část členské základny odmítne zakoupit povolenku, na svazu (je jedno zda Č nebo MRS) se zděsí a povolí nejen celoročně čtyřiadvacítku ale i lov min. na čtyři pruty pro rybáře vlastnící klinik :-))) Mělo by to jistý pozitivní dopad, méně lidí u vody.

paulis - Profil | So 5.9.2009 18:24:15

kakr >> takhle jsem to nemyslel,ale klidne si priplatim abych nemusel stahovat udice.spis me jde oto jestli by se neco delo kdyby 1000 rybaru nezaplatilo na jeden rok povolenku jako protest aby konecne neco udelali s rybarskym zakonem.

kakr - Profil | So 5.9.2009 18:15:40

paulis >>
Skutečně se domníváš, že když bude povolenka řekněme za 5000Kč, tak se cenou zajistí lov 24hod?

paulis - Profil | So 5.9.2009 16:20:36

malamut >> zajimavy nazor

malamut - Profil | So 5.9.2009 16:03:33

paulis >> na to jsi přišel sám? Už to radši neber.

paulis - Profil | So 5.9.2009 15:58:23

Alesek >> chtelo by napsat novou diskusi,kdo z rybaru by bylo schopnych nezaplatit povolenku kvuli lovu 24 a pod.Nechat to bezet pres zimu,a myslim ze se prihlasi hodne rybaru.pokud bude tisice rybaru ochotnych nezaplatit v domluvenem roce povolenku tak s timhle se da operovat,aby konecne se neco delo ze 100 rybaru maji asi 180000 tisic korun,myslim ze by nas bylo mnohem vic a to by asi nechteli aby prisli o takove prachy.

Mrknato - Profil | Út 14.7.2009 12:45:25

Alesek >> Prosazování či omezování chápu jinak. Někomu k zážitku z automobilismu stačí nejisté místo před panelákem a Škodovka. Jiný musí mít celou stáj, depa, mraky mechaniků, servis, kosmickou technologii, sklad PHM, pneumatik, reklamu, děvčata....
Myslím, že příloha vyhlášky říká něco o :
II. Povolené technické prostředky k lovu
1. Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky.
2. Vábničky, plavidla, plovoucí nafukovací rybářské pomůcky určené k lovu ryb, echolot, podběrák,
čeřínek, vezírek, vyprošťovač háčků, měřítko, stojánky nebo držáky na udice, čihátka, splávky,
zátěž, nahazovací prak a další prostředky. Použití těchto prostředků specifikuje uživatel revíru
v bližších podmínkách výkonu rybářského práva.
Nechci to dále rozvádět, ale tady je právě prostor pro BP. Zcela jistě budou jiné BP na pískovcovém jezírku se vzácnou faunou a flórou a jiné na Slapech, bez ohledu co je možné prosadit blbostí a silou. Proto by o těchto věcech měl rozhodovat uživatel a stát. Ne banda uřvaných rybářů s CaR na tričku a peticí na ochranu kapra proti vyhynutí, umně si zakrývající zuby a drápy. O bivacích ropodech, tropodech můčkách samoseku podložkách předložkách přístavech parnících nemá cenu hovořit, to se stává vynuceným standardem.
Pro ty, kteří si bez těchto pomůcek nedokážou rybařinu představit jsou specielní vody, kde takový rybolov je standardem. Tyto vody proto nejsou povětšině revíry. Stejně tak muž vyžadující speciální erotické praktiky je nerealizuje doma, na "své vodě" , ale v nevěstincích, nebo na služební cestě v Thajsku....

Azbest - Profil | Út 14.7.2009 12:00:13

Mrknato >> na tom něco bude...

Alesek - Profil | Út 14.7.2009 11:53:47

Mrknato >> Prosazovat nemyslím tím, že chci omezit kolegu rybáře... Sám se snažím chovat slušně a neomezovat nikoho při lovu. Na druhou stranu někomu například můžou vadit moje výlety na člunu a mě zase může vadit mraky kaprařů nebo sumcařů kolem břehu (Když 3 lidi zaberou celkově 150 - 200m břehu, nebo mají nahozeno na protější straně 200m Labe...!!!). V konečným součtu to bude stejně o slušnosti a tolerantnosti všech. At už k sobě nebo k vodě a přírodě. Myslím, že to je vždy o rozumném kompromisu. Protože prosazovat něco co část rybářů omezí nebo nebudou spokojení stejně nebude fungovat a hlavně se nebude dodržovat... Dle mého názoru je potřeba potlačit svá můžská ega a normálně se dohodnout ku prospěchu všech. Mě to například v pracovním životě funguje, občas sklopit hlavu a podřídit se občas zase zatlačit když jsem si jistej, že to je správně... Snažit se jednat věcně a logicky, bez předsudků a emocí...

Mrknato - Profil | Út 14.7.2009 11:38:49

Alesek >> A jsme u toho, co si kdo představuje pod takým pojmom svazová činnost. Z debat zde bych si tipnul, že většina MRKařů, si pod tým pojmom predsavuje lov 24, ne 5 prutů, zavážení, bivakovaní, samosek a sakování. Další ne nepodstatná část elektonicky gramotných rybářů MRKu si dále přeje akční RS, likvidaci MVE, lov CaR, revíry patřící soukromým subjektům, které se budou o revíry "lépe starat, tedy budou mýtit stromy, zpevňovat břehy, sekat a čistit pobřežní pozemky a vydávat povolenky, které znemožní rybolov "chátře". Nejsilnější proud rybářů chce mraky kaprů a dravců v neomezeném množství za omezenou symbolickou cenu. Svazovým činovníkům jde mnohdy o úplně jiné věci, spojené s jejich požitky. Komu tady jde o normální rybařinu, v revírech, kde jsou slušné ryby v slušném druhovém spektru, s možností jejich lovu na území celého kraje, v rozsahu ÚS a oželí výše uvedené? Budu to asi jenom já. Minorita zanedbatelnější, než teplomilové, zoofilové, entomologové a další nevýznamné, skupinky. Tak se ptám, k čemu máme demokracii? K tomu aby válcovala všechny nepodstatné zájmové skupiny, mimo cikánů, kteří hrozí Kanadou? Demokracie a proto je i tak slabá, by měla zajistit existenci a ochranu zájmů i vůči dominantní části společnosti, která by je v ostatních společenských systémech převálcovala. Z tohoto důvodu nemám rád výraz "prosazovat", který je zde myšlen samozřejmě na úkor jiného.

Mrknato - Profil | Út 14.7.2009 11:17:05

Salmo1 >> Samozřejmě, že na každou věc se můžeš dívat z několika stran. No a pokud ÚS pověřuje nějakými činostmi MO a má k tomu kompetenci, pak je jasné, že by to měl i kontrolovat. V jistých věcech, např. denní počty úlovků, chov a vysazování kapra, existence a konkurence vlastními revíry MO územnímu svazu, se musí uživatel sklonit a taky se sklání a třeba i revokuje závěry konference z důvodu nesouhlasu a podstatného MO... ÚS může prověřovat, ale nemůže nařídit spoustu zásadních věcí, jako např strukturu druhů a velikostí chovaných ryb, skutečnou spoluúčast na zarybňování, efektivitu hospodaření. Což by outsorcingem, či smluvním vztahem s komerčním chovatelem zajistil pro rybáře levněji a průhledněji jejich zábavu. To je právě výhoda toho, když se "vaří ve velkém". Přicmrdávání takových "svazových Balounů" a že jich je, kterými mnohé MO jsou, dává rybařině skutečný punc "svazové práce".

Alesek - Profil | Út 14.7.2009 0:20:10

Mrknato >> Nezkoumal... Myslím, že hospodaření se z velké části řídí aktuální poptávkou aktivních členů v MO. A to většinou nikdo z rozumných kolegů rybářů není. A je to chyba v nás všech. Člověk kdyby byl trochu aktivní a zaloboval (zašel na pivo, kafe) na správných místech v MO tak by se možná něco prosadilo... Chce se to jen kopnout do zadku... Samozřejmně i v hospodaření MO je prostor pro korupci a tím neefektivního hospodaření... Čert ví co se tam děje... Další věc je, že údajně některá MO zbytečně sedí na penězích a neutrácí je v tom dobrém smyslu...

Salmo1 - Profil | Po 13.7.2009 22:52:28

Tak výchovná vložka má přestávku tak můžem pokračovat:-)
Mrknato-Píšeš-uživatel je stanoven,ale Mo drží otěže.
Ono to také není zase tak pravda.Uživatel provádí každoročně hospodářské prověrky u jednotlivých Mo.Pokud je vše v pořádku,vydává Mo povolenky k lovu.
Přeloženo,tímto aktem US schvaluje roční hospodaření každé jednotlivé Mo.
US si sežral dekrety a musí držet basu.K tomu ho ale žádná Mo nenutila,to byl akt US.

Zajda - Profil | Po 13.7.2009 19:52:21

Azbest >> Tak on tě vlastně Drozďák pochválil, toho si važ..:-)

Azbest - Profil | Po 13.7.2009 19:49:03

Zajda >> myslím,že se tak jmenoval i Maupassant

Zajda - Profil | Po 13.7.2009 19:48:01

Azbest >> Jeden byl s Gisbornu, nebo jak se to píše..:-)

Dóla - Profil | Po 13.7.2009 19:45:33

Azbest >> Tak vidíš jak Tě nazval.......ani netušil.

Azbest - Profil | Po 13.7.2009 19:42:17

Pike_ >> pravda.Guy je i vlastní křestní jméno:-)

Dóla - Profil | Po 13.7.2009 19:40:47

Pike_ >> To je fakt. Guy znamená chlapík.....nebo taky řetěz:-)

Pike_ - Profil | Po 13.7.2009 19:36:36

Nechci se do toho plést, ale nedá mit to. Gáj bude fonetický přepis slova guy, které nemá s homosexální orientací nic společného.
Tak já zase běžím, nenechte se rušit.

Azbest - Profil | Po 13.7.2009 19:25:32

drozďák 30,42 >> svým způsobem není zač,protože svým způsobem často vystupuješ,jako vrchní arbitr,čili se přirovnání nabízí dost samo-ostatní typy tvé orientace neřeším,jak svým způsobem budeš možná vědět.

drozďák 30,42 - Profil | Po 13.7.2009 18:59:25

XAXAP >> prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. >> od tvrdého a zapřísáhlého antikomunisty (pánč to má napsáno na webu a co je psáno to je dáno - platilo už za komunismu) jinou nálepku než soudružskou ani dostat nemohu.

A nálepku Petronius si nezasloužím, nemám na něj ani zdaleka.

Azbeste, svým způsobem ti za tu poctu děkuju. Není Gáj, jako gáj.

prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. - Profil | Po 13.7.2009 17:53:41

drozďák 30,42 >> tak a jsi soudruh Petronius Drozdov! a máš to!

prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. - Profil | Po 13.7.2009 17:53:12

doprčic, Azbeste, máš ve své kvé sedmě vyměněnej pylovej filtr? neprojel jsi od té doby konopným polem?

prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. - Profil | Po 13.7.2009 17:50:55

gratuluji k tisícovce! tramtaradjáááááá!