Proč stále dochází stále k vytrávení našich řek ?

Bohužel s tím nejde nic moc udělat když birokracie mezi místními uředníky brání s tím něco dělat. Proto se ptám, existuje nějaký účiný postup jak zábránit dalším otravám v našich řekách ? Teď mám konkrétně na mysli říčku Rusavu, revír Morava 13. K vytrávení došlo dnes 12.5.09 z města Holešova přes Pravčice, Hulín až k soutoku s Moravou. Za vše může pravděpodobně čistička z Holešova. Jsem z toho hodně zklamán a nejsem sám. ..
Autor diskuse: jeron - Profil , 12.5.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

jeron - Profil | St 13.5.2009 10:05:44

hraji >> to máš možná pravdu, je velmi jednoduché napsat : Řiď se RŘ ... ale co je to platné když to stejně nepomůže. Ty vzorky se posílají do Zlína, a až potom na životní do Kroměříže, to je první paradox našich uředníků. Těchto stížností na znečištění řičky Rusavy bylo již nespočet ! Bohužel tito zkorupovaní úředníci to hodí do šuplíku a vymluví se na množství řas které v něktých úsecích jsou. A já se ptám jde něco proti těmto lidem dělat ?

ištvan - Profil | St 13.5.2009 10:01:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >>Havárii jsem již nahlásil na české inspekci životního prostředí,že jsem to nenapsal ještě neznamená,že jsem to neudělal.Vzorek sem odebral pouze v místě znečištění kde je zdroj nevím.

xmac - Profil | St 13.5.2009 9:52:23

Vypadá to jako pěkná voda .. Škoda jí :( ............ Hele když je to pravidelný, že to nezkusíte rozmáznout v nějakým pořadu v TV. Nejsem toho sice příznivcem, ale třeba se to trošku pohne... A jestli je to z čističky v obci, tak na starosty co to mají v obci televize vždycky platí...

hraji - Profil | St 13.5.2009 9:38:48

ištvan >> promiň kolego, že to napíšu takto tvrdě, ale chováš se jako nesvéprávné děcko.
Místo abys udělal něco smysluplného a to hned, píšeš svoje litanie na MRK, kde, jak je notoricky známo, se vůbec nic nevyřeší. Nebo si vážně myslíš, že pracovníci ČIŽP monitorují nářky neschopných rybářů na MRKu?
V Bližších podmínkách pro rok 2009 (to je ta knížečka se popisem revírů, co jsi dostal k povolence) je detailně popsán postup, který je potřeba dodržet po zjištění havárie, jsou tam uvedena telefonní čísla kam volat, co hlásit, jak postupovat při odběru vzorků.
Dneska odebrané vzorky jsou zcela otevřeně řečeno na hovno.
Přečti si těch pár řádků v BP, abys věděl co máš dělat a nespoléhej na to, že někdo jiný to udělá za tebe.
Protože ať je ti to milé nebo ne, zachoval ses velmi špatně.

ištvan - Profil | St 13.5.2009 9:35:57

A takto vypadal přítok do rybníků:

ištvan - Profil | St 13.5.2009 9:33:28

...

ištvan - Profil | St 13.5.2009 9:31:20

Jak začne sezona na dravce tak ten zbytek pěkných ryb vymlátí sumcaři a bude poklizený.Jinak byl sem vzadu teď mrknout,viděl jsem jen jednoho mrtvého perlína a nulovou aktivitu ryb.V Hulíně se již jelci chovají celkem přirozeně ovšem pouze po podstávek. Pod stavidlem u rybníků to vypadalo asi takto:

an-old-fuddy-duddy - Profil | St 13.5.2009 9:00:29

ištvan >> čau, projdu se ke stavidlu a aspoň se zas mrknu na tu spoušť, to už je tady taková každoroční klasika. Tak za 2 dny uvidíme, minulej rok to bylo od toho stavidla úplný pole několika metrů mrtvých ryb. Tak ono nevychcípá nikdy všechno, ale stejně se divím, že tam po tolika otravách pořád něco plave. Ta skupinka u Burdů, to jsou mastodonti, k tomu mostku tam už prostě patří, ty nikdy nic nezastaví

ištvan - Profil | St 13.5.2009 7:13:44

Lálos >> an-old-fuddy-duddy >> zdar mrtvé hrouzky je vidět nad podstávkem,jsou roztroušení různě po dně,viděl jsem mrtvého jen jednoho tlouště asi 40,ale kámoš mi říkal že když šel ráno z práce kolem 6té lapali u břehu po dechu stovky tloušťů,čehož okamžitě využilo asi 30 racků kteří menší tlouště okamžitě masakrovali.Viděl jsem je odpoledne krmit se u záhliničáků(ty racky),kde se smradlavá voda nahromadila.Po dechu tam lapalo už jen několik málo perlínků.Myslim že co vychcípalo vyplave na hladinu až za 2 za 3 dny a shromáždí se u Pálkovo stavidla.Zaplať pánbůh nevychcípalo vše,u burdů sem viděl přeživší docela pěknou skupinku.Pro vzorek vody tam teď dopoledne vlítnu.

an-old-fuddy-duddy - Profil | Út 12.5.2009 20:28:39

a kde jsou ty mrtvý ryby?vzadu na splavu u záhlinických rybníků?já šel kolem Rusavy a nevypadala nijak hrozně, když to vychcípává, tak to bývá mnohem horší, smrad, černá voda, většinou několikrát do roka. Já měl za to, že za to většinou můžou Pravčice. Otravu jsem hlásil 2x, s tím tady nikdo nic dělat nebude. Rusava byla před pár rokama fantastickej revír hlavně na okouny, štiky, kapry, teď už ani nevěřím, že tam něco kromě toxických tloušťů plave. Myslím, že to tak zůstane, těžko se někam dovolat...navíc MO o to nemá moc velkej zájem, ryby se tam nevysazují, pro spoustu lidí je to jenom špínavá stoka (a to už asi fakt je)

Mrknato - Profil | Út 12.5.2009 19:35:45

jerome: pokud členové ČRS grcajů do našich řek cestou ze schůzí svazu, dochází zákonitě k vytrávení zbytku obsahu žaludku mimo žaludek jedince. Tedy v řece. Je to nemilé, ale je to otázka pro MO, aby nenalévala grcalům.