Magic bobbers - odhozová bójka.

Jaké máte zkušenosti s touto odhozovou bójkou?
http://www.magicbobbers.com/staty/cz.htm
V kombinaci s jakým prutem by se dalo dohodit MB.120g nejdál, tak aby se dalo přiblížit k vyhřívajícím se amurům na hladině - jezdí dost daleko od břehu?
Můžete taky vkládat tipy montáží, různých vychytávek, foto úlovků.
Díky za vaše příspěvky.
Autor diskuse: Abramis - Profil , 16.4.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

Rytíř - Profil | Po 20.7.2009 20:57:50

Marfi >> tyhle diskuze už jsem taky dřiv projel ale bohužel sem se tu nedozvěděl nic,skušenosti pražadne.

Rytíř - Profil | Po 20.7.2009 20:33:59

Abramis >> objednal jsem stu bojka a o vikendu budu testovat,tak ti dam vědět,ja mam roal carpy od spročka 3 a čtvrt lbs tak uvidime.

Abramis - Profil | Po 20.7.2009 20:27:14

Vase zprava

Rytíř - Profil | Čt 16.7.2009 13:11:35

sven >> Zdarec zajima mě prosimtě nemaš zkušenost s touto bojkou a nebo neznaš nekoho kdo s tim chytal?Ja bych to chtěl u nas na mistnim piskači o rozloze 4,5h a hloubkou max 3m otestovat na sumara.

sven - Profil | So 18.4.2009 23:43:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abramis >> S tou montáží se nechá různě experimentovat. Např. dva návazce vedle sebe, každá s kostkou chleba nebo jedna velká kostka a jedna malá. na velkou amur doráží a malou s důvěrou nasaje. Pokud lovíš na větší hloubce cca 2 m + , může se stát, že chléb nechce vyplavat a nebo jen pomalu. Potom stačí prodloužit návazec asi na 30cm a připevnit zátěž na boční přívěs, tak dlouhý, aby zátěž při náhozu přečnívala nástrahu asi o 2-3 cm. V místech s množstvím vázek na dně, připevním boční závěs ke kmenu průběžně pomocí obratlíku a místo zátěže používám oblázek. Na konci závěsu přivážu gumičku a do ní oblázek křížem připevním. V případě uváznutí zátěže se buď přetrhne gumička nebo se z ní oblázek uvolní. S tím kamenem nahazuji bez problémů 50 - 60 m. Možná by to šlo i víc ale zatím jsem neměl takovou potřebu. Je to jen můj názor ale snažím se vždy o co nejjednodušší montáž. S nenápadností šňůry nebo vlasce bych si hlavu nelámal, protože maximum záběrů přichází převážně za šera a tmy. Pokud Ti k nástraze připlave hejno ve dne, a ryby budou při chuti, je jim jedno jak silný bude vlasec. K nástraze vede ode dna a vůbec jim nepřekáží .

Abramis - Profil | So 18.4.2009 19:40:43

Sven >> sven >> To s tou polystyrénovou kuličkou za háček je fajn vychytávka. Hodně často se mi při takovém systému nahazování ale stávalo, že mi ten chleba nevyplaval. Buďto se uvolnil už při švihu, nebo stačil napít, než se dostal na hladinu. Ta kulička by tomu mohla dost napomoci, aby se dostal nad hladinu. Taky se ale tato montáž při náhozu zamotala, takže bych chtěl vyzkoušet, jenom jako doplňkově nový systém s tou MB. Metoda pokus - omyl. Když to nebude fungovat, samozřejmě MB budu využívat na jiný způsob lovu. (nebo se aspoň o něco jiného budu pokoušet)
Myslel jsem, kdybych ku MB navázal třeba i 50cm plovoucí šňůrky z mnoha vláken (Carp systém) , svázal ji PVA nití, tak po náhozu by se mohl ten chleba dobře držet na hladině a ty vlákna nejsou tak nápadné jako jeden pramen šňůry.
To jsou ale všechno jenom moje teorie, proto jsem právě založil tuhle otázku. Myslím, že s MB má zkušenosti už víc lidí. A víc hlav víc ví...........:)

sven - Profil | So 18.4.2009 17:12:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abramis >> Potom ale nepotřebuješ bojku. Stačí průběžná zátěž na kmeni vlasce a zarážka před návazcem cca15 cm. Jako zátěž stačí 15 - 35 g, podle požadované délky hodu. Háček bych zvolil o velikosti asi 4 - 2 velmi ostrý a pevný. Amur má poměrně malou ale zato tvrdou tlamu. Jako nástrahu bych zvolil kostku chleba, cca 5x5 cm. Ta vydrží plavat jistě 1/2 hodiny. Nahodíš, vyšponuješ vlasec a potom odklopíš řadič. Kostka vyplave na hladinu. Pak je třeba zavěsit policajta nebo swinger. Při záběru se čihátko zvedne, při upadnutí nástrahy klesne dolů. Pokud použiješ feedrový prut, tak při záběru se špička ohne , při spadnutí kostky narovná a povolí vlasec. Je dobré za háček (na vlasec) protáhnout malou kuličku polystyrenu, která zajistí, že když na háčku nebude chléb, nepadne háček na dno a neuvízne. Myslím, že bojka by Ti přinesla víc komplikací než užitku.

Abramis - Profil | So 18.4.2009 16:51:16

Sven >> sven >> Kdybych to tam ale nahodil na plavačku dřív, než tam budou projíždět, možná by si toho všimli. Samozřejmě za předpokladu, že ta nástraha vydrží dlouho na háčku - třeba kuku s pěnou.

sven - Profil | So 18.4.2009 16:45:00

Amur je velmi plachá ryba a pokud mezi ně hodíš 120 g čehokoli, je po chytání. Myslím ,že tudy cesta na vyhřívající se amury nevede.

Abramis - Profil | So 18.4.2009 16:38:21

V odkazu www. mi nejdou načíst dotazy a odpovědi, tak to zkusím ještě oživit tady.