co si myslite o bici s amortizerem?

Chci se zerptat po precteni spousty clanku co si tady myslite o chytani na bic s amortizerem ja osobne sem tak chytal ted sem usetri na delicku ale ne jen tak hned je mi 15 let za chily a nemam deseti tisice na utraceni delicku jiz sice mam ale nepiste tu prosim je to blbost kup te si delicku to tu nepiste kazdy at si koupi na co ma ...dale k tema za takovehle chytani sem casto slichal posmechy i od kamaradu ty vsak ustaly po tom co na zavody ( sedely sme vedle sebe oba na bic 7m) se nam slusne darilo ovsem najely kapri a kmarad dva ztrl ja sem vytahl tri jen diky amortizeru je stim perfektni chytani utlumy to vsecky vypadky proste bezva chytani na to... jake jsou vase nazory? po pripade primo nazory lidi co to takhle maj
Autor diskuse: hokejac - Profil , 16.2.2009 plavaná - náčiní, doplňky

karel.datel - Profil | Po 24.5.2010 11:51:58

splavek >> A těch ran od konektoru do blanku.

Kasura - Profil | Po 24.5.2010 10:08:37

hokejac - >> Od takéhoto spôsobu chytania väčší adrenalín nepoznám,nehovorím že krehký a ľahký bič s 0,08 forpasom je správna voľba na kaprov,ale správne zvolený a zostrojený bič je smrtiaca zbraň aj na veľkých kaprov.Špičku treba vybrať a gumu nastrojiť do dvoch predošlích dielov a patrične ju našponovať,čo pomôže pri podoberaní väčších kaprov.Celú zostavu treba zľadiť podľa pevnosti a dĺžky biča,čo sa na prvý krát nepodarí, ale po pár vychádzkach sa to doladí.Pevné kaprárske biče majú oplet a vyrába ich Milo,Maver,Triana, Trabucco atď.,ja mám 9 m Milo Chromium nastrojený s 2,8 mm dutým amortizérom a 10 kg kapry zdolať nie je žiadny problém.

SamoMo - Profil | Ne 23.5.2010 21:36:53

ahoj, viete mi napisat navod ako zagumovat bic ?? dakujem,... aku gumu pouzit ?? myslim tip,....

Nat - Profil | Út 17.2.2009 22:01:40

dantex >> poznám týpka čo chodí na sumce s boloňou. chytáva take okolo 80cm a keď sa mu tam občas povesí väčší a neurveho ho tak furt nadáva že zase dolamal boloňu. Zlomil ju asi už 6x a stále to s ňou silí.
MrKos: váha amortizéru je zanetbateľná skoro nič neváži, guma je vnutri v diely tak nema vplyv na vodenie, nahadzovanie tak sa logicky nemože ani motať. máš pravdu keď už povesíš niečo veľké tak to je iné kafe dostať do podberáku.
nevidím vážnejší dôvod prečo tam tú gumu nedať.

Pavouk28 - Profil | Út 17.2.2009 8:58:39

mozne reseni je pouzit vymennou spicku pokud to jde.. ale pokud si amortizer nainstalujete pocitejte ze musite mit dloooouhyyyy podberak...s 3metrovou ruckou kapra nevypacite z vody ani nahodou

splavek - Profil | Út 17.2.2009 8:31:15

dantex >> hoši chtějí zvýšit své šance,když na bič zapřáhnou kapra,což není nic neobvyklého,kdysi jsem taky tako uvažoval.Pak jsem si po zralé úvaze koupil děličku a nelituji.Když chtějí projít pokusem z kočkopsem gumy na biči ať si tím projdou.Nakonec zjistí,že prostě dělička je na to lepší.Když si tak vzpomínám,tak první můj pokus o jakési použití amortizeru na biči,byla guma před spičkou biče tak asi 30-40cm.Dokázalo to eliminovat částečně výpady větších ryb,ale také se to setsakramentsky motalo.Holt na amortizér je stavěná dělička.



dantex - Profil | Po 16.2.2009 22:57:51

hoši měli byste si uvědomit, že lehký a křehký bič v kombinaci s 0,08 forpasem holt není náčiní na zdivočelý kapříky. Na sumce taky nikdo nejde s matchkou a nediví se tomu. Bič je prostě náčiní na rychlé chytání menších ryb. A šmytec.

spinka - Profil | Po 16.2.2009 22:53:16

Koupil jsem lacinou 5ku aby mě nebylo tolik líto řezat špičku a zagumoval jsem to-je to fakt paskvil,měl jsem to u vody jen párkrát.K děličce se to nedá vůbec přirovnat,to je prostě paráda.

Milhauz - Profil | Po 16.2.2009 22:43:03

kup kvalitní bolo a máš pokoj!

JPB - Profil | Po 16.2.2009 22:36:09

Je to od věci, ale musím ti napsat, že číst tvůj sloh chce hodně silnej žaludek. Měl by sis zopáknout školu tak od 3. třídy.
Jinak chytám bez amortizéru a dobrý. Sem tam prostě něco ztratím.

Juraj - Profil | Po 16.2.2009 21:00:17

Taky o amortizéru do biče uvažuju. Dělička by byla lepší a už jsem po ní téměř téměř šahal, ale díky službám české pošty, kdy se doručovatel ani nenamáhal dostavit na místo a napsal adresát neznámý a dělička putovala zpět na slovensko a nikdo se nikam nedovolá. Pak tam jel kamarád, ale prodávající byl zrovna mimo a pak se mi sesypalo auto, takže jsem měl úplně jiné starosti a na děličku zcela zapoměl. Tak mě napadá, že jsem se Stefanovi už pak ani neozval a dlužím mu alespoň omluvu. No koukám, že jsem chtěl říci úplně něco jiného, ale za to jsem si utříbil myšlenky. Takže se tímto Stefanovi veřejně omlouvám a jdu mu napsat SZ. K otázce se vrátím později. Zatím zdravím všechny.

splavek - Profil | Po 16.2.2009 19:51:59

Taky jsem se zajímal o zagumování biče a po zralé úvaze jsem od toho upustil.Koupil jsem děličku,měl jsem štěstí sehnal jsem slušnou,jetou za 3500kč.Teda jedenáctku,ale na mé amatérské chytání postačující.
Jinak úplně souhlasím z MRKosem,to už je lepší bolo.

MrKos - Profil | Po 16.2.2009 18:43:37

dle mého guma na biči jsou :

- další gramy navíc a to na konci takže o to hůř
- blbě se s tím háže
- blbě se vodí splávek
- další soustava suků které se mohou motat a dělat neplechu
- když se na to pověsí fakt holdegrón tak bych chtěl vidět ho soukat do poběráku
- vázka = problém

osobně chytám s bičem bez gumy a kapr 50 vytáhnout jde přičemž na svazovkách větší stejně nejsou a když už jo tak dál než bičem dosáhnu

doporučil bych si koupit ještě boloňku a kapr to trhat nebude přičemž chytání je to podobné jak na bič

Pavouk28 - Profil | Po 16.2.2009 18:21:32

hraji >> dekuji Ti nacelniku ze ses me zastal :)

hraji - Profil | Po 16.2.2009 18:19:52

Souhlasím s kolegou Pavoukem28. Tím nijak nepopírám, že lze použít bič s amortizérem. Ale čisté řešení to není.

Pavouk28 - Profil | Po 16.2.2009 18:16:51

Nat >> me netreba presvedcovat napsal jsem svuj nazor, at si kazdy chyta na co chce...

Nat - Profil | Po 16.2.2009 18:15:50

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> Aj delička je v poslednej fáze zdolávania fakticky bič a má amortizér aby sa tá ryba neupálila na tenkom nádväzci, a topsety slúžia na dosiahnutie istej vzdialenosti a dokonalé prelovenie čo nieje celkom možné s bičom. Tak nevidím dôvod prečo nepoužiť amortizér aj na kratšom biči.

hokejac - Profil | Po 16.2.2009 18:13:06

No jde o to ze ja na to chytal rok jak sem psal ted mam jiz delicku... a mel sem plno uspechu gumu sem mel natazenou v druhem dile...pravda je ze nevyhoda je ze kdyz se chytne o dno tak se mi stalo sice jednou ale utrhl sem gumu to sem mel ale pojistene v saku sem nosil jednu novou spicku pripravenou na gumu a hned sem to menil a nemel sem extra bic mel sem sedmimetrovej shimano obyc stal asi 500kc byl tezkej ale na mnoho precetenych clanku chytat se na nej dalo a nejsem zadnej rambo abych to drzel a jestli tu nekdo pise ze se to neda drzet neverte a nenechte se odradit ... da se to drzet ten muj mel stale ma asi 600gr jo je to dost ale nechtel sem si koupit neco za 3000 a pak by me to prestalo bavit blbost proste sem se takhle naucil chytat a myslim ze ne nejhur a nerikejte mi ze se na to neda chytat mel sem i dost dobre uspechy(omluvte moji cestinu sice sem cech ale kdyz pisu koukam na klavesy a ne na monitor xD) a jeste bic ma zustat bicem a delicka delickou to je mozny ale rekni mi duvod proc to tak musi byt ? ne kazdy ma na to aby sel k vode rek si budu chytat na bic ale chci amortizer tak si koupim delicku

Pavouk28 - Profil | Po 16.2.2009 18:06:50

bič má zustat bič a dělička děličkou, bič s amortizerem je prasopes.

Nat - Profil | Po 16.2.2009 17:49:09

Mám 7m colmic, a mám v ňom gumu v posledných 2dieloch. Je to dobré lebo môžem používať forpas okolo 0,8 a v pohode ťahať 2kg pleskáče a inú veľkú bielu rybu. Lenže keď použijem silnejší vlasec a náhodou zavesím kapra tak v pohode natiahne tú gumu možno aj na 10m. Keď si to budem ale prerábať tak gumu už iba do posledného dielu. Len keby ta spotreba krmiva bola menšia/dosť to ide do peňazí/ lebo s malo krmením je aj malo rýb

iva - Profil | Po 16.2.2009 17:29:38

ahoj, jde to. nevím, jestli máš ten amortizér až na špičce, ale lepší je ho dát do špičky, do prvního dílu, i za cenu, že ji trochu řízneš. prodává se za pár kaček takový úchyt, provlíkneš to a je to. nebude se ti to motat. a občas si kontroluj spojení amrtizéru a vlasce, opotřebovává se to tam a pak to prdne při rybě, když to nejmín čekáš.
No a nedá mi to, dávej bacha víc v češtině. Máš tam hrubek jak máku:-)))))))))