Lov přes noc

Ahoj, slyšel jsem, že od příštího roku chcou povolit v letních měsících lov nepřetržitě. Víte někdo, jestli je to pravda?
Autor diskuse: sroubek - Profil , 5.9.2008 všeobecné - ostatní

Jovánek - Profil | Po 15.9.2008 21:18:34

DAVISS:jak si přišel na to,že se rybařinou živím? Chtěl bych vidět tebe,jestli by si necuknul ty.Mně se něco podobnýho stalo a tak se docela dobře dokážu vžít do situace,do jaké se dostal mpmaik.

kritik:Jasně! Proč by měl slušnej rybář dostat po čuni? Ty si nikdy neslyšel o tom,jací jsou NĚKTEŘÍ policisté? S tím nemá slušnej rybář nic společného. Nikdy si neslyšel o tom jak někoho zmlátili? Jestli jo,tak věř,že je to jen zlomek toho,co se dostalo na světlo. A jak jsem psal DAVISSOVI,mně se něco podobného stalo.

bombardák - Profil | So 13.9.2008 23:41:03

je to pořád dokolečka, jako kolotoč, je to jen sen, jen touha - konečně být trochu svobodný, když budu chtít posedět o hodinu déle, když je ještě noc mladá a ráno nebudu vstávat, proč, proč nemohu ještě zůstat 30min, hodinu, nebo dvě ?? nakonec, vždyť včera jsem skončil v deset hodin a dnes je pátek a nechce se mi ještě balit, žena je na noční - proč!? možná je to jen můj subjektivní pocit, ale v MRS není potřeba naslouchat. jedině - Kanic to chlapsky řekl ústy stoiků našeho svazu ; v MRS se ani neuvažuje !!! krásně to řekl pan herec František Smolík - podle vyššího principu mravního, ale to bylo v jiné době , dnes se slušnost moc nenosí.

kritik - Profil | Pá 12.9.2008 0:52:09

Jovánek- k smíchu,jseš teda hodně mimo mísu.Někoho mlátit za to že policajty nebo RS zavolal na pytláky?Zneužití pravomoci jak sviňa, trestňák jak vyšitej.Neslyšel jsem že by slušnej rybář dostal do čuni.

mpmaik - Profil | Čt 11.9.2008 23:44:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

DAVISS - Kdo jako že cuknul???? Jestli myslíš mně tak já necukám , to mne ještě neznáš. Jen bych chtěl vydět tebe když budeš úplně sám ,450 km od domova a proti tobě 6 maníků 2 policajti a 2 členové RS . Fakt nádherná idilka . Pokud by jsi se do toho dostal tak můžeš být sebevětší hrdina ale stejně stáhneš ocas mezi nohy a zdrhneš. Ono se to moc hezky kecá na netu ale když se k tobě nepřidá nikdo z okolních rybářů kteří to také vyděli tak pak si tak strašně malinkej že si to ani nedokážeš představit a že já nejsem zrovna drobeček 182cm / 105kg živé váhy a bylo mi to hovno platný. A na MRKu nebrečím jen jsem konstatoval že pytláci a masaři nejsou jen mezi UK ale i mezi náma . Nic víc nic míň.

DAVISS - Profil | St 10.9.2008 13:41:37

Jovánek - ® tohle není žádný hrdinství. Buď do toho jdu po hlavě a dotáhnu to do konce, nebo mlčím. Ale rozhodně nebudu brečet na MRKu nebo jinde, jaký že jsou mezi náma pytláci, když v tomhle konkrétním případě dotyčný při konfrontaci cuknul. A ty, kterej se ''rybařinou'' živíš bys měl nejlíp vědět jak v takové situaci postupovat

Jovánek - Profil | Út 9.9.2008 18:05:16

DAVISS,Romca:No koukám,že je to tady samý hrdina.Ono to taky kolikrát dost dobře do konce dotáhnout nejde.Sami víte,jací jsou mezi PČR a RS svině.Pak Ti budou vyhrožovat a nedají Ti pokoj,dokud něco na tebe(byť malého)nehodí.Nebo Ti tak nabančí,že se z toho budeš hodně dlouho vzpamatovávat.

D.O.K. - Profil | Út 9.9.2008 17:32:27

čus nevíte jak teď porybní řádí na Dyji 5?.....díky docela bych to rad věděl

kritik - Profil | Út 9.9.2008 11:16:54

mpmaik.ano, něco je špatně.Jak na straně RS a Policie, tak především na straně rybářů, kteří se občas chovají tak že nevidí a neslyší.Jasně to napsal Romca a já se přikláním k jeho názoru.Okamžitě volat policii nebo pokud máš kontakt tak místní RS.Policie musí přijet a pokud se začne ozývat Franto, Pepo a podobně jak píšeš je třeba dotáhnout věc do konce.Zapsat si osobní čísla policistů nebo RS na což máš právo a věc podstoupit formou stížnosti dále.Ne každý je takový střelec aby to udělal ale pokud už někoho zavolám tak to dotáhnu buď do konce nebo jsem jeden z hejna pštrosů, který bude dál strkat hlavu do písku a dělat že nic nevidí,hlavně že maj svůj klid.

mpmaik - Profil | Út 9.9.2008 10:59:27

Ano je něco špatně , už jen to že je na každého jiný metr. Taky nemám rád různé zákazy a podobně ale pokud jsou nějaká pravidla tak se je snažím dodržovat i když se mi to kolikrát moc nelíbí. Taky si rád zavážím,chytám v noci , označuji krmná místa atd. atd. ale pokud je to zakázané tak to nedělám protože mám rybařinu rád a kdybych přišel o povolenku asi bych se pos.... a proto si dost často vybírám revíry podle toho co je kde povoleno abych mohl praktikovat to co chci beze strachu z postihu. Proto jsem letos přivítal povolení chytat přes noc na některých revírech a jezdil jsem i na revíry kde jsem nebyl třeba 10let a podřídil jsem se pravidlům jako osvětlení místa lovu a podobně ( solární lampy ) a přesto jsem vyděl maňíky kteří si v klidu osvětlovali místo ohněm (přesto že je to zakázané) a říční policie + RS si jich vůbec nevšímala a proto mne kolikrát zaráží když se dočtu že někdo mněl třeba problém s vařičem nebo podlážkou ale oheň u souseda jim nevadil. Taky si rozdělám oheň když si chci třeba udělat vuřty s přítelkyní ale jen malinkej a vždy na litinovém grilu.

Romca - Profil | Po 8.9.2008 13:42:10

mpmaik : Určitě je to špatně. Měl jsi si napsat služební čísla oněch policistů a RS. Už pouze že by sis je psal by je asi donutilo tu věc řešit, pokud ne, pak by měla následovat stížnost na konkrétní policisty, či RS.

DAVISS - Profil | Po 8.9.2008 13:36:38

mpmaik - ® - pak je něco špatně

mpmaik - Profil | Po 8.9.2008 13:00:04

A proč myslíš že jsem musel zmněnit místo!!!! Kdybych nesvědčil tak si asi klidně chytám dál nééééé.

DAVISS - Profil | Po 8.9.2008 12:57:12

mpmaik - ® - to ti můžu věřit a nemusím. Když přijela polis tak jsi měl dosvědčit co jsi nahlásil. Jinak je to práskání na sucho

mpmaik - Profil | Po 8.9.2008 12:52:07

DAVISS - Možná se budeš divit ale sehnal jsem si čísla a volal a volal než přijela policie, RS a jak to dopadlo ????? Nazdar Pepo tady si někdo stěžoval že toho moc berete atd. atd ( takhle mluvili policajti s RS) a nakonec jsem byl za vola já a co je mi do toho že oni jsou místní a já zasranej varák tak jsem byl nakonec donucen zmněnit místo lovu já a oni si chytají dál až do dneška.

DAVISS - Profil | Po 8.9.2008 12:35:35

mimik - ®,mpmaik - ® - a co jste pro to udělali aby takové partie u vody nebyly? Napsat to sem je obrovský hrdinství. Proč jste nezavolali policii ČR? Nebo neupozornili příslušnou MO? Vždyť je to modelový příklad pytláctví! Plakat na MRKu umí všichni ale takhle to u vody vypadá i kvůli vám

mpmaik - Profil | So 6.9.2008 15:39:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mimik - To máš sice pravdu ale ty UK jsou jen mizivé procento ale mezi ,,námi" jich takovích je podstatně více. Před pár lety když jsem jezdíval na Nové mlýny tak tam bylo několik part regulérních rybářů kteří co vytáhli to narvaly do igelitek a když byl jejich pasat kombi naplněn až po roletu tak jeden z nich odjel a vrátil se po 3 hodinách opět s prázdným vozem a takhle to tam praktikují do dnes. Soukromě jsem jim říkal ,,masokombinát" a pan porybný jim tam ještě vozil zásoby vínka na večer. A toto se tam děje za denního světla takže lov non stop stím nemá co dělat . Kdo je prostě masař tak si to namasí i přes den takže argumenty jistých osobností že se bude pitlačit se mi zdají scestné. Ale určitě souhlasím s tebou s tou velikostí revírů.... osobně bych třeba bral aby povolili lov non stop třeba na revírech od 5 ha nahoru nebo tak nějak .

mimik - Profil | So 6.9.2008 14:18:25

Takovej malej příkládek - Hracholusky - " UK " tam chytají celou noc, u prutů nejsou, někde chlastají, když to zabere tak to vytáhnou, ikdyž je to kapřík 25 -30 tak mu ji fláknou atd. Prostě berou všechno co jim přijde na prut. Porybní s nima chodí chlastat. Tak na co jsou vlastně nějaký zákony. Ty platí pouze pro nás, co si necháme srát na hlavu od blbečků, kteří ze sebe dělají, že jejich hovno nesmrdí a nám seberou povolenku třeba za to, že se u vody hlasitěji uprdnem. Já vím že ono to má dvě strany, na mého známého ( porybného ) který je šel jednou kontrolovat tak jeden z nich vytáhl pistoli. Já vím je to těžké, obzvláště když zavolal městskou a oni se vůbec neuráčili přijet. Ale zpět k otázce. Chytání non stop. Na velkejch lokalitách bych to povolil, ( přehrady, jezera atd. )

ruprd - Profil | Pá 5.9.2008 21:38:57

mpmaik : to jo , lidé jsou prasata , mám svoje oblíbené místo , ale vždy , když tam dojdu , tak to není místo , ale smetiště

Petr.J - Profil | Pá 5.9.2008 21:33:15

Já bych to nepovolil, chytání po povolené době je vzrušující adrenalínová záležitost, stihnout v noci při zaslechnutí vrčení člunu, nebo zahlédnutí podezřelého pohybu vytahnout pruty a případné kontrole tvrdit, že si je jenom tak okukuji ve 2 v noci , to nemá chybu :-))

petr12 - Profil | Pá 5.9.2008 21:23:16

Orlík=příklad toho,že to jde!!! JEN CHTÍT!!!

Jira M - Profil | Pá 5.9.2008 20:47:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jasně lidi jsou prasata nechaj po sobě bordel ale to ukliděj ty druhý ale skuste si třeba na Orlíku příklad na Olešné projít kolem křoví a to bylo už když se ještě nechytalo nonstop a ani se nasmělo stanonovat no hrůza potom se nedivim chatařum že na rybáře nadávaj když to tam smrdí jak v kanále a to nejni jen to válej se tam vnitřnosti z ryb no prostě hnus a nebo když se rybáři začnou probouzet po noční pitce i starý chlepi se chovaj jak puberťáci ty řeči a pokřikování
tak radši zbalim vercajk a jedu domu protože je mi za ně hanba a taky mam na rybách rád klid jedu si tam odpočinout a nevadí mi že nemam ani ťuk

wolfik - Profil | Pá 5.9.2008 20:11:52

Je to jenom o chování.Nechápu proč zrušily v poviné výbavě podběrák.Podložku u rybářů nevidím skoro vůbec.Co pak od takových lidí kteří nemají ani podběrák chceš.Na soukromáku si to nedovolej.By je poslal majitel okamžitě někam a bez peněz.Je to jenom o častých kontrolách a nekompromisních řešeních.Povinná výbava a chování by měla být minimálně alespoň taková jako na soukromáčích.

D.O.K. - Profil | Pá 5.9.2008 20:02:21

wolfik.... jasna věc. Jen škoda, že to občas porybni netolerujou. Jednou chytli kamose u nas na reviru jak chyta přez noc a na tri pruty a ještě si to vyvezl, kde je na jeho povolenku vypsana odmena, urcitej financni obnos a stejnak mu ju nevzali. On totiz rybu neveme a hlavne ji neublizi. I ja mam povolenku prazdnou. A k tomu by se mohlo si myslim prihlizet alespon domluvou. Mas podberak, podlozku, ryby neberes (nemas napsano v povolence), dostanes napomenuti a ne chechaj te bejt. Skoda ze neco takovihe nejni.....Potřeba nějak pozměnit řad. Udělal bych dvě povolenky. Zase by se toho mohlo ale zneuzivat

wolfik - Profil | Pá 5.9.2008 19:45:46

D.O.C.-Taky nejsem vždycky svatej přes noc ale jde mi hlavně o chovaní na rybkách.Představ si tohle-může se chytat nonstop.První co uděláš při příchodu k vodě je že si uklidíš místo kolem sebe a věř mi že se nadřeš.už teď to někdy vypadá u vody jak u čuníků a to si teprve odsmýkal věci z auta k vodě a jsi pěkně spocenej:)Začneš si stavět bivi atd....když k tobě přijde chlapík s bandou že si to tady krmí a pošlou te někde hadka,možná řezy:(když se ti podaří vyhrát tak si konečně oddychneš ale to už je tady večer a některé party se posilní alkoholem a začne hlasitá zabava kdy neuslišíš ani příposlech protože je tady víkend a nekteří se chcou bavit.Takže když to shrnu tak nic moc chytačka:(

Guláš - Profil | Pá 5.9.2008 19:43:54

Myslím si že u nás to ještě dlouho fungovat nebude,chytaní 24 hod.Tady je stále vice masařů jak kaprařů.Ale bylo by na čase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

baitruner2 - Profil | Pá 5.9.2008 19:14:53

Take neco prihodim:-)
Letos jsem dost casu travil na Orliku a musim rict,ze u Me na kotvisti je lov Non-stop uplne zbytecny.Protoze ryby mi najizdely na krmeni prez den a v noci jsem neudelal zaber od kapra ani jeden?Takze jsem to vzdy ve 22h vyndal a v klidu jsem sel popijet a nebo spat:-))
Take jsem tam mel parkrad natazenou bojku na sumce,ale bez uzpechu?:-))
Jinak kdyz jsem chytal na Slapech tak se priznam vetsinou byly zabery hodne v noci a prez den uplne mrtvo.Kazda voda je proste jinna:-))

D.O.K. - Profil | Pá 5.9.2008 19:12:38

Wolfik. Na jednu stranu je to pravda zase. Ale ty 4 kodiny v letnich měsících by nikoho nezabily. I mě je to docela jedno z tohoto pohledu jsem začal RŘ docela ignorovat. Ted se nam blíží zima a odebrání povolenky nejni zas taková tragédie. Vždy se musí hlídat a hlavně to pripravit tak abych to po uriznuti nasel a nenechal ve vode třeba 300m vlasce. Rybě by se to mohlo stát osudné

wolfik - Profil | Pá 5.9.2008 19:04:03

Dovedete si představit,co by se dělo,kdyby se mohlo chytat přes noc?Jak by to u vody vypadalo?Vždyť teď si někteří rybáři po sobě neumí uklidit a to jsou u vody jen pár hodin!A nejen to je tady spousta dalších důvodu.Doufám,že se to ještě alespoň několik dalších let udrží tak jak to je.

jarous - Profil | Pá 5.9.2008 18:46:10

je to těžší..já taky občas lapu přes noc,ale ještě se mi nestalo že bych na řece potkal ryb.stráž...lidi jsou prasata,to co dokážou udělat na břehu,to je fakt síla...a jsou to rybáři bohužel...

Petrasek - Profil | Pá 5.9.2008 18:41:01

já už kvůli tomu celkem vážně uvažuji o koupi celorepublikové povolenky...

Jeefy - Profil | Pá 5.9.2008 18:34:52

Já jsem s kaprařinou v začátcích,a taky jí dodržuju.Sebevětší kapr mi nastojí za to přijít o povolenku a pak objíždět soukroáky za těžký prachy!